Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Η αλήθεια είναι ότι όντως είναι δύσκολο έως απίθανο.
Έχω δοκιμάσει κι εγώ, με οδηγό και λαμα Bosch ειδική για Ευθείες κοπές και καθαρές. Δεν..

• Like
Reactions: KOSSTV
γεια σε ολους...δανειστηκα μια σεγα ΤΟΤΑΛ για να κοψω μελαμινη. θελω καθαρη κοπη για ν αμπει σοκοροταινια

Εχει την αμνισια λαμα ξυλου με 8 δοντια στην ιντσα.

θα χρεαστω πιο ψιλο δοντι?
και θα εχω καθεη κοπη, ή θα λυγιζει η λαμα?

Κοψιμο μελαμινης για σοκοροταινια μονο ο Chuck Norris και εγω :) με λαμα clean cut της Stanley
και αυτο οχι για μεγαλες δουλειες που απαιτουν εκτεταμενες συναρμολογησεις ή σοβαρες απαιτησεις
καλαισθησιας.

Last edited:
Κοψιμο μελαμινης για σοκοροταινια μονο ο Chuck Norris και εγω :) με λαμα clean cut της Stanley
και αυτο οχι για μεγαλες δουλειες που απαιτουν εκτεταμενες συναρμολογησεις ή σοβαρες απαιτησεις
καλαισθησιας.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
θα κανω βεβαια πειραμα σε ρεταλι, γιατι συνηθως τον "τσακ" τον εχω...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Love
Reactions: skysound
Καλημέρα!
Θελω να αλλαξω την γείωση στο εξοχικο και ψαχνωμτας για ηλεκτρόδια γείωσης βλέπω 2 τύπους.

Την κλασσικη επιχαλκωμένη ράβδο

1753946521593.jpeg

και ενα που βλέπω πρωτη φορά γαλβανισμένο σε σχήμα σταυρου.

1753946583192.jpeg

Εχει κάποιος άποψη τί να προτιμήσω?

Attachments

• 1753946507128.jpeg
    1753946507128.jpeg
    13.8 KB · Views: 9
ηλεκτρολογοι θα σου πουν σιγουρα αλλά η λογικη λεει οτι ο χαλκος το ειναι σουπερ αγωγιμο υλικο ελαχιστα λιγοτερο απο το ασημι , και πολυ ανωτερο απο ολα τα άλλα.
επιπλεον θελεις οσο μεγαλυτερη επιφανεια διατομης μπορεις (για να ελαττωσεις την αντισταση ρευματος) οπότε το στρογγυλο σχημα ειναι καλυτερο.
ισως λογω μεγαλης ανοδου της τιμης του χαλκου εχουν βγει εναλλακτικες , αλλά λογικα παρε το πρωτο. ομαδα που κερδιζει δεν την αλλαζεις ;)

Πόρτες να.μας πεις...!!!
Το.ποσο είναι γελοίο για δοκιμη. !!!

Τα εχω εγω, τα εχω χρησιμοποιησει καποιες φορες, αλλα δεν ειμαι σιγουρος για την αποτελεσματικοτητα τους.

Πόρτες να.μας πεις...!!!
Το.ποσο είναι γελοίο για δοκιμη. !!!
μωρε γελοια ειναι...αλλα καταναλωνω τοσο λιγες ποσοτητες κια τοσο αργα, που αν δεν δουλευουν θα παει τζαμπα καποιο ακριβο φυσιγγιο... Και την στιγμη που το χρειαζεσαι

Αστο τοτε..
Τα ακρυλικα ακομα και χωρις να τα αφησεις δεν εχουν αναγκη, ισα που ξεραινεται η μυτη λιγο μπροστα. και μετα ειναι κομπλε
Τα πολυουρεθανικά, ωριμαζουν συνεχως ακομα και πολυ καλα να τα κλεισεις πχ με βιδωτο καπακι.
Θα σου στεγνωνει 2-3 ποντους απο την ακρη και εχει μια δυσκολια να το βγαλεις. Αλλιως καινουργιο ακροφυσιο

• Like
Reactions: kospap
Θα ρωτουσα το σερβις της Parkside η θα τσεκαρα ποιοι φτιαχνουν το ιδιο μεγεθος,

• Like
Reactions: legeonarios
εσπασε η κορδελλα YATO

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...la-12x1140mm-yato-85200996?ref=reccodo-search
View attachment 257008

απο το Parkside PMB 1100 B2
View attachment 257010

εχετε να προτεινετε καποια για την αντικατασταση;
Δυστυχώς σε αυτές τις μικρές πριονοκορδέλλες όλες σπάνε, σχετικά εύκολα και γρήγορα οπότε ότι και να βάλεις....

• Like
Reactions: legeonarios
εσπασε η κορδελλα YATO

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...la-12x1140mm-yato-85200996?ref=reccodo-search
View attachment 257008

απο το Parkside PMB 1100 B2
View attachment 257010

εχετε να προτεινετε καποια για την αντικατασταση;

Εγώ παίρνω από εδω:
ΣΚΑΛΙΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εστίας 15, Χαλάνδρι 152 38
2106003724

Για την αντίστοιχη της parkside, μου είχε δώσει της Bahco. Πιό καθαρές κοπές από την parkside, αλλά πιο αργή και με μικρότερη αντοχή. Κόστος (με κάθε επιφύλαξη), περίπου 10€.
Αν πάρεις από κάπου που την κοβουνε στα μέτρα σου, πάρε οπωσδήποτε μαζί και την κομμένη. Την τελευταια φορά την "πατησα¨ και πέταξα 2 κορδέλες λόγω λάθους μήκους.

Αν η ΥΑΤΟ δεν έχει πρόβλημα στα δόντια, πήγαινε να την κολλήσεις γιατί είναι αρκετά ακριβή.

Στο service (HUSTON) τις έπαιρνα στα 7-8€.

Eχω αγορασει απο τον Σκαλιερη επειδη βρισκεται σχετικα κοντα μου.
Εχει πολλα ρολλα κορδελες απο καλες μαρκες, αμερικανικες και αλλες και μηχανηματα που τις φτιαχνει επι τοπου, οπως και να επισκευασει τις κομμενες.
Μια κορδελα που εφτιαξα εκει για την μεγαλη Dewalt πριονοκορδελα μου (οι οriginal ειναι πολυ ακριβες) την εχω τωρα πανω απο 6 χρονια και ειναι σουπερ.

Παντως να πω κατι για το σπασιμο. Τα πρωτα χρονια που χρησιμοποιουσα πριονοκορδελες (ειχα φτασει να εχω 4!!) μου εσπαγαν σχετικα συχνα οι κορδελες.
Με τον καιρο ομως και με την εμπειρια να συσσωρευεται, τα σπασιματα μειωθηκαν στο ελαχιστο. Πλεον εχω να αλλαξω κορδελα καποια χρονια, ακομα και στις Proxxon που εχουν απο λεπτες εως παρα πολυ λεπτες κορδελες. Το μυστικο λοιπον δεν ειναι τι κοβεις, ειναι ΠΩΣ το κοβεις. Θελει τροπο..

Εγώ παίρνω από εδω:
ΣΚΑΛΙΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εστίας 15, Χαλάνδρι 152 38
2106003724
βρισκομαι στα νοτια προαστια οποτε ειμαι μακρια

Αν η ΥΑΤΟ δεν έχει πρόβλημα στα δόντια, πήγαινε να την κολλήσεις γιατί είναι αρκετά ακριβή.
οχι, τα δοντια ειναι αψογα, αλλα την πατησα, φανταζομαι, επειδη την προηγουμενη εβδομαδα εκανε πολυ δουλεια αλλα μετα ξεχασα να την χαλαρωσω και την αφησα ετσι στο μηχανημα, τεντωμενη
αν βρω καποιον που να κολαει κοντα μου θα την φτιαξω

. Πλεον εχω να αλλαξω κορδελα καποια χρονια, ακομα και στις Proxxon που εχουν απο λεπτες εως παρα πολυ λεπτες κορδελες. Το μυστικο λοιπον δεν ειναι τι κοβεις, ειναι ΠΩΣ το κοβεις. Θελει τροπο..
ειναι η δευτερη που αλλαζω σε δυο χρονια, αρα μαλλον εχεις δικιο

Και λίγη λίπανση με κανένα κεράκι δεν κάνει κακό φυσικά
εχουμε καποια προταση;