Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εσπασα, εκτος των αλλων και ενα τρυπανι hss-g απο σετ της bosch.
Εχω χαλασει το πατουσακι απο πλαστικο σε σφικτηρα bessey.
Ξερετε -εχετε δει καπου να τα πουλανε σκετα?

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εσπασα, εκτος των αλλων και ενα τρυπανι hss-g απο σετ της bosch.
Εχω χαλασει το πατουσακι απο πλαστικο σε σφικτηρα bessey.
Ξερετε -εχετε δει καπου να τα πουλανε σκετα?

Δες αυτο το λινκ για να χρησιμοποιησεις την ορολογια για περαιτερω ψαξιμο.
https://www.woodcraft.com/products/bessey-replacement-clamp-pads-model-3101393

Πετακτηκα σημερα να παρω καποια πραγματακια σημερα απο Stanleycenter και ειπα να δω και να επεξεργαστω τις σεγες που εχει η συγκεκριμενη εταιρια....
Εχει μια 18v μπαταριας η οποια βγαινει και σολο και μια ρευματος στα 710w...

Πιανοντας λοιπον στα χερια μου και τις 2 παρατηρησα καποιες ιδιοτυπιες αλλα και διαφορες...
Πραγματι και οι 2 ειναι βαρεως τυπου που τις καθιστουν πολυ στιβαρες για σωστες και ισιες κοπες...περιπου 1(ρευμα) με 1,5(μπαταρια) κιλα παραπανω απο με την 12v της Bosch που ειδα στον Μιχαλη.......μεταλλικες βασεις και με led και οι 2 με ωραια λαβη για πιασιμο....

Τωρα οι διαφορες μεταξυ τους....
Το βαρος της 18v ειναι περισσοτερο...με προβληματιζει το γεγονος οτι σε συνεχιζομενη κοπη 2 η 3 η και περισσοτερων μετρων θα κουραζει και δεν ξερω ποσο ευχρηστο ειναι αυτο...επισεις το υψος θεσης της μπαταριας μου φανηκε λιγο αβολο...ενιωθα οτι σαν να με περνει πισω το εργαλειο.....
https://www.stanleycenter.gr/image/cache/catalog/FMC650M2-QW_FMC650M2_A5-800x800.jpg
...ισως επειδη δεν ειχα πιασει/χρησιμοποιησει τετοιου στιλ μηχανημα...ισως ειναι και θεμα συνηθειας...στα δικα μου ματια ομως μου φενεται μειον....
Το κατω σωμα της σεγας ρευματος μου δειχνει πιο ολοκληρωμενο κατασκευαστηκα και ενιωθα καλυτερο πατημα....
Απο πλευρας στησιματος και τροπου κοψιματος μου ειπε οτι ειναι ιδιες δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες...

Ο χρονος για κοπη της μπαταριας ειναι,4ah γαρ,περιπου για 20-25 λεπτα συνεχιζομενα...χρονος αρκετα καλος για τις δουλειες που εχω υπολογισει να κανω.....και φυσικα δεν ψαχνεις για καλωδια και μπορεις να πας οπου θες....απο την αλλη με ρευμα ο χρονος ειναι απλετος...!!!

Το οικονομικο ειναι το ρεζουμε...του ρευματος βγαινει κοντα στα 100 ευρω και το 18v με μια μπαταρια 4ah κοντα 170 ευρω διαφορα καθολου μικρη...οπως επισει μπορω για αρχη να παρω μονο το σωμα του 18v στα 90 ευρω και το χρησιμοποιησω με τις 2αρες που εχω και εαν δω οτι δεν βγαινει(που δεν βγαινει) περνω εποιτα μια 4αρα....

Ειμαι λιγο αναποφασιστος στο τι να κανω εν τελη για αυτο και δεν θα βιαστω....θα δουμε...

Ασε τον χρονο να γιατρεψει τα διλημματα, καλα κανεις :)

Κατα τη γνωμη μου το βαρος σε μια σεγα ειναι το μικροτερο απο τα προβληματα καθως η σεγα παταει για να κοψει, δεν την σηκωνεις.
Εγω παντως θα δυσκολευομουν να ξαναγυρνουσα πισω στα καλωδια. Ειναι μεγαλη μιζερια η σεγα και το δισκοπριονο χειρος με τα καλωδια.

Κρινε την αυτονομια και μονο, τα αλλα ειναι λεπτομερειες. Αν σου κανει στη δουλεια σου η αυτονομια της σεγας με τις 2 μπαταριες, προχωρα και ασε τα καλωδια πισω.

Ασε τον χρονο να γιατρεψει τα διλημματα, καλα κανεις :)

Κατα τη γνωμη μου το βαρος σε μια σεγα ειναι το μικροτερο απο τα προβληματα καθως η σεγα παταει για να κοψει, δεν την σηκωνεις.
Εγω παντως θα δυσκολευομουν να ξαναγυρνουσα πισω στα καλωδια. Ειναι μεγαλη μιζερια η σεγα και το δισκοπριονο χειρος με τα καλωδια.

Κρινε την αυτονομια και μονο, τα αλλα ειναι λεπτομερειες. Αν σου κανει στη δουλεια σου η αυτονομια της σεγας με τις 2 μπαταριες, προχωρα και ασε τα καλωδια πισω.

Η ουρά (καλώδιο) όμως έχει την αξία της, στη σεγα θα φανεί η τσαχπινιά στον δισκοπρίονο η υποταγή και η διάρκεια. Δίλημμα φίλε μου...

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα σας Κύριοι. Αν και έχω καιρό να γράψω σας παρακολουθώ ανελλιπώς. Κάπου παλιότερα είχε πάρει το μάτι μου κάποιους (νομίζω ο Κώστας και ο Μπάμπης?) που είχανε φτιάξει πυροσφραγίδες σε ένα κατάστημα. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει δίνοντας στοιχεία του καταστήματος καθώς και τρόπο επικοινωνίας. Ευχαριστώ.

και η χαζη ερωτηση της ημερας....

στα μακρια bits 1/4 γιατι υπαρχει το πιο στενο σημειο στη μεση του στελεχους?
για ελαστικοτηατ στην ροπη στρεψης?
τοτε γιατι τα βαζουμε και τα δυο μερη στο τσοκ του δραπανοκατσαβιδου?

Δεν είμαι και σίγουρος αν ρωτάς αυτό ή κάτι άλλο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nαι, το στενο σημειο ειναι σχεδιασμενο για να απορροφα τις δυναμεις που ασκουνται πανω στο bit κατα την διαρκεια του βιδωματος με κρουση με το παλμικο κατσαβιδι.
Αλλα και τα κοντα impact rated bits εχουν ενα παρομοιο σημειο για τον ιδιο λογο.

Την υπολοιπη ερωτηση δεν την καταλαβα, ποια δυο μερη βαζουμε στο τσοκ? Στο τσοκ μπαινει μονο η ακρη του impact rated bit με το εξαγωνο στελεχος.

Μαλλον εννοει οτι μαζι με το κυριο στελεχος βαζουμε και το μακρυ bit...
Θαρρω οτι εχει περισσοτερη σταθεροτητα οπως αναφερει και το βιντεο του Μπαμπη....

Το κυκλομενο στελεχος μαζι με καποιο απο τα μακροστενα bit....
https://i.postimg.cc/2y8rfqwk/TLS-031370.jpg

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παιδια καλησπερα..Μου ζητησε ενας φιλος απο κρητη,να του βρω εδω στην αθηνα αυτο εδω https://www.axminster.co.uk/blade-reducing-bushes-ax23230
Δεν ξερω που μπορω να το βρω,ουτε και πως να το ζητησω.Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος?

Πετάξου σε ένα οποιοδήποτε Μηχανουργείο & πέσε να σου κόψουν μια "ροδέλα τόρνου" στις διαστάσεις που θέλεις & σε λίγη ώρα θα είσαι έτοιμος.

ευχαριστω πολυ παλικαρια..Μαλλον για μηχανουργειο με βλεπω

Κωστα, υπαρχουν ετοιμοι ανταπτορες δισκων, δακτυλιδια μετατροπης δηλαδη, με την ακριβεια και το μεγεθος που θες.

https://www.troxeioshop.gr/el/reduc...ς-προσαρμοστικα-δαχτυλιδια-δισκων-im-199.html
https://alphatools.gr/9496--30-x-20-x-20-mm-boston-48197.html

Ο φιλος σου δεν διευκρινιζει σε τι μεγεθος θελει να καταληγει το δακτυλιδι των 30μμ που εχει επιλεξει? Σε 22,20,18μμ, σε 1 ιντσα? σε 16μμ? ρωτησε τον.

Αυτες οι μαυρες οι κ@λοβιδες, που γυαλιζουν, σαν να εχουν μικρα διαμαντακια μεσα στο μεταλλο, τι σαταναδες ειναι; Για να πιανουνε πιο καλα;
Κανουν τρελο θορυβο! Ξυπνησα ολη την πολυκατοικια γμτ. 😲😡