Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για γυαλισμα μικροαντικειμενων ειναι ιδανικος ο μινι διδυμος τροχος μοντελισμου της Proxxon. Ειναι και για τροχισμα και για γυαλισμα.
Το σετακι με τις 5 διαφορετικες βουρτσες μπαινει στον κωνικο αξονα δεξια και με τις ρυθμιζομενες στροφες που διαθετει ειναι ο,τι καλυτερο και βολικοτερο.
https://www.proxxon.com/en/micromot/28030.php

Η δουλεια γινεται και με dremel με τα πολλα διαφορετικα βουρτσακια γυαλισματος που υπαρχουν.
Υπαρχει και το ειδικο γυαλιστικο παγκου της proxxon που παιρνει ολες τις βουρτσες της αγορας μεχρι 10εκ. πλατος https://www.proxxon.com/en/micromot/27180.php

Συμμαζεύοντας το υπόγειο, βρήκα έναν καινούριο αρμόστοκο Aracryl 100 (ARA Technik) σε σωληνάριο, απ ότι φαίνεται ημερομηνία παραγωγής είναι 20.8.2010. Να τον κοπανήσω σε κάποιους αρμούς στην αποθήκη κήπου που φτιάχνω ή θα έχει γίνει άχρηστος; Είναι και στα γερμανικά οι οδηγίες δε καταλαβαίνω τίποτα.

Δεν είναι τόσο το κόστος όσο ότι δεν μου κάνει να τον πετάξω.. :frusty:

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Συμμαζεύοντας το υπόγειο, βρήκα έναν καινούριο αρμόστοκο Aracryl 100 (ARA Technik) σε σωληνάριο, απ ότι φαίνεται ημερομηνία παραγωγής είναι 20.8.2010. Να τον κοπανήσω σε κάποιους αρμούς στην αποθήκη κήπου που φτιάχνω ή θα έχει γίνει άχρηστος; Είναι και στα γερμανικά οι οδηγίες δε καταλαβαίνω τίποτα.

Δεν είναι τόσο το κόστος όσο ότι δεν μου κάνει να τον πετάξω.. :frusty:

Ανοιξε τον, αν ειναι δουλευσιμος....

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με τρυπάνι φτερού 16αρι 400mm bosch ή dewalt μπορεί να μπει κανείς σε ξύλο (έλατο) βάθους 35cm ή θα μου βγει η πίστη; (20 τρυπήματα συνολικά)

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με τρυπάνι φτερού 16αρι 400mm bosch ή dewalt μπορεί να μπει κανείς σε ξύλο (έλατο) βάθους 35cm ή θα μου βγει η πίστη; (20 τρυπήματα συνολικά)
Το έλατο είναι μαλακό ξύλο, εύκολα θα γίνουν οι τρύπες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

400mm μήκος θα είναι το τρυπάνι; Τερατακι.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

καλημερα σας
ξερει κανεις αν μπορω να αλλαξω τη φορα περιστροφης σε ενα μοτερ απο πιεστικο που εχω;
θελω να φτιαξω ενα τριβειο και δεν με βολευει ετσι οπως ειναι τωρα εκτος αν καταργησω τη φτερωτη αλλα μετα θα ζεσταινεται παρα πολυ ή κανω λαθος;
το μοτερ ειναι αυτο
canvas.jpg

Πρεπει να αλλαξεις συνδεσμολογια στο πυκνωτη και τη τροφοδοσια.

Νεκτάριε τουμπαρα τα καλώδια του πυκνωτη μεταξύ τους και δεν άλλαξε τίποτα
Το ίδιο έκανα και στα καλώδια του ρεύματος και πάλι τίποτα

Πρεπει να αλλαξει η θεση του πυκνωτη, αν ειναι λειτουργιας. Αυτος ειναι σε σειρα ή παραλληλα με το ενα πηνιο και να παει με το αλλο. Θελει εμπειρια ή λιγο ψαξιμο, και γω δεν το χω με τη πρωτη.

Στη φύσα που καταλήγει ο πυκνωτής πρέπει να αλλάξεις συνδεσμολογία, όχι στον πυκνωτή.
Πόσα πινάκια επχει η φύσα; Φωτογραφία μπορείς να ανεβάσες;

στα δεξια μαυρο και κοκκινο ειναι 220v και πανε στο διακοπτη on-off
μπλε και ασπρο στον πυκνωτη
αποτι καταλαβα πρεπει να αλλαξω τη συνδεση στα αριστερα

a.jpg

Πρέπει να αλλάξει φορά η συνδεσμολογία της περιέλιξης. Αν έβλεπα τη φύσα σύνδεσης του πυκνωτή ίσως καταλάβαινα, τώρα δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά από αυτή τη φωτογραφία.
Θεωρώ οτι το μοτέρ σου είναι ένα απλό ασύγχρονο μονοφασικό μοτέρ με δύο περιελήξεις την κύρια και την εκκίνησης. Για να αλλάξεις τη φορά περιστροφής χρειάζεται να αντιστρέψεις τη σύνδεση των δύο περιελίξεων.
Δεν έχει νόημα να αλλάζεις τη φάση με τον ουδέτερο, το εναλλασόμενο ρεύμα δεν έχει πολικότητα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

στα δεξια μαυρο και κοκκινο ειναι 220v και πανε στο διακοπτη on-off
μπλε και ασπρο στον πυκνωτη
αποτι καταλαβα πρεπει να αλλαξω τη συνδεση στα αριστερα

View attachment 153997

Πιθανοτατα το μπλε να παςι στο γκρι. Αλλα ςξαποστασως ηλεκτρικες συμβουλες ειναι επιφοβες!

λοιπον με ταλαιπωρησε λιγο αλλα τη βρηκα την ακρη...
κ. μπαμπη σωστα για το μοτερ αλλα αλλη φυσα δεν εχει
ευχαριστω και τους δυο σας για τη βοηθεια σας!!

να σημειωσω οτι ολες οι εργασιες εγιναν σε επαγγελματικο χωρο με μονωμενα εργαλεια και με σωστες ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις που ελεγχονται συχνα για την ορθη λειτουργεια τους για την αποφυγη τυχον ατυχηματος

συμφωνα με αυτο που βρηκα στο νετ: για να αλλάξει η φορά περιστροφής πρέπει να αλλάξει η πολικότητα μόνο στον βοηθητικό κλάδο.
ετσι λοιπον ξεκολλησα και αντιστρεψα τα καλωδια του βοηθητικου πηνιου που εχω σημαδεψει και αλλαξε και η φορα περιστροφης
τελος καλο ολα καλα

aa.jpg

Μπράβο που τα κατάφερες.
Για πες μας λίγο για το μοτεράκι αυτό, απο που είναι;
Πόσα Watt; Πόσες στροφές; Μήπως έχει και δεύτερη ταχύτητα;
Τι τριβείο σκέφτεσαι να φτιάξεις;

το μοτερ ειναι απο ενα πιεστικο oleomac που χαλασε η αντλια και κρατησα το μοτερ.
την ισχυ του και αν εχει αλλη ταχυτητα δεν γνωριζω
στροφες μετρησα περιπου 2950-3000 αν και πριν καιρο που το ειχα ξαναμετρησει νομιζα πως ειχε γυρω στις 1500.
τωρα να θυμαμαι εγω λαθος ή να αλλαξε κατι με τη μετατροπη; θα το ψαξω απο βδομαδα.
τριβειο ελεγα να φτιαξω κατι οπως αυτο που εχεις κανει με το μοτερ πλυντηριου αλλα οι στροφες ειναι πολλες ρε γμτ

Γί αυτό σε ρωταγα για τη φύσα.
Το μοτέρ της φωτογραφίας έχει δύο ταχύτητες, η μια χρησιμοποιώντας το 1 με 2+3 και η άλλη το 1 με 4+5.
Ένα παρόμοιο χρησιμοποίησα εγώ αλλά γιά δύο ταχύτητες χρησιμοποίησα και δύο πυκνωτές.
Μπορείς να πετύχεις και με το δικό σου μοτέρ ότι ταχύτητα θές αλλά θα πρέπει να κάνεις κατασκευή με δύο τροχαλίες που σημαίνει οτι η κατασκευή θα είναι λίγο πιο ογκώδης.

34016311.jpg