Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν μας είπες ...εκτός από υγρά καθαρισμού άνοιξες καθόλου το σιφώνι να δεις τι γίνεται μέσα ... είναι πλαστικό ή μολυβένιο ??

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν μας είπες ...εκτός από υγρά καθαρισμού άνοιξες καθόλου το σιφώνι να δεις τι γίνεται μέσα ... είναι πλαστικό ή μολυβένιο ??

Κι εγώ νομίζω οτι δεν κάνει σωστή απορροή το σιφώνι.
Έχει στενέψει η τρύπα από τρίχες και γλίτσα και δέχεται περισσότερο νερό απ´ αυτό που μπορεί να βγάλει.

Θα προτείνω μια εύκολη και ανέξοδη λύση αφού μας πει πρώτα τι σιφώνι είναι.

Βέβαια τον τρώει το χέρι του για αγορά πιεστικού ... :flipout:

Θα προτείνω μια εύκολη και ανέξοδη λύση αφού μας πει πρώτα τι σιφώνι είναι.

Βέβαια τον τρώει το χέρι του για αγορά πιεστικού ... :flipout:

Nα βαλει 2 γραμμαρια C4 με απλο πυροκροτητη και να καλυψει το σιφωνι?

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Είναι πλαστικό !! Εγώ με πράσινο σαπούνι κάνω την δουλειά μου η γυναίκα τα ισοπεδώνει όλα ! Αλλά και με το πράσινο σαπούνι το νερό πάλι σηκώνετε !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν μου απάντησες αν το άνοιξες για να καταλάβω αν έχεις μια ιδέα για το πως είναι μέσα. Λογικά αφού λες ότι έβαλες ατσαλίνα ...θα το άνοιξες.
Τέλος πάντων .... ας τα πάρουμε από την αρχή. Ανοίγεις το σιφώνι και με το χεράκι σου καθαρίζεις ότι έχει μέσα...(αν έχεις χοντρόχερο βάζεις την γυναίκα σου να το κάνει αλλιώς πες της τέρμα τα αφρόλουτρα :flipout:)... μετά εντοπίζεις τις εξόδους που έχει στα πλάγια και που αντιστοιχεί η κάθε μία. Δηλ. ανοίγεις λίγο την βρύση του μπάνιου και βάζεις το χέρι σου μέσα να δεις σε ποια τρύπα τρέχει το νερό μέσα στο σιφώνι. Το ίδιο κάνεις και με την βρύση του νιπτήρα. Η τρίτη τρύπα είναι αυτή που πηγαίνει στην αποχέτευση και αυτήν πρέπει βασικά να καθαρίσεις.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι η βρύση του μπάνιου έχει κάποια σχετική πίεση.... ξεβιδώνουμε το τηλεφωνάκι του μπάνιου και αφαιρούμε το λαστιχάκι-φλάντζα που μπορεί να έχει κολλήσει επάνω. Αν το σιφώνι είναι κοντά στην μπανιέρα-ντουζιέρα βάζουμε το σπιράλ στην τρύπα που πάει στην αποχέτευση και ανοίγουμε την βρύση σταδιακά μην είναι βουλωμένη πολύ η σωλήνα του σιφωνιού και πετάξει τα νερά έξω. Σπρώχνουμε το σπιράλ μέχρι μέσα σιγά σιγά ανοίγοντας την βρύση μέχρι τέρμα.
Καλό είναι για να έχεις αρκετό μήκος στο σπιράλ να βάλεις στην άκρη του πρώτου εκεί που μπαίνει το τηλεφωνάκι έναν μαστό 1/2 ίντσα με τα ανάλογα λαστιχάκια και να προσθέσεις ένα δεύτερο σπιράλ.
Την ίδια δουλειά κάνεις και στις υπόλοιπες τρύπες του σιφωνιού προς νεροχύτη και μπανιέρα αφού πρώτα τελειώσεις με την πρώτη.
Λογικά αυτή η λύση δουλεύει και δεν χρειάζεται πιεστικό και άλλες ιστορίες το οποίο στην τελική μπορεί να κάνει και ζημιά στις μικρές διατομές των σωλήνων του σιφωνιού άσε που δεν μπορείς να ελέγξεις και τη ποσότητα του νερού που θα πετάξει το ακροφύσιο.

Η λύση που προτείνω είναι δική μου σκέψη και την έχω δοκιμάσει με απόλυτη επιτυχία.
Καλή επιτυχία -bye-

Το απόγευμα θα το επιχειρήσω!!! Ακούγετε αποτελεσματικό! Επανέρχομαι !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σωστά τα λέει ο Νίκος. Μην βάζετε πιεστικά σε τόσο μικρές διατομές. Σιγά Σιγά, θέλει... Χέρι, τρόπο και όχι κόπο.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ήρθε μάλλον η ώρα για καινούργια μάσκα. Αυτή που έχω (φτηνιάρικη/no name) δεν κάθεται καλά στην κεφάλα μου και σταματάει μόνο την σκόνη. Χρειάζομαι μία για βαψίματα και προστασία από σκόνη σε ξυλουργικές εργασίες.
Να πάω κατευθείαν στην 3M -7502 (55 στο κέντροβίδας) που έχω δει να προτείνετε και στο παρελθόν ή είναι υπερβολή γι' αυτά που την χρειάζομαι;

Επίσης, σαν απορία: έχω να περάσω πολυουρεθάνη 2 συστατικών σε κλειστό χώρο. Το φίλτρο που έχει στανταρ η συγκεκριμένη μάσκα (3M-6051) θα είναι εντάξει;

Μια χαρα ειναι Δημητρη για την δουλεια που την θες και δεν ειναι υπερβολη.
Ιδια φιλτρα με την 6000 μονο που αυτη ειναι πιο βαρια αλλα πιο εξελιγμενη γενικοτερα.

Ευχαριστώ Μιχάλη, θα την πάρω - θα κοιτάξω μήπως υπάρχει και πουθενά αλλού φτηνότερα πρώτα.

Υπάρχουν και χαμηλότερες τιμές στο δίκτυο, αλλά για σκέτο το σώμα της μάσκας (χωρίς φίλτρα και παρελκόμενα).
Τελικά την πήρα στα 55 .

Καλησπέρα σε όλους σας
Μια συμβουλή για σκουπάκι παρακαλώ.
Σκέφτομαι ανάμεσα στο 12βολτο και το 18βολτο bosch
Από επαναφορτιζόμενα έχω μόνο bosch και parkside οπότε οι άλλες μάρκες αποκλείονται.

Eγω θα προτιμουσα το 18βολτο GAS. Ειναι πιο πληρες με ολα του τα εξαρτηματα, πιο δυνατο και πολυ καλα σχεδιασμενο.
Το μικρο δεν ειναι κατι ιδιαιτερο. Θα μπορουσε να ηταν καλυτερο αν δεν το σχεδιαζαν για να χωραει σε l boxx.

https://www.lefeld.de/bosch-akku-nass-und-trockensauger-gas-18v-10-l-06019c6300-solo-karton.html
Ευχαριστώ Μιχάλη. Απλά με γαργαλαει αυτή η τιμή για το 10L και κάπου σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να πάω στο 18ν σκουπάκι ή στο 12ν ή στο 10L
Θέλω σκουπάκι αλλά μη έχοντας καν σκούπα τα έχω κάνει αχταρμα στο μυαλό μου
Ο χώρος είναι μικρός, δανείζομαι το σκουπάκι κουζίνας από την κυρά, μου αρέσει το 18ν αν και οι γνώμες είναι αντικρουόμενες σε κάτι κριτικές που διάβασα σε σάιτ εξωτερικού, αλλά λέω πάλι ότι με 15 παραπάνω παιρνεις το 18ν 10Λ
Το 12ν το βρίσκω 64, το 18ν στα 95 και τη σκούπα στα 110 (με μεταφορικά)
Χελπ πληζ

Αν δεν εχεις σκουπα Και θελεις να συνδυάσεις φορητοτητα και δυναμη θα πας εκει εννοειται!!!
Και πολυ καλή τιμη.

Το βρισκω too much και αβολο για μικρο εργαστηριο το μεγαλο δεκαλιτρο.
Δεν θα το ευχαριστηθεις νομιζω και δεν θα σου ειναι τοσο πρακτικο οσο τα μικροτερα. Μιλαμε για 5 κιλα σκουπα!

Οντως η τιμη ειναι πολυ δελεαστικη στο 10λιτρο, αλλα εαν δεν ειχα σκουπα για το εργαστηριο, θα προτιμουσα το μικρο 18βολτο με τα προσαρτηματα του.

Mην προβληματιζεσαι καθολου, παρε το μικρο 18βολτο.

Ενα σκουπακι ειναι πολυ πιο χρησιμο και ευελικτο στο εργαστηριο απο οποιαδηποτε μεγαλη και βαρεια σκουπα. Ιδιως αν εχει και προσαρτηματα που το κανουν σκουπα δαπεδου.