Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την άποψη των περισσότερων ότι είναι αχρείαστο ένα τέτοιο εργαλείο.
Σαν εναλλακτική όμως μπορείς να επενδύσεις τα χρήματα και αντί για αυτό που προτείνεις να πάρεις την πλήρη συλλογή με τα τρυπάνια μετάλλου της dewalt τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στο είδος τους, όμως η τιμή τους είναι... αλμυρή https://www.e-shop.gr/set-29-tem-trypania-dewalt-dt7926-p-TLS.011148

Εδώ να αναφέρω ότι αυτού του είδους τα τρυπάνια πολύ δύσκολα θα τα χρησιμοποιήσεις με το νέο σου πνευματικό δράπανο γιατί το τρύπημα σε μέταλλο θέλει χαμηλές στροφές.

Ο σιδεράς μου όταν έβαζε κάτι πορτάκια στο BBQ τον είδα και τρόχισε το τρυπάνι με γωνιακό τροχό.

Όταν χρειάστηκα να τρυπήσω Φ5 σε ανοξείδωτο σχετικά παχύ το δοκίμασα και είδα μεγάλη διαφορά.
Σίγουρα δεν το έκανα σωστά αλλά πέτυχε.

Το βρήκα στο περίπου και εδώ με κατασκευή
https://youtu.be/2FPERcaJxzg?t=303

Το τρόχισμα των τρυπανιών δεν είναι απλό, και για έναν ερασιτέχνη είναι μια δουλειά που δεν θα τη χρειάζεται και πολύ συχνά.
Αν όμως κάποιος έχει όρεξη και έναν δίδυμο τροχό με σωστές πέτρες αξίζει τον κόπο ν ασχοληθεί λίγο. Λίγο όρεξη χρειάζεται.
Κι αν δεν τα καταφέρεις να τα τροχίσεις τέλεια δεν πειράζει, καλύτερα θα κόβουν από τα στομωμένα.
Αρκεί να μην είσαι τελείως ατζαμής κι αντί να τα τροχίσεις τα καταστρέψεις. :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παιδιά για τροχισμα εμένα με έχει βολέψει η συσκευή του lidl.

Γενικά δεν τροχιζω, μόλις σταματούν να κόβουν τα βάζω στην άκρη και συνεχίζω με ένα καινούργιο και μια φορά στους έξι μήνες τα τροχιζω όλα και γίνονται πολύ καλά. Με τον δίδυμο τροχό που είχα προσπαθήσει δεν μου έβγαιναν τόσο καλά.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κύριοι καλησπέρα σας,

Έχω το σκαπτικό του Lidl των 1050W κι έχω το εξής πρόβλημα:
Μετά από συνολικά 5-6 μέρες χρήσης, περί των 6 ωρών χρήσης κάθε μέρα, εννοείται με διαλείμματα, και φυσικά χρήση του γρασου που εμπεριέχεται, το καλέμι μετά από λίγο βγαίνει από το εργαλείο.

Φυσικά πριν από κάθε χρήση έβαζα γράσο (κάθε μέρα δηλαδή). Να σημειώσω ότι οι 3 μέρες χρήσης είναι τον Ιανουάριο του 2020 κι υπόλοιπες τον Αύγουστο του 2020. Επίσης την ώρα που έβαζα το καλέμι γινόταν έλεγχος με το χέρι αν βγαίνει. Δεν έβγαινε φυσικά, αλλά κατά την χρήση πετάγονταν έξω.

Επειδή τον Αύγουστο το βαρέθηκα να βγαίνει κάθε λίγο, είπα μήπως φταίνε τα καλέμια τα δικά του κι αγόρασα ένα dewalt πλατύ (ότι είχε το praktiker Σάββατο βράδυ...). Το ίδιο και με αυτό.

Να φταίει το τσοκ ή βάζω λίγο γράσο;
Υποκειμενικό φυσικά το λίγο ή πολύ.

Έβαζα γράσο στο καλέμι. Μήπως θέλει μέσα στο τσοκ;

Έπεσα στην περίπτωση προβληματικού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γράσο βάζεις πολύ λίγο στον "κώλο" του καλεμιού, σωστά;
Αποκλείεται πάντως να βγαίνει επειδή βάζεις λίγο γράσο, αυτό δεν γίνεται, το αντίθετο μπορεί.

εφοσον δεν φταιει το μαλακο αξεσουαρ σκαψιματος τοτε εχεις φτασει το εργαλειο στο οριο ζωης του. Προβληματικα εργαλεια δεν εχει η parkside, αν ηταν προβληματικο θα το εβλεπες στην αρχη οπως συνηθιζεται με αυτη τη φιρμα. :afro:

Kαι εγω αυτο νομιζω, οτι το εργαλειο τα εφαγε τα ψωμια του, το τσοκ δηλαδη. Το πολυ η λιγο γρασσο δεν παιζει κανενα ρολο στο κλειδωμα του bit.

5-6 μερες με 5-6 ωρες λειτουργιας την ημερα = επαγγελματικη χρηση του εργαλειου που ηταν και η αιτια του προωρου θανατου του τσοκ :)

Δεν ξερω αν το τσοκ του μπορει να αλλαχθει με αλλο του εμποριου, θα ηταν ενδιαφερον αν το γνωριζαμε.

Μπαμπη εβαλες ενα απο τα καλυτερα video για τροχισμα που κυκλοφορουν, το παρακολουθω πολλες φορες για να φρεσκαρω τα tip που δινει. Aυτο που λεει για τη ραχη των τρυπανιων ειναι πολυ σημαντικο και να συμπληρωσω πως η απολυτη γωνια της ραχης ως προς τον οριζοντιο αξονα ειναι 7 εως 10 μοιρες.
Επισης, τουλαχιστον στα μεγαλα νουμερα τρυπανιων πρεπει να τροχιστει σχεδον καθετα το τελειωμα της ραχης.

Επιβεβαιωνω οτι το ακονιστηρι του lidl ειναι πολυ καλο

=======================

Για το sds, ισως εχει φαγωθει το συστημα με το δαχτυλιδι - φωλιες για τις 2 μπιλιες που συγκρατουν τα καλεμια / τρυπανια. Παρε τηλεφωνο το service.

Δές το γράσο μήν έχει γίνει στόκος.
Το έχω ξανα-αναφέρει ότι το γράσο του λίντλ είναι για πέταμα και πετρώνει.

Εγώ το είχα λύσει και το είχα καθαρίσει τελείως όταν το πήρα χαμπάρι.

Δές το γράσο μήν έχει γίνει στόκος.
Το έχω ξανα-αναφέρει ότι το γράσο του λίντλ είναι για πέταμα και πετρώνει.

Εγώ το είχα λύσει και το είχα καθαρίσει τελείως όταν το πήρα χαμπάρι.

Το αυτό!
Σκούπισε οσα γρασσα μπορείς,πλύνε το τσοκ με βενζίνη και καθαριστικο φρένων ,λιπανε με σπρέι και αν ξεκινήσει βαλε γρασσο .

Το πιο απλό είναι να σου πέταξε την μπίλια συγκράτησης και να μην το κατάλαβες και με μια με μπίλια να στρώσει. Όπως και να έχει θέλει άνοιγμα το τσοκ και δεν έχει καμία σχέση το πολύ η το λίγο γρασσο. Βεβαία από την στιγμή που είναι Parkside και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά σε ιδιώτη προς επισκευή δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να κανείς τπτ.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εαν το εργαλειο ειναι ακομη σε εγγυηση,που πιθανολογω οτι ειναι,το πας στο σερβις να το δουν οπως λεει ο Κυριακος...
Εκει θα δουν τι γινεται....

Όχι. Μόνο σπρέι για μεντεσεδρς εβαλα και αντισκωριακο.
Δοκίμασα και αριστερόστροφη κίνηση με κρατημένο το τσοκ , αλλά τίποτα.

Ούτε το χτύπημα επιασε