Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

4-5 είχα πάρει τα 100τμ 40*6
Μάλιστα... 3 πλασια τιμη σε σχέση με τα άπλα....
Επειδή περνώ 3 πακέτα τα απλά της Viokar κάθε φορά που χρειαζομαι με 4 ευρώ μιλάμε για σημαντική διαφορά....Όμως αξίζει μια φορά να τα πάρω να τα δοκιμάσω....

Πληροφοριακά καθώς τέθηκε το θέμα διατομής καλωδίου και μέγιστης απόστασης, υπάρχει σχετικό εξελόφυλλο και η παρακάτω εικόνα.
Επιπρόσθετα εδώ και 15+ χρόνια, στην ΕΕ η χαμηλή τάση δικτύου είναι 230V (±10%) λόγω εναρμόνισης των διασυνδεδεμένων συστημάτων βάσει κανονισμού. Εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει 240V (+10%/-6%).

4.jpg

Τα εχω ακουσει αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ποτε καθως τα κλασσικα στικακια σιλικονης δεν κανουν κακη δουλεια. Το χρωμα ειναι ενα δελεαρ καθως μοιαζει με του ξυλου.
Σιγουρα καποια μικροδιαφορα θα υπαρχει ειτε στον διαθεσιμο χρονο εργασιας μεχρι να πηξει ειτε στο σημειο τηξης ειτε καπου αλλου.

Σπανια ομως θα χρησιμοποιησω σιλικονη για κολληση ξυλου με ξυλο καθως δεν βλεπω καποια σοβαρη αναγκη/χρηση για τετοια κολλα, παρ'ολο που ο χρονος κολλησης ειναι ελαχιστος.

Ε, τωρα που τα πηρα, θα τα δοκιμασουμε :)

Και μια που πηρα φορα: Εχει το e-shop στικς σιλικονης "χυμα", πολυ μακρια (300mm), σε τιμη πολυ πιο χαμηλη απο τις μαρκες. Η μεγαλυτερη διαφορα που βρισκω ειναι οτι ειναι λιγο πιο "μαλακα", πιο ευκαμπτα απο τα επωνυμα. Δεν εχω καταλαβει αν εχουν διαφορες στην ποιοτητα της κολλησης ή σε κατι αλλο. Τις εχει δοκιμασει κανεις;

Μα φυσικα θα τα δοκιμασουμε :)
Φερε ενα οταν θα ερθουν και τα τρυπανακια!

Τα φτηνα στικακια εχω διαπιστωσει οτι αργουν να πηξουν και εχουν καποια μυρωδια οταν λιωνουν.
Επισης ειμαι σιγουρος οτι τα στικακια Dremel/Bosch αλλα και τα αλλα επωνυμα (gorilla glue sticks, loctite, stanley, 3m) ειναι πιο δυνατα απο τα no name/lidl.

Το να αργουν να πηξουν, καποιες φορες μπορει να μην ειναι προβλημα. Ακομα και θετικο μπορει να ειναι ενιοτε. Αλλα να μην κολλανε καλα...ειναι θεμα.
Γενικα, παντως, περα απο χειροτεχνιες κτλ και για χρηση ως "3d printer του φτωχου", ακομα δεν εχω καταλαβει, καθαρα ως κολλα, που αξιζει να χρησιμοποιησεις θερμοκολλα αντι για καποια αλλη.

Σαν κολλα που πηζει μεσα σε καποια δευτερολεπτα (..εως και 1 λεπτο) εχει χρησεις σε πολλες περιπτωσεις, περα απο χειροτεχνιες και συναφη.
Στερεωμα καλωδιων σε τοιχο ειναι απο τα πιο κοινα. Ειτε για να παρει τα μποσικα σε καλωδια που ειναι ηδη στερεωμενα αλλα δεν θες να κανουν κοιλια.

Ειναι επισης ιδανικη για προσωρινα κολληματα καθως φευγει/ξεκολλαει αμεσα με λιγο οινοπνευμα. Στο youtube θα βρεις βιντεακια με ιδεες που δεν παει το μυαλο!

καλησπέρα σε όλους. μια βοήθεια παρακαλώ.

ήμουν σε αναζήτηση για αγορά επαναφορτιζόμενο σκουπάκι.
η χρήση θα ήταν κυρίως στο αυτοκίνητο και περιστασιακά στο σπίτι σε έκτακτες βρωμιές μιας και υπάρχει αξιόπιστη σκούπα miele.
έλεγξα τα συμβατικά οικιακά αλλά κυρίως τα αντίστοιχα εντατικής χρήσης με αφαιρούμενη μπαταρία πχ bosch, makita dewalt.
το κόστος όμως σε σχέση με την προσδοκώμενη απόδοση (υποπίεση+ροή) πήγαινε αρκετά ψηλά.

σκέφτομαι λοιπόν το παρακάτω που είναι μικρό κ φαίνεται από τα χαρακτηριστικά του ότι είναι αποδοτικό
https://www.skroutz.gr/s/13517343/Bosch-EasyVac-3.html

Μέγιστη ροή αέρα: 35 l/s
Μέγιστη υποπίεση: 240 mbar
Βάρος: 4.3 kg

επειδή αποφάσισα να πάω σε παροχή καλωδίου σκέφτομαι να το χρησιμοποιώ και σε υγρό καθάρισμα για καθίσματα αυτοκινήτου + καναπέ + μαξιλάρια

μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του; η χρήση που προανέφερα θα είναι βασικό προαπαιτούμενο μιας κ κοιτάω πλέον σε καλώδιο.

καλησπέρα σε όλους. μια βοήθεια παρακαλώ.

ήμουν σε αναζήτηση για αγορά επαναφορτιζόμενο σκουπάκι.
η χρήση θα ήταν κυρίως στο αυτοκίνητο και περιστασιακά στο σπίτι σε έκτακτες βρωμιές μιας και υπάρχει αξιόπιστη σκούπα miele.
έλεγξα τα συμβατικά οικιακά αλλά κυρίως τα αντίστοιχα εντατικής χρήσης με αφαιρούμενη μπαταρία πχ bosch, makita dewalt.
το κόστος όμως σε σχέση με την προσδοκώμενη απόδοση (υποπίεση+ροή) πήγαινε αρκετά ψηλά.

σκέφτομαι λοιπόν το παρακάτω που είναι μικρό κ φαίνεται από τα χαρακτηριστικά του ότι είναι αποδοτικό
https://www.skroutz.gr/s/13517343/Bosch-EasyVac-3.html

Μέγιστη ροή αέρα: 35 l/s
Μέγιστη υποπίεση: 240 mbar
Βάρος: 4.3 kg

επειδή αποφάσισα να πάω σε παροχή καλωδίου σκέφτομαι να το χρησιμοποιώ και σε υγρό καθάρισμα για καθίσματα αυτοκινήτου + καναπέ + μαξιλάρια

μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του; η χρήση που προανέφερα θα είναι βασικό προαπαιτούμενο μιας κ κοιτάω πλέον σε καλώδιο.

Φιλε μου εγω αισθανομαι πολυ τυχερος που αγορασα μια κυκλωνικη hoover στην μιση τιμη απο το παλετα deals.

https://www.hoover.co.uk/en_GB/cylinder-vacuum-cleaners/-/catalog/6366975/ru70_ru17001

Ειδικα με το συστημα pets γινονται τα πατακια του αυτοκινητου καινουργια!

90-RU70_RU17001-M-55249-M.jpg

@enduras1 κάνει κ για υγρό καθάρισμα; απορροφά πχ αφρό με τη βρωμιά;

@costas1965 κάτι πιο οικονομικό;

Αλήθεια,έχει κάνεις υπόψη του κάποια καλή σκούπα για υγρό καθάρισμα σε αμάξι και λίγο σπίτι;

Απολυτα ικανοποιημενος απο αυτη για τα χαλια μοκετες και αυτοκινητο καθισματα πατακια.

https://www.skroutz.gr/s/245043/Karcher-SE-4001.html

Απολυτα ικανοποιημενος απο αυτη για τα χαλια μοκετες και αυτοκινητο καθισματα πατακια.

https://www.skroutz.gr/s/245043/Karcher-SE-4001.html

σου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα; είμαι λίγο επιφυλακτικός με τα karcher.

να υποθέσω για τις σκούπες bosch δεν έχεις άποψη

Σαν κολλα που πηζει μεσα σε καποια δευτερολεπτα (..εως και 1 λεπτο) εχει χρησεις σε πολλες περιπτωσεις, περα απο χειροτεχνιες και συναφη.
Στερεωμα καλωδιων σε τοιχο ειναι απο τα πιο κοινα. Ειτε για να παρει τα μποσικα σε καλωδια που ειναι ηδη στερεωμενα αλλα δεν θες να κανουν κοιλια.

Ειναι επισης ιδανικη για προσωρινα κολληματα καθως φευγει/ξεκολλαει αμεσα με λιγο οινοπνευμα. Στο youtube θα βρεις βιντεακια με ιδεες που δεν παει το μυαλο!
Το στερεωμα καλωδιων δεν το ειχα σκεφτει, αν και φοβαμαι οτι (στους δικους μου τοιχους, τουλαχιστον, με το τσιπικο χρωμα που τους εχουν βαψει) στο ξεκολλημα θα βγαινει...κι ο σοβας. Στο yt γενικα εχω δει ενα σωρο εξυπνες χρησεις, αλλα οι περισσοτερες δεν εχουν να κανουν με τη χρηση ως κολλα, αλκα κυριως ως υγρο πλαστικο (ο 3d του φτωχου, που ειπα). Ως κολλα, παντως, δε μου γεμιζει το ματι, ξεκολλαει πολυ ευκολα. Ισως εχει να κανει και με τις ποιοτητες που λεγαμε.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τελικά, αγόρασα από το LM αυτή τη μπαλαντέζα με 24,90 , για 25μ, κινέζικης κατασκευής, αλλά εντυπωσιακής συσκευασίας και με αναγραφή, εκτός των άλλων, και στοιχείων στο κουτί, όπως:

με απλωμένο το καλώδιο 16Α και 3680W και με τυλιγμένο 4,8Α και 1100WW !!!

Το θετικό είναι ότι είναι η μόνη σε συσκευασία και μάλιστα αρκετά καλή, και
Το αρνητικό, για μένα, είναι ότι στο κουτί έχει τις οδηγίες και πληροφορίες σε ένα σωρό γλώσσες αλλά όχι στην Ελληνική ...

Μακη ηθελα να στην προτεινω και εγω αλλα θεωρω λαθος το τοσο ρηχο καρουλι καθως δεν προκειται να κατσει κανεις ποτε να την τυλιξει τοσο λεπτομερεστατα.
Θα επρεπε να εχει μεγαλυτερα αφτια να μενει μεσ το καλωδιο

Δεν την έχω ξετυλίξει ακόμη, Κυριάκο, αλλά νομίζω ότι μπορώ να ξεπεράσω το πρόβλημα που περιγράφεις.
Πάντως, είναι στιβαρή και δεμένη κατασκευή.