Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Φίλε τα τρυπάνια από το Lidl?

Καλυτερα να τα αποφευγεις. Σε μικρα μεγεθη ιδιαιτερα, ειδικα εαν πρεπει να βαλεις δυναμη, εχω στραβωσει ευκολα 2 μικρα. Σε μεγαλα (1 μ μηκος) τρυπανια λιντλ δεν ειχα θεμα, τρυπησα τσιμεντο 30 εκατοστα ισια και περασα απο μεσα ενα καλωδιο που επρεπε. Αλλα επειδη το φοβομουν και ηθελα να το κανω με ασφαλεια (μην ζεσταθει και κινδυνεψει με στραβωμα) το δουλεψα πολυ αργα και εκανα καπου 30 ωρα και βαλε για να κανω την τρυπα ολοισια με σιγουρια και κρατωντας το εργαλειο (παρκσαιντ) ισια για να μην παρει καμμια καμψη.
Οπως ειπε ο Νεκταριος....

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Όταν κάποια φθηνά σταματήσουν να δουλεύουν,Όταν σε κάποια η κρούση τους θα είναι σαν να μην υπάρχει,τότε θα καταλάβουμε ότι επαγγελματικό εργαλείο είναι αυτό που απλά θα κάνει τη δουλειά του όταν χρειαστεί...
Αν δεν υπάρχει χρήμα τότε Καλύτερα να σπάμε τα χέρια μας με το σφυροκάλεμο πάρα τα νεύρα μας...

Φιλικά.
Γενικώς δε διαφωνώ με αυτό που λες. Έχω όμως μια παράμετρο σε αυτό που εννοώ. Όλα μου τα εργαλεία είναι facom, wiha, wera, orbis, witte, rubicon, luckhaus και acesa. Έχω όμως ένα κρουστικό δράπανο μπαταρίας Parkside που το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά. Η επόμενη φορά που θα το ξαναχρειαστώ είναι σε κανα χρόνο. Επειδή δούλευα στη δουλειά ένα μπλε bosch καθημερινά +makita, dewalt περιστασιακά, έκρινα πως και το parkside θα με βόλευε. Γιατί εκτός που δεν το έχω με τα δράπανα, δεν τα χρειάζομαι πολύ. Αν χρειαστώ σε καθημερινή δουλειά δράπανο θα πάρω ένα καλύτερο, όμως μέχρι τότε είμαι ok. Διότι το μπαταρίας αν δεν το δουλεύεις συχνά θα χαλάσει.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προλαλήσαντα. Καλά τα επαγγελματικά εργαλεία αλλά δεν είναι απαραίτητο να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά για εργαλεία που δε τα χρησιμοποιούμε εντατικά καθημερινά και επαγγελματικά. Επίσης δεν είναι κανόνας ότι εργαλεία που δεν είναι makita, dewalt και bosch αλλά κάποιες άλλες πιο φθηνές μάρκες θα είναι απαρατήρητα και φόλες. Δεν είναι έτσι και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές γι' αυτό και δε θα συμφωνήσω με την άποψη ότι είτε θα πάρουμε ένα επαγγελματικό ακριβό, είτε καλύτερα να κάνουμε τη δουλειά με τα χέρια. Ανάλογα τις ανάγκες του, το budget και τα γούστα του, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και υπάρχουν επιλογές για όλους.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδια οι αποψεις διιστανται και φυσικα δεν ειναι δυνατον να συμφωνουν ολοι.

Σκοπος ειναι να καλυφθουν οι αναγκες του ενδιαφερομενου.
Οπως ειπε το παλικαρι θα το δουλεψει και επαγγελματικα οποτε το εξτρα 50αρικακι οχι μονο δεν αποτελει ανασταλτικο παραγοντα αλλα αντιθετα θα ελεγα επιβαλλεται να δοθει.

Παιδια οι αποψεις διιστανται και φυσικα δεν ειναι δυνατον να συμφωνουν ολοι.

Σκοπος ειναι να καλυφθουν οι αναγκες του ενδιαφερομενου.
Οπως ειπε το παλικαρι θα το δουλεψει και επαγγελματικα οποτε το εξτρα 50αρικακι οχι μονο δεν αποτελει ανασταλτικο παραγοντα αλλα αντιθετα θα ελεγα επιβαλλεται να δοθει.
Ναι αν το δουλέψει επαγγελματικά ίσως είναι μονόδρομος κάτι επώνυμο.
Αλλά δε νομίζω ότι η διαφορά είναι μόνο 50 αλλά πιο πολλά. Τέλος πάντων καλοδουλευτο ότι πάρει ο φίλος. Εγώ πιο πολύ γενικώς μιλούσα και όχι μόνο για αυτό που λέει ο φίλος.

Γενικώς δε διαφωνώ με αυτό που λες. Έχω όμως μια παράμετρο σε αυτό που εννοώ. Όλα μου τα εργαλεία είναι facom, wiha, wera, orbis, witte, rubicon, luckhaus και acesa. Έχω όμως ένα κρουστικό δράπανο μπαταρίας Parkside που το έχω χρησιμοποιήσει μια φορά. Η επόμενη φορά που θα το ξαναχρειαστώ είναι σε κανα χρόνο. Επειδή δούλευα στη δουλειά ένα μπλε bosch καθημερινά +makita, dewalt περιστασιακά, έκρινα πως και το parkside θα με βόλευε. Γιατί εκτός που δεν το έχω με τα δράπανα, δεν τα χρειάζομαι πολύ. Αν χρειαστώ σε καθημερινή δουλειά δράπανο θα πάρω ένα καλύτερο, όμως μέχρι τότε είμαι ok. Διότι το μπαταρίας αν δεν το δουλεύεις συχνά θα χαλάσει.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προλαλήσαντα. Καλά τα επαγγελματικά εργαλεία αλλά δεν είναι απαραίτητο να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά για εργαλεία που δε τα χρησιμοποιούμε εντατικά καθημερινά και επαγγελματικά. Επίσης δεν είναι κανόνας ότι εργαλεία που δεν είναι makita, dewalt και bosch αλλά κάποιες άλλες πιο φθηνές μάρκες θα είναι απαρατήρητα και φόλες. Δεν είναι έτσι και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές γι' αυτό και δε θα συμφωνήσω με την άποψη ότι είτε θα πάρουμε ένα επαγγελματικό ακριβό, είτε καλύτερα να κάνουμε τη δουλειά με τα χέρια. Ανάλογα τις ανάγκες του, το budget και τα γούστα του, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και υπάρχουν επιλογές για όλους.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επειδη ανοιξε λιγο το θέμα,το μαζεύω...
Μιλάμε ΜΟΝΟ για την ερώτηση που έγινε για σκαπτικό...και όχι γιά απλό τρυπάνι.

καλησπερα σε ολη τη παρεα και ακομα μια φορα την βοηθεια σας. Θελω να παρω ενα τρυπανι σαν https://www.skroutz.gr/s/16611904/Total-TH308266-2.html

Αξιζει ;

η το μικροτερο του αδερφακι αυτο ;

https://www.skroutz.gr/s/19801635/Total-TH306226.html

Γενικα η τοταλ ειναι καλη μαρκα;

Σας ευχαριστω πολυ

και λεμε οτι μετά το ούπατ,το τούβλο και τον τσιμεντόλιθο,οταν θα πας να ξετρυπήσεις ένα τοιχείο,δεν θα μπορέσεις χωρίς σοβαρό εργαλείο γιατι ή θα σου βγάλει την ψυχή ή δεν θα αντέξει.Όποιος το έχει κάνει πιστεύω πως καταλαβαίνει.

Τώρα όσο αφορά τα φθηνά εργαλεία,αρκετοί εδώ μέσα έχουμε κανει διατριβή και έχουμε βγάλει μεροκάματο με αυτά!!!

Πάντα φιλικά.

Η διαφορά του καλού και επαγγελματικού εργαλείου με κάποιο πιο ερασιτεχνικό είναι στο τρόπο που αυτό θα χρησιμοποιηθεί ώστε να βγάλει τα λεφτά του...
Εάν είναι εργαλείο που σου χρησιμεύει πάνω στην δουλειά απο το επαγγελματικο θα τα πάρεις πίσω τα χρήματα σου στο επακρο....
Οι απαιτήσεις ενός β η ερασιτεχνικού εργαλείου δεν μπορεί να είναι πολλες και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ζητάμε από αυτό πολλά πολλά....
Προσωπικά σκέφτομαι να πάρω ένα Borman πνευματικο πιστολέτου σαν δεύτερο για κάποια σπασίματα για μια δουλειά καεί έτσι και την βγάλει μέχρι να τελειώσει αυτή θα είμαι δίπλα κερδισμένος...Και την δουλειά μου θα κάνω χωρίς να με νοιάζει και θα έχω 2ο πνευματικο άμα μου μείνει γιατί η αγορά του προέρχεται από την ίδια την δουλειά..
Στην περίπτωση όμως που κάποιος το θέλει ερασιτεχνικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι ίσως να έχει και γρήγορα ημερομηνία λήξης.. μπορεί όμως και οχι...
Οπότε ο καθενας κάνει τις επιλογές του.

Ο κάθε μάστορας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας πρέπει πρώτα απ´όλα να ξέρεις τις ανάγκες του.
Αυτές θα του καθορίσουν τι εργαλείο θα αγοράσει ...αν δεν τις ξέρει ...τότε έχει πολύ δρόμο μπροστά του ...

Ο κάθε μάστορας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας πρέπει πρώτα απ´όλα να ξέρεις τις ανάγκες του.
Αυτές θα του καθορίσουν τι εργαλείο θα αγοράσει ...αν δεν τις ξέρει ...τότε έχει πολύ δρόμο μπροστά του ...

Σωστός ο Νικ.

Θα συμφωνησω θεωρητικα...γιατι οντως θα πρεπει να υπαρχει μια αρχη και μια δεδηλωμενη για την αγορα..
Ομως ο ορος αναγκη,και μαλιστα για τον ερασιτεχνη,δεν εχει μετρο και σταθμα...
Αλλωτε οι αναγκες του θελουν το σοβαρο και το επαγγελματικο εργαλειο και αλλωτε ερασιτεχνικο οποτε δεν υπαρχουν "σταθερες" αναγκες...θα μου πεις παρε τον καταλληλο ανθρωπο να που το εχει να κανεις την δουλεια σου...ελα που το DIY παιζει αβερτα εν ετη 2019...!!!

Αυτές οι συζητήσεις, περί φτηνών/ακριβών εργαλείων αυτοκινήτων κλπ, έχω την εντύπωση οτι εκτός από ατέρμονες είναι και άνευ ουσίας.
Κουβέντα να γίνεται δηλαδή, ο "πονηρός" που την έβγαλε φτηνά ή ο "μάγκας" που ψώνισε πρώτο πράμα και καλά...
Τα πράγματα είνα απλά νομίζω.
Αν σε παίρνει πάρε το καλό, αν δεν σε παίρνει βολέψου και με το φτηνότερο.
Και δεν έχει σημασία αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας, το ίδιο ισχύει και για τους δύο.

Πολλα δικια ο Μπαμπης.
Οπωσδηποτε υπαρχουν περισσοτερο και λιγοτερο "value for money" εργαλεια και αναλωσιμα, αλλα συνηθως το ακριβο...ε, σε καποιο βαθμο τα βγαζει τα λεφτα του (και το λεει αυτο ανθρωπος που εχει αγορασει τα μισα lidl).
Αν, τωρα, δεν μπορεις να το αγορασεις (οπως εγω), ε, βολευεσαι με το φτηνοτερο, προσπαθωντας να ειναι οσο πιο vfm γινεται.
Προσωπικα εχω παρει καμια 10αρια ηλεκτρικα εργαλεια, με κανα 500αρικο, καποια απο τα οποια θα μπορουσα να μην τα εχω, χωρις να μου λειψουν ιδιαιτερα, απλως και μονο επειδη μου αρεσει που τα εχω, για τη 1 φορα το χρονο (κι αμα) που θα τα δουλεψω. Με τα ιδια λεφτα θα μπορουσα να ειχα παρει 1 κορυφαιο δραπ/δο και ισως αλλα 1-2 βασικα εργαλεια. Θεμα προτιμησης ειναι και προσωπικα σεβομαι αυτον που το εχει κανει αυτο.

Οι καλοπροαίρετες συζητήσεις για τα εργαλεία πιστεύω ότι είναι πολύ βοηθητικές για κάποιον που έχει απορίες και η οποιαδήποτε άποψη πιθανόν να τον βοηθήσει έστω και λιγο,οπότε το forum επιτέλεσε έναν απ τους σκοπούς του.
Το να πάρω ότι φθάνει το πορτοφόλι μου δεν είναι σωστό,Μπορεί να είναι καλύτερα να περιμένω ή να πάρω κάτι φθηνότερο,αφου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,και ειδικα εμπειριες οι περισσότερες απ αυτές θα βοηθήσουν στην επιλογή.
Άλλωστε όλοι ρωτώντας δεν ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε?

Ετσι ειναι παιδια.
Εγω εχω πιστολετα ΜΕΤΑΒΟ και DEWALT στην Αθηνα που ειναι το κυριο πεδιο εργασιων αλλα στο εξοχικο και στην Χιο εχω VARO-Powerplus οπου βλεπουν πιο λιγη χρηση.

Κι εγώ συμφωνώ να την πάρω... :hmmmm::hmmmm: μιας και τα λίγα τρυπάνια που έχω είναι διάσπαρτα κι οχι και τα καλύτερα.
Μόνο ένα 14 werko θε έλεγα πως είναι σοβαρό...

Απλά αυτό το -R τι είναι ακριβώς;;;;

Ευχαριστώ πάντως

Γιαννη συμφωνω να την παρεις.
HSS-R ειναι καλα τρυπανακια και ενδυκνυονται και για χρηση σε κολωνατα οπου πιεζεις το τρυπανι στο υλικο.