Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Κρίνοντας από τα σχόλια άλλων, μάλλον δεν αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά κανείς μαζί του..

Αν εκρινα αποκλειστικα απο τα σχολια αλλων, δεν θα ειχα αγορασει παρα πολλα εργαλεια και θα το ειχα μετανιωσει.

Αυτο το λεω κρινοντας εκ των υστερων τις αγορες μου και αναφερομαι στα bugdet εργαλεια (parkside, boston, ryobi, silverline, draper κλπ). To θεμα ειναι να γνωριζεις τι/γιατι τα αγοραζεις και να τα κρινεις σαν bugdet εργαλεια και οχι σαν (να πρεπει) να ειναι Μakita και Βοsch.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σωστή άποψη...σωστά διατυπωμένη Μιχαήλ. -bye-

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αγαπητέ Μιχάλη, συμφωνώ εν μέρει στα λεγόμενά σου. Φυσικά και τα σχόλια δεν αποτελούν κριτήριο αγοράς.

Αναλόγως τι αγοράζει και σε ποια τιμή ο καθένας δίνει και την απαραίτητη σημασία στα σχόλια κάποιων που έχουν στην κατοχή τους κάποιο εργαλείο.

Άλλο να αγοράσεις κάποιο που δεν κοστίζει ακριβά και η δουλειά που θα σου βγάλει να μην είναι και τόσο μεγάλης σημασίας, και άλλο να πάρεις κάποιο για απαιτητικούς σκοπούς. Εκεί θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να δώσεις βάση στα σχόλια κάποιων που το έχουν δουλέψει και όχι στα λόγια του πωλητή του καταστήματος, ειδικά αν δεν έχεις ιδίαν άποψη.

Εγώ τώρα επειδή κάποιες σχετικά χαμηλού κόστους αγορές μου έχουν ψιλο-βγει μούφα, πάντα δίνω βάση στα σχόλια άλλων.
και όπως προ-είπα, παίζει ρόλο το βάθος της τσέπης σου και πόσα χρήματα θα επενδύσεις. τα λίγα δεν τα κλαις.

Η μονη διαφορα ειναι οτι το ανεπαρκες ειτε ανυπαρκτο quality control των φτηνων εργαλειων σου εγγυαται οτι θα υπαρξουν καποια 'ελλατωματικα εργαλεια' στην παρτιδα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ολα τα εργαλεια ειναι ελλατωματικα. Εαν καποιος αγοραστης πεσει σε ελλατωματικο εργαλειο, συνηθως δεν το εχει σε τιποτα να γενικευσει την αποψη του και να βγαλει σκαρτα οχι μονο τα συγκεκριμενα εργαλεια αλλα και ολη την μαρκα. Επειδη λοιπον εχω δουλεψει το κολωνατο του lidl, οπως και τα περισσοτερα ηλεκτρικα εργαλεια που εχει βγαλει απο την πρωτη στιγμη που ανοιξε στην Ελλαδα, μπορω να εχω μια αποψη η οποια ναι μεν ειναι προσωπικη αλλα θελω να πιστευω και αρκουντος αντικειμενικη λογω της ενασχολησης μου με τα εργαλεια απο πολυ νωρις.

Επιπλεον εαν καποιος θελει ενα φτηνο εργαλειο για απαιτητικους σκοπους οπως λες, εχει ξεκινησει με λαθος σκεπτικο. Δεν μπορουμε να απαιτουμε απο ενα φτηνο εργαλειο να ανταποκριθει σαν ακριβοτερο. Ουτε στην ασφαλεια ουτε στην ποιοτητα κατασκευης, oυτε στην αντοχη, ουτε στην ακριβεια.

Εαν το συγκεκριμενο κολωνατο parkside δεν εχανε χιλιοστο, η τιμη του θα ητα πολλαπλασια και τωρα θα συζητουσαμε για Einhell η καποιο αλλο budget κολωνατο. Εαν θες την γνωμη μου, και χρειαζεσαι το εργαλειο, η συμβουλη μου ειναι να το δοκιμασεις ο ιδιος και οχι μεσω τριτων oπως κανω εγω. Ειδικα με τα parkside το χειροτερο που μπορει να σου συμβει ειναι να το πας πισω, safe bet George! :))

Σωστα Μιχαλη!

Εγω θα το αγορασω για εναν φιλο.

Θα το δοκιμασουμε και θα σας μεταφερω τις αποψεις μας.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΑΡΣΜΑ.

Το έχω το κολωνάτο εδώ και κάτι χρόνια, 2-3 νομίζω, στο χωριό.
Αρκετά απ´ τα εργαλεία της Parkside θα τα ξανααγόραζα. Αυτό δεν είναι ένα από αυτά.
Δεν αποτρέπω κάποιον απ´ το να το πάρει, στο κάτω-κάτω στοιχίζει όσο μια μέτρια βάση για δράπανο και σίγουρα είναι καλύτερο.
Αν όμως κάποιος θέλει σωστό δράπανα, λίγο σοβαρό ρε αδερφέ, μαζεύει λίγα παραπάνω και πάει σε κάτι πιο στιβαρό.
Καλό είναι το φτηνό αλλά όχι πάντα... Δεν ήταν βλάκες οι πιο παλιοί που έλεγαν οτι "η φτήνεια τρώει τον παρά".

Αν καποιος θελει "σοβαρο" δραπανο και ειναι με σφικτο μπατζετ...
τοτε ΙΣΩΣ αξιζει να δοκιμάσει καποια μεταχειρισμενα που κυκλοφορουν σε ¨καλες¨τιμες...αλλα μην περιμενει να δωσει ακομα και ετσι λεφτα Parkside...απλα δεν θα δωσει ενα νεφρο που θα εδινε σε ενα καινουργιο...αυτο βεβαια σημαινει οτι ξερει ακριβως τι ψαχνει και τι να κοιτάξει σε ενα τετοιο μεταχειρισμενο (και ισως κρυφοπροβληματικο) εργαλειο...
Τωρα ΑΝ το θελει καποιος σαν ερασιτεχνικο (με τους λιγους τζογους) εργαλειο για γενικη και οχι ιδιατερως απαιτητικη, σε τζογους, χρηση που νομιζω οτι ενας ερασιτεχνης αυτο ψιλοψαχνει τοτε το δραπανο της Parkside αξιζει να το δοκιμασει και ΑΝ δεν του κανει να το παει πισω και να παρει τα λεφτα του πισω...
Απο εκει και περα οπως σε ολα ο καθεις κρινει με την τσεπη του και μονον...

Πολύ κουβέντα για τα parkside γίνεται. Εγώ θα πω μόνο αυτό.
Το παίρνεις, το δοκιμάζεις έως και 3 μήνες κι αν δεν σου κάνει το πας πίσω και παίρνεις τα χρήματα σου στο ακέραιο.
Τι πιο απλό;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπά, γιατι να το επιστρέψεις ρε Παύλο;
Με τόσα λεφτά δεν αγοράζεις ούτε το μοτέρ. Βάκε τροχαλίες, βάλε διακόπτες, βάκε βάση, βάλε πάγκο...
Το χρησιμοποιείς, κι άν κάποια στιγμή πάρεις καλύτερο κολωνάτο, μ´ αυτά τα εξαρτήματα φτιάχνεις τριβείο μούρλια... ;)
Κι αν δεν σε νοιάζει ο όγκος χρησιμοποιείς και τον ιμάντα και τις τροχαλίες για αλλαγή ταχυτήτων.

Πως κ δεν έχει κάνει ακόμα βελτίωση σε αυτό ο Osa?!

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πως κ δεν έχει κάνει ακόμα βελτίωση σε αυτό ο Osa?!

Το εργαλείο αν δουλεύει και δεν έχει κάποιο βασικό λειτουργικό πρόβλημα που ξέφυγε από τον έλεγχο ....δεν χρειάζεται καμία βελτίωση.
Κάνει αυτό ακριβώς που λέει για τα λεφτά του.
Και δεν νομίζω κανένας ερασιτέχνης να χρειάζεται κάτι περισσότερο. Τονίζω το ερασιτέχνης γιατί οι περισσότεροι κρίνουν με την λογική του επαγγελματία.... και όπως σωστά είπε ο Μπάμπης όταν χρειαστεί να αναβαθμιστείς ... τίποτα δεν πάει χαμένο !!!!
Αυτή την λογική του "αγοράζω το καλύτερο και το επώνυμο με την πρώτη διαβάζοντας και τις κριτικές" δεν την καταλαβαίνω. Στα περισσότερα εργαστήρια που έχω δει θα δεις πολλά μηχανήματα που κάνουν την ίδια δουλειά και είναι αγορασμένα κατά περιόδους από το φτηνότερο στο ακριβότερο και καλύτερο, στα πλαίσια της αναβάθμισης και των ακριβέστερων απαιτήσεων κατά την εργασία .
Ο σωστός μάστορας για μένα ...ξεκινάει από χαμηλά ...και ο χρόνος θα του δείξει τι είναι αυτό που χρειάζεται να αναβαθμίσει. -bye-

..........Ο σωστός μάστορας για μένα ...ξεκινάει από χαμηλά ...και ο χρόνος θα του δείξει τι είναι αυτό που χρειάζεται να αναβαθμίσει.........

Μάλλον είμαι σε καλό δρόμο με το τίμιο κολωνάτο της Einhell το οποίο δεν καταλαβαίνει τίποτα !!!!

Ποιος σωστος μαστορας ρε παιδια?
Υπαρχει σωστος και λαθος μαστορας?
Ο μαστορας ειναι υπερανω εργαλειων.
Αλλα απο την αλλη οποιος εχει την ανεση δλδ πρεπει να ξεκινησει απο einhell για να ειναι σωστος μαστορας????

Ολα ειναι στο κεφαλι του καθενος απο εμας και κατα ποσο βασταει η τσεπη μας κινουμαστε.

Τότε να πηγαίνουμε κ το αμάξι μας στο συνεργείο της γειτονιάς "Γίνονται Επισκευές Παντός Τύπου" κ αντί π.χ. για καλίμπρα να φέρνει την ζημιά με το σφυροκαλεμο ή αντί για εγκέφαλο να το ψάχνει με το καβαλετο.
Και μάστορες καλοί υπάρχουν κ καλά συνεργεία κ διαβαθμίσεις στα εργαλεία κ εμείς οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για να επιλέγουμε την βέλτιστη λύση.
Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια.

Το σωστό συνεργείο λοιπόν ξεκινάει από χαμηλά.
Τι να την κάνει την καλυμπρα?

Ε αν δεν έρθει εντελώς το αμάξι αγοράζει καλυμπρα?

ΌΛΟΙ μας έχουμε εργαλεία από το Λιντλ μη ξεχνάμε.
Αν όμως κάποιος έχει τα λεφτά και δεν τον νοιαζει δεν θα πάει εκεί τελος.

Για κάποιους βγαίνει και εκείνο το Kapex που είναι ένας μισθός δικός μου 2 και 3 κάποιων άλλων.

Κ πολλά δικά εργαλεία Parkside είναι αλλά δεν θα τα συγκρίνω με τα Bosch ούτε θα έχω τις ίδιες απαιτήσεις από αυτά. Τα λέμεεεεεε.

Αγαπητέ Κυριάκο ...θα μου επιτρέψεις να απαντήσω μια και αναφέρεσαι σε δικό μου σχόλιο και φράση.
Ο σωστός μάστορας δεν είναι αυτός που εννοείς εσύ ότι βγάζει λεφτά τριπλάσια από πολλούς άλλους και αγοράζει ακριβά εργαλεία.
Ο σωστός μάστορας ξεκινάει από βοηθός μαστορόπουλου ...σκουπίζει...καθαρίζει ...κοιτάει τους μαστόρους και μαθαίνει...και συνήθως τρώει και καρπαζιές.
Εγώ στην 4η δημοτικού στη χρυσή δεκαετία του 60 που δούλευα το καλοκαίρι σε μαραγκάδικο....ίσιωνα με το σφυρί πρόκες και κοίταγα.
Τον επόμενο χρόνο δούλευα σε λουστραδόρους και έτριψα και πέρασα κάσια πόρτες από τρεις πολυκατοικίες ...και πάλι κοίταγα και μάθαινα.
Και μετά σε οικοδομή ...και μετά σπούδασα και μάστορας και ακόμα μάστορας δεν θεωρώ ότι είμαι.
Βέβαια το ότι έχειςκαταλήξει οτι για την ασχολία -χόμπυ που διαπραγματευόμαστε εδώ είναι ιδανική η αγορά ακριβών εργαλείων είναι κάτι που το γνωρίζουμε άλλωστε το υπογράφεις σε κάθε σου ανάρτηση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέμε στους ανθρώπους που έρχονται εδώ και προσπαθούν να μάθουν κάτι και να ξεκινήσουν να μαστορεύουν ότι ή θα πάρουν DEWALT ή ας ασχοληθούν καλύτερα με γραματόσημα.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου και αν καταχράστηκα κάτι ...ζητάω συγνώμη. -bye-

Last edited:

Δηλαδή τι κάνουν αδέλφια αυτές οι επιφάνειες κοψίματος ??? Βάζεις κάτι επάνω και το κόβεις με το ξυράφι ...και δεν κόβεται η επιφάνεια ??? Και πόσες φορές την ημέρα κόβεις κάτι ??? Εγώ βάζω χαρτονάκι από κάτω μια φορά στο τόσο που χρειάζεται και κάνω δουλειά μου... Να αναβαθμιστώ ??
Αυτό κάνει και για το ποντίκι ??

Γιατί πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες?

311l7ut.jpg
[/IMG]

dcysj.jpg
[/IMG]

Γιατί πρέπει να έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες?

Ευχαριστώ ...με τις φωτογραφίες σου απαντήθηκαν οι ερωτήσεις μου ...άρα χαράζεται και αρκετά αν το πολυχρησιμοποιείς. -bye-

Αγαπητέ Κυριάκο ...θα μου επιτρέψεις να απαντήσω μια και αναφέρεσαι σε δικό μου σχόλιο και φράση.
Ο σωστός μάστορας δεν είναι αυτός που εννοείς εσύ ότι βγάζει λεφτά τριπλάσια από πολλούς άλλους και αγοράζει ακριβά εργαλεία.
Ο σωστός μάστορας ξεκινάει από βοηθός μαστορόπουλου ...σκουπίζει...καθαρίζει ...κοιτάει τους μαστόρους και μαθαίνει...και συνήθως τρώει και καρπαζιές.
Εγώ στην 4η δημοτικού στη χρυσή δεκαετία του 60 που δούλευα το καλοκαίρι σε μαραγκάδικο....ίσιωνα με το σφυρί πρόκες και κοίταγα.
Τον επόμενο χρόνο δούλευα σε λουστραδόρους και έτριψα και πέρασα κάσια πόρτες από τρεις πολυκατοικίες ...και πάλι κοίταγα και μάθαινα.
Και μετά σε οικοδομή ...και μετά σπούδασα και μάστορας και ακόμα μάστορας δεν θεωρώ ότι είμαι.
Βέβαια το ότι έχειςκαταλήξει οτι για την ασχολία -χόμπυ που διαπραγματευόμαστε εδώ είναι ιδανική η αγορά ακριβών εργαλείων είναι κάτι που το γνωρίζουμε άλλωστε το υπογράφεις σε κάθε σου ανάρτηση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέμε στους ανθρώπους που έρχονται εδώ και προσπαθούν να μάθουν κάτι και να ξεκινήσουν να μαστορεύουν ότι ή θα πάρουν DEWALT ή ας ασχοληθούν καλύτερα με γραματόσημα.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου και αν καταχράστηκα κάτι ...ζητάω συγνώμη. -bye-

Νίκο καταρχήν καμία ανάγκη για συγγνώμη φίλε.
Εδώ όλοι προσπαθούμε να προσθέσουμε κάτι από την εμπειρία μας για να βοηθήσουμε ένα φίλο που ρωτάει κατι.

Στον Κώστα απάντησα σε αυτό που είπε πριν 2 ποστ.
Δεν είπα ούτε για Dewalt η γραμματόσημα και πάντα στα ποστ μου όλα στην φιλική αντιπαράθεση σε αυτό και αλλά νηματα ξεκαθαρίζω πως έχω εργαλεία του Λιντλ εδώ και 15 χρόνια από τα οποία ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος και τα δουλεύω.

Ξαναλέω λοιπόν για να κάνω την αποψη μου ξεκάθαρη.
Κάποιος που διαθέτει το χρήμα δεν θα πάει στο Λιντλ όποτε δεν ξεκινάνε όλοι οι μάστορες από χαμηλα.
Αυτό δήλωσα.
Ούτε πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά.
Για ποιο λόγο εγώ που βγάζω 10 χήνες να πάρω το ρούτερ του Λιντλ και να μην παω κατευθείαν εκ του ασφαλούς σε ένα festool;