Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Από προσωπική εμπειρία, στα χρωματοπωλεία το γυαλόχαρτο, πατόχαρτο, σμυριδόπανο κλπ το θεωρούν το ίδιο και το αυτό...οπότε ότι και να ζητήσεις σου δίνουν ότι έχουν στο ράφι. Στην καλύτερη θα σε ρωτήσουν τι θέλεις να τρίψεις - ξύλο; οπότε θα σου δώσουν "κάτι" για ξύλο.
Μπες στο site μιας/δυο εταιριών που φτιάχνουν γυαλόχαρτα και βρες τον κωδικό από αυτό που ψάχνεις. Πχ στην smirdex έχει το 135 (είναι το ανοιχτό καφέ). Βλέπεις και στα χαρακτηριστικά του αν όντως κάνει για την δουλειά που θέλεις.

Tα καλυτερα γυαλοχαρτα για ξυλο ειναι τα λευκα/ γκρι τα λεγομενα Free Cut ...

https://dagiopoulos.gr/collections/leiantika/products/smirdex-140-free-cut-sic-finish
Aυτα ειναι κυριος για ξυλο...
Προσωπικά εγω ομως χρησιμοποιω κοκκινο πατοχαρτο για το ξυλο καλο δεν κοβεται/σχιζεται ευκολαοπως το απλο σιλεροχαρτο(πορτοκαλι,καφε η οπως θελετε πες τε τα) η τα freecut ,δεν στομωνει αμεσος και εχει 2-3 διαρκεια..με 220 σε νουμερο μπορεις να τριψεις και λακαριστο ξυλο....

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι, ειναι καλος οδηγος αυτος. Τον διαβαζα χθες :)
Αλλα, για τα σιλεροχαρτα δε λεει :(

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με τα σιλερόχαρτα. Αν δεν λαθεύω :grandpa: , είναι για ξύλο (και κυρίως βαμμένο/βερνικωμένο) και το χαρτί τους είναι πιο λεπτό.

Από προσωπική εμπειρία, στα χρωματοπωλεία το γυαλόχαρτο, πατόχαρτο, σμυριδόπανο κλπ το θεωρούν το ίδιο και το αυτό...οπότε ότι και να ζητήσεις σου δίνουν ότι έχουν στο ράφι. Στην καλύτερη θα σε ρωτήσουν τι θέλεις να τρίψεις - ξύλο; οπότε θα σου δώσουν "κάτι" για ξύλο.
Μπες στο site μιας/δυο εταιριών που φτιάχνουν γυαλόχαρτα και βρες τον κωδικό από αυτό που ψάχνεις. Πχ στην smirdex έχει το 135 (είναι το ανοιχτό καφέ). Βλέπεις και στα χαρακτηριστικά του αν όντως κάνει για την δουλειά που θέλεις.

Νομιζω οτι δεν υσχιει αυτο περι μιας μαζας γυαλοχαρτων οταν ξερεις τι ζητας...
Αλλο το γυαλοχαρτο,αλλο το πατοχαρτο(τρεχον μετρο) και αλλο το σμυριδοπανο...
Το πρωτο το περνουν για ξυλο και τοιχους
Ομοιος και το δευτερο αλλα το κοκκινο για ξυλο το μαυρο για τοιχους.
Το σμυριδοπανο ειναι κυριος για σιδερα...
Οποτε εαν ξερει καποιος τι θα κανει σε τι ξερει τι θα ζητήσει....

Eπειδή το θέμα με τα γυαλόχαρτα (ευρέως χρησιμοποιούμενη ονομασία) και με όλο τους το "συγγενολόι" είναι λίγο μπερδεμένο και έχει συχνά γίνει θέμα μικρής/μεγάλης κουβέντας εδώ, καλό θα ήταν να φτιαχτεί ένα πινακάκι με τις ορολογίες/ονομασίες τους, τα χρώματά τους και την χρήση τους ώστε να ανατρέχουμε (ας μπει στα χρήσιμα link και ας μην είναι link)...λέω εγώ τώρα :idea:

Συμφωνω και επαυξανω για το πινακακι για τα γυαλοχαρτα, οπως και για πολλα αλλα (αλλα το εχουμε ξαναπει αυτο, δεν ειναι ευκολο 😛 ).
Εγω εχω διαβασει διαφορα ενδιαφεροντα εδω, οπως π.χ. για τις διαφορες γυαλοχαρτου μεταλλου με γυαλοχαρτο ξυλου.

Απλως τωρα ψαχνομαι να χρησιμοποιησω σιλερ (sanding sealer) για καποιες δοκιμες. Και διαβασα οτι για να το τριψεις αυτο, καλυτερο ειναι το ειδικο "σιλεροχαρτο", αντι για κλασικο "γυαλοχαρτο". Αν εχω καταλαβει καλα, η διαφορα ειναι οτι το σιλερ τεινει να μπουκωνει πολυ το γυαλοχαρτο. Μπορει να ειναι και κατι αλλο, ομως.
Και ψαχνω να βρω τετοιο, αν οντως ειναι διαφορετικο απο τα απλα γυαλοχαρτα ξυλου.
Νομιζω αυτο το 135 αν το βρω, κανει

Αγοραστηκαν σημερα οι καμπυλωτες λαμες σεγας Τ308BOF στα 9,70 ευρω απο Toolplanet.. εαν ενδιαφερουν καποιoν οι 2 μπορω να του τις δωσω...Η διαφορα με τις μικροτερες ειναι εμφανης....το βημα δοντιου 2.2 δεν φενεται πολυ μεγαλο σε σχεση με το 1.6 της μικροτερης...

https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5560_350_5738&product_id=194428

https://i.postimg.cc/qqS6htFk/20201016-143539.jpg
https://i.postimg.cc/65x93Lj8/20201016-143630.jpg

Σακούλα μπαίνει εκεί;
Πιθανόν στην άλλη μεριά το στόμιο να είναι στρογγυλό και εκεί να μπορεί να μπεί σπιράλ σκούπας, κάποιος αντάπτορας ή σωλήνας.
Προσπάθησε να εξακριβώσεις τι σχήμα έχει από την άλλη μεριά πριν κόψεις τη σακούλα.

Όχι, αναφέρομαι στην άλλη άκρη της σακούλας, την... αθέατη.
Η μια μεριά πάει και κουμπώνει στην πλάνη και η άλλη βρίσκεται μέσα στη σακούλα. Αυτή που είναι μέσα στη σακούλα ίσως να είναι στρογγυλή.

Αποστόλη συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες 😅
Δεν υπήρχε καμία σακούλα μέσα στη συσκευασία πάντως.. Και στις οδηγίες της που έριξα μια ματιά, δεν αναγράφει τίποτα περί σκόνης και στομιου σκούπας..

Μου είχε τύχει σε εργαλείο FERM που έπαιρνε σακούλα για να συγκρατεί την σκόνη, να έχει άλλο σχήμα στο σημείο που κούμπωνε στο εργαλείο και άλλο σχήμα εσωτερικά.
Γι αυτό και είπα μήπως είχε πέσει κι εσύ σε τέτοια περίπτωση.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Mπορεις να ανεβασεις μια φωτο...;
Eιναι ξαναβαμμενο...;..εχει φυγει το βερνικι..;
Το λεω γιατι εχει σημασια του τι θες να κανεις η χρειζεται για να παρεις και αναλογο εργαλειο.....η λογικη λεει για εκκεντρο τριβειο....αλλα εαν ειναι ομως επαναβαφη δεν χρειαζεσαι τιποτα και μπορεις να το τριψεις με το χερι....

Στέλνω φωτογραφίες για να έχετε καλύτερη άποψη.
Έκκεντρο λοιπόν αν πάω σε εργαλείο;

Attachments

• IMG_20201018_144938.jpg
    IMG_20201018_144938.jpg
    123.9 KB · Views: 171
  • IMG_20201018_144948.jpg
    IMG_20201018_144948.jpg
    109.7 KB · Views: 171
  • IMG_20201018_145001.jpg
    IMG_20201018_145001.jpg
    115.3 KB · Views: 172
Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Στέλνω φωτογραφίες για να έχετε καλύτερη άποψη.
Έκκεντρο λοιπόν αν πάω σε εργαλείο;
Θα σου φανει περίεργο αλλα πολυ καλα αποτελέσματα θα εχεις με πιεστικο! 20 μετρα αυλη ετσι τα καθαρισα. Αν παρεις και σαπουνι ειδικο για ξυλα (εχει η karcher) θα εισαι κομπλε.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk