Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Οπωσδηποτε, σε μια "μαρκα" πληρωνεις και αλλα, περαν της ποιοτητας, της αξιοπιστιας και τω λοιπων που αναφερθηκαν.
Πληρωνεις την εξελιξη, που μπορει να ειναι το μεγαλυτερο κομματι του κοστους κατασκευης. Πληρωνεις το marketing (ενιοτε επισης μεγαλο κομματι του κοστους). Πληρωνεις το "ονομα", ητοι εν μερει, το υπερκερδος της εταιριας κ.α. κ.α.
Αν, λοιπον, καποιος μπορει να κοπιαρει το εργαλειο "μαρκας", χωρις να εχει τα περισσοτερα απο τα λοιπα κοστη, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μπορει να βγαλει ενα εργαλειο εξισου καλο, αλλα πολυ πιο φτηνο, και παλι με κερδος.
Στην πραξη, βεβαια, συνηθως δεν συμβαινει αυτο, αλλα οι κοπιες ειναι υποδεεστερες και σε αλλα πραγματα.
Οχι παντα, ομως.

Εγώ, αν και βαμμένος Makita-κιας, πήρα και τη «μαιμού» να δω τι παίζει.
Οι πρώτες εντυπώσεις αρκετά καλές, πιο καλές απ’ότι περίμενα. Να δούμε όμως και σε βάθος χρόνου τι ψάρια πιάνει.

Attachments

• 240608BC-561C-47B4-8E62-40A58D2B1E8C.jpg
    240608BC-561C-47B4-8E62-40A58D2B1E8C.jpg
    218.6 KB · Views: 206
Παιδια επειδη σκεφτομαι στο κοντινο μελλον να ασχοληθω με ξυλινες κατασκευες (ερασιτέχνηκα) εχει κανεις να μου προτείνει κανενα φαλτσοπριονο τις προκοπής μαξ 300 ευρω μου είπαν να περιμενω για του λιντλ αλλα δεν πολυ ψηνομαι προτιμώ κατι επώνυμο για να μείνει

Παιδια επειδη σκεφτομαι στο κοντινο μελλον να ασχοληθω με ξυλινες κατασκευες (ερασιτέχνηκα) εχει κανεις να μου προτείνει κανενα φαλτσοπριονο τις προκοπής μαξ 300 ευρω μου είπαν να περιμενω για του λιντλ αλλα δεν πολυ ψηνομαι προτιμώ κατι επώνυμο για να μείνει

https://www.skroutz.gr/s/3428055/Metabo-KGS-254-M.html.
Κορυφαία επιλογή στα χρήματα! Αν και άμα δεν σε ενδιαφέρει το ύψος κοπής μπορείς να κινηθείς πιο οικονομικα.

Εάν το φέρει από Γερμανία,που πήρε και τα υπόλοιπα,δεν θα του στοιχίσει πάνω από 320-330 ευρώ...

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Έτσι.

Και για να μη μου λένε πως ειμαι κιτρινιαρης μονο.

Εργαλείο το GCM8SJL.

Μια παλιά, και λίγο «πρόστυχη» ρήση λέει: «Το μέγεθος μετράει».
Σ´ αυτά τα λεφτά τα 7 cm ύψος κοπής είναι πολύ λίγα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

φιλε, για τις αναγκες σου, θα παρεις ή το parkside ή το metabo
παντως αυτο που γραφεις "για να μεινει" ξανασκεψου το .... πολλοι εχουμε το parkside και δεν εχει κανενα θεμα!

Μια παλιά, και λίγο «πρόστυχη» ρήση λέει: «Το μέγεθος μετράει».
Σ´ αυτά τα λεφτά τα 7 cm ύψος κοπής είναι πολύ λίγα.

ελα τωρα ... δεν χαλασε κι ο κοσμος ... θα παρει και ενα χειροπριονο:flipout:

Ευχαριστω για τις προτάσεις σας αυριο θα μαθω απο των φιλο μου σε τη τιμη παιζει το bosch GCM8SJL 20 Αύγουστο ερχεται ελλαδα οδικος οποτε αν ειναι σε καλη τιμη και μπορει να μου το φερει θα το τσιμπισω και το metabo ωραιο. Για το Dewalt DWS774 τι γνωμη εχετε. Για τα parkside εχω ακουσει αρκετα καλα λογια ειναι η αληθεια απο φιλους που τα εχουν για ερασετιχνικη χρηση το θεμα ειναι οτι κανεις τους δεν εχει το φαλταοπριονο και το ποτε θα το βγαλει το lidl..

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστω για τις προτάσεις σας αυριο θα μαθω απο των φιλο μου σε τη τιμη παιζει το bosch GCM8SJL 20 Αύγουστο ερχεται ελλαδα οδικος οποτε αν ειναι σε καλη τιμη και μπορει να μου το φερει θα το τσιμπισω και το metabo ωραιο. Για το Dewalt DWS774 τι γνωμη εχετε. Για τα parkside εχω ακουσει αρκετα καλα λογια ειναι η αληθεια απο φιλους που τα εχουν για ερασετιχνικη χρηση το θεμα ειναι οτι κανεις τους δεν εχει το φαλταοπριονο και το ποτε θα το βγαλει το lidl..

Καλημέρα

Εγώ πρόσφατα πήρα το Metabo KGS305M. Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος αλλά έχω μονάχα ένα παράπονο. Στα σημεία που "κλειδώνει" μόνο του για φαλτσοκοπή, έχει ένα μικρό τζόγο της τάξης του ενός χιλιοστού. Έχω δηλαδή μια αμφιβολία για την ακρίβεια και την επαναληψιμότητα στις κοπές του. Όταν το σφίξεις όμως δεν κουνιέται καθόλου. Απλά επειδή δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ και να κάνω δοκιμές, δεν ξέρω αν αυτός ο τζόγος διορθώνεται (πάει στη θέση που πρέπει να πάει) όταν το σφίγγεις

Συγκριτικά πάντως με ένα noname κινέζικο που είχα πριν (με 305mm δίσκο), είναι η μέρα με τη νύχτα σε δύναμη και ποιότητα κατασκευής

Καλημέρα,
ενός φίλου στην δουλειά του έχει "πέσει" η πόρτα και θέλει να την σηκώσει.
δεδομένου ότι ο τεχνικός που έβαλε την πόρτα θα έρθει σε καμιά 20ρια μέρες, ξέρει κανεις που θα βρούμε το εργαλείο που θα χρειαστεί για να βιδωθεί το παξιμάδι;

Attachments

• 20200809_151337_1.jpg
    20200809_151337_1.jpg
    33.3 KB · Views: 104
Οι τρυπες που φενονται ειναι ρεγουλατοροι πόρτας...ο ένας πάει μπρος πίσω και άλλος πάνω κάτω...
Βλέπω ότι είναι torxs(αστερακι) και αλλεν(εξαγωνο)..
Αυτά τα 2 θέλετε...τα νούμερα είναι μικρά η 4αρη η 5αρη μάλλον χρειάζεται χωρίς να είναι απόλυτα συγουρος...

ευχαριστώ,
έχει προσπαθήσει να τα πειράξει αλλά δεν έγινε κάτι

Αυτά τα δυο περίεργα παξιμάδια τι ρόλο βαράνε; Το ότι είναι δυο προφανώς είναι για να μην ξελασκάρουν.
Σκέπτομαι οτι μάλλον με αυτά ρυθμίζεις χοντρικά το ύψος και με το torx μικρομετρικα.

Καλοί μου άνθρωποι... Θυμίστε μου, ποιον γωνιακό τροχό ρεύματος με ρύθμιση ταχύτητας και κατά προτίμηση με δίσκο μεγαλύτερο των 125μμ συστήνουμε? Για επαγγελματική χρήση...

Σας ευχαριστώ πάραυτα!