Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Από όσο γνωρίζω τα καρυδάκια αέρος (impact) χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε εργαλεία αέρος, λόγω της κατασκευής τους και του κράματος μετάλλου τους. Αν χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικά εργαλεία, υπάρχει περίπτωση να σπάσουν σε ροπές που τα απλά καρυδάκια δεν θα είχαν πρόβλημα προσαρμοσμένα στο ηλεκτρικό εργαλείο.
Ισχύει βέβαια και το ανάποδο. Τα συμβατικά καρυδάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αερόκλειδα/εργαλεία αέρος.
Οπότε στο δια ταύτα, αν δεν έχεις σκοπό να το δουλέψεις με εργαλείο αέρος, δεν έχει νόημα να αγοράσεις καρυδάκι αέρος, ασχέτως σε τι τιμή το βρήκες.

Τα impact (που κακως θεωρουναται αερος) εχουν την "περιοχη" sockwave και διαφορετικο κραμα για να μη σπανε, αρα λοιπον ειναι πιο ανθεκτικα απο τα απλα
Επιπλεον, η διαφορα τους ειναι οτι τα καρυδακια impact εχουν τρυπα για πιρακι, ενω τα απλα εχουν (συνηθως) εσωτερικη υποδοχη για μπιλια. Ενα απλο καρυδακι δεν μπορει να σταθει στο τετραγωνο καρε με τρυπα ενος μπουλονοκλειδου ... το αντιθετο μπορει να γινει, δηλαδη ενα καρυδακι impact (συνηθως) μπορει να σταθει σε καρε με μπιλια.

Τα impact καρυδακια ειτε τα βαλεις σε ηλεκτρικο εργαλειο ειτε σε αερος θα κανουν ακριβως την ιδια δουλεια.

Τα εργαλεια αερος εχουν μεγαλυτερη ροπη απο τα ρευματος

• Like
Reactions: nickolas
Πέτρα, μπετόν, πλάκες πεζοδρομίου.
Η Bosch βγάζει έναν που λέγεται multicutter
Πιο πολύ θέλω να κόβω πλάκες πεζοδρομίου, τούβλο και να χαραζω οδηγούς, για να καλεμίζω με το SDS

Αν και ενας δισκος για ολα δεν υπαρχει εντουτoις σαν αρχικη κινηση θα σου ελεγα να παρεις κατι σαν αυτον...
https://www.prometheus.gr/product.a...BfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

....και αργοτερα θα προσθετα και αυτον...

https://www.skroutz.gr/s/18875053/Bosch-Διαμαντόδισκος-Μπετόν-125mm-2608602197-1τμχ.html

ευχαριστώ Κώστα. Όπως βλέπεις, σε έχω ακούσει σε πολλά πράγματα.
Δηλαδή ο πρώτος που μου έβαλες, είναι προτιμότερος από αυτον που έβαλα εγώ τον bosch multιconstruction;

Σε ευχαριστω...τις εμπειριες μου αναφερω σε οσα εχω μεικνει ευχαριστημενος...

Αυτος Διαμαντη ειναι για μια δουλεια και εξω.....θα χαλασει κοινος γρηγορα....
Οι δυο που σου προτεινα θα πρεπει να να περασουν χρονια για να αρχιζουν να χαλανε....
Να φανταστεις αυτον της κοπης μπετου τον εχω απο το 2007 και ειναι μια χαρα.......!!!

εχω βαλει και κανω την πρωτη μου ηλεκτρολυση με το τροφοδοτικο απο pc στη γραμμη 12V , 15αμπερ
καμια ωρα τωρα.
εχει σχηματιστει βουρκος λεμε... ;)
βρωμα σκουρια φουσκαλες ακομα και πρασινηλες

πως θα καταλαβω οτι ειναι οκ και να τη σταματησω?
θα παψει καποια στιγμη να σχημτιζονται φουσκαλες, ή να πεταξω το βουρκο και να δω τι παιζει και να του βαλω νεο νερο με σοδα?

Ποση σοδα εβαλες;
Γιατι εγω μαλλον ειχα βαλει πολλη και πηγε να παρει φωτια το συστημα. 😛

εβαλα 1,5 κουταλακι σοδα στα 2 λιτρα νερο περιπου

ενταξει, τσαμπα πανικοβληθηκα ;)
με το που διαβασα το κυριακο ετρεξα στο εργαστηρι και πεταξα το νερο. περιπου 2.5 ωρες
ολα καλα ομως
πιθανα επειδη του ειχα βαλει ψιλο συρματακι, μαλλον εγινε οτι και στην ηλεκτροκολληση αν δεν ειναι καλη η γειωση

ειχα βαλει μεσα μια παλια πενσα και ενα παλιο κλαδευτηρι
στο + ενα τετραγωνο στρατζαριστο μικρης διατομης αλλά χοντρουτσικο, για να το ξεσκουριασω ευκολα μετα με συρματοβουρτσα ή δισκο.
δεν σκουριασε οπως περιμενα. η σκουρια εμεινε στο βουρκο
θα το συνεχισω αυριο, και θα του βαλω πολλαπλο συρμα.
σας ευχαριστω για τις απαντησεις

θαναση, θα κανω αυτο που λες θα του βαλω καλωδιο μονό δυομισαρι να περνανε ανετα τα 15 αμπερ να δω τι θα γινει.
θα το ελεγχω ανα ωρα και θα σας πω

αγγελε παλι καλα που δεν ανατιναχτηκε ;)

Προς τα εκει πηγαινε το πραγμα... 😛
Εντωμεταξυ, ο μονος λογος που το εκανα (περαν της βλακειας μου) ηταν επειδη, ενω λιγο πριν δεν ειχα καθολου σοδα και ζητιανεψα λιγη, την ιδια μερα βρηκα και αγορασα κανα κιλο.
Δωσε σε καποιον ενα σφυρι και τα βλεπει ολα προκες...

Το τροφοδοτικο μπορει να δωσει μεχρι 15Α, δεν σημαινει οτι δινει συνεχεια 15Α. Δινει οσα τραβαει η ηλεκτρολυση.
Για να δεις ποσα τραβαει, να παρεμβαλεις ενα αμπερομετρο.
Στην αρχη τραβαει τα περισσοτερα και μετα πεφτουν