Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Καλησπέρα στην παρέα, θέλω παρακαλώ μία βοήθεια για κρουστικό δράπανο.

Εχω στην κατοχή μου εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμένο bosch https://www.skroutz.gr/s/8490404/Bosch-PSB-500-Easy-Kroustiko-Drapano-500W-me-THiki.html με ενα σετ τρυπάνια σαν αυτό https://www.praktiker.gr/p/trypania...r-cSk6zNxmbPA5U451ULnbMt_7oMuKhhoC8skQAvD_BwE

Τα είχα αγοράσει απο praktiker το μακρινό 2011 2012 γνωρίζοντας οτι είναι basic αλλά οτι για καθημερινές δουλειές σπιτιού θα με κάλυπτε πλήρως. Με το δουλειές σπιτιού εννοώ το 95% τρύπημα σε τοίχους είτε για βάσεις τηλεόρασεων, είτε ράφια, είτε πίνακες κτλ. Ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί για ξύλο ή πλακάκι. Αντε κάποιες ελάχιστες φορές για βίδωμα, πριν πάρω ηλεκτρικό κατσαβίδι, αλλά προφανώς και δε βόλευε λόγω όγκου.

Ξεκαθαρίζω οτι είμαι σε εισαγωγικά άσχετος καθότι ανα τα χρόνια το χω χρησιμοποιήσει πάααααρα πολλές φορές για τέτοιες δουλειές με σχεδόν πάντα μέτρια ως κακά αποτελέσματα. Ελάχιστες, φορές έχω κάνει μία σωστή δουλειά! Δηλαδή χάλια τρύπες με ζημιές στον τοίχο κτλ. Ειδικά τώρα τελευταία όταν πάω να τρυπήσω τοίχο ζορίζεται τόσο πολύ που μου μένει η μύτη του τρυπανιού στον τοίχο και μετά θέλω πένσα να την ξεκολλήσω! Γλυστράει από το τσοκ, δε μπορώ να το σφίξω περισσότερο.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Ηταν εξαρχής λάθος επιλογή μηχανήματος; Λόγω λίγων βάτ ενδεχομένως; Τα τρυπάνια είναι πολύ κακά και ίσως με τον καιρό τα φτύσανε επίσης;

Επειδή στήνουμε το δωμάτιο του μικρού σιγά σιγά είναι κάτι ράφια και κάτι κάδρα και διάφορα που πρέπει να κρεμαστούν και όλο το τρενάρω γιατι θέλω να μάθω τι φταίει; Να αλλάξω δράπανο; Να αλλάξω τρυπάνια και να το κρατήσω; Τι προτείνετε;

Υ.γ. μπορεί απλά να μαι "άμπαλος" χαχαα δε θα θιχτώ απλά θέλω να ξέρω αν με άλλο εργαλείο και εξαρτήματα θα δούλευα πιο εύκολα και σωστά. Αλλωστε όπως έιπα όλες οι δουλειές είναι ερασιτεχνικές σπιτιού με τρυπήματα σε τοίχο.
Όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω, τα συγκεκριμένα τρυπάνια της Bosch δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται διόλου στο όνομα της μάρκας και είναι άθλια. Είχα κάνει κι εγώ το λάθος και τα αγόρασα πριν πολλά χρόνια κι επιβεβαιώνω την κάκιστη αποτελεσματικότητά τους.
Οπότε για αρχή θα πρότεινα να αλλάξεις τρυπάνια με κάποια από τις επιλογές των παιδιών (CYL 5 κλπ) κι αν τυχόν δεν βρεις γιατριά ούτε με αυτά (που δεν το νομίζω για απλά τρυπήματα σε τοίχο/τούβλο), ίσως να πρέπει να σκεφτείς την αγορά ενός οικονομικού πνευματικού δραπάνου, είτε ρεύματος σαν αυτά πχ:
ή και μπαταρίας:

Χαιρετώ σας και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Σίγουρα καταλήγουμε στο οτι φταίνε τα τρυπάνια. Οπότε ίσως αξίζει να πάω να αγοράσω της σειράς cyl3,5 ή 9 όπως προτάθηκε και μάλλον με βλέπω για την 9 λόγω πολυχρηστικότητας. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για 10, 20, μαξ 30 ευρώ που αξίζει η δοκιμή.

Όμως επιπροσθέτως υπάρχει και θέμα με το τσοκ, για το οποίο μπορεί να φταίω και εγώ αλλά αυτό δε ξέρω πώς θα το μάθουμε.....

Θα επανέλθω μόλις αγοράσω τρυπάνια!

Ευχαριστώ και πάλι!

υ.γ. εννοείται σκέφτομαι έντονα και την αγορά ενός sds plus δραπάνου.

Αν εισαι σιγουρος οτι σφιγγεις σωστα το τσοκ (οπως περιεγραψα παραπανω) αλλα και παλι δεν σφιγγει καλα το τρυπανι, τοτε καλυτερα να παρεις ενα φρεσκο κρουστικο δραπανακι για τα επομενα 15 χρονια.