Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σος
Έχει κολλήσει το τσοκ στο gsb και δεν μπορώ να το επαναφέρω.
Υπάρχει κάποια βοήθεια ή να το πάω στο σερβις

Eτσι οπως ειναι ανοιχτο το τσοκ Δημητρη, δες μηπως η βιδα στο βαθος ειναι λασκαρισμενη και εμποδιζει τα δοντια να κλεισουν.
Βιδωσε την με ενα HEX κατσαβιδακι (βιδωνει αριστεροστροφα αν θυμαμαι καλα)

Αλλιως δες εδω https://www.youtube.com/watch?v=OJeBR8nwRYk

Γράσο βάζεις πολύ λίγο στον "κώλο" του καλεμιού, σωστά;
Αποκλείεται πάντως να βγαίνει επειδή βάζεις λίγο γράσο, αυτό δεν γίνεται, το αντίθετο μπορεί.
Ναι σωστά στον κώλο του καλεμιού.

Kαι εγω αυτο νομιζω, οτι το εργαλειο τα εφαγε τα ψωμια του, το τσοκ δηλαδη. Το πολυ η λιγο γρασσο δεν παιζει κανενα ρολο στο κλειδωμα του bit.

5-6 μερες με 5-6 ωρες λειτουργιας την ημερα = επαγγελματικη χρηση του εργαλειου που ηταν και η αιτια του προωρου θανατου του τσοκ :)

Δεν ξερω αν το τσοκ του μπορει να αλλαχθει με αλλο του εμποριου, θα ηταν ενδιαφερον αν το γνωριζαμε.

Δικό μου λάθος διατύπωσης. Δε δούλευε το σκαπτικό τόσες ώρες...εγώ δούλευα.
Φαντάσου οτι μου πήρε 3 μέρες να ξηλώσω πλακάκια κουζίνας συνολικά 60εκ x 4,5m
Μόνος μου έπρεπε να γεμίζω τσουβάλια να τα κατεβάζω απο τον 1ο στον ακάλυπτο κλπ κλπ

Το πρόβλημα εμφανίστηκε την 2η μέρα. Απλά το άφησα λόγω καραντίνας μετά. Και φυσικά τον Άυγουστο που το ξαναέπιασα δεν το θυμόμουν καν...

Για το sds, ισως εχει φαγωθει το συστημα με το δαχτυλιδι - φωλιες για τις 2 μπιλιες που συγκρατουν τα καλεμια / τρυπανια. Παρε τηλεφωνο το service.
Μάλλον αυτό θα κάνω.

Δές το γράσο μήν έχει γίνει στόκος.
Το έχω ξανα-αναφέρει ότι το γράσο του λίντλ είναι για πέταμα και πετρώνει.

Εγώ το είχα λύσει και το είχα καθαρίσει τελείως όταν το πήρα χαμπάρι.

Όχι, ήταν και είναι μια χαρά, παχύ, αλλά όχι στόκος.

Το πιο απλό είναι να σου πέταξε την μπίλια συγκράτησης και να μην το κατάλαβες και με μια με μπίλια να στρώσει. Όπως και να έχει θέλει άνοιγμα το τσοκ και δεν έχει καμία σχέση το πολύ η το λίγο γρασσο. Βεβαία από την στιγμή που είναι Parkside και δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά σε ιδιώτη προς επισκευή δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να κανείς τπτ.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα το κοιτάξω μέσα στο ΣΚ αυτό με την μπίλια. Δεν πήγε το μυαλό μου εκεί.

Last edited by a moderator:

Όχι δεν στρίβει καθόλου. Έχει κολλήσει
(Ευτυχώς που έχω και το dewalt και μπορώ να κάνω δουλειά 😁 )

Χαιρομαι που το εφτιαξες αλλα περισσοτερο χαιρομαι που ΕΥΤΥΧΩΣ εχεις και εργαλεια να βασιζεσαι!!!

Χαιρομαι που το εφτιαξες αλλα περισσοτερο χαιρομαι που ΕΥΤΥΧΩΣ εχεις και εργαλεια να βασιζεσαι!!!

Δεν κρατήθηκες τελικά, κι ότι έλεγα ότι το έκανες γαργάρα :laugh: :laugh:

Ααχαχαχαχα.
Προσεχε, μονο, μην του κολλησει και το dewalt (φτουφτουφτου) και βγαλει κανα parkside και το ξεκολλησει. Και μετα ποιος σε ξεπλενει απο τον osatosa 😁

Για μια στο τόσο είναι οκ Διαμαντή

Τι γνώμη έχετε για αυτό το φλόγιστρο; https://www.tomara.gr/index/products/hardware_tools?row=10038
Είναι καλό ή πρέπει να κοιτάξω για κάτιάλλο;

Εξαρταται για τι δουλειες το θες.
Εγω εχω καποια γομαρια φλογιστρα αλλα χρησιμοποιω τα μικρα απειρως περισσοτερες φορες, ακομα και για ασημοκολληση.

E, ναι χρειαζεται για να κανεις γρηγορα και σωστα τη δουλεια.
Εγω εχω ενα no name που δουλευει τελεια εδω και πολλα χρονια, οποτε φανταζομαι οτι αυτο που γραφει και life time guarantee θα ειναι μια χαρα για τις απλες δουλειες που το θες.

E, ναι χρειαζεται για να κανεις γρηγορα και σωστα τη δουλεια.
Εγω εχω ενα no name που δουλευει τελεια εδω και πολλα χρονια, οποτε φανταζομαι οτι αυτο που γραφει και life time guarantee θα ειναι μια χαρα για τις απλες δουλειες που το θες.
Αυτό θα πάρω μάλλον και είναι και στην περιοχή μου... 😊

Διαμαντή δεν θα αφήνεις ποτέ μπουκάλα πάνω και πάντα θα το κλείνεις με λίγη δύναμη και όχι κάργα και θα είσαι οκ.