Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μερικές φορές βοηθαει
Σε πολύ ψιλοδουλειες πχ σε χαλασμένες η σπασμένες βίδες σε λαπτοπ
Αλλά όχι με αυτό το σετ του βίντεο
Μου έτυχε να σπάσει η βίδα από το πορτακι του σκληρού δίσκου σε λενοβο
Με το μικρότερο από τα παρακάτω
https://www.amazon.de/gp/product/B07ZQ47Y5Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Καιι σε καμια περιπτωση με χρηση ηλεκτρικού εργαλειου :flipout:
Παντως σε πιο βαρειες περιπτωσεις η χρηση dremel πριν την επεμβαση βοηθαει πολυ

Sent from my iPhone using Tapatalk

με ενα παρομοιο σετ κι εγω στην αρχη παιδευτικα οταν ηθελα να ανοιξω τους γωνιακους και τα δραπανα για να τα γρασσαρω αλλά και αλλες βιδες που μου ειχαν χαλασει κατα καιρους ακομα και σε ενα ενισχυτη nad 30 ετων
ειδικα του λιντλ με το που πηγαινα να τις ξεβιδωσω, τις χαλουσε αμεσως το σταυροκατσαβιδο και τις 4, οπότε ηταν μονοδρομος
αλλά και σε αλλες δουλιες που το χρειαστηκα και σε μια καφετιερα

και παιδευτικα γιατι εβαζα το μπιτακι που μου φαινοταν αναλογο για το μεγεθος της βιδας
το μυστικο τελικα ηταν να χρησιμοποιησεις μπιτακι που νομιζεις οτι ειναι για μεγαλυτερη βιδα!
μαλιστα σε δυο δεν χρειαστηκε καν να τις βαλω το σκαψιμο πρωτα, τις ξεβιδωσε αμεσα

για μενα, ειτε το σετακι του βιντεο ειτε άλλα, ειναι πολυ χρησιμα εργαλειακια
εχω ενα αλλά παρηγγειλα και δευτερο απο banggood καθως απο βλακεια μου το ενα μπιτακι το αναψα με αποτελεσμα να αλλαξει χρωμα στην ακρη του τρυπανιου

υγ

λεω, διαφορα που εχουν τα εργαλεια ακομα και στις λεπτομεριες
οι βιδουλες του λιντλ και της καφετιερας αριελλι, χαλουσαν λες και ηταν ψευτικες παρα του οτι ειναι εργαλεια 1-2 ετων
ανοιξα το δραπανο το steyer που σιγουρα ειναι δεκαετιων και παρα το συσσωρευμενο χωματογρασσο που υπηρχε, καμια βιδα δεν χαλασε η κεφαλη της για να χρειαστει τα μπιτακια
διαφορα ποιοτητας ακομα και στις εξωτερικες βιδες!
περιττο να σας πω οτι μεσα το κιβωτιο 2 ταχυτητων ειναι σαν καινουριο παρα τη δουλεια που εχει τραβηξει

Αν και εχω Κωστη αυτο το σετακι για χαλασμενες βιδες δεν εχει τυχει να το χρησιμοποιησω ποτε καθως η βιδα εβγαινε τελικα με αλλους τροπους.
Δεν νομιζω οτι ειναι ευχρηστο και κανει μονο για μεσαιες και μεγαλες βιδες (PH2/3).

Εαν εξεχει εστω και ελαχιστα το κεφαλι της βιδας, μπορει να αφαιρεθει με την ειδικη πενσα της Engineer. https://www.amazon.co.uk/extractor-...42&sprefix=engineer+screw+remo,diy,237&sr=8-1

Eαν η χαλασμενη βιδα ειναι χωμενη μεσα και ειναι philips νουμερο 2, το ειδικο εργαλειο της Engineer κανει αριστη δουλεια https://www.amazon.co.uk/Innovative-Extractor-Phillips-ENGINEER-dbz-60/dp/B01BTMUHM8

Δοκιμασμενα πολλες φορες και τα δυο παραπανω εργαλειακια.

Το προβλημα με το dremel ειναι οτι σπανια υπαρχει πληρης και καθαρη προσβαση για να κοψεις την κεφαλη οπως πρεπει για να την ξεβιδωσεις με ισιο κατσαβιδι.

Σε καθε περιπτωση, προσοχη, θελει αναποδες στροφες, κι απο τις δυο πλευρες, αυτο το σετακι.

Εγω νομιζω οτι ισως να χρειζεται ενα τετοιο σετακι....κυριος οταν η βιδα ειναι εντελος σφηνομενη/φρακαρισμενη και το κεφαλι φαγωμενο δεν μπορεις με πενσες και αλλα συναφη να την βγαλεις...εχω κολλησει πολλες φορες ετσι...ορισμενες φορες αναγκαζομαι με τρυπανι να "φαω" το κεφαλι και να χαλαρωσει το σωμα....
Το θεμα ειναι η ποιοτητα στο σετακι.

2 φορές έχω χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο εργαλείο, και τις 2 έκανα δουλειά. Θέλει αργές και ανάποδες στροφές. Βγαίνει φτηνό, και θεωρώ ότι αξίζει να υπάρχει...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

και ναι και οχι
εαν οχι, με dremel φτιαχνω το κεφαλι της βιδας για ισιο κατσαβιδι

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι κεφαλή χρησιμοποιείς για να το κάνεις και πως γίνεται;

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι κεφαλή χρησιμοποιείς για να το κάνεις και πως γίνεται;

δισκάκι για μέταλα και κάνεις χαρακιά/εγκοπή.

Ααα ΟΚ νόμιζα οτι είχε κάποιο άλλο εξειδικευμένο εξάρτημα που δεν γνώριζα
Ευχαριστώ

Γιώργο περιμενε να βγάλει το Λιντλ το πρασινο ηλεκτρικό του που ειναι εξαιρετικό σε πολυ καλα χρήματα!

Κυριάκο εσύ καλά τα λες αλλά όταν θέλω το εργαλείο να κάνω τη δουλειά δεν μπορώ να περιμένω το λιδλ
Είμαι ανυπόμονο αγόρι :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

αυτο κανω, οπως τα λεει ο Νικ

παιδες μια απορια
εχω το παλιο (εξαιρετικο) δραπανο της stayer 30ετίας + , που προσφατα του αλλαξα τσοκ με ενα φτηνο total και ειμαι πολυ ευχαιρστημενος και απο το τσοκ και απο το εργαλειο βεβαια.
αν και εχει δυο μηχανικες ταχυτητες και ειναι και κρουστικο, εχει μονο μια φορα περιστροφης και ο διακοπτης του ειναι on-off, δεν μπορεις να το δουλεψεις δηλαδη σαν δραπανοκατσαβιδο

θα μπορουσα να αλλαξω τον διακοπτη με καποιον αλλο που να κανει αυτο ακριβως, το να μου δινει ρυθμιση στροφων (ρευματος στην ουσια) που δινει το μοτερ?
ενταξει, με την φορα περιστροφης δεν μπορω να κανω κατι, αλλά αν του βαλω αλλο διακοπτη θα ηταν ευκολο να εχω ρυθμιζομενες στροφες? (ειτε μεσω περιστροφικου ρυθμιστη πανω στο διακοπτη, ειτε μεταβαλομενου βαθους)

λογικα ναι αλλά θα ηθελα την γνωμη των εμπειροτερων

Νικολα απαξ και ενα εργαλειο εχει ενα συγκεκριμενο τροπο λειτουργιας μην το πειραζεις....
Απο 30ετιας,που με καμαρι φανταζομαι αναφερεις,μην γινει τριμηνιας μετα...

ε ναι, σιγουρα καμαρι ;)

ανοιξα και ειδα το κιβωτιο του, λες και ειναι καινουριο!
ανοιξα σε αντιπαραθεση το κουτι γραναζιων του B&D KR-703 και παρα του οτι το B&D εχει δουλεψει πολυ-πολυ λιγοτερο, φαινεται πολυ πιο ταλαιπωρημενο ή τουλαχιστον δεν ειναι το ιδιο καλα κατασκευασμενο. τα επιμερους στοιχεια του (γραναζια κλπ) μοιαζουν φθαρμενα.

μπορει να φταιει οτι το B&D δουλευε κυριως ως κρουστικο ενω το stayer κυριως ως απλο τρυπανι σιδηρου, δεν ξερω.
μεγαλη διαφορα παντως μεταξυ των δυο στην ταχυτητα τρυπηματος, οπως και στη ποιοτητα των πλαστικων.

εκανα και τη βλακεια μου, του εβαλα κι αλλο γρασσο, σχεδον το τιγκαρα, με αποτελεσμα να αρχισει να ζεστενεται το μοτερ ενω πιο πριν ηταν σε ισορροπια. προφανως ζοριζεται.
πρεπει να του αφαιρεσω , να μην γινει καμμια ζημια. μαλλον ηταν το μονο εργαλειο που ειχε οσο γρασσο χρειαζοταν.

για μενα ναι!
ειναι σαν του λιντλ με μικροδιαφορες (εξοδος πριονιδιου κλπ) και μεγαλυτερη ταχυτητα
αν δεν μπορεις να περιμενεις την parkside (3 χρονια εγγυηση, διπλη εξοδος πριονιδιου, πιθανα λιγο μικροτερη τιμη) παρτην να κανεις τη δουλεια σου, θα μεινεις ευχαριστημενος και ισως κανει πιο λεια δουλεια λογω υψηλοτερων στροφων.
μαχαιρια παιρνουν τα ιδια

Ναι Γιωργο αξιζει...αλλαξε και τα μαχαιρια οπως λεει και ο Νικολας και θα εισαι οκ...εγω στην πλανη του Lidl αλλαζοντας σε Makita ειδα διαφορα....