Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Η συσκευασία του Leroy Merlin έχει 6 ή 8 τεμάχια μέσα.
Εγω και πάλι ακριβή τη θεωρώ...

Ειναι ακριβη η συσκευασια, οπως και τα περισσοτερα πραγματα στο Leroi σε σχεση με αλλου.

Ομως παρ'ολο που εψαξα αρκετα δεν βρηκα κατι καλυτερο αλλου που να αποστελλεται σπιτι.
Συν το γεγονος οτι βρηκα ολα αυτα που ηθελα σε ενα μερος με μολις 3.5 ευρω μεταφορικα αν και υπηρχαν προιοντα που αγορασα του ενος μετρου μηκους :)

Κάνοντας scroll στην σελίδα υπάρχουν τα βύσματα του ξύλου (και inox) σε διάφορα μεγέθη.

Τα κάτω-κάτω είναι τα πιο βολικά για μένα λόγω του allen.

14138-00-600x600.jpg

Τα κάτω-κάτω είναι τα πιο βολικά για μένα λόγω του allen.

Να συμφωνήσω και εγώ. Αυτά τα ίσια του Leroy, εκτός από ακριβά είναι δύσκολα στην τοποθέτηση. Μια φορά πήρα σε M5 και τελικά τα πέταξα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θέλω να τρίψω ξύλινη σκεπή μπαλκονιού και τις δοκούς (ξύλινες κι αυτές). Τι εργαλείο πρέπει να αγοράσω; Γωνιακό τροχό; Έκκεντρο τριβείο; Κάτι άλλο;

Έχω ένα φτηνό παλμικό τριβείο το οποίο όμως δεν κάνει καλή δουλειά έως τίποτα.
Budget 35-40 ευρώ καθώς μια φορά θα γίνει και μετά λογικά θα το παρκάρω. Δεν θέλω να δώσω περισσότερα.

Αν έχετε και κάποιο link με συγκεκριμένο μοντέλο θα με βοηθήσετε περισσότερο.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θέλω να τρίψω ξύλινη σκεπή μπαλκονιού και τις δοκούς (ξύλινες κι αυτές). Τι εργαλείο πρέπει να αγοράσω; Γωνιακό τροχό; Έκκεντρο τριβείο; Κάτι άλλο;

Budget 35-40 ευρώ καθώς μια φορά θα γίνει και μετά λογικά θα το παρκάρω. Δεν θέλω να δώσω περισσότερα.

H πιο φτηνη και πρακτικη λυση ειναι ενα pole sander. Ενα κονταρι που μπαινει μια κεφαλη που προσαρμοζεις γυαλοχαρτο επανω.
https://www.ergaleiogatos.gr/shop/trivio-liansis-kontariou-silverline-675341-235-x-80mm/
41VC5GpMoZL._AC_.jpg

μπορεις να πας στο εκκεντρο της DEXTER
και 350W και ρυθμιση στροφων και πολυ φτηνο 24 ευρω για τα μελη

Βρηκα, τελικα, μετα απο πολυ ψαξιμο, σε συνοικιακο χρωματοπωλειο, στεγνωτικο λινελαιου.
Ειναι αυτο που φαινεται παρακατω και, οπως γραφει, ειναι στεγνωτικο ΧΡΩΜΑΤΩΝ που εχουν λινελαιο.
Το ερωτημα ειναι τι αναλογια θελει.
Ο πωλητης μου ειπε οτι στα χρωματα ("που εχουν ηδη στεγνωτικο", οπως τονισε) θελει περιπου 3%, κατι που γραφει και πανω.
Αλλα στο σκετο λινελαιο;
Επισης, ξερει κανεις αν με την προσθηκη αυτου, συνεχιζει να ειναι "food safe" το λινελαιο; Αφου στεγνωσει, βεβαιως.
Ως εναλλακτικη εχω το ποσιμο παραφινελαιο απο φαρμακειο, αλλα προτιμαω λινελαιο, αν ειναι ok.
Thanks.
0c3bd4a0378e0660f82c84411a3459bb.jpg
9726668c1c268ff52edada472c2d48bc.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπορεις να ανεβασεις μια φωτο...;
Eιναι ξαναβαμμενο...;..εχει φυγει το βερνικι..;
Το λεω γιατι εχει σημασια του τι θες να κανεις η χρειζεται για να παρεις και αναλογο εργαλειο.....η λογικη λεει για εκκεντρο τριβειο....αλλα εαν ειναι ομως επαναβαφη δεν χρειαζεσαι τιποτα και μπορεις να το τριψεις με το χερι....

Last edited by a moderator:
Ναι, αυτο ειναι στεγνωτικο χρωματων που εχουν βαση το λινελαιο και βαζεις 2-4% απο οτι γραφει.
Δεν ξερω ομως αν υπαρχει στεγνωτικο ωμου λινελαιου την στιγμη που υπαρχει το βρασμενο λινελαιο που στεγνωνει γρηγοροτερα.

Εγω στο ωμο λινελαιο βαζω νεφτι μεχρι και 50% για να αραιωσει, να ποτισει καλυτερα το ξυλο και να στεγνωσει γρηγοροτερα. Επισης βαζω λιγες σταγονες αιθερια ελαια για να μην βρωμαει.

Απο ο,τι εχω διαβασει (ισως και εδω), στο ωμο λινελαιο μπορεις να βαλεις στεγνωτικο (και ισως και λιγο νεφτι, για τον λογο που λες), για να στεγνωσει γρηγοροτερα, αν δεν εχεις, ή δε θελεις για καποιο λογο να χρησιμοποιησεις "βρασμενο" λινελαιο.

Νεφτι/white spirit σιγουρα βαζεις, το εχουμε αναφερει πολλες φορες.

Αυτο ομως το στεγνωτικο δεν ειμαι σιγουρος τι αποτελεσμα θα εχει στο 100% ωμο λινελαιο. Εγω θα δοκιμαζα να βαλω 4% αναλογια και να δω τι γινεται, αλλα μαλλον θα ειναι λιγη.
Μυριζει νεφτι? Ποσο το πηρες? Εαν ειναι φτηνο σαν το νεφτι, πιθανως να μπορεις να βαλεις παραπανω απο 4% αλλα πρεπει να ρωτησεις καποιον που πραγματικα γνωριζει αυτο το υλικο.

Δεν το εχω ανοιξει ακομα.
Θα κανω καποιες δοκιμες και βλεπουμε :)
Γενικα, διαβαζω οτι τα "στεγνωτικα" ειναι συνηθως καποια μεταλλα, αλλα συχνα το "βρασμενο" λινελαιο εχει και απο αυτα και νεφτι (white spirit).
Με την ευκαιρια, ενα καλο link, που εξηγει αρκετα πραγματα μαζεμενα:

https://www.wood-database.com/wood-articles/wood-finishes-works/

Παρακαλώ για προτείνετε λάμες ξυλου για την σεγα του lidl.
Έχω διαβάσει που αναφέρετε κατα καιρούς της bosch αλλα πια από όλες;
Με ενδιαφέρει να κανει σωστό κόψιμο στη λεπτομέρεια.
Επίσης μια λαμα για μέταλλο π.χ. αλουμίνιο.
Ευχαριστώ

tentwtiras-fasas.jpg

Καλησπέρα,

όπως έμαθα κι εγώ πριν λίγο ψάχνοντας το πιο πάνω λέγεται εργαλείο τραβήγματος φάσας. Όπου φάσα ο ελαστικός ιμάντας που χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία κυρίως στις βάσεις καθισμάτων.
Strong-Quality-Sofa-Elastic-Webbing-for-Sofa-Furniture.jpg

Πού βρίσκω κάτι τέτοιο για αγορά ; Το έχω βρει σε 2 ελληνικά site καταστημάτων χωρίς eshop και δεν ξέρω αν πουλάνε λιανική και λόγω ώρας δεν έχω πάρει ακόμα τηλέφωνο.

Επίσης έχει κάποιος εμπειρία από τοποθέτηση τέτοιου ιμάντα ; Θεωρητικά η διαδικασία φαίνεται ιδιαίτερα απλή.

Ο καναπές δεν έχει χαλάσει (ακόμα), ούτε έχει τέτοιους ιμάντες. Η βάση του είναι ένα σκέτο ξύλινο ορθογώνιο τελάρο πάνω στο οποίο είναι καρφωμένο ένα μονοκόμματο πανί, ελαστικό παρόμοιο με τον ιμάντα.

Αλλά είναι όλο ένα κομμάτι και αρκετά ελαστικό και κάθε φορά σου δίνει μια άσχημη αίσθηση ότι θα σπάσει. Αναπαυτικό κατά τα άλλα, αλλά δεν ξέρω πόσο ανθεκτικό θα είναι ακόμα, οπότε θέλω από την κάτω πλευρά που υπάρχει πρόσβαση και στο ξύλινο πλαίσιο να βάλω ιμάντες ώστε να μην τεντώνεται τόσο το υπάρχον υλικό.

Attachments

• 0220copy.jpg
    0220copy.jpg
    36.2 KB · Views: 107
Παρακαλώ για προτείνετε λάμες ξυλου για την σεγα του lidl.
Έχω διαβάσει που αναφέρετε κατα καιρούς της bosch αλλα πια από όλες;
Με ενδιαφέρει να κανει σωστό κόψιμο στη λεπτομέρεια.
Επίσης μια λαμα για μέταλλο π.χ. αλουμίνιο.
Ευχαριστώ

Εάν θες για καθαρό κόψιμο πάρε αυτές...
https://www.kentrovidas.gr/m/showpr...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Μιλάω για mdf,μοριοσανιδα και συναφή...Για σκληρό ξύλο θες άλλη...
Επεισης υπάρχουν και λαμες κυκλικής/καμπύλη της κοπής που βολεύουν μερικές φορές...
Μπες στο site της Bosch και δες ποιες σου κάνουν...θέλει λίγο διάβασμα πρώτα. .