Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Το κόλπο με την οδοντογλυφίδα το έχω ακούσει από πολλούς, αλλά σε εμένα δεν δούλεψε.

Γενικά θέλει να γεμίσεις την τρύπα με κάποιου «είδους» ξύλο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Μέχρι να μην χωράει να μπεί στην τρύπα άλλο υλικό.
Αυτό που προτείνεις με τις καβίλιες είναι στην ουσία το ίδιο με τις οδοντογλυφίδες.
Εγώ για παράδειγμα βάζω κομμάτια από ξύλο. Είτε από παλλέτες, είτε για σόμπα, είτε, είτε, είτε.
Ότι βρει ο καθένας αρκεί να κάνει δουλειά.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν βρω χρονο πριν το σκ θα το κανω και θα σας πω εντυπωσεις, αλλα κατα 99% θα ειναι επιτχυμενη η προσπαθεια, ευχαριστω για τις συμβουλες

Χαιρετώ την παρέα. Καιρός να πάρω ένα κολλητήρι μιας και αυτό που έχω δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Πριν κάνω την σχετική ερώτηση, να πω ότι γνωρίζω αρκετά καλά τα των κολλήσεων, σολντερίνης, κλπ. Επίσης να πω πως δεν με ενδιαφέρει ρυθμιζόμενος σταθμός και σπάνια θα βάλω χέρι σε πλακέτα (πχ για SMD πυκνωτές), στην χειρότερη σε παλιά πλακέτα από 8bit/16bit υπολογιστές, κανά joystick, καλώδια γενικής φύσης, ακουστικά κλπ. Προσανατολίζομαι σε Antex και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε 18W ή 25W βάσει και όσων είπα. Κάθε βοήθεια δεκτή.

Θα παρεις το ANTEX XS25 (25w) - εγγυηση !!!
να προσεχεις ομως μην χτυπηθει ενω ειναι ζεστο γιατι σπαει η εσωτερικη αντισταση και ειναι σχετικα ακριβουτσικη

ant-xs_m.jpg

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Βοήθεια από τα μαστορια που έχουν Αεροσυμπιεστή θέλω να προβώ σε αγορά χωρίς να θέλω πολλές απαιτήσεις για κανένα καρφωτικο και κανένα φούσκωμα τα ελαστικά.Γ’ αυτό θα το προτείνατε.
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...er-230v-me-doheio-horitikotitas-24l-62285713/
Μήπως θα πρέπει να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο που δεν ξέρω

Φιλε Ηλια, επειδη ο αεροσυμπιεστης θα σου ανοιξει ενα νεο κοσμο εργαλειων καλο ειναι αν εχεις χωρο να παρεις ενα 40+ λιτρων με μεγαλη αναροφηση.
Για τις εργασιες που αναφερεις ακομη και ενας 6λιτρος θα σου κανει δουλεια.
Μιλαω εκ πειρας καθως εχω στην κατοχη μου αυτον και για καρφωματα φουσκωματα και φυσιγματα ειναι ταμαμ.
https://www.skroutz.gr/s/11124196/Stanley-DN200-8-6-1-47hp-6lt.html
20170221132930_stanley_dn200_8_6_1_47hp_6lt.jpeg

Κυργιακo ευχαριστώ και καλός ήρθες από της διακοπές σου δεν έχω πολύ χώρο στο εργαστήριο και πιστεύω με των συγκεκριμένο αεροσυμπιεστή να είμαι οκ δεν θέλω κάτι παρά πάνω από τα προαναφερόμενα( καρφώματα φουσκώματα και φυσιγματα) και εσύ από την μεριά σου θα το έχεις ψάξει πάνω σε αυτό το θέμα.

Hλία σκέψου καί τήν λύση τού 12 λιτρου μέ τά ίδια χρήματα τού stanley.Tόν έχω 2,5 χρόνια καί είμαι ευχαριστημένος γιά απλά πράγματα,καρφωτικό φουσκώματα,πιστόλι αέρος κ.τ.λ,είναι λίγο πιό βαρύς από τό stanley κατά 5 κιλά,αλλά έχει τό διπλάσιο σέ μέγεθος αεροφυλάκιο,μικρό καί αυτό σέ μέγεθος.Καί μέ ένα άλλο σύν ότι σού δείχνει καί τό μανομετρικό πού έχει μέσα τό αεροφυλάκιο,εκτός τό ρυθμιζόμενο μανομετρικό τής εξόδου.Καί επίσης είναι μέ λάδι.

Prebena vigon 120

Με αυτούς δεν κανεις βαψιματα ε??

Προσωπικά θα έψαχνα για 25αρι κομπρεσέρ με ιμάντα, δύσκολο πλέον να βρεις στην αγορά, θέλει ψάξιμο,διότι 1ον και βασικότερο είναι με ιμάντα, 2ον είναι πολύ μαζεμένο λόγω 25αριου Καζανίου, 3ον είναι σχετικά ελαφρύ, 4ον ο θόρυβος του είναι σε ανεκτά και καλά επίπεδα και 6ον θα κρατήσει πολύ παραπάνω από τα μονομπλοκ και άλλα χωρίς λάδι. Επίσης μπορείς να το δουλεύεις χωρίς διακοπές, μη έχοντας τον φόβο να σου καεί.
Δύσκολο όπως είπα να βρεις 25αρι αλλά αν δεν έχεις χώρο είναι μονόδρομος. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο για καζάνι 40+, αν έχεις χώρο.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η μόντα με τον τόρνο είναι κάτι απλούστατο και ανέξοδο. Μια απλή ντίζα που η μια άκρη δένει στο τσόκ του τόρνου και η άλλη στην πόντα της κουκουβάγιας.
Στην άκρη που πάει στην πόντα χρειάζεται να κάνεις μιά τρύπα, με κεντραδόρο ή απλό τρυπάνι, για να φωλιάζει η μύτη της πόντας.
Όσο πιο χοντρή η ντίζα τόσο πιο σταθερή, θα σου έλεγα από Φ12 και πάνω.
Μετά παίρνεις τις βούρτσες και για κάθε βούρτσα 2 μεγάλες ροδέλες και δύο παξιμάδια ασφαλείας για να τις σταθεροποιήσεις στο σημείο που θέλεις.
Αυτό είναι, τόσο απλά.
Τώρα για βούρτσες, και τα αντίστοιχα σαπούνια, εγώ έχω βρεί μια τρύπα σ´ένα δρομάκι στο τέρμα της Ερμού που τις κατασκευάζει και τις παίρνω σε πολύ καλή τιμή.
Δεν θυμάμαι όμως ούτε δρόμο ούτε νούμερο, την επόμενη φορά που θα πάω θα σημειώσω και οδό και αριθμό.
Βέβαια, εκτός απ´τη λύση της μόντας στον τόρνο ή του δίδυμου τροχού, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα απλό δράπανο σε βάση όπως αυτό.
Απλά κάθε φορά, αν θες διάφορα στάδια επεξεργασίας κι όχι ένα απλό γυάλισμα όπως στη φωτογραφία, θα πρέπει να αλλάζεις τις βούρτσες.

2179000(3)-0-1-2-800x800.jpg

ΜπΜπη,οπως ισως ειδες το πηρα αυτο το σετακι για το δραπανο. Αλλα δεν ειδα αποτελεσμα. Ή κανω κατι λαθος ή ειναι γενικοτερα λαθος το σετακι. Πιο πολυ θολωμα μου κανουν και αφηνει ισως και μια μουργα πανω στο μεταλλο, μαλλον αν βαλω μεγαλυτερη ποσοτητα παστας. Παντως βελτιωση δεν ειδα.
Δοκιμασα και με τη glanola αλοιφη και τη πετσετε βουρτσα αλλα ελαχιστη ή καθολου διαφορα σε σχεση οπως το το αφησα με το 3000 grid ντουκοχαρτο.
:furious3:

Ασε που απο καπου πρεπει να κραταμε και το μεταλλο και γεμιζει δαχτυλιες...
:BDGBDGB53:

Hλία σκέψου καί τήν λύση τού 12 λιτρου μέ τά ίδια χρήματα τού stanley.Tόν έχω 2,5 χρόνια καί είμαι ευχαριστημένος γιά απλά πράγματα,καρφωτικό φουσκώματα,πιστόλι αέρος κ.τ.λ,είναι λίγο πιό βαρύς από τό stanley κατά 5 κιλά,αλλά έχει τό διπλάσιο σέ μέγεθος αεροφυλάκιο,μικρό καί αυτό σέ μέγεθος.Καί μέ ένα άλλο σύν ότι σού δείχνει καί τό μανομετρικό πού έχει μέσα τό αεροφυλάκιο,εκτός τό ρυθμιζόμενο μανομετρικό τής εξόδου.Καί επίσης είναι μέ λάδι.

Prebena vigon 120

Δημήτρη πολύ ωραίο ο Αεροσυμπιεστής PREBENA Vigon δεν θυμόμουν ποιο είχες πάρει και αυτό καλό άρα έχω δυο επιλογές toros vs prebena.

http://www.youtube.com/watch?v=IQMHnyQVqjo

Η πατέντα με το 12v (όχι με μπαταρία ) ήταν υπό επεξεργασία για πειραματισμό !!! Με διευκολύνει πολύ ! Λέω να το κάνω !!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ΜπΜπη,οπως ισως ειδες το πηρα αυτο το σετακι για το δραπανο. Αλλα δεν ειδα αποτελεσμα. Ή κανω κατι λαθος ή ειναι γενικοτερα λαθος το σετακι. Πιο πολυ θολωμα μου κανουν και αφηνει ισως και μια μουργα πανω στο μεταλλο, μαλλον αν βαλω μεγαλυτερη ποσοτητα παστας. Παντως βελτιωση δεν ειδα.
Δοκιμασα και με τη glanola αλοιφη και τη πετσετε βουρτσα αλλα ελαχιστη ή καθολου διαφορα σε σχεση οπως το το αφησα με το 3000 grid ντουκοχαρτο.
:furious3:

Ασε που απο καπου πρεπει να κραταμε και το μεταλλο και γεμιζει δαχτυλιες...
:BDGBDGB53:

Οι δαχτυλιές ρε Νεκ φεύγουν μ´ ένα σκούπισμα με μαλακό πανάκι, δεν είναι πρόβλημα.
Όσο για τις αλοιφές δεν ξέρω τι αποτέλεσμα περίμενες αλλά δεν είναι για καθάρισμα, είναι για γυάλισμα. Αν είναι πολύ βρώμικο και θες καθάρισμα χρησιμοποίησε βούρτσα Scotch brite.
Το γυαλόχαρτο ΔΕΝ είναι για γυάλισμα πάντα αφήνει γραμμές. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επαγγελματίες, από ένα σημείο και μετά, γυαλίζουν με αλοιφές. Χρειάζεται όμως δυνατό εργαλείο για να μην σου φρενάρει όταν πιέζεις τη βούρτσα στα πρώτα περάσματα (καφέ πάστα).

Οι δαχτυλιές ρε Νεκ φεύγουν μ´ ένα σκούπισμα με μαλακό πανάκι, δεν είναι πρόβλημα.
Όσο για τις αλοιφές δεν ξέρω τι αποτέλεσμα περίμενες αλλά δεν είναι για καθάρισμα, είναι για γυάλισμα. Αν είναι πολύ βρώμικο και θες καθάρισμα χρησιμοποίησε βούρτσα Scotch brite.
Το γυαλόχαρτο ΔΕΝ είναι για γυάλισμα πάντα αφήνει γραμμές. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επαγγελματίες, από ένα σημείο και μετά, γυαλίζουν με αλοιφές. Χρειάζεται όμως δυνατό εργαλείο για να μην σου φρενάρει όταν πιέζεις τη βούρτσα στα πρώτα περάσματα (καφέ πάστα).

Το εργαλειο μου ειναι δυνατο και δεν φρεναρει ευκολα, δεν δεχομαι κριτικη επ αυτου :flipout:
Οσο για το τριψιμο, εχεις δικιο, θελει χρονο...κατι που αν δεν σου το πει καποιος μεσα στο αυτι σου δεν φτανει το ενα δυο λεπτα οπως δειχνουν τα βιντεα. Το ετριψα λιγα λεπτα επιπλεον με τη δευτερη παστα και αυξηθηκε ο βαθμος γυαλαδας. Οοποτε περιμενω με το σφουγγαρομαλλινη βουρτσα να παω ακομη πιο περα.:guitarist:

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι το παρακάτω σετ; Το βρήκα ανάμεσα στα εργαλεία και δε μπορώ να θυμηθώ...

827e462db3a6509ca0952fa43ac68e09.jpg
26b9a926407d799828a080b5d52bd419.jpg
2256a684460d38ec0c351031d161b56d.jpg

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα, μια βοηθεια και εδω περα. Αυτο ειναι ενα γωνιακο ντουλαπι κουζινας που οπως βλεπετε εχω "ψιλο επισκευασει" πριν κανα χρονο, γεμισα τις τρυπες με ξυλοστοκο και ξαναβιδωσα τις βιδες. Τωρα ξηλωθηκε παλι, τι μπορω να κανω να κρατησει πιο πολυ? Σκεφτομουν να φαω λιγο εκεινο το κομματι με το ρουτερ γυρω στο μισο ποντο η παραπάνω και να το γεμισω με τι ομως? Με ξυλοστοκο? Με κατι αλλο? Οποια ιδεα καλοδεχουμενη

Επανέρχομαι εδω για να βοηθησω οσους εχουν παρομοιο προβλημα, η λύση δωθηκε με τις οδοντογλυφιδες οπως πολυ σωστα προτείνατε, κοπηκαν, τριφτηκαν και ολα οκ

Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να είναι το παρακάτω σετ; Το βρήκα ανάμεσα στα εργαλεία και δε μπορώ να θυμηθώ...

827e462db3a6509ca0952fa43ac68e09.jpg
26b9a926407d799828a080b5d52bd419.jpg
2256a684460d38ec0c351031d161b56d.jpg

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ηλεκτρικές αντιστάσεις, μια ασφάλεια και αμίαντος-τεφλον. Μηχανή συγκόλλησης πλαστικών σακουλων,

Ερώτηση προς έχοντες και κατέχοντες επιτραπέζια σεγα (proxxon) κ σε όσους γενικά γνωρίζουν ... Μπορείτε να πείτε 2 λόγια όσον αφορά τις λαμες που εχετε χρησιμοποιήσει...πχ. τι χρησιμοποιούμε σε μαλακό/σκληρό ξύλο όσον αφορά την οδοντωση,μια γενική ιδέα..
Αν έχει ξανασυζητηθει παραπεμψετε με,δεν έβγαλα άκρη από την αναζήτηση..

Σταμάτη υπαρχουν καμμία ντουζίνα ειδη. Εγώ έχω καταλήξει να επιλέγω μονο βαση του πλάτους. Λεπτή για λεπτα ξύλα και λεπτομερείς κοπές, χοντρή για πιο παχύ ξύλο.

Όλες οι αλλες με λιγότερα η περισσότερα δόντια, ειτε με αλλη διάταξη στα δόντια μου φαίνονται ίδιες, ελάχιστη η διάφορα.

Μία ξεχωριστή κατηγορία είναι οι σπιράλ λάμες που κόβουν προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά είναι άβολες για γενικές κοπές.