Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μας άναψες φωτιές... έχετε βρει κανένα βολικό οδηγό/διαφημιστικό εταιρίας να λέει πέντε κουβέντες για το τι κάνει το καθένα; Όλα γυαλόχαρτα τα βλέπω και είμαι σίγουρος ότι έχω κάνει λάθη στο παρελθόν με ποιο χρειάζεται για ποια δουλειά.

χαχαχα!!! καλημέρα!!! καταρχήν τα ξεχωρίζεις από το χρώμα (μαύρο, κοκκινο, καφέ, κιτρινομπεζ). Εδώ είναι κάποιος γενικός οδηγός αν και όχι πολύ αναλυτικός. Τα ντουκόχαρτα είναι συνήθως νερού (τα βουτάς δηλ συνεχόμενα στο νερο). Κάπου είχα βρει έναν πιο αναλυτικό οδηγό στα αγγλικά, θα κοιτάξω μηπως τον ξαναβρώ.

Και εδώ κάποιες πληροφορίες από μια πολύ καλή και ελληνική εταιρία. Πήγαινε στο "Products" και διάλεξε το υλικό.

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Ναι, ισως ηταν υπερβολη το 1000αρι, μπορει να το ξαναπερασω με ενα πιο μικρο πριν το 2ο χερι. Περισσοτερο το εκανα ως δοκιμη, για να δω πως θα ειναι στο τελος, για να βρω τον πιο ιδανικο συνδυασμο γυαλαδας και απαλοτητας ταυτοχρονα.
Απλως, αναρωτιομουν αν το ατσαλοσυρμα (000 και 0000) θεωρειται πιο "ψιλο" απο το γυαλοχαρτο.
Για τα ειδη γυαλοχαρτου, κι εμενα οι γνωσεις μου δεν φτανουν εκει :)

Θελω να τριψω πολυ ελαφρα βερνικωμενο (κρουστας) ξυλο.
Εχω 1000αρι γυαλοχαρτο, που κανει καλη δουλιτσα, αλλα ταυτοχρονα θολωνει-ασπριζει λιγο (ειδικα αν ξεχαστεις και πιεσεις λιγο παραπανω).
Εχω και αυτο το ψιλο ατσαλοσυρμοσφουγγαρο (δεν ξερω πως λεγεται :P), δυο ειδη, ενα 000 και ενα 0000.
Ξερουμε αυτα σε τι νουμερο γυαλοχαρτο αντιστοιχουν στο περιπου;
Να δοκιμασω και με αυτα, ή με κατι αλλο;

Πολυ βρωμια το ατσαλοσυρμα, μαδαει και σκορπιζει παντου μεταλλικες μικροινες, ιδιως τα ψιλα νουμερα.
Το ασπρισμα ειναι λογικο και θεμιτο πριν το επομενο χερι βερνικι. Δοκιμασε με αυτα (0000) αν και εχε υποψη το μαδημα.

Ενας μπουσουλας για την αντιστοιχια των grits ειναι αυτος https://www.hitechpainttools.com/steel-wool

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Ναι, ισως ηταν υπερβολη το 1000αρι, μπορει να το ξαναπερασω με ενα πιο μικρο πριν το 2ο χερι. Περισσοτερο το εκανα ως δοκιμη, για να δω πως θα ειναι στο τελος, για να βρω τον πιο ιδανικο συνδυασμο γυαλαδας και απαλοτητας ταυτοχρονα.
Απλως, αναρωτιομουν αν το ατσαλοσυρμα (000 και 0000) θεωρειται πιο "ψιλο" απο το γυαλοχαρτο.
Για τα ειδη γυαλοχαρτου, κι εμενα οι γνωσεις μου δεν φτανουν εκει :)

το ατσαλόσυρμα (ή καλύτερα ατσαλόμαλλο) χρησιμοποιείται κυρίως σε μέταλλα και γυαλια αλλά και σε χοντροδουλειές σε ξύλο και τοίχους. Για λεπτοδουλειές σε ξύλο δεν συνίσταται γιατί τα ρινίσματα που αφήνει μπορεί να "κάψουν" την επιφάνεια και επίσης αν επεξεργάζεσαι επιφάνεια ξύλου για τελικό στάδιο πριν το βερνίκωμα, αφήνει γραμμές (ψιλές μεν, αλλά γραμμές).

Πολυ καλο αυτο, ευχαριστω Μιχαλη.
Τα νομιζα αρκετα διαφορετικα, δηλαδη οτι το 000 ειναι πολυ πιο ψιλο, ισως πιο ψιλο απο 1000αρι γυαλοχαρτο.

χαχαχα!!! καλημέρα!!! καταρχήν τα ξεχωρίζεις από το χρώμα (μαύρο, κοκκινο, καφέ, κιτρινομπεζ). Εδώ είναι κάποιος γενικός οδηγός αν και όχι πολύ αναλυτικός. Τα ντουκόχαρτα είναι συνήθως νερού (τα βουτάς δηλ συνεχόμενα στο νερο). Κάπου είχα βρει έναν πιο αναλυτικό οδηγό στα αγγλικά, θα κοιτάξω μηπως τον ξαναβρώ.

Και εδώ κάποιες πληροφορίες από μια πολύ καλή και ελληνική εταιρία. Πήγαινε στο "Products" και διάλεξε το υλικό.

Νίκο, ευχαριστώ για τα λινκς - να 'χουμε να μελετάμε.

Ωραίος...αρκετά κατατοπιστικός.

Συνήθως χρησιμοποιώ σιλεροχαρτα για μερεμέτια στους τοίχους και για τριψιμο πόρτων και ντουλαπιων...καθώς επισεις και για τριψιμο παρετινας...
Στα παραπάνω μπορεί να βάλω και πατοχαρτο σε ρολο που κρατάει πολύ περισσότερο και " κοβει" καλύτερα.
Σε βερνίκια βαζω freecat που είναι αμιγώς για ξύλα..
Γενικός ανάλογα το τι βολεύει τον καθένα πάνε αυτά... Δεν υπαρχει κάποια περπατημενη...

Καλησπέρα σε όλους
Θέλω να κάνω μια ευθεία κοπή 54cm σε γιαλι. Ξεκίνησε με το ντρεμελοειδες πολυεργαλειο μπαταρίας της Bosch και με διαμαντοδισκο.
Κόβει μια χαρά αλλά στα 18cm κοπής με την ταχύτητα στο 3 μου έριξε την πρώτη από τις3 γραμμές της 6αρας μπαταρίας.
Μήπως η ταχύτητα που χρησιμοποιώ είναι μεγαλη; αν μου τρώει το 1/3 της 6αρας στα 10 λεπτά με την ταχύτητα στο 3, τότε αν χρησιμοποιήσω την 5η ταχύτητα ή μπαταρία δεν θα κρατά ούτε 10λεπτο.
Είναι φυσιολογικό ή κάνω κάτι λαθος;

παιδια υπαρχουν ενεργοποιητες/ενισχυτες για κολλες ξυλου?
ρωτω γιατι σε ενα βιντεο ο μαστορας ξεκαζει κατι και στις δυο επιφανειες πριν βαλει την κολλα. Αν και δεν θα απεκλεια να ειναι σκετο νερο.

Ξέρει κανείς αν αυτά από alliexpress είναι αξιόπιστα; ή έστω αν ξέρετε παρόμοια;
https://s.click.aliexpress.com/e/bJ4qZ2PI
Σκεφτόμαστε να κάνουμε δύο γραφεία για τα παιδιά αλλά δεν έχουμε πολύ χώρο στο δωμάτιο και θέλουμε να ανοίγουν και να κλείνουν.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

στο 9:10 . toτο μπλε μουκαλι ειναι απο μαλακτικο/καθαριστικο οποτε εχει κατι αλλο μεσα

Νερό είναι...Ειναι πολυουρεθανική κόλλα (Gorilla) και θέλει ψέκασμα με νερο πιο πριν...

Νερό είναι...Ειναι πολυουρεθανική κόλλα (Gorilla) και θέλει ψέκασμα με νερο πιο πριν...

Δες και εδώ:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Στο 0'33". Δυστυχώς δεν μπορώ να το περάσω ακριβώς σε αυτό το δευτερόλεπτο το βιντεάκι.

Μπορουν να σου φερουν, με παραγγελια, καποια μεγαλα καταστηματα της Αθήνας, αλλα κοστιζουν 4πλασια τιμη απο τις απλες λαμαρινοβιδες με ψωμακι που χρησιμοποιω εγω (και ειναι ΟΚ)