Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

... να έχει ή να παίρνει βούρτσες για γυάλισμα μικρών αντικειμένων.
Που κοιτάω Κυρ. κ που καταλήγω τελικά σε αυτούς ?

εσυ μαστορα μου για βουρτσες να κανεις το συστημα του Μπαμπη, ρωτα τον. Πολυ καλο!

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ έχω κακές εμπειρίες απο τα συγκεκριμμένα μηχανήματα της bule.Το παξιμάδι της πέτρας ξεβιδώνεται μόνο του όσο σφιχτά και αν το βιδώσω.Θα μου πεις,γιατί δεν έβαλες παξιμάδι ασφαλείας,γκρόβερ ή κόλλα;Αυτοί δεν έπρεπε να το κάνουν;

Εγώ έχω κακές εμπειρίες απο τα συγκεκριμμένα μηχανήματα της bule.Το παξιμάδι της πέτρας ξεβιδώνεται μόνο του όσο σφιχτά και αν το βιδώσω.Θα μου πεις,γιατί δεν έβαλες παξιμάδι ασφαλείας,γκρόβερ ή κόλλα;Αυτοί δεν έπρεπε να το κάνουν;

Πως γινεται αυτο?
Δεν εχουν αναποδη βολτα?

εσυ μαστορα μου για βουρτσες να κανεις το συστημα του Μπαμπη, ρωτα τον. Πολυ καλο!

Σωστό. Κάτσε να μαζευτεί από τα εξοχάς του.

Προφανώς όχι Κυριάκο.Τραγικό,την πρώτη φορά η πέτρα κοπάνησε τον προφυλακτήρα και τον στράβωσε να φανταστείς.Αν δεν υπήρχε θα μου έκανε ζημιά,είτε σε εμένα είτε στο χώρο.

Σωστό. Κάτσε να μαζευτεί από τα εξοχάς του.

Εδώ είσαι μάστορα... Ό,τι βούρτσα θές, από πολύ μαλακή μέχρι Scotch Brite, με τα ανάλογα σαπουνάκια και αλοιφές.
Σχεδόν το ίδιο εύκολα γίνεται και για πέτρες.

attachment.php

Σε ευχαριστώ. Η ντίζα Μ12 ?
Πως δένει στο τσοκ & πως την κουκουβάγια. Λογικά στην μια μεριά σε τσοκ δραπάνου, στην άλλη ? δεύτερο τσοκ δραπάνου ?

Βούρτσες από που ?

Έχω σκυλομετανοιώσει που πήρα "παιδικό" τόρνο & όχι με ρυθμιζόμενες στροφές με inverter & ποντεσιόμετρο πάντως.

Μπαμπινο ολες αυτες τις πηρες με ενα 20Ρικο??????
Θυμαμαι καλα?
Αν πας για τον Κωστα θελω και εγω!!!!!!

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μπαμπινο ολες αυτες τις πηρες με ενα 20Ρικο??????
Θυμαμαι καλα?
Αν πας για τον Κωστα θελω και εγω!!!!!!

Κυριάκο τις θέλω για τα ξύλινα κοσμήματα & τις μικρές κατασκευές που έχουν καμπύλες επιφάνειες & πολλές εσοχές αλλά να γυαλίζω & τα "μπακίρια" της Μικρασιάτισσας γιαγιάς.

Τα ξύλινα κοσμήματα φεύγουν σαν ζεστά κουλουράκια πάντως.

Πως γινεται αυτο?
Δεν εχουν αναποδη βολτα?

Στον δικο μου διδυμο η μια πλευρα εχει αναποδη βολτα και η αλλη πλευρα κανονικη βολτα. Φυσικα και δεν εχω τετοια χαζα προβληματα. Διδυμακι κοντα 35ετιας.

Παντως την bulle δεν την εχω σε εκτιμηση.

Εδώ είσαι μάστορα... Ό,τι βούρτσα θές, από πολύ μαλακή μέχρι Scotch Brite, με τα ανάλογα σαπουνάκια και αλοιφές.
Σχεδόν το ίδιο εύκολα γίνεται και για πέτρες.

attachment.php

Στρατηγε, τι κρυφους ασσους κρυβεις εκει πισω απο τη holzman?

Στρατηγε, τι κρυφους ασσους κρυβεις εκει πισω απο τη holzman?

Άσε Νεκ... Τουλάχιστον αυτά που έχω εκεί τα βλέπω και θυμάμαι οτι τα έχω, με τα άλλα που δεν χωράνε και τα έχω σπαρμένα δεξιά κι αριστερά δεν ξέρω τι θα κάνω.

Σε ευχαριστώ. Η ντίζα Μ12 ?
Πως δένει στο τσοκ & πως την κουκουβάγια. Λογικά στην μια μεριά σε τσοκ δραπάνου, στην άλλη ? δεύτερο τσοκ δραπάνου ?

Βούρτσες από που ?

Έχω σκυλομετανοιώσει που πήρα "παιδικό" τόρνο & όχι με ρυθμιζόμενες στροφές με inverter & ποντεσιόμετρο πάντως.

Με τσοκ δράπανου δένει, όπως λές. Απ´ την πλευρά της κουκουβάγιας έκανα με κεντραδόρο μιά τρύπα στη ντίζα για να μπαίνει η μύτη της πόντας.
Μην ξύνεις πληγές τώρα με το μικρό τόρνο... :bigcry:

Για βούρτσες σαπούνια κλπ έχω βρεί πηγή που τις κατασκευάζει. Δέχεται και παραγγελίες σε ότι μέγεθος θές, την επόμενη φορά κανόνισα να του πάω το πέλμα του αλοιφαδόρου της Proxxon να μου κατασκευάσει βούρτσες.
Κυριάκο καλά θυμάσαι, 20 είχα πληρώσει και πήρα και σαπούνια. Βέβαια υπήρχε λόγος που μου τα έδωσε τόσο φτηνά αλλά μην νομίζεις οτι θα κόστιζαν πολύ παραπάνω, άντε να τα έπαιρνα 25 .

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα μια κόλλα - στεγανοποίησης που να κολλήσει πλαστικό με ανοξείδωτο χωρίς να περνάει νερό απο ανάμεσα η υγρασία, η θερμοκρασίες θα είναι 80% υγρασία και 40C... Έχετε να προτείνετε κάτι;

Καλή σιλικόνη, είναι τέλεια!

Καλημέρα k. Babis.
Ένα σετ βούρτσες κ σαπούνια κ σαμπουάν για την Πάτρα παρακαλώ όταν ξαναπάς εκεί με το καλό.
Η ντιζα μήκος? Θυμάσαι την διάμετρο της ή το μέγεθος οπών στις βούρτσες?

Καλημέρα Κωστή.
Όταν κατέβω Αθήνα θα εκτελέσω την παραγγελία σου...:grandpa:
Η ντίζα είναι 8-άρα γιατί αυτή είχα πρόχειρη. Όσο πιο χοντρή τόσο καλύτερα.
Το μήκος είναι 40 cm γιατί μας περιορίζει το φέλιμο μήκος του τόρνου, πήραμε μικρούς λέμε...
Αν θές μεγαλύτερο μήκος θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις Μ8 ντίζα, θα την περάσεις μέσα απ´ τον άξονα του τσόκ που είναι διαμπερής και θα την σφίξεις με παξιμάδια εμπρός και πίσω απ´ τον άξονα. Στην πλευρά της κουκουβάγιας αρκεί μια ρηχή τρύπα στη ντίζα για να πιάνει η πόντα.
Οι τρύπες στις βούρτσες είναι πολύ μικρές για να τις ανοίξεις όσο θές εσύ. Αν ξέρεις τι διάμετρο θές του το λές και τις φτιάχνει αυτός νομίζω.

Έχουμε επιλογή στην τρύπα από τις βούρτσες?
Φοβάμαι με την ντιζα στα 8 mm, αν το ζορίσω εγώ λίγο παραπάνω με τα χέρια - κουπιά που έχω, θα αρχίσει να στραβό γυρίζει ο άξονας κ όλη η ιδιοκατασκευή.

Το ιδανικό για εμένα θα ήταν αν μας έφτιαχνε βούρτσες με τρύπα 12φ ώστε με μια ντιζα Μ12 να έκανα την δουλειά μου.
Το τσοκ που έχω σφίγγει μέχρι κ 13 mm.

Από Σεπτέμβρη όμως προηγούνται τα μπάνια του λαού κ οι χαρές σου.

Ότι τρύπα θές ανοίγεις, πάνινες είναι. Εγώ έστριβα τη ντίζα και πέρασαν βιδωτές μέσα.
Θα μας τις φτιάξει αυτός αλλά και με μια σγόμπια κάνεις ότι τρύπα θες και μόνος σου.

Ότι τρύπα θές ανοίγεις, πάνινες είναι. Εγώ έστριβα τη ντίζα και πέρασαν βιδωτές μέσα.
Θα μας τις φτιάξει αυτός αλλά και με μια σγόμπια κάνεις ότι τρύπα θες και μόνος σου.

Ok! Μη μου φύγει το κέντρο φοβάμαι αλλά .......όλα θα πάνε καλά.

Για να σου κάνει διαφορά στη πάνινη βούρτσα θα πρέπει να φύγεις πολύ.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως, μια αρχική τρύπα-κέντρο πάντα υπάρχει.