Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νικόλα αυτά είναι για να λές οτι έχεις ψηφιακό παχύμετρο...
Στην ουσία είναι σκουπίδια, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις δύο φορές την ίδια ένδειξη. Άν θές να μετράς στο περίπου πάρτο.
Ούτως ή άλλως το αναλογικό κομμάτι του θα χρησιμοποιείς. Πολύ πιο αξιόπιστο.

ειναι δυνατον να ισχυει αυτο?
ηλεκτρονικο παχυμετρο μεταλικο με ακριβεια 0.02 χιλιοστα με αγορα απο ελλαδα στα 7 ευρω?
οταν η daniu απο banggood με ακριβεια 0.04 χιλ. παιζει στα 15 απο κινα
https://www.ideahellas.gr/product/ilektroniko-psifiako-paxymetro-mikrometro-akriveias-se-kasetina/

εξαιρετικα φτηνα προιοντα, πληρωμες με paypal, νορμαλ μεταφορικα
τι παιζει? εχει ψωνισει κανεις απο εκει?

Έχω ψωνίσει από το συγκεκριμένο κατάστημα. Μια χαρά από εξυπηρέτηση κλπ. Κινέζικα φέρνει σε καλές τιμές. Είναι και δίπλα μου σχετικά.

Όσο για το παχύμετρο έχω ένα τέτοιο, αγορασμένο αρκετά χρόνια πριν από αλλού (οπότε και φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο, μια και εξωτερικά είναι πανομοιότυπο). Από μετρήσεις μια χαρά και ίδιες με ένα INSIZE που έχω. Όσον αφορά αυτό που λέει ο Μπάμπης, μερικές φορές (όχι πάντα) δείχνει διαφορετικές μετρήσεις στο δεύτερο δεκαδικό αλλά δεν με ενοχλεί για τις δουλειές που το θέλω. Το κακό που έχει, είναι ότι αν αφήνεις πάνω την μπαταρία την "ξελιγώνει" γρήγορα και όταν είναι κλειστό...οπότε αναγκαστικά την βγάζω μετά από κάθε μέτρηση (εύκολο...).

Μπαμπη διαφωνω, αυτα τα παχυμετρα ειναι μια χαρα για ερασιτεχνες και πολλες φορες και για επαγγελματιες.

Εαν δουλευεις τορνο και θελεις τρελη ακριβεια τοτε δεν κανει

Μπαμπη διαφωνω, αυτα τα παχυμετρα ειναι μια χαρα για ερασιτεχνες και πολλες φορες και για επαγγελματιες.

Εαν δουλευεις τορνο και θελεις τρελη ακριβεια τοτε δεν κανει

Η δουλειά του παχύμετρου είναι η ακρίβεια βρε Ατανάς... Τότε τι παχύμετρο είναι;
Στον τόρνο (μηχανουργικό) έχω τρία, δύο ψηφιακά (Insize & Powerfix) κι ένα αναλογικό (Facom).
Μόνο με το Facom δουλεύω, τα άλλα δύο είναι "το λούτσο κλαίγανε".

παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις
για ακριβεια και εγω ενα αναλογικο εχω.
αλλά κατι η ηλικια που δεν βλεπουμε πια καλα, κατι οτι απο βλακεια μου, καποια στιγμη ειχα αγορασει απο banggood, μαζι με άλλα κι ενα ηλεκτρονικο πολυ φτηνα και δεν προσεξα οτι ηταν πλαστικο!
δεν περιμενα οτι θα υπαρχουν πλαστικα! απορω ποιος διεστραμενος νους σκεφτηκε να φτιαξει πλαστικο παχυμετρο :flipout:

βεβαια τωρα πια σαν ερασιτεχνης, η μεγαλυτερη ακριβεια που ζητω ειναι συνηθως το παχος ενος τρυπανιου ή βιδας κλπ αρα το δεκατο του χιλιοστου με καλυπτει, για να μην πω το μισο χιλιοστο
το πλαστικο ομως μερικες φορες χανει ακομα και σε αυτο, στο δεκατο του χιλιοστου! και με χαλαει η ιδεα του πλαστικου παχυμετρου.

ελεγα λοιπον να παρω το daniu καπου στα 15 ευρω και ετυχε να δω αυτο.
οπότε αφου ο amsen λεει οτι στο δεκατο ειναι οκ, μαλλον θα το δοκιμασω γλιτωνοντας κανα δεκαρικο απο το daniu καθως οι εποχες ειναι ζορικες...
εκτος και αν και αυτο χανει στο δεκατο οπότε θα το κλαιω και αυτο ;)

Φαινεται σαν αυτο του Lidl περιπου, και στη μιση τιμη. Δλδ ακριβεια περιπου +/- 0,05 mm.
Αντενδεικνυται για τορναδορους και μηχανουργους.

ωπα, ειδα κριτικες στο σκρουτζ
παραειναι μαπα το καρπουζι ασχετα τι λεει το σαιτ του πωλητη. λογικα ειναι ιδιο σε ολους τους πωλητες
χανει και στα δεκατα...
λιγο τζογο να εχει στην πανω μερια της ραγας, ενα παχυμετρο σου βγαζει πολλαπλασια ασαφεια στις δαγκανες.

αρα παω για το daniu που αν μη τι αλλο το εχουν καποιοι απο εδω και τους εχει βγει καλο. και μαλλον ισχυει αυτο που λεει το συγκεκριμενο daniu, για ακριβεια 0.04
κατω απο 0.05, δεν σου μπερδευει τα δεκατα

Eχω παρει δεκαδες παχυμετρα για μενα και για φιλους τα τελευταια χρονια και μπορω να πω οτι το συγκεκριμενο ειναι το πιο στιβαρο και το πιο ακριβες απο ολα ΚΑΙ σε συνεχομενες μετρησεις
https://www.banggood.com/150mm-Stai...ainless-Steel-LC-p-1373616.html?rmmds=myorder

Κατα τα αλλα τα παχυμετρα του σωρου των 6 ευρω τα βρισκω μια χαρα. Κανενα δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα οσο τα χρησιμοποιω, ειναι ακριβη στο δεκατο του χιλιοστου αλλα καποια λιγα απο αυτα στην πενταετια τα παιζουν..:)

αυτο λεω να παρω κι εγω, απο σενα το ειχα δει, θενκς ;)

προφανως του σορου οπως αυτο που εβαλα, ονειρευονται την ακριβεια που διαφημιζουν, οχι οτι την πετυχαινουν κιολας :flipout:
για αυτο ειναι θεμα τυχης αν θα σου κατσει καλο τεμαχιο καθως ο ποιοτικος ελεγχος ειναι μηδενικος σε αυτες τις τιμες.

για να παει κανεις αξιοπιστα περα απο το δεκατο του χιλιοστου και να μετραει με ακριβεια, ασχετα αν ειναι ηλεκτρονικο ή αναλογικο πρεπει να παει σε μικρομετρο , εκτος και αν πας σε ηλεκτρονικο παχυμετρο facom ή mitutoyo ή παρομοιο
αυτο εχει να κανει με την ακριβεια κατασκευης των μεταλλων, βασικα την ακριβεια των εργαλειομηχανων που τα κατασκευαζουν και οχι μαλλον με τους ηλεκτρονικους μηχανισμους αναγνωσης.

θυμαμαι καποια tesa μικρομετρα (τοτε ησαν ολα αναλογικα) στο πολυτεχνειο, αξιας τοτε εκατονταδων χιλιαδων δραχμων. τα ειχαν φερει τοτε για να συνοδευσουν τα πρωτα cnc που ηρθαν εκει.
μετραγες, ξαναμετραγες, παντα η ιδια ενδειξη στα εκατοστα του χιλιοστου! ακομα και στο μισο εκατοστο του χιλιοστου, παντα ιδια ενδειξη!
αλλά και τα τοτε παχυμετρα facom, παντα ιδια ενδειξη. και παντα ακριβη.

βεβαια σαν ερασιτεχνης, το να μετρας με ακριβεια εκατοστα του χιλιοστου ειναι υπερβολικο καπου, οπότε το daniu που λες ειναι μια χαρα!
δυστυχως οταν εκλεισα το μαγαζι καποιος μου σαβουρωσε ενα εξαιρετικο αναλογικο παχυμετρο με ρολοι που ειχα της wurth και ενα κλασσικο facom που ειχε ο τορναδορος που δεν το αλλαζε με τιποτα
οπότε καταλαβαινω και τον μπαμπη που χρησιμοποιει το αναλογικο της facom...

Παιδιά, για να συνενοηθούμε...
Για κάποιον που θέλει να μετρήσει πόσο πάχος έχει το κόντρα πλακέ που κρατάει στα χέρια του, ή για να ξεχωρίσει μια M5 βίδα από μια M6, μια χαρά είναι και τα παχύμετρα των 6 .
Για κάποιον που θέλει να κατασκευάσει κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα, κάτι που χρειάζεται πχ να εφαρμόσει κάπου, απλά θα του σπάσουν τα νεύρα.
Αυτό λέω.

Το βρηκα το bosch στο ebay απο αξιοπιστο πωλητη (ειναι και στο amazon.de) με τελικη τιμη μαζι με μεταφορικα 263 .
Eχει 2 ακομα κομματια. Μειονεκτημα του εργαλειου οτι ερχεται με 24 δοντια δίσκο. Θα προτιμουσα 40.
Να το χτυπησω ή να περιμενω black friday? η επομενη τιμη παει 320 απο εξωτερικο και 340 απο Ελλαδα. Αρα και black Friday ποσο να πεσει?

Πουλαει ενα μελος μας ενα φαλτσοπριονο συρομενο Metabo με 120 ευρω, μηπως σε ενδιαφερει https://avclub.gr/forum/showthread.php/172258-Metabo-KGS-216M?p=1058554528&viewfull=1#post1058554528

Πουλαει ενα μελος μας ενα φαλτσοπριονο συρομενο Metabo με 120 ευρω, μηπως σε ενδιαφερει https://avclub.gr/forum/showthread.php/172258-Metabo-KGS-216M?p=1058554528&viewfull=1#post1058554528

Ναι το έχω δει.
Αλλα μου εβαλε το μικροβιο ο enduras για το GCM 8SJL και θα το παρακολουθω εως black FRi
https://www.idealo.de/preisvergleic...m-8-sjl-professional-0-601-b19-100-bosch.html

το LEFELD.DE δεν λειτουργει? Μονο η πρωτη σελιδα βγαινει απο προχτες και σε ολες τις αλλες error 404

Για κάποιον που θέλει να κατασκευάσει κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα, κάτι που χρειάζεται πχ να εφαρμόσει κάπου, απλά θα του σπάσουν τα νεύρα.

ε ναι, για τις κατασκευες λεω, για να αντικαταστησω το κλασικο που μετραει καλα το δεκατο του χιλιοστου. αυτο χρησιμοποιω οταν φτιαχνω κατι.αρκει το ηλεκτρονικο να ειναι το ιδιο ακριβες με το κλασικο στα δεκατα του χιλιοστου.
για να ξεχωριζω βιδες και τρυπανια, ακομα και το πλαστικο κανει δουλεια, ποσο μαλλον αυτα των 7 ευρω.

ωραιο κομματι και σε ακομα πιο ωραια τιμη. και με εξτρα δισκο δωρο!
ειναι ευκαιρια.

Last edited by a moderator:
Έχει δοκιμάσει κανείς το ND 150 (Water-Soluble Industrial Solvent=Υδατοδιαλυτός Βιομηχανικός Διαλύτης) που προσφέρεται για καθαρισμό μηχανημάτων και όχι μόνο? Μήπως γνωρίζει κάποιος πού μπορούμε να το προμηθευτούμε εδώ Ελλάδα?

Ερώτηση.. Επειδή δεν έχω άλλο παλμικο αυτή τη στιγμή για να συγκρίνω, αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι φυσιολογικό; Και το τσοκ όταν το κουνάω "παίζει" λίγο..
https://streamable.com/im5jsa

Είσαι κομπλέ...αλλά μην ξεχνάς και ότι όσο πιο μακρυά μύτη θα βάζεις, τόσο θα μεγαλώνει και ο τζόγος στην άκρη...

Ναι το φαντάστηκα.. Εκκεντρος δύναμη..
Την έχω την μακριά για ειδικές περιπτώσεις, σπανίως την χρησιμοποιώ όντως..