Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παντως πονταρω στην χρηση της επειδη τη δουλευω χωρις σακουλα για να μην μπουκωνει το φιλτρο της τοσο συντομα.
Επισης θελω ναφτιαξω ενα δικτυο με σωληνα PVC και να μοιράσω εξοδους σε ενα παγκο 4 μετρα που θα φτιαξω.
Για να δουμε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ολο σε μπελάδες μπαίνω.... Οικονομικούς και χώρου.... Που θα τα βάλω όεο; βέβαια το χρειάζομαι..... Οπως πάντα. αργεί και αυτός να μου φέρει τη σκούπα και βλέπω να γίνεται κωλονατο η σκουπα. Αν το πάρω θα σας βάλω και φώτο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτή τη στιγμή έχω ένα εργαστήριο 2.30χ1.90 και έχω παγκοπριονο σταθμό φαλτσοπριονου ,κολονατο σταθμούς ακονισματος και όλα μου τα εργαλεία και είναι αρκετά !!! Με καλό σχεδιασμό όλοι οι καλοί χωράνε. Για να τα χωρέσεις όλα αυτά στον χώρο σου πρέπει να ξοδέψεις χρόνο στο χάρτη παραπάνω από τα μαστορεματα!!! Πάντα ανάλογα με τις ανάγκες !!!

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα εργαστήριο 2.30χ1.90 και έχω παγκοπριονο σταθμό φαλτσοπριονου ,κολονατο σταθμούς ακονισματος και όλα μου τα εργαλεία και είναι αρκετά !!! Με καλό σχεδιασμό όλοι οι καλοί χωράνε. Για να τα χωρέσεις όλα αυτά στον χώρο σου πρέπει να ξοδέψεις χρόνο στο χάρτη παραπάνω από τα μαστορεματα!!! Πάντα ανάλογα με τις ανάγκες !!!

Πιστευω οτι γνωριζετε οτι η συγκεκριμενη διαταξη εξαιτιας της περιστροφης δημιουργει παρα πολυ στατικο ηλεκτρισμο και θα πρεπει εντος της σωληνας να υπαρχει μεταλλικο στοιχειο που να γειωνεται σε γη. Η πουδρα μπορει πολυ ευκολα να αναφλεγει οταν συνδιαστει ο σπινθηρας του στατικου με τα υψηλης θερμοτητας πριονιδια απο συσκευες οπως το ρουτερ.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν έχω σύστημα αναρρόφησης αλλά ναι το γνωρίζω!! Έχω στα υπόψην πατέντα που θα αποφόρτιση το όλο σύστημα!!! Αλλά μέχρι τότε έχει ο Θεός

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Πιστευω οτι γνωριζετε οτι η συγκεκριμενη διαταξη εξαιτιας της περιστροφης δημιουργει παρα πολυ στατικο ηλεκτρισμο και θα πρεπει εντος της σωληνας να υπαρχει μεταλλικο στοιχειο που να γειωνεται σε γη. Η πουδρα μπορει πολυ ευκολα να αναφλεγει οταν συνδιαστει ο σπινθηρας του στατικου με τα υψηλης θερμοτητας πριονιδια απο συσκευες οπως το ρουτερ.

Με μεταλλικη μουφα συστολη γειωμενη θα γινει δουλεια????
Η χρειαζεται και δευτερο εντος του καδου?
Η απευθειας μεταλλικο καδο?

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι, αν μπορεις κανε και αλλιως που λενε...
Σημερα μου ηρθε ενα roman ogee bit που παραγγειλα στις 8/12, εκεινο ηταν παραγγελια 2/12.

Κ εγώ έτσι το παθαίνω.
Μερικά (όσα μπορώ να παρακολουθώ με το Truck No) μου βγάζουν Αναμονή παρουσίασης στο Τελωνείο κάνα 10ημερο κ μετά αφού περάσουν έρχονται στις 2 ημέρες. Ελπίζω τώρα που πέρασαν οι γιορτές να καλυτερέψουν λίγο τα πράγματα.

Καλημέρα,
Μηπως γνωρίζεις κάποιο τρόπο για γείωση? Όταν έφτιαχνα το δικό μου σύστημα όπου και να ρώτησα για γείωση δεν γνώριζε κανείς να μου πει και το άφησα έτσι.
Βέβαια το δουλεύω 2 χρόνια τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Καλημέρα,
Μηπως γνωρίζεις κάποιο τρόπο για γείωση? Όταν έφτιαχνα το δικό μου σύστημα όπου και να ρώτησα για γείωση δεν γνώριζε κανείς να μου πει και το άφησα έτσι.
https://youtu.be/XtkHzmXe4ZA
Νομίζω από τα καλύτερα!

Καλημέρα,

Εγώ θα έβαζα μεταλλικούς συνδέσμους (συστολες) αντί για πλαστικούς, οπως λεει και ο enduras, οποτε πανω στον συνδεσμο μπορει να κολλησεις καλωδιο και να το γειωσεις. Μου εχει τυχει να παρει φωτια πριονιδι απο το ρουτερ λογω υπερθερμανσης αλλα δεν προχωρησε επειδη το σημειο αναφλεξης ηταν στην αρχη κοντα στο κοπτικο. Το θεμα με τις πλαστικες σωληνες ειναι πως αν παρει φωτια απο στατικο θα γινει μεσα στην σωληνα και μπορει να αναφλεγει χωρις να το δεις ακομα και αφου κλεισεις την αναρροφηση. Ο κινδυνος ειναι περισσοτερος επειδη δεν θα το δεις εγκαιρα οταν συμβει.

Οπότε θα του βαλω μεταλλικες συστολες και μεταλλικο καδο γειωμενο.
Μπραβο για την πληροφορηση παιδια!!!

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Δηλαδή τυλίγω απλά ένα καλώδιο χαλκού και το συνδέω στη γείωση του κτιρίου?

και μεταλλικες συστολές σε Φ40 που έχω εγώ που βρίσκω?

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Δηλαδή τυλίγω απλά ένα καλώδιο χαλκού και το συνδέω στη γείωση του κτιρίου?

και μεταλλικες συστολές σε Φ40 που έχω εγώ που βρίσκω?

Νομιζω πως δεν χρειαζεται τοση γειωση. Απλα να το συνδεσεις σε κατι μεταλικο (παγκος π.χ. ) που παταει στο εδαφος. Το μονο που χρειαζεται ειναι να διοχετευεται το φορτιο μεσω του καλωδιου στη γη για να μην γινει τοσο δυνατο που να ξεσπασει σε σπινθηρα. Κατι αντιστοιχο γινεται στα καροτσακια στα σουπερ μαρκετ. Θα δειτε σε καποια καταστηματα να εχουν βαλει αλυσιδες που σερνουν στο δαπεδο. Επειδη οι τροχοι ειναι λαστιχο και στο σημειο περιστροφης μαζευονται τριχες, το καροτσι φορτιζεται με στατικο. Οταν δεν εχει αλυσιδες οταν πας στο μεταλλικο ραφι να παρεις κατι, εκτονωνεται μεσω του δαχυλου πανω στο μεταλλο. Αυτο μπορει να γινει πολυ εντονο αναλογα με τα ρουχα που φορας και τα παπουτσια, ακομα και τις συνθηκες του αερα. Εχω τυσει σε περιπτωσεις μα ακουγεται και θορυβος απο την εκτονωση.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Οπότε θα του βαλω μεταλλικες συστολες και μεταλλικο καδο γειωμενο.
Μπραβο για την πληροφορηση παιδια!!!

+1

Νομιζω πως δεν χρειαζεται τοση γειωση. Απλα να το συνδεσεις σε κατι μεταλικο (παγκος π.χ. ) που παταει στο εδαφος. Το μονο που χρειαζεται ειναι να διοχετευεται το φορτιο μεσω του καλωδιου στη γη για να μην γινει τοσο δυνατο που να ξεσπασει σε σπινθηρα. Κατι αντιστοιχο γινεται στα καροτσακια στα σουπερ μαρκετ. Θα δειτε σε καποια καταστηματα να εχουν βαλει αλυσιδες που σερνουν στο δαπεδο. Επειδη οι τροχοι ειναι λαστιχο και στο σημειο περιστροφης μαζευονται τριχες, το καροτσι φορτιζεται με στατικο. Οταν δεν εχει αλυσιδες οταν πας στο μεταλλικο ραφι να παρεις κατι, εκτονωνεται μεσω του δαχυλου πανω στο μεταλλο. Αυτο μπορει να γινει πολυ εντονο αναλογα με τα ρουχα που φορας και τα παπουτσια, ακομα και τις συνθηκες του αερα. Εχω τυσει σε περιπτωσεις μα ακουγεται και θορυβος απο την εκτονωση.

Μια παρατηρηση.
Ισως εφαρμοζεται σε αυτους που εχουν ξυλινο εργαστηριο.
Εμεις με τα στηριγματα στον τοιχο ισως το γλυτωνουμε.

καλησπερα σας μετα απο τις χρησιμες συμβουλες για δισκοπριονο παγκου αποφασισα να παρω αυτο που μου προτεινατε το dewalt 745. Μετα απο ψαξιιμο ειδα οτι κυκλοφορουν 3 τυποι του dewalt 745 επισυναπτω φωτογραφιες. Απο τι εχω διαβασει το τελευταιο μοντελο εχει και συστημα
anti kick back. Με δυο τρεια καταστηματα που μιλησα το αγνοουσαν.οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης απο τις φωτογραφιες που επισυναπτω εαν γνωρισεται ποιος ειναι ο τελυταιος τυπος του 745 εαν ξερεται εαν υπαρχει Ελλαδα και εαν το παραγγειλω απο το ιντερνερ πως μπορω να διασφαλισω
οτι θα μου στειλουν το τελυταιο τυπο? Οι τιμες που το βρηκα ειναι απο 470 - 610 ευχαριστω πολυ!!!

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    33.9 KB · Views: 153
  • 2.jpg
    2.jpg
    67 KB · Views: 153
  • 1.jpg
    1.jpg
    79.4 KB · Views: 152

καλησπερα σας μετα απο τις χρησιμες συμβουλες για δισκοπριονο παγκου αποφασισα να παρω αυτο που μου προτεινατε το dewalt 745. Μετα απο ψαξιιμο ειδα οτι κυκλοφορουν 3 τυποι του dewalt 745 επισυναπτω φωτογραφιες. Απο τι εχω διαβασει το τελευταιο μοντελο εχει και συστημα
anti kick back. Με δυο τρεια καταστηματα που μιλησα το αγνοουσαν.οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης απο τις φωτογραφιες που επισυναπτω εαν γνωρισεται ποιος ειναι ο τελυταιος τυπος του 745 εαν ξερεται εαν υπαρχει Ελλαδα και εαν το παραγγειλω απο το ιντερνερ πως μπορω να διασφαλισω
οτι θα μου στειλουν το τελυταιο τυπο? Οι τιμες που το βρηκα ειναι απο 470 - 610 ευχαριστω πολυ!!!
Είμαι ίσος το τελευταίο μέλος που πήρε στην κατοχή του το παραπάνω εργαλείο . Το μοντέλο που κυκλοφορεί Ευρώπη 220volt είναι ακριβώς οπός αυτό στην τελευταία φοτογραφια με το πρωστατευτικο και τον δίσκο τις πρώτης .. δηλαδή ψάχνεις για το 745 με δυνατότητα rip μέχρι 61 εκ με δίσκο dewalt construction και το φιμε προστατευτικό εγώ το παρέλαβα από το toolshouse το επονομαζόμενο και ως χιώτικο μαγαζί

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Φιλε Partner στην ελλαδα κυκλοφορει η εκδοση με το φιμε προστατευτικο οπως σου ειπε και o vrouxos χωρις το συστημα antickback..Αληθεια που το βρηκες 470 ευρω?