Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.
Δεν μας είπες ...εκτός από υγρά καθαρισμού άνοιξες καθόλου το σιφώνι να δεις τι γίνεται μέσα ... είναι πλαστικό ή μολυβένιο ??
Δεν μου απάντησες αν το άνοιξες για να καταλάβω αν έχεις μια ιδέα για το πως είναι μέσα. Λογικά αφού λες ότι έβαλες ατσαλίνα ...θα το άνοιξες.
Τέλος πάντων .... ας τα πάρουμε από την αρχή. Ανοίγεις το σιφώνι και με το χεράκι σου καθαρίζεις ότι έχει μέσα...(αν έχεις χοντρόχερο βάζεις την γυναίκα σου να το κάνει αλλιώς πες της τέρμα τα αφρόλουτρα

)... μετά εντοπίζεις τις εξόδους που έχει στα πλάγια και που αντιστοιχεί η κάθε μία. Δηλ. ανοίγεις λίγο την βρύση του μπάνιου και βάζεις το χέρι σου μέσα να δεις σε ποια τρύπα τρέχει το νερό μέσα στο σιφώνι. Το ίδιο κάνεις και με την βρύση του νιπτήρα. Η τρίτη τρύπα είναι αυτή που πηγαίνει στην αποχέτευση και αυτήν πρέπει βασικά να καθαρίσεις.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι η βρύση του μπάνιου έχει κάποια σχετική πίεση.... ξεβιδώνουμε το τηλεφωνάκι του μπάνιου και αφαιρούμε το λαστιχάκι-φλάντζα που μπορεί να έχει κολλήσει επάνω. Αν το σιφώνι είναι κοντά στην μπανιέρα-ντουζιέρα βάζουμε το σπιράλ στην τρύπα που πάει στην αποχέτευση και ανοίγουμε την βρύση σταδιακά μην είναι βουλωμένη πολύ η σωλήνα του σιφωνιού και πετάξει τα νερά έξω. Σπρώχνουμε το σπιράλ μέχρι μέσα σιγά σιγά ανοίγοντας την βρύση μέχρι τέρμα.
Καλό είναι για να έχεις αρκετό μήκος στο σπιράλ να βάλεις στην άκρη του πρώτου εκεί που μπαίνει το τηλεφωνάκι έναν μαστό 1/2 ίντσα με τα ανάλογα λαστιχάκια και να προσθέσεις ένα δεύτερο σπιράλ.
Την ίδια δουλειά κάνεις και στις υπόλοιπες τρύπες του σιφωνιού προς νεροχύτη και μπανιέρα αφού πρώτα τελειώσεις με την πρώτη.
Λογικά αυτή η λύση δουλεύει και δεν χρειάζεται πιεστικό και άλλες ιστορίες το οποίο στην τελική μπορεί να κάνει και ζημιά στις μικρές διατομές των σωλήνων του σιφωνιού άσε που δεν μπορείς να ελέγξεις και τη ποσότητα του νερού που θα πετάξει το ακροφύσιο.
Η λύση που προτείνω είναι δική μου σκέψη και την έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία.
Καλή επιτυχία