Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι μαυρισμενο κατα τοπους ραμποτε απο νερο...αυτο θελει πολυ τριψιμο για να φυγει...εχει ζημια...
Το εκκεντρο θα βοηθησει σε ενα βαθμο χρησιμοποιωντας βαθμιδα νουμερων απο γυαλοχαρτα velcro...
Η μαυριλα δυσκολα θα φυγει εντελως παντως καθως εχει εισχωρησει μεσα στο ξυλο..
Αφου τριφτει πολυ καλα θα σκεφτομουν να το περασω συντηρητικο για να καλυφθουν καποιες ατελειες που θα μεινουν...π.χ σκουρα καρυδια,μαονι η wegge για γινει καπως ομοιομορφο..
Ενδεχομενος και ο καθαρισμος με πιεστικο να βοηθησει ως ενα βαθμο...

Ναι σε 1-2 σημεία έχει ζημιά (η μαυρίλα) γι' αυτό τράβηξα φωτό και εκει. Κατά τόπους μικρότερες, εκεί είχε υγρασία και πρέπει να φτιαχτεί στο σημείο (άνοιγμα τα κεραμίδια να δούμε που τραβάει).
Η μαυρίλα δεν με απασχολεί τόσο πολύ, γιατί βάφεται κιόλας με λίγο σπρέι κοντά στο χρώμα (αφού γίνει και στεγανοποίηση στα σημεία).

Έχω δίδυμο τροχό και θέλω να αγοράσω μια μαλακή συρματόβουρτσα (200 mm αν θυμάμαι καλά) για να καθαρίσω από σκουριά κάποια εργαλεία. Τι σκληρότητα grit να πάρω; (Αν τα λέω καλά). Κι κάποια συγκεκριμένη μάρκα μοντέλο να προτείνει κάποιος;

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Στέλνω φωτογραφίες για να έχετε καλύτερη άποψη.
Έκκεντρο λοιπόν αν πάω σε εργαλείο;
Η ζημιά έχει γίνει πια, τώρα πολύ καλό πλύσιμο με ειδικό λευκαντικό ξύλου, το πιεστικό θα κάνει τη δουλειά πιο εύκολη αφού πρώτα το τριψεις όσο μπορείς με το έκκεντρο. Μετά καλό στέγνωμα, πέρασμα συντηρητικό και βερνίκι. Και να μείνουν μαυρίλες δεν πειράζει αυτό αναδεικνύει την παλαιότητα του ξύλου που έχει κι αυτή την αξία της. Καλή δύναμη...

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω δίδυμο τροχό και θέλω να αγοράσω μια μαλακή συρματόβουρτσα (200 mm αν θυμάμαι καλά) για να καθαρίσω από σκουριά κάποια εργαλεία. Τι σκληρότητα grit να πάρω; (Αν τα λέω καλά). Κι κάποια συγκεκριμένη μάρκα μοντέλο να προτείνει κάποιος;

Οι ορειχαλκινες βουρτσες ειναι πιο μαλακες απο τις inox
επιπλεον οσο μεγαλωνει η διαμετρος της βουρτσας και κατα συνεπεια η αποσταση των συρματων απο το κεντρικο δαχτυλιδι συγκρατησης τους (αποσταση S), τοσο πιο μαλακη ειναι η βουρτσα.
Με μια ορειχαλκινη θα κανεις μια χαρα δουλεια, με την αναλογη πιεση του προς κατεργασια μεταλλου πανω στην βουρτσα. Η inox μπορει να γδαρει το μεταλλο παρα πολυ.
Να φορας παντα γυαλια, γιατι μπορει να εκτιναχθει κανενα συρματακι
οποια ορειχαλκινη και να παρεις δεν υπαρχει θεμα ποιοτητας, απλα να υπαρχουν στη συσκευασια τα πλαστικα δαχτυλιδια που θα προσαρμοστουν στον αξονα του διδυμου

εδω μια ορειχαλκινη

sirmatobourtsa-plake-didimou-troxou-sit-f125-3123.jpg

sirmatobourtsa-plake-didimou-troxou-sit-f125-3123.jpg

Αν βάλεις καμια ενδεικτική φωτο ίσως σε βοηθήσουμε καλυτερα για την εργασία αυτή.
Σκεψου και την ηλεκτρολυση!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν βάλεις καμια ενδεικτική φωτο ίσως σε βοηθήσουμε καλυτερα για την εργασία αυτή.
Σκεψου και την ηλεκτρολυση!

και μετα την ηλεκτρολυση θελει λιγο βουρτισμα

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
1)Ο δίδυμος τροχός είναι Dexter και φοράει πέτρες Φ1=200Χ20,Φ2=16. Θα πάρω ορειχάλκινη που είπε ο φιλος.
2) Επειδή στα συγκεκριμένα σκουριασμένα εργαλεία δοκίμασα πετρέλαιο, λευκό ξύδι και συρματοβουρτσα τροχού (σε φίλο), το καλύτερο κι ταχύτερο αποτέλεσμα τι είδα στο τροχό. Τέλος ηλεκτρόλυση.... βαριέμαι να δοκιμάσω.
Ευχαριστώ κι πάλι.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
1)Ο δίδυμος τροχός είναι Dexter και φοράει πέτρες Φ1=200Χ20,Φ2=16. Θα πάρω ορειχάλκινη που είπε ο φιλος.
2) Επειδή στα συγκεκριμένα σκουριασμένα εργαλεία δοκίμασα πετρέλαιο, λευκό ξύδι και συρματοβουρτσα τροχού (σε φίλο), το καλύτερο κι ταχύτερο αποτέλεσμα τι είδα στο τροχό. Τέλος ηλεκτρόλυση.... βαριέμαι να δοκιμάσω.
Ευχαριστώ κι πάλι.

Αν πρόκειται να τα βάψεις καλό θα ήταν να τα περάσεις και με έναν σταθεροποιητή σκουριάς.

Χμμμ....Δεν θα τα βάψω.Αλλά λες να περάσω κι πάλι με σταθεροποιητικό για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο; Από ότι είδα απλά θα τους αποδώσει ένα ματ χρώμα.

Ο σταθεροποιητης σκουριας σταματαει την εξαπλωση της ασχετος εαν μετα θα τα βαψεις η οχι..

Σταματαει την σκουρια και την επουλωνει αλλα ταυτοχρονα βαφει ( αφηνει ενα μπλε μσυρο χρωμσ) και δεν ξερω αν το θες, αν σου αρεσει. Αν το αποφασισεις θα σου προτεινα το rustabil...το καλυτερο απο οσα εχω δοκιμασει αλλα ακριβουτσικο.

Νικο...ειναι μπλε οταν το περνας...οταν στεγνωσει φαινεται σαν βερνικι....το rustabill της Χρωτεξ ειναι κορυφαιο...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι Κωστα. Αλλα ο φιλος μπορει να μην θελει αυτον τον σκουρο μπλε χρωματισμο. Για αυτο το προτεινα σε περιπτωση που θελει να το βαψει. Αλλα οι σταθεροποιητες κανουν δουλεια και τους χρησιμοποιω πολλα χρονια τωρα. Στην περιπτωση σταθεροποιητη δεν χρειαζεται ουτε να ηλεκτρολυσει ουτε να αναλωθει σε ωρες τριψιματος. Αλλα παλι λεω οτι ειναι θεμα αισθητικης οσον αφορα τον επιχεωματισμο

το rustabil νομιζω οτι λεει στο μπουκαλι οτι κανει και για ασταρι.

αλλα δεν αντεχει στις εξωτερικες συνθηκες για πολυ . πχ σε κρεμασμενη μεταλλικη απλωστρα που εβαλα, μετα απο καιρο εφυγε

το rustabil νομιζω οτι λεει στο μπουκαλι οτι κανει και για ασταρι.

αλλα δεν αντεχει στις εξωτερικες συνθηκες για πολυ . πχ σε κρεμασμενη μεταλλικη απλωστρα που εβαλα, μετα απο καιρο εφυγε

Ο χρωματισμος είναι από την "χημεία" που δημιουργείται, δεν είναι χρώμα επί της ουσίας. Θα φύγει ο χρωματισμός, αλλά η σταθεροποίηση παραμένει...Για αυτό μετά θέλει βάψιμο και ναι...είναι μια μορφή ασταρώματος...

Από εκεί και πέρα, ένα σκουριασμένο μέταλο θέλει: τρίψιμο (δεν χρειάζεται σε βάθος τρίψιμο), σταθεροποιητή, μινιο και χρώμα...εφόσον το βαφεις. Αλλά αν είσαι κοντά στην θάλασσα πχ, το σκουριασμα θα σου έρθει σύντομα, πάνω από την μπογιά. Ο σταθεροποιητης, πολύ χονδρικά, σου μετατρέπει/τρασνφορμάρει (!!!) την σκουριά σε μέταλλο και πάλι....προστατεύει μεν, δεν είναι Θεός δε....αλλά κάνει δουλειά.

+1000 σε αυτα που λεει ο Νικος...
Ο σταθεροποιητης ειναι υποβαθρο για να συνεχισεις με αντισκουριακο ασταρι και εποιτα χρωμα...

Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να αγοράσω σωλήνα σπιράλ με το μέτρο σαν αυτό της ηλεκτρικής σκούπας;
Σε διάμετρο αρκετά μεγαλύτερη της κλασικής Φ50 - Φ65
Προκειται να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το κυκλωνικό [url=https://postimg.cc/1gtWYvtQ][/URL]

Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να αγοράσω σωλήνα σπιράλ με το μέτρο σαν αυτό της ηλεκτρικής σκούπας;
Σε διάμετρο αρκετά μεγαλύτερη της κλασικής Φ50 - Φ65
Προκειται να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το κυκλωνικό
Κοίτα σύμπτωση, κι εγώ στην ίδια αναζήτηση είμαι.. Γιατί θέλεις μεγαλύτερη διάμετρο όμως;
Η δικιά μου έχει φ35

Last edited by a moderator: