Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

...απλά αν το σόκορο είναι να φαίνεται θέλει ένα γυαλόχαρτάρισμα.

Δημήτρη, το προχώρησες πολύ τώρα, μπήκες στη δεύτερη πίστα. :grinning-smiley-043
Αφού πήγαμε εκεί λοιπόν, στο πως θα φαίνεται το κομμένο σόκορο, για να γυαλίσει το πλέξι χρειάζεται καλό γυαλοχαρτάρισμα και με πολύ ψιλά νούμερα, νερό αλλοιφή κλπ.
Ένα καλό κόλπο, για να αποφύγεις τα τελευταία και πιο μπελαλίδικα στάδια, είναι να το κάψεις με φλόγιστρο.
Θέλει πολύ προχοχή όμως, μια στραβοτιμονιά και το πλέξι θα καεί. Θέλει λίγο εμπειρία αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Μπραβο πολυ καλη πατεντα, μου αρεσε! :a0210:

Ομως η κοπη πλεξι με μαχαιρακι (καθε ειδους) δεν ειναι ευκολη υποθεση ιδιως για παχος ανω των 2-3μμ.

Νομιζω οτι η πιο προσιτη λυση ειναι η χρηση σεγας με τις ειδικες λαμες για πλεξι.
Εκτος εαν εχει κανεις πριονοκορδελα με κορδελα 14TPI και πανω, η φυσικα δισκοπριονο παγκου με καταλληλο δισκο.

αψογος ... ωραια μοντα :SFGSFGSF:
και δεν χαλασες τις ιδιοτητες του κοπιδιου

και ποσο πηγε η λαμα?

γύρω στα 4 ευρω το πακετάκι με 5 λάμες

Ωραιος...!!!
Απο τον Βαρδακα την πηρες..;..η απο τα μερη μας..(Δαφνη,Αγ.Δημητριο.κ.τλ.);

Όχι, βασικά πετάχτηκα μέχρι τον Πειραιά στον Προμηθέα να πάρω τον δίσκο Multi Material της Bosch και εκεί ρώτησα και για τις λάμες και μιας που είχαν τις πήρα για δοκιμή.

(τον δίσκο τον δοκίμασα πρόχειρα και έκοψε πολύ καλα το 3mm plexiglass, αλλά θα τον δοκιμάσω αύριο πιο σοβαρά και θα γράψω εντυπώσεις)

Εαν θες σοβαρες μασκες,αν δεν πας σε αυτες με ανταλλακτικα φιλτρακια,να πας σε αυτες εδω...

https://www.skroutz.gr/s/24005373/3M-Aura-9332-FFP3-NR-D-Gen3-με-Βαλβίδα-1τμχ.html#reviews
https://www.skroutz.gr/s/18079115/3M-9914-FFP1-1τμχ.html

...αυτες που ανεβασες ειναι πολυ απλες και δεν σε προστατευουν,,,,δηλ δεν κανουν με λιγα λογια τιποτα...
Καλή η πρώτη που αλλάζει φίλτρα,αλλά δεν ξέρω αν θα με ενοχλεί λόγω όγκου στην ορατότητα κλπ.
Οι άλλες με τις βαλβίδες δεν το νομίζω. ... Δηλαδή σε κάθε εργασία, να πετάς 3 έως 7 και 8 , δεν συμφέρει. Άρα θα ψάξω κάτι πιο απλό και οικονομικό...

Μα δεν ειναι για μια φορα αλλα μεχρι να χασει τις ιδιοτητες του το φιλτρο...εκτος και εαν τριβεις παρετινα στοκο ολη μερα...!!!
Εχω παρει και χρησιμοποιουσα συνεχομενα,μεχρι να παρω αυτη με ανταλλακτικα φιτρα,πολλες φορες τετοιες μασκες και μπορεις να την βαλεις 4 και 5 φορες την καθε μια...
Τωρα αυτο που λες για τον ογκο και την ορατοτητα με την καλη την μασκα δεν το καταλαβαινω...προσαρμοζεται οπως θες εσυ...

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δημήτρη, το προχώρησες πολύ τώρα, μπήκες στη δεύτερη πίστα. :grinning-smiley-043
Αφού πήγαμε εκεί λοιπόν, στο πως θα φαίνεται το κομμένο σόκορο, για να γυαλίσει το πλέξι χρειάζεται καλό γυαλοχαρτάρισμα και με πολύ ψιλά νούμερα, νερό αλλοιφή κλπ.
Ένα καλό κόλπο, για να αποφύγεις τα τελευταία και πιο μπελαλίδικα στάδια, είναι να το κάψεις με φλόγιστρο.
Θέλει πολύ προχοχή όμως, μια στραβοτιμονιά και το πλέξι θα καεί. Θέλει λίγο εμπειρία αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Μπάμπη, τόσα εργαλεία και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάρω ένα φλόγιστρο ούτε και αλοιφές για γυάλισμα...
Έχω κόψει αρκετό πλέξι αλλά για πρότζεκτ που το σόκορο δεν θα φαίνεται. Οπότε ακόμα στην πρώτη πίστα.
Επίσης, για κόψιμο με σέγα που αναφέρεται παραπάνω, ποτέ δεν κατάφερα κάτι αξιοπρεπές. Μόνο κοπές στο περίπου, μισό πόντο παραπάνω από την γραμμή κοπής, που μετά φέρνω ακριβώς στη γραμμή με άλλο εργαλείο (τρίψιμο ή ρούτερ).

Ανακατευοντας τα γυαλοχαρτα μου, βρηκα κατι μικρα στρογγυλα με σκρατς, διαστασεων 100mm και 76mm.

Τα πρωτα, αντε πες τα βαζω σε δισκο με σκρατς 115mm, που εχω για το πολυεργαλειο. Αν και ουτε αυτο ειναι ιδανικο.

Τα δευτερα;
Μου κανουν ταμαμ για το μικρο τροχακι της parkside, που παιρνει 76mm δισκο, αλλα δεν εχω τετοια βαση. Με ενα γρηγορο ψαξιμο, δεν βρηκα κατι, παραμονο ενα εξαρτημα για το αντιστοιχο Bosch, που και δεν ξερω αν κανει και παει κοντα στα 30 (οσο κανει ολοκληρο το parkside). Εχει βρει κανεις κατι αλλο ή εχει καμια ιδια;
Περισσοτερο με νοιαζει γιατι ειναι πολυ ψιλα/ψηλα grit, που ειναι σπανια.

Ανακατευοντας τα γυαλοχαρτα μου, βρηκα κατι μικρα στρογγυλα με σκρατς, διαστασεων 100mm και 76mm.

Τα δευτερα;
Μου κανουν ταμαμ για το μικρο τροχακι της parkside, που παιρνει 76mm δισκο, αλλα δεν εχω τετοια βαση. Με ενα γρηγορο ψαξιμο, δεν βρηκα κατι, παραμονο ενα εξαρτημα για το αντιστοιχο Bosch, που και δεν ξερω αν κανει και παει κοντα στα 30 (οσο κανει ολοκληρο το parkside). Εχει βρει κανεις κατι αλλο ή εχει καμια ιδια;
Περισσοτερο με νοιαζει γιατι ειναι πολυ ψιλα/ψηλα grit, που ειναι σπανια.

Έχει βγάλει η Parkside ένα μικρό για λείανση και στίλβωση που παίρνει τέτοια γυαλόχαρτα αλλά δεν έχει έρθει Ελλάδα.

Parkside Cordless Polisher / Sander PAAP 12 B2/

Και το γνήσιο Milwaukee που αντέγραψε το Lidl

https://www.amazon.com/Milwaukee-2438-22X-Variable-Polisher-Sander/dp/B00LESTLOS

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ειναι για δισκακια για δραπανα με βλεκρο σε αντιστοιχες διαμετρους.
Σαν αυτο
https://www.e-metalshop.gr/maxilari...2wnbkrXkhk52YwunLq_wmxnhIXQqLEi8aAstGEALw_wcB

ΜΗΝ βαλεις το 100 στον 115 καθως θα χαλασεις το βλεκρο στην διαμετρο που θα ειναι εκτεθιμενη.

Νομιζω Κυριακο οτι για δραπανο ειναι καλυτερα αυτα....
https://www.skroutz.gr/s/24020342/Flexipads-Βάση-για-Δράπανο-με-Άξονα-75mm-48115.html

Ναι το καταλαβαινω...Το λεω γιατι αυτο που εβαλες εχει σπειρωμα και δεν ξερω πως θα εμπαινε σε δραπανο....

Ευχαριστω, παιδια.
Ελπιζα οτι θα βρω κατι για το πολυεργαλειο, το μικρο τροχακι ή κατι τετοιο. Γιατι τριψιμο με το δραπανο (εμενα) δεν (με) βολευει.
Απο την αλλη, απο το να ειναι αχρηστα...

Βρηκα και καποια στρογγυλα γυαλοχαρτα, 150mm, και δεν μπορω να βρω να εχω ουτε ΕΝΑ εργαλειο/εξαρτημα που να κανουν. Εχω 5-6 και ολα ειναι 125mm (και μερικα 115).
Τι ονειρο να ειχα δει οταν τα πηρα;

1,25 απο καθε πλευρα ειναι πολυ να βγαινει και θελει προσοχη για εμενα...αν ηταν 125 σε 115 που ειναι 0,50 κατι παει και ερχεται....

Μια διευκρίνηση...
Το φλόγιστρο δεν αντικαθιστά τα πρώτα στάδια του γυαλοχαρτίσματος αλλά τα τελικά, και την αλλοιφή που πιθανώς θα χρησιμοποιούσες......

Μπάμπη, ή οποίος άλλος ξέρει, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια αλοιφή χρησιμοποιείτε;
Βασικά την θέλω για να εξαφανίσω κάποιες πολύ απαλές γρατζουνιές που έκανα κατα λάθος σε μερικά plexiglass που δουλευα.

Και κάτι ακόμα: Χρειάζομαι ένα πριόνι για μικρές δουλειές (κόψιμο μια καβίλιας που περισσεύει - εξέχει - για παράδειγμα).
Έχουμε κάποια πρόταση;