Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

ο καλος κανει 2.99 ο φθηνος ποσο εκανε δλδ...???

0,99 . .?
Κύριοι, γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω εν Ελλάδι μαγνητικό ψηφιακό μετρητή γωνίας για να μπαίνει πάνω FET?

s-l1600.jpg

Εδω το καλο πραμα...

https://www.organametrisis.gr/collections/alfadia-goniometra-digital

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απορια ειναι πιο πολυ και δεν εχω βρει και κατι στο ίντερνετ οσο κι αν εχω ψαξει..
Στις ξυλοβιδες υπάρχει καποιος μπουσουλας-κανονας για το παχος της βιδας που πρεπει να βαλουμε στην κατασκευή μας;

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Zητώ βοήθεια τι να επιλέξω.
Θέλω να στηρίξω ντουί Ε14 μέσα σε σποτάκια που είχαν ντουί G12 (καρφωτά).
Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μπουν βίδες δεν ανοίγουν από πίσω με κανένα τρόπο, η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι κάποια πλαστελίνη που σκληραίνει και να έχει αντοχή στις θερμοκρασιακές μεταβολές. Μέχρι και πηλός που αυτοσκληραίνεται, κατασκευών μου πέρασε από το μυαλό αλλά δεν ξέρω την αντοχή του.

Υπαρχουν εποξειδικες κολλες/στοκοι δυο συστατικων σε μορφη πλαστελινης που αντεχουν μεχρι τους 100 βαθμους συνεχομενα.
http://www.agora-zw.gr/products/9600-wwwagora-zwgr.aspx
http://www.kdtools.gr/DUROSTICK-EPOX-20MIN.html

Οι λειες, μη πορωδεις επιφανειες για να κολλησουν σωστα, καλο ειναι να χαραχτουν η να περαστουν γυαλοχαρτο για να εχει προσφυση η κολλα.

Χθες που ήθελα να ανοίξω λίγο την σχισμή στην πλάκα αλουμινίου του δισκοπρίονου στον πάγκο να μην βρίσκει το μαχαίρι και μετά από διάφορα εργαλεία κατέληξα ότι το ποιο κατάλληλο είναι το σβουράκι με τον λεπτό δίσκο κοπής σιδήρου.
Έβαλα λοιπόν το περίφημο παμπάλαιο εργαλειάκι μου που έχει κάνει χιλιάδες δουλειές χρόνια τώρα ...αλλά τελευταία μου το ζητούσε και ένας γείτονας και έκοβε σίδερα !!!
DSC00050.jpg

Και μετά από 1-2 λεπτά μούγκρισε και έβγαλε και λίγο καπνό. Το έλυσα για να δω κανένα γρανάζι στην γωνιακή αλλά και χωρίς την γωνιακή επάνω γυρίζει μουγκρίζοντας και καπνίζει.
Καρβουνάκια δείχνει να έχει ακόμα ...μάλλον πάτησε το τύλιγμα ....κρίμα και ήταν αγαπημένο χούφτας με το ενα χέρι για ψιλοδουλειές.
Τελικά αναγκάστηκα να λύσω το Parkside από την βάση κοπής για να κάνω δουλειά μου....
Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα ένα Parkside καβάντζα !!!!

Καμιά γνώμη για την ασθένεια του εργαλείου ή στην τελική καμιά γνώμη για αντικαταστάτη εργαλείου χούφτας ... ρεύματος πάντα.

Χθες που ήθελα να ανοίξω λίγο την σχισμή στην πλάκα αλουμινίου του δισκοπρίονου στον πάγκο να μην βρίσκει το μαχαίρι και μετά από διάφορα εργαλεία κατέληξα ότι το ποιο κατάλληλο είναι το σβουράκι με τον λεπτό δίσκο κοπής σιδήρου.
Έβαλα λοιπόν το περίφημο παμπάλαιο εργαλειάκι μου που έχει κάνει χιλιάδες δουλειές χρόνια τώρα ...αλλά τελευταία μου το ζητούσε και ένας γείτονας και έκοβε σίδερα !!!
View attachment 153531

Και μετά από 1-2 λεπτά μούγκρισε και έβγαλε και λίγο καπνό. Το έλυσα για να δω κανένα γρανάζι στην γωνιακή αλλά και χωρίς την γωνιακή επάνω γυρίζει μουγκρίζοντας και καπνίζει.
Καρβουνάκια δείχνει να έχει ακόμα ...μάλλον πάτησε το τύλιγμα ....κρίμα και ήταν αγαπημένο χούφτας με το ενα χέρι για ψιλοδουλειές.
Τελικά αναγκάστηκα να λύσω το Parkside από την βάση κοπής για να κάνω δουλειά μου....

Καμιά γνώμη για την ασθένεια του εργαλείου ή στην τελική καμιά γνώμη για αντικαταστάτη εργαλείου χούφτας ... ρεύματος πάντα.

Βαλτο στο εκθετηριο χαλασμενων εργαλειων και περιμενε ν βγει ξανα parkside, ρωτας κατι πραγματα...:smash:

αλιως...

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

αφου σε βολεψε τοσο πολυ για τοσα χρονια, εγω στην θεση σου θα το πηγαινα για περιελιξη κι οσο κοστισει. χωρις να ψαξω ξερω πολυ καλα οτι τα παλια εργαλεια αν βγαλανε τοσα χρονια πολυ δουλεια δεν θα βρεις το ιδιο χρηστικο και με συναισθηματικη αξια.

οσο για τα παρκσαιντ τα εχω για ΕΝΑΝ μονο λογο. για να τα δανειζω:proud:

σοβαρα εργαλεια δεν φευγουν απο το εργαστηρι για κανεναν λογο :flipout:

:ernaehrung004:

ρε φιλε βλεπω καλα ... τοσο μικρο εργαλειο (σε μεγεθος) και παιρνει 125αρι τροχο!!!
αυτο ειναι εργαλειαρα!
να βγαλεις την μπομπινα και να το καθαρισεις μεσα με πλαστικη βουρτσα και αερα

View attachment 153531

Δεν μουγκρίζει από τύλιγμα.
Το τύλιγμα ή δουλεύει ή δεν δουλεύει.
Έχει ένα ρουλεμάν μπροστά στο ρότορα,κοντά στη φτερωτή,κοίτα το για αλλαγή ή για τζογα στην πλαστική φωλιά του,εκατέρωθεν των πλαστικών.
Επίσης πίσω εκεί που τελειώνει ο ρότορας ή έχει ρουλεμάν ή μπρούτζινη φωλιά
Κοίτα και εκεί.
Επίσης μήπως πατιναρει και βρίσκει η φτερωτή για την ψύξη.

Δεν δίνονται τα επώνυμα Νικόλα γιατί χαλάνε.
Εγώ δίνω τα παρκσαιντ που δεν χαλάνε...!!!

Θα το ψάξω ...χθες δεν προλάβαινα, και ο καπνός αν δεν είναι από τύλιγμα (πάντως δεν μύρισε καπνός τυλίγματος) μπορεί να βρίσκει ή φτερωτή ή ρουλεμάν. Έχει και ένα Ο ring απ´ότι είδα που μάλλον πηγαίνει μετά το μπροστινό ρουλεμάν για να κρατάει τα γράσσα από την γωνιακή και φαίνεται μπόσικο.
Θα το βάλω να γυρίσει ανοιχτό χωρίς την γωνιακή να δω από που μουγκρίζει και καπνίζει και αναλόγως θα πράξω.
Αλλιώς θα πάρω κανένα πχιοτικό να δικαιωθεί και ο Νεκ.

---" Εγώ δίνω τα παρκσαιντ που δεν χαλάνε...!!!" ....κουφό !!!!!:grinning-smiley-043

Χωρίς πλάκα Νίκο,τροχούς μόνο bosch μπλε.Χρονια τώρα...

παιδια... με μηχανισμους συρταριων κρυφους, αυτους που πιανουν στον πατο, μπορει να κανουμε μετατροπη συρταριου χωρις?

παιδια... με μηχανισμους συρταριων κρυφους, αυτους που πιανουν στον πατο, μπορει να κανουμε μετατροπη συρταριου χωρις?

Αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου:
Oι κρυφοι μηχανισμοι επιτρεπουν μεγαλυτερο μεγεθος συρταριου σε πλατος απο τους κοινους μηχανισμους. Η αλλαγη μηχανισμου κρατωντας το παλιο συρταρι ειναι δωρο αδωρο.
Αν παρ'ολα αυτα θελεις να τους αλλαξεις για να βγαινει το συρταρι ευκολοτερα και πιο εξω απο οτι με τους κοινους μηχανισμους, νομιζω οτι μπορεις. Αναλογα με το συρταρι, πως ειναι ο πατος του, ισως χρειαστει να αφαιρεσεις το δοντι πισω απο τα παλια συρταρια για να μπει ο νεος μηχανισμος μεχρι τερμα. Νομιζω οτι πρεπει να κανεις καποιες τρυπες στα συρταρια ωστε να μπουν καποια πιρακια που εχει ο οδηγος στο σωμα και πισω. Ειχα τετοια συρταρια στη Ρουμανια αλλα δεν προσεξα καλα την τοποθετηση ωστε να σου πω παραπανω.

οχι μιλαω για συρταρια χωρις μηχανισμους...

Μαστορες

Αυτη η μπαταρια πως φορτιζει?
Σε φορτιστη αυτοκινητου μπενει?

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστορες

Αυτη η μπαταρια πως φορτιζει?
Σε φορτιστη αυτοκινητου μπενει?

Ακριβως οπως το ειπες.
Οπως του αυτοκινητου.

ρίξε ρε συ μια ματιά στα specs της μπαταρίας και του φορτιστή (τα βρίσκεις και στο νετ), να βρεις με πόσα ampere φορτίζει ο φορτιστής και ποιό είναι το max για τα ampere που φορτίζει η μπαταρία. Αν ο φορτιστής δίνεi λιγότερα από το max της μπαταρίας είσαι οκ, αν περισσότερα γίνεται ζημιά.
Και μιας και θα διαβάσεις τα specs του φορτιστή, τσέκαρε ότι κάνει για φόρτιση του συγκεκριμένου τύπου που γράφει πάνω η μπαταρία (πχ lead acid 12V)

ρίξε ρε συ μια ματιά στα specs της μπαταρίας και του φορτιστή (τα βρίσκεις και στο νετ), να βρεις με πόσα ampere φορτίζει ο φορτιστής και ποιό είναι το max για τα ampere που φορτίζει η μπαταρία. Αν ο φορτιστής δίνεi λιγότερα από το max της μπαταρίας είσαι οκ, αν περισσότερα γίνεται ζημιά.
Και μιας και θα διαβάσεις τα specs του φορτιστή, τσέκαρε ότι κάνει για φόρτιση του συγκεκριμένου τύπου που γράφει πάνω η μπαταρία (πχ lead acid 12V)

+1

Ο του αμαξιού ούτε που την βλέπει.
Θέλει το δικό της,χαμηλής έντασης φορτιστή,είτε συναγερμού είτε ups.