Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα κοιτάω για ένα δισκοπριονο μετάλλου για να κόβω κάθετα και φάλτσα 45 μοίρες στραντζαριστα.

Κοιτάω για κάτι οικονικο με απλό δίσκο τριβής έχει κάποιος κάτι δοκιμασμένο στην κατηγορία 100-150 ευρώ;

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω θα εδινα βαρυτητα στη στιβαροτητα του τραπεζιου, στην ταχεια απελευθερωση της ντιζας συσφιξης και στη θεση της λαβης (εγω προτιμαω την παραλληλη)
Στην κατηγορια 130 – 160 ευρω ολα εχουν σχεδον τα ιδια watt.

"Ελλατωμματικό" Δισκοπρίονο TOTAL

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά ,αντιμετωπίζω πρόβλημα με το καινούριο μου δισκοπρίονο ( https://www.skroutz.gr/s/13773331/Total-TS1141856-1400W.html?from=best_sellers_tag ) .
Διαπίστωσα πως δεν κόβει ευθεία με οδηγό , αργότερα μετρώντας την απόσταση που έχει ο δίσκος απ το μπροστά σημείο μέχρι το τέλος του πέλματος και την αντίστοιχη μέτρηση απ το πίσω μέρος του δίσκου μέχρι το τέλος του πέλματος διαπίστωσα πάνω απο 1 χιλιοστό διαφορά...όπως θα δείτε στη φωτογραφία που ανέβασα εννοώ την κίτρινη και κόκκινη γραμμή...Γβ€žΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ»ΓŽΒ».pngφυσικά και εχει γίνει η μέτρηση απ τον δίσκο και όχι απ το προστατευτικό απλώς δεν βρήκα φωτογραφία κατάλληλη....ελπίζω να κατάφερα να σας εξηγήσω και περιμένω απαντήσεις όσων αφορά το αν είναι ελλαττωματικό και μπορέσω να αξιώσω αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων και γενικότερα αν το έχετε συναντήσει διότι εγω το αντιμετωπίζω δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν μ ένα parkside

Re: "Ελλατωμματικό" Δισκοπρίονο TOTAL

τετοια προβληματακια εχουν τα φτηνα εργαλεια.
αλλο στην παραλληλοτητα οπως το δικο σου αλλο στην καθετοτητα οπως το δικο μου παρκσαιντ

στην ουσια θελεις να δημιουργησεις μια μικρη γωνια στη βαση σε σχεση με την τωρινη της θεση, ετσι που οι δυο γραμμες που εχεις σημειωσει να βγουν ισες
δεν ξερω πως ειναι κατασκευασμενο το δικο σου ομως η βαση πιανει σε δυο σημεια στο εργαλειο , στον πανω σταθερο προφυλλακτηρα μαλλον.
αν ειναι ετσι τοτε επειδη ειναι πιο ευκολο να δωσεις λιγη γωνια στον πανω προφυλλακτηρα παρα στην ιδια τη βαση, ισως με μιση ροδελα να μπορουσες να του αλλαξεις την γωνια κατευθυνσης

δεν ξερω αν λεω βλακεια, παντως εγω αυτα θα εκανα μαλλον

τωρα, να στο αντικαταστησουν για ενα τετοιο λογο, κομματακι δυσκολο αλλά δεν χανεις τιποτα να το προσπαθησεις

Απάντηση: "Ελλατωμματικό" Δισκοπρίονο TOTAL

Δοκιμασες να βγαλεις και να ξανατοποθετησεις τον δισκο μηπως εχει κατσει στραβα ...;

Re: "Ελλατωμματικό" Δισκοπρίονο TOTAL

Εγώ πάντως θα δοκίμαζα να ξεβιδώσω την βάση από το σώμα του εργαλείου (δες που κουμπώνει η βάση στο σώμα του εργαλείου). Ίσως η λύση να είναι απλή υπόθεση.

Απάντηση: "Ελλατωμματικό" Δισκοπρίονο TOTAL

Ευχαριστώ όλους σας, κ εγώ σκέφτηκα να βάλω χέρι απλά αν δεν κατάφερνα κάτι θα ήταν σίγουρα δίκαιο να μην το δεχτούν πίσω...σας ευχαριστώ και πάλι για όλες τις απαντήσεις πάντως βλέπω δεν το συνάντησε άλλος ενώ εγώ είμαι 2 στα 2 :/

Απορία άσχετου:

έχω μια απορία για το αν δουλεύει σωστά αυτό το παλμικό κατσαβίδι που έχω (Parkside).

Δοκιμάζοντας ένα καρυδάκι για να ξεβιδώσω τη ζάντα στο αυτοκίνητο, δεν τα κατάφερε (εντάξει, δεν επέμεινα και πολλή ώρα), αλλά μου φάνηκε λογικό, αλλιώς γιατί να υπήρχαν τα Μπουλονόκλειδα.

Αυτό που δεν μου φαίνεται λογικό είναι πως πιάνοντας το καρυδάκι με το χέρι μου, και πατώντας την σκανδάλη για να γυρίσει, σταματάω άνετα το καρυδάκι με το χέρι μου, χωρίς να βάζω ιδιαίτερη δύναμη και μπαίνει αμέσως στην κρούση που δεν μπορεί να κάνει και πάλι τίποτα.

Όταν προσπαθώ το ίδιο με το Bosch GSB 18V δεν μπορώ να το κρατήσω με τίποτα (εντάξει, οριακά μπορώ, αλλά στραμπουλάω το χέρι μου).

Έτσι είναι όλα τα παλμικά;

Πρωτα απ' ολα το Bosch GSB δεν ειναι παλμικο ειναι κρουστικο. Στο βιδωμα τα κρουστικα η τα απλα δραπανα μπορει να σου γυρισουν το χερι, τα παλμικα οχι.

Για το μπουλονοκλειδο parkside τωρα, γιατι δεν κανεις αρχικα μια απλη δοκιμη εαν βιδωνει μια ξυλοβιδα σε ξυλο.
Το να το τεσταρεις στο χερι και σε ζαντα το κανεις σε δευτερη φαση.
Για ποιο παλμικο Parkside μιλαμε?

Συμφωνω με τον Μιχαλη, για την δοκιμη αρχικα σε αυτο για το οποιο ειναι φτιαγμενο.
Το να "μπαινει" η κρουση αμεσα, παντως, ειναι λογικο.
Το να το σταματας με το χερι, πολυ περιεργο μου ακουγεται, αν και (περιεργως) δεν το εχω δοκιμσει ποτε. Σε κανονικο βιδωμα, παντως, εχει τεραστια ροπη το παλμικο μπαταριας parkside (αν μιλαμε για αυτο).

Ναι, τη γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ των δυο.
Αλλά υπέθεσα πως το παλμικό έπρεπε να έχει περισσότερη δύναμη από το Bosch

Μιλάμε για το PDSSA 20-Li A1. Μια χαρά βιδώνει σε χοντρά ξύλα, το δοκίμασα με ένα μεγάλο στριφόνι αν και η κρούση μπαίνει πολύ νωρίς.

Απλώς μου έκανε εντύπωση αυτό με το χέρι.

Μηπως εισαι παρα πολυ δυνατος; 😁
Παντως, στα σοβαρα, το παλμικο ποτε δεν "γυρναει" το χερι. Οταν βρει πολυ μεγαλη αντισταση, σχεδον σταματαει να γυρναει και δινει αβερτα σφυριες, που λιγο-λιγο κανουν τη δουλεια και βιδωνει η βιδα, ή ξεβιδωνει, οποτε και ξαναρχιζει να γυρναει γρηγορα.
Μου εχει τυχει να ξεβιδωσει βιδα αφου βαραγε 2-3 δευτερολεπτα (ειναι ΠΟΛΥΣ χρονος, αν το σκεφτεις) χωρις να γυρναει. Ξεβιδωσε, ομως. Ενω η ιδια βιδα, με καστανια με μοχλο και ΠΟΛΛΗ δυναμη...απλα εσπασε το bit.
Μηπως σου γυρναει πολυ αργα στο χερι χωρις να το καταλαβαινεις;

Edit, το διορθωσα papakitou, εχεις δικιο, βεβαια.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αυτη η πενσα ειναι ιδια χρησιμοτητας με αυτην που ειχε προτεινει ο Γιωργος εδω και ο Νικος εδω στο νημα με τα "Ταχυδρομεια-Τελωνια"...

Οχι δεν ειναι.
Οι Γιαπωνεζικες πενσες Engineer νομιζω οτι ειναι μοναδικες στο ειδος τους, για ξεβιδωμα χαλασμενων βιδων δηλαδη.