Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Στα 18v αυτη τη στιγμη δουλευα με παλμικο bosch Gdr 200c και κρουστικο bosch gsb 110c ωραια εργαλεια αλλα κουραζουν ειδικα πανω σε σκαλα αν δουλευεις αρκετες ωρες για αυτο και ψαχνω 12v γνωστος μου ειπε για τα 12v xr τις dewalt και σκεφτομαι να παω να τα δω και απο κοντα

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Νεκτάριε...
Καλό θα ηταν να μας πεις που και πως θα τα χρησιμοποιήσεις γιατί έχει σημασία....
Χρησιμοποιώ και επαγγελματικα την 12v σειρά της Bosch και μπορώ να πω ότι αξίζει με το παραπάνω....
Για τρύπημα μέχρι 12mm είναι ότι πρέπει ένα Gsb 12v-30 που όπου το έχω δουλέψει δεν έχει κολλησει...είναι και brushess..
Το Gdr-12v σε βίδωμα ξεβιδωμα είναι ότι πρέπει.. Έχω βγάλει,με τον ανάλογω αντάπτορα στριφωνι 17nmn άνετα. ..
Όσο αφορά τις μπαταρίες εφόσον μιλάμε για επαγγελματική χρήση θες 2 6αρες και μια 4αρα sper.
Υπάρχει σετ με 2 6αρες με φορτιστή που αρχικά θα σε καλυψει.

Γεια σου Νεκταριες και καλως ηρθες.

Εγω θα σου προτεινα το εξαιρετικο Dewalt DCK2111L2T σετ παλμικου και κρουστικου δραπανοκατσαβιδου με εξαιρετικες επιδοσεις.

Μεχρι πριν λιγο που το κοιτουσα ειχε 250 ευρω.

xlarge_20191011105210_dewalt_dck2111l2t.jpeg

Ωραιο το σετακι της Dewalt αλλα το κρουστικο πχ. ειναι 70% βαρυτερο απο το αντιστοιχο GSB της Bosch. Με την μπαταρια επανω. Στα ιδια επιπεδα ειναι και το παλμικο.

Το τονιζω καθως ο Νεκταριος θελει να παει σε 12βολτα εργαλεια κυριως λογω βαρους, αν καταλαβα σωστα, και αυτη η παραμετρος φανταζομαι οτι ειναι πολυ σημαντικη.

Αλλο να σηκωνεις ενα εργαλειο που ζυγιζει μολις 1 κιλο μαζι με την μικρη 2Αh μπαταρια και αλλο 1.7 κιλα με την μεγαλη συρταρωτη 3Αh μπαταρια που φοραει το Dewalt.

Αν το βάρος είναι το κύριο μέλημα νομίζω ότι τα Bosch υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με τα Dewalt που σαφώς παρέχουν και αυτά αξιοπιστία.....
Επισεις το μέγεθος σε όγκο είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας...Υπάρχει η διευκόλυνση ότι μπαίνουν παντού και άνετα...
Τα milwaukee και τα bosch είναι από τα μικρότερα και βολικοτερα...

Ψάχνω Νεκτάριε από όλες τις απόψεις που θα καταλήξεις..

Καλησπερα και σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας πηγα ειδα απο κοντα τα dewalt που εχει ενας γνωστος μου δυνατα για τα κυβικα τους και βολικα πολυ στο κρατημα τα milwaukee πηγα τα ειδα σε μαγαζι ωραια εργαλεια ποιοτικα αλλα η λαβη παρα πολυ χοντρή και δεν με βολεψαν εναν με μεγαλα χερια θα των βολεψουν σιγουρα τα bosch θα με τα φερει απο στιγμη σε στιγμη ενας φιλις του γνωστου μου οπου και θα τα δοκιμασουμε με τα dewalt θα σας πω το βραδυ εντυπωσεις και παλι ευχαριατω για τη βοηθεια σας

να προσθεσω οτι υπαρχουν και θηκες μεσης για τα διαολακια των γερμανων

+1 για τα συγκεκριμένα dewalt.. Τα έχω και εγώ και είναι κτήνη.. Και ωραίο κράτημα.. (μικρό χέρι βέβαια)

Η δοκιμή εγινε dewalt και bosch τα dewalt ελαχιατα πιο ισχυρα ομως το bosch κερδιζει αλλου μεγαλύτερη ποικιλία εργαλειων στα 12v μεγαλύτερη διαρκεια μπαταριας δοκιμασαμε και τα 4 εργαλεια με μπαταριες 3ah και τα bosch δουλεψαν περισοτερη ωρα να σημειωσω οτι τα bosch ο φιλος τα χρησομοποιει καθημερινα επαγγελματικα και τα εχει στην κατοχη του 2 χρονια σχεδον και απο προβληματα κανενα τα dewalt ο αλλος ο φιλος τα χρησημοποιει ερασητεχνικα και τα εχει σχεδον 1 χρονο επισης τα bosch διαθετουν μπαταριες εως 6ah ενω τα dewalt μεχρι 3ah το βαρος με εκανε εντυπώσει ειδικα στο κρουστικο οτι ακομα και με μπαταρια των 6ah το bosch ειναι αισθητα πιο ελαφρυ επισης να σημειωσω οτι εχω βαλει στο ματι αλλα 2 εργαλεια απο τη bosch το μικρο τροχακι και το μικρο δισκοπριονο το τροχακι το θελω για επαγγελματική χρηση το δισκοπριονο για ερασιτέχνικη χρηση καθως σκοπευω να φτιαξω κατι επιπλα απο παλετες για των κηπο και τη βεράντα του εξοχικού οποιος το εχει χρησημοποισει το μικρο δισκοπριονο ας μου πει εντυοωσεις σας ευχαριστώ ολους για τη βοηθεια σας

Και τα δυο ειναι καταπληκτικα εργαλεια.

Ειδικα το μικρο brushless τροχακι που ειναι και μοναδικο εργαλειο στην πιατσα μαζι με την Milwaukee που εβγαλε προσφατα ενα.
Για επαγγελματικη χρηση που το θες, δεν συζητω καν το Parkside (copy paste του τροχου της Bosch, αλλα η κοπια υπολειπεται παρα πολυ απο το πρωτοτυπο σε ολα τα σημεια).

Το δισκοπριονακι ειναι ιδανικο για την δουλεια που το θες. Βολικοτατο και ελαφρυ ειναι απολαυση να το χρησιμοποιεις.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση μολις εκανα την παραγγελία gdr12v110 solo gsb 12v 30 με 2 μπαταριες 2ah gks 12v solo gws 12v solo ενα σετ με 2 μπαταριες 6.0ah + φορτιστη και μια μπαταρια των 4ah θα ανεβασω φωτο οταν ερθουν τα νεα μέλη της οικογενειας χαχαχα

Πολυ σωστο σε βρισκω...!!!
Γερη παραγγελεια βλεπω....αντε με το καλο...!!!!

Το μικρο 12v δισκοπριονο το εχω χρησιμοποιησει παρα πολλες φορες και μπορω να πω οτι ειναι αλλο ενα ποιοτικο και αριστο προιον της Bosch...!!!

Με το καλο τα εργαλεια και καλωσηρθες, Νεκταριε:)
Εχω κατι τσιμεντοειδη και θελω να τα βαλω σε κλειστα δοχεια, 1-2 λιτρων. Κατα προτιμηση πλαστικα, με βιδωτο πωμα, φτηνα, και καπου κοντα στα Βορεια, π.χ. leroy, jumbo κτλ.
Εχετε τιποτα υποψη;

Αγγελε ειναι σε ναιλον σακουλα,χαρτινη η χημα....;..εαν ειναι στα δυο πρωτα καλο κλεισιμο και αποθηκευση σε ψηλο σημειο να μην τα επηρεαζει η υγρασια....στο τριτη περιπτωση να πας σε πλαστικα δοχεια...
Φανταζομαι εννοεις κατι τετοιο...
https://timoola.gr/shop/όλα-για-το-...όνια/βαρέλι-πλαστικό-5lt-home-style-215005-8/

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ωραίος!!
Ανάσα δε πήρες όμως...μονοκοπανιά το κείμενο

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Με το καλο τα εργαλεια και καλωσηρθες, Νεκταριε:)
Εχω κατι τσιμεντοειδη και θελω να τα βαλω σε κλειστα δοχεια, 1-2 λιτρων. Κατα προτιμηση πλαστικα, με βιδωτο πωμα, φτηνα, και καπου κοντα στα Βορεια, π.χ. leroy, jumbo κτλ.
Εχετε τιποτα υποψη;

Προσφατα εβαλα χυμα τσιμεντο που μου εφερε ενας φιλος σε 3-4 πλαστικα δοχεια απο ποπ κορν :)
132751_1.jpg

Ειναι στα κλασικα "πλαστικα-πλαστικοχαρτινα" σακια της isomat και αλλων εταιριων (απο leroy). Απλως με προβληματιζει οτι εχουν τρυπες αυτα (αν τα πιεσεις βγαζουν σκονη) και φοβαμαι οτι θα παιρνουν υγρασια. Και επειδη δεν ξερω ποτε θα τα χρησιμοποιησω, θα ηθελα κατι πιο αεροστεγες.
Αυτο που εδειξες ειναι καλο, αλλα ακριβουτσικο. Και δεν χρειαζομαι τοσο μεγαλο. Ιδανικα, 3λιτρο θελω, αφου λιγο λιγοτερο χωρο απο αυτο πιανουν τα 5κιλα σακια.
Κατι σαν τα κλασικα γυαλινα βαζα με το σιδερενιο βιδωτο καπακι, αλλα σε πλαστικο και μεγαλυτερα, θα ηταν τελεια.
Καπου εχω δει, αλλα δεν θυμαμαι που.

Σαν παράδειγμα το ανέφερα Αγγελε οχι σαν ποσότητα...
Συγουρα είναι καλύτερα να τα κλείσεις σε δοχεία απλώς μπορείς να τα βάλεις και μέσα σε σακούλα,ιδανικά καλές σαν του jumbo,και να τις κλείσεις με ταινία ώστε να μην περνούν αέρα και φυσικά σε ψιλο σημείο...Αυτό κάνω χρόνια άσχετα εάν θα τα χρησιμοποιήσω σε 1 εβδομάδα η έναν χρόνο...

Εγώ τα αποθηκευω σε σακούλα σκουπιδιών και τα κλεινω με σύρμα και όποτε χρειαστώ ανοίγω την σακούλα και χρησιμοποιώ όσο θέλω και ξανά κλείσιμο. Μπορείς να βρεις και σακούλες από μάντρα οικοδομικών που είναι διάφανη για να βλέπεις τι έχεις μέσα