Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Τα περισσότερα εργαλεία μπαταρίας που βλέπω σε μαστόρους είναι Dewalt και Makita...
Τα πράγματα αλλάζουν άρδην στο ρεύμα...
Hilti,Bosch και Μetabo κατακλιζουν τους περισσότερους...

Για τα Dewalt που γίνεται λόγως ότι είναι προβληματικά υσχιει κύριος σε ότι αφορά σε εργαλεία ρεύματος που περιέχουν κρούση...Όχι σε όλη την γκάμα...Αυτό όμως επηρεάζει αρνητικά το αγοραστικό κοινό..

Κάτι που δεν επισήμανε κανένας είναι οτι πρωτα πρεπει να γινεται σωστή και ορθολογική χρήση του εργαλείου από το καθένα μας ώστε να κριθεί η καλή η κακη σταση απέναντι του...

Το έχω ξαναγράψει παλιότερα...
Ούτε κι εγώ συμπαθώ ιδιαίτερα τα Bosch, τα κρουστικά ρεύματος όμως τα χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες γιατί το τσοκ τους ειπναι πολύ σκληρό, “κλωτσάει” δηλαδή πιο δύσκολα γι’ αυτό είναι πιο αποτελεσματικά για κάποιον που θέλει πολή δουλειά σε σύντομο χρόνο.
Αυτό όμως προυποθέτει πολύ καλό κράτημα και με τα δύο χέρια γιατί σε ενδεχόμενο μάγκωμα, πχ σε σίδερο, μπορεί να σου κάνει ζημιά στον καρπό.
Αυτός είναι κι ο λόγος που πολλοί απ´ αυτούς τα αποφεύγουν όταν δουλεύουν πάνω σε σκάλα. Εκεί χρησιμοποιούν κυρίως Makita που είναι πιο «μαλακά».
Τώρα βεβαια έχουν εξελιχθεί πολύ τα μηχανήματα κι έχουν σύστημα προστασίας γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Στην οικοδομη, μπροστα ειναι οι makita, bosch, wurth, hilti Οταν μπαινει ο παραγωντας μπαταρια θα δουμε dewalt, makita, bosch. Λιγο παλιοτερα επαιζε και πολυ hitachi στα μεγαλα του ρευματος.
Parkside, μονο για δευτερο τριτα ως εργαλεια του κιλου ή σε μαστορους με εισαγωγικα. Γιατι αν καποιος παει με parkside στην οικοδομη μαλλον δεν μπορει να υποστηριξει την αγορα επωνυμου εργαλειου για καποιος λογο.

Δεν θα βγαλουμε ακρη ... κολλητος ηλεκτρολογος ειχε Bosch (μπαταριας ρευματος) και τωρα εχει κρατησει Bosch ρευματος και δουλευει Dewalt μπαταριας.
Αλλος φιλος ηλεκτρολογος εχει μονο Makita, μαλιστα ενα παλμικο 18V του ειχε πεσει σε πισινα, το εβγαλε αμεσως το στεγνωσε και συνεχιζει να δουλευει με την ιδια μπαταρια μετα απο 2 χρονια. Οταν τον ρωτησα εαν αλλαξει τα Makita τι θα παρει μου απαντησε Hilti.
Πηγα χθες στον ξυλουργο και μου εφερε ενα 18V παλμικο Hilti μερικων μηνων που δεν δουλευε, ενω εχει παρα πολλα μπαταριας Dewalt, χωρις προβληματα.
Ενα καταστημα που κανει επισκευες, ειχε μπαταριες σκραπ, το 80% των μπαταριων ηταν 18V Makita, που καταλαβαινω ή οτι οι μπαταριες δεν ειναι καλες ή οτι τα περισσοτερα μαστορια χρησιμοποιουν Makita.
Αλλος μαστορας με μικρο μηχανουργειο και βαριες κατασκευες χρησιμοποιει μπαταριας Makita και Milwaukee, απο ρευματος εχει σχεδον ολες τις εταιριες.
Οι παραπανω αναφορες ειναι για δραπανοκατσαβιδα και παλμικα.
Το σιγουρο ειναι οτι οι προαναφερομενες μαρκες ειναι κορυφη, αλλά σιγουρα θα κατσει και η στραβη της αστοχιας.

Κυριάκο με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω. Από τη στιγμή που δεν έχει δικό της R&D, φασόν με την κακή έννοια είναι. Φασόν με την "καλή" έννοια είναι τα parkside με την τσάμπα τιμή τους και τη γ@μάτη τους εγγύηση. Η wurth απλά μυρίστηκε "αίμα" και βούτηξε. Γνώμη μου φυσικά.

στον χωρο εργαλειων και αναλωσιμων αυτοκινητου, που δουελυε φιλος, λιγο πολυ μου εχει πει οτι και ο Κυριακος.
πχ το ηλεκτρικο μπουλονοκλειδο της (φορτηγων) ητανε φασον απο την kawasaki

Ναι παιδια ετσι ειναι, διαλεγει καλες σειρες εργαλειων και βαζει την φιρμα της αλλα την υποστηριζει μεχρι να πεθανει.
Αεροκλειδο wurth στο συνεργειο μας το αλλαξε 2 φορες σε εγγυηση οτι και αν του ειχαμε κανει.
Πανακριβο μεν αλλα καλυπτεσαι.

Exω δει μπλε εργαλεια της Βormann απο κοντα και συγκεκριμενα ενδιαφερομουν για αυτο...
https://ergalio.com/τροχοί-λειαντήρ...20660-γωνιακος-τροχος-ρυθμιζομενος-1700w.html
...στο χερι μου εδιχνε στιβαρο και η κατασκευη πολυ καλη...δεν ξερω εαν και τα αλλα της σειρας εχουν την ιδια αιγλη ποιοτητας αλλα στο μελλον θα αγορασω ενα μπας και αποφευγω την αγορα ακριβοτερων(βλεπε Dewalt 4257)..

https://www.xristoueshop.gr/eksarth...pothrotrypano-makita-bidwto-16mm-d-16994.html
Αυτα εδω λεω για την ακρίβεια

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βλέπω ότι έχουν μια ψιλοδιαφορά στο πάνω μέρος της καμπάνας. Προφανώς από το ίδιο μέταλλο θα είναι. Έχω το σετ με τα 13 και είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο σε ξύλο αλλά κυρίως σε μέταλλο.

8085837_hauptbild.jpg

Για την τιμη που κανει αξιζει μονο και μονο να το δοκιμασεις...Αντιστοιχο milwaukee που δοκιμασα απο αλλο μαστορα σε μια δουλεια μου φανηκε αρκετα ανθεκτικο κατα κυριο λογω και ακριβες στη διανυξη......