Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλημέρα, μια βοηθεια και εδω περα. Αυτο ειναι ενα γωνιακο ντουλαπι κουζινας που οπως βλεπετε εχω "ψιλο επισκευασει" πριν κανα χρονο, γεμισα τις τρυπες με ξυλοστοκο και ξαναβιδωσα τις βιδες. Τωρα ξηλωθηκε παλι, τι μπορω να κανω να κρατησει πιο πολυ? Σκεφτομουν να φαω λιγο εκεινο το κομματι με το ρουτερ γυρω στο μισο ποντο η παραπάνω και να το γεμισω με τι ομως? Με ξυλοστοκο? Με κατι αλλο? Οποια ιδεα καλοδεχουμενη

Να υποθέσουμε ότι οι τρύπες είναι για μεντεσέδες, άρα τραβάνε ζόρι. Θα βάλεις πλαστικές θήκες θηλυκές μέσα και μετά θα το ξαναβιδωσεις. Αν παίζουν οι θήκες γιατί έχουν ανοίξει πολύ, βάλε πρώτα λίγη κόλλα μέσα.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκαριστηκε και ξαναβιδωθηκε επανω μεντεσες ντουλαπιου αν βλεπω σωστα; Μηπως καπου κλωτσαει και ο μεντεσες και ξηλωνεται η τρωει ζορι το πορτακι; Μια λυση αν ξαναμπει στο ιδιο σημειο μεντεσες ειναι να το εσκαβες λιγο με το ρουτερ και να κολλουσες επανω ενα αλλο κομματι, κπ η μασιφ ξυλο και να βιδωθει εκει πανω ο μεντεσες

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε παρόμοια περίπτωση είχα καθαρίσει λίγο τις τρύπες τις γέμισα με αυτό, http://www.dimou-mastoremata.gr/sho...a/μονταζόκολλα-montage-kit-bison/#prettyPhoto και την άλλη μέρα βίδωσα. Έφυγα σε 3 χρόνια από το σπίτι και δεν είχε χαλάσει. Αφού σου κράτησε 1 χρόνο με τον στόκο αυτό σίγουρα είναι καλύτερο αλλά δεν ξέρω για πόσο.

Εγώ θα έκλεινα τις τρύπες με στόκο ή σιδερόστοκο και θα μετέφερα τον μεντεσέ λίγο πάνω ή κάτω σε καθαρό σημείο.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγγυημένα και αποτελεσματικά γέμισε τις τρύπες με οδοντογλυφίδες και ξυλόκολλά και ξανά βιδοσε !!!! Πατέντα δυνατή και παλιά

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα σε όλους,
Είμαι στη διαδικασία αγοράς καρφωτικού αέρος γιατί θέλω να αλλάξω ταπετσαρια σε κάτι καρέκλες.
Εχω "κολλήσει" όμως στο εξής. Αφού θα την κάνω που θα τη κάνω την αγορά:
α.Να πάρω ένα καρφωτικό για δίχαλο και ένα για βελονάκι?
β.Να πάρω ένα που να κάνει και για τα δύο?

Έχετε καμμία γνώμη ή μάρκα να μου προτείνετε?
Θέλω μία οικονομική λύση καθώς δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιώ και πολύ συχνά...

Έχω δεί αυτά στο AirBlock.gr αλλά επειδή δεν έχω ιδέα θα ήθελα μία βοήθεια...

https://www.airblock.gr/karfotiko-dichalo-tapetsarias-8016-airmax.html
https://www.airblock.gr/karfotiko-velonaki-mikro-f50-airblock.html
https://www.airblock.gr/pepiesmenos...dichalo-tapetsarias-9032-velonaki-airmax.html

Οπως τα λετε ειναι, ναι μεντεσες ντουλαπιου ειναι, οι πλαστικες θηκες που λετε τι ειναι? δεν εχω ιδεα, κανα link παιζει? Και αυτο με το μασιφ ξυλο καλο ακουγεται, θα αντεξει πιο πολυ.

Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Οπως τα λετε ειναι, ναι μεντεσες ντουλαπιου ειναι, οι πλαστικες θηκες που λετε τι ειναι? δεν εχω ιδεα, κανα link παιζει? Και αυτο με το μασιφ ξυλο καλο ακουγεται, θα αντεξει πιο πολυ.

Εγώ αυτό με το ξύλο δεν το έχω δει πουθενά !!!! Αλλά ένας μαραγκός που δούλευα μου έλεγε για τριπες ξεχηλομενες να βάζω ξύλινες πάντα οδοντογλυφίδες με ξυλοκολα mix με λίγο ροκανίδι και μετά να περνάω την ίδια βίδα ... προφανώς κάνουν σώμα ξύλα με ξύλα και κόλλα και όλα μπαίνουν στη θέση τους ... ακόμα και κομαυτι ξηλο αντί για διαστελομενο έβαζε στον τοίχο ...εγώ αυτό με τις οδοντογλυφίδες (χορις ροκανίδι ) το χρισημοποιο σε πόμολα από πόρτες που συχνά ξεριζώνουν οι τουρίστες με άριστα αποτελέσματα

Με ένα γρυγορο ψάξιμο
Ιδού και η πατέντα στα εξωτερικά https://youtu.be/XpkDKAqTkOQ

Ευχαριστω ολους, μαλλον οδοντογλυφιδα και ξυλοκολα θα παιξει και βλεπουμε, thanks

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αφού θα την κάνω που θα τη κάνω την αγορά:
β.Να πάρω ένα που να κάνει και για τα δυο

Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για καρφοτικα . Αλλά σχεδόν πάντα στα φτηνά μοντέλα καλύτερα ένα για κάθε δουλειά ... όταν ένα low budget εργαλείο κάνει πολλά πράγματα έχει περισσότερες πηθανοτητες να failαρει. Όποτε πιστεύω τα δυο airblock θα είναι καλύτερα από το combo...

Εγώ αυτό με το ξύλο δεν το έχω δει πουθενά !!!! Αλλά ένας μαραγκός που δούλευα μου έλεγε για τριπες ξεχηλομενες να βάζω ξύλινες πάντα οδοντογλυφίδες με ξυλοκολα mix με λίγο ροκανίδι και μετά να περνάω την ίδια βίδα ... προφανώς κάνουν σώμα ξύλα με ξύλα και κόλλα και όλα μπαίνουν στη θέση τους ... ακόμα και κομαυτι ξηλο αντί για διαστελομενο έβαζε στον τοίχο ...εγώ αυτό με τις οδοντογλυφίδες (χορις ροκανίδι ) το χρισημοποιο σε πόμολα από πόρτες που συχνά ξεριζώνουν οι τουρίστες με άριστα αποτελέσματα

Με ένα γρυγορο ψάξιμο
Ιδού και η πατέντα στα εξωτερικά https://youtu.be/XpkDKAqTkOQ

Αυτο ομως ειναι γνησιο ξυλο απο οτι βλεπω ενω του φιλου MDF.
δε λεω πως δε θα κανει δουλεια βεβαια αλλα ειναι διαφορετικο υλικο.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ σε mdf το έχω τεστάρει μόνο !!! Το βίντεο ήταν απλά ένα που βρήκα τυχαία για αυτήν τη πατέντα

Καλημέρα σε όλους,
Είμαι στη διαδικασία αγοράς καρφωτικού αέρος γιατί θέλω να αλλάξω ταπετσαρια σε κάτι καρέκλες.
Εχω "κολλήσει" όμως στο εξής. Αφού θα την κάνω που θα τη κάνω την αγορά:
β.Να πάρω ένα που να κάνει και για τα δύο?

Έχετε καμμία γνώμη ή μάρκα να μου προτείνετε?
Θέλω μία οικονομική λύση καθώς δεν νομίζω ότι θα το χρησιμοποιώ και πολύ συχνά...

https://www.airblock.gr/karfotiko-dichalo-tapetsarias-8016-airmax.html
https://www.airblock.gr/karfotiko-velonaki-mikro-f50-airblock.html
https://www.airblock.gr/pepiesmenos...dichalo-tapetsarias-9032-velonaki-airmax.html

Εγω εχω το πρασινακι αερος των λιντλ διπλης χρησης και ειναι πραγματικα αστερι!!!!!!

Χαιρετώ την παρέα. Καιρός να πάρω ένα κολλητήρι μιας και αυτό που έχω δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πριν κάνω την σχετική ερώτηση, να πω ότι γνωρίζω αρκετά καλά τα των κολλήσεων, σολντερίνης, κλπ. Επίσης να πω πως δεν με ενδιαφέρει ρυθμιζόμενος σταθμός και σπάνια θα βάλω χέρι σε πλακέτα (πχ για SMD πυκνωτές), στην χειρότερη σε παλιά πλακέτα από 8bit/16bit υπολογιστές, κανά joystick, καλώδια γενικής φύσης, ακουστικά κλπ. Προσανατολίζομαι σε Antex και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 18W ή 25W βάσει και όσων είπα. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστω ολους, μαλλον οδοντογλυφιδα και ξυλοκολα θα παιξει και βλεπουμε, thanks

Φίλε, μεγάλωσε την τρύπα με τρυπάνι ξύλου και βάλε καβίλια ίδιο πάχος με το τρυπάνι (με ξυλόκολλα). Μετά πριονάκι και γυαλοχαρτάκι να έρθει φάτσα με το ντουλάπι. Ότι κάνεις φρόντισε να το κρύβει ο μεντεσές να μην πολυφαίνεται. Έτσι έχω φτιάξει ότι ντουλάπι/συρτάρι έχει χαλάσει στο σπίτι.
Ο στόκος είναι για να καμουφλάρει τις τρύπες - με το πρώτο ζόρι θα φύγει μαζί με τον μεντεσέ. Το κόλπο με την οδοντογλυφίδα το έχω ακούσει από πολλούς, αλλά σε εμένα δεν δούλεψε.

Χαιρετώ την παρέα. Καιρός να πάρω ένα κολλητήρι μιας και αυτό που έχω δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πριν κάνω την σχετική ερώτηση, να πω ότι γνωρίζω αρκετά καλά τα των κολλήσεων, σολντερίνης, κλπ. Επίσης να πω πως δεν με ενδιαφέρει ρυθμιζόμενος σταθμός και σπάνια θα βάλω χέρι σε πλακέτα (πχ για SMD πυκνωτές), στην χειρότερη σε παλιά πλακέτα από 8bit/16bit υπολογιστές, κανά joystick, καλώδια γενικής φύσης, ακουστικά κλπ. Προσανατολίζομαι σε Antex και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 18W ή 25W βάσει και όσων είπα. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Για γενικής φύσης κολλήσεις, στα ηλεκτρονικάδικα φόρουμ προτείνανε ένα 25W και ένα 60W για τα πιο χοντρά καλώδια. Επίσης συνιστούσανε την Weller ως πολύ καλή μάρκα. Εγώ κάνω δουλειά με ένα weller 25W απροβλημάτιστα εδώ και χρόνια - κανα 20 αν θυμάμαι καλά. Να σου πω απ την άλλη, αν και κάνω συχνή χρήση, ποτέ δεν ένοιωσα ότι γνωρίζω καλά τα των κολλήσεων...

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Γυμνο μέταλλο εννοεις?
Διαφανο βερνικι νεκ.

Clear coat? Διαφανο βερνικι ειναι αυτο?

Kαλησπέρα τό Antex ER 30 θά σού προτείνω,τά 30 watt είναι αρκετά γιά τήν χρήση πού τό θέλεις,αρκετή θερμοκρασία σέ χοντροδουλειές καλώδια κ.τ.λ καί επειδή έχεις πείρα όπως αναφέρεις στίς κολλήσεις,γρήγορες κολλήσεις - αποκολλήσεις σέ πυκνωτές αντιστάσεις γιά νά μήν υπερθερμανθούν κ.τ.λ
Τό έχω πάρει πρόσφατα σάν δεύτερο κολλητήρι καί είναι μιά χαρά γιά τα χρήματα του.
Τα 18 watt είναι γιά ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα,καί άν χρειαστεί κάποιο χοντροκαλώδιο (επειδή αναφέρεις καλώδια γενικής φύσης) ίσως λόγο μικρότερης θερμοκρασίας νά κάνει ψυχρή κόλληση.