Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν μπορώ να τα κατανοήσω φίλε μου . Δεν ξέρω καλά αγγλικά

Οχι...τι τα θες..;
Τίποτα, απλά είδα μια διαφήμιση με dewalt sds max καλεμι και βελόνι στα 400mm μήκος και μου έκαναν εντύπωση

Last edited by a moderator:
Ενταξυ ειναι πολυ διαφορετικα καλεμια και για αλλες δουλεεις..αλλα και με βαρυτερο εργαλειο...
Εγω μια φορα τα εχω χρησιμοποιησει και εχουν τεραστια διαφορα στην ανεση και την αποτελεσματικοτητα απο τα απλα sds...εχω βεβαια τα Rtec της Bosch με τις περιεργες μυτες....

Οπότε Πάνο εσύ λες οτι μπορεί μια υγρών στερεών να κάνει δουλειά;
Ανετα.
Εγω για σκόνες κλπ χρησιμοποιω ένα χρεπι.
Στου leroy ο κουβας θα κανει δουλειά κυκλωνικου.Βεβαια αν προσαρμόσεις και κυκλωνικο θα είναι καλύτερα.
Πιστεύω θα κάνεις δουλειά καλά και φθηνά.

Διαμαντη είναι για κατεδάφισεις...
Μην ασχολείσαι.

Sds max είναι ο τύπος για τα μεγάλα σκαπτικα περιστροφικα. Δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των δύο plus και max.
Και μετά πας σε hex αλλά εκεί μόνο σκάψιμο όχι διάτρηση.

Αν θυμάμαι τα plus πάνε μέχρι φ26 τρυπάνι και τα plus μέχρι 40.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαστόρια καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω μια φρέζα αυλακώσεων (καναλοποιό). Θέλω όμως (και πρέπει φυσικά) να αγοράσω και μία σκούπα μαζί.
Ποιές θα ήταν οι κατάλληλες; Σκούπες στάχτης; Υγρών-στερεών;

Μπορούν οι στάχτης ας πούμε, να αντεπεξέλθουν σε λιθόσκονη και συνεχή λειτουργία;

Να σημειώσω εδώ οτι θα είναι και τα 2 για μια εργασία/ανακαίνιση και τέλος (όσο κρατήσει αυτή δηλαδή).
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω πχ χρήση της σκούπας σε άλλα εργαλεία - που δεν έχω φυσικά.
Οπότε παίζει ρόλο και το κόστος. Δεν θέλω να δώσω 150-200 και για την σκούπα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις!!! :worshippy:
Γιατί δεν σκαβεις απλά τα κανάλια κατευθείαν ειδικά αφού είναι για μια φορά. Έτσι και αλλιώς το μερεμέτι θα γίνει.

Γιατί δεν σκαβεις απλά τα κανάλια κατευθείαν ειδικά αφού είναι για μια φορά. Έτσι και αλλιώς το μερεμέτι θα γίνει.

Γιατί φαντάζομαι οτι με την φρέζα θα γίνουν τα κανάλια πιο ίσια και με την λιγότερη δυνατή ζημιά.
Τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Κάπου διάβασα ότι υπάρχει αντάπτορας sds max. Δεν ξέρω εάν στέκει, απλά το αναφέρω. .

Yπαρχει, αλλα πρεπει να εχεις εργαλειο SDS Max για να τον χρησιμοποιησεις. Ειναι ανταπτορας που επιτρεπει στα σκαπτικα SDS MAX να παρουν τα μικροτερα σε μεγεθος καλεμια/τρυπανια SDS plus.

To αντιθετο ομως δεν γινεται, δηλαδη εργαλεια SDS plus να παρουν με ανταπτορα καλεμια και τρυπανια SDS ΜΑΧ. Τα αναλωσιμα SDS MAX ειναι σχεδον διπλασια σε ογκο και βαρος απο τα SDS plus, οπως και τα αντιστοιχα εργαλεια.

Γιατί φαντάζομαι οτι με την φρέζα θα γίνουν τα κανάλια πιο ίσια και με την λιγότερη δυνατή ζημιά.
Γιάννη δεν ξέρω πόσα μέτρα κανάλι θες να κόψεις αλλά νομίζω με γωνιακό τροχό, κατάλληλο δίσκο και καλέμι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου!!

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ηλεκτρολογικα θα ειναι...;

Ηλεκτρολογικα θα ειναι...;
Ναι Κώστα

Γιάννη δεν ξέρω πόσα μέτρα κανάλι θες να κόψεις αλλά νομίζω με γωνιακό τροχό, κατάλληλο δίσκο και καλέμι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου!!

115m[SUP]2[/SUP] σπίτι...

Ανετα.
Εγω για σκόνες κλπ χρησιμοποιω ένα χρεπι.
Στου leroy ο κουβας θα κανει δουλειά κυκλωνικου.Βεβαια αν προσαρμόσεις και κυκλωνικο θα είναι καλύτερα.
Πιστεύω θα κάνεις δουλειά καλά και φθηνά.

Δεν είναι να βάζουμε λίνκ σε αυτό το φόρουμ...πάει η σκούπα του Leroy...μας τελείωσε...!!! -bye-

Μόνος σου θα κάνεις τα κλεισίματα;

Κώστα δε μπορώ να ξέρω αν με βολεύει ή όχι. Δεν έχω κάνει χρήση του συγκεκριμένου.

Μόνος σου θα κάνεις τα κλεισίματα;

Εννοείς των καναλιών; Μάλλον ναι.

Επειδη το εχω κανει Γιαννη σου λεω οτι βολευει....δεν βγαινει ισιο αλλα δεν ειναι το προβλημα αυτο...
Το προβλημα ειναι ποσες γραμμες/καναλια στα πλαγια θα περασεις...
Γιατι εαν ειναι να ανοικτεις πανω απο 3-4 ποντους στο πλαι εν τελη δεν θα σε βολεψει...θελει εκει πλατοκαλεμο...

Να ξερεις το ακανονηστο κοψιμο ειναι καλυτερο απο το ισιο παντως μετεπειτα στο θεμα του κλεισιματος..γιατι εχει παρατηρηθει,και δυστυχως εχω διορθωση,οτι επειδη χρησιμοποιηται σκληρη λασπη σκαει ακριβως στο μερεμετι ενω το ακανονιστο εχει αμυχες και υσχωρει εκει το πλεγμα και το υλικο...

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Επειδη το εχω κανει Γιαννη σου λεω οτι βολευει....δεν βγαινει ισιο αλλα δεν ειναι το προβλημα αυτο...
Το προβλημα ειναι ποσες γραμμες/καναλια στα πλαγια θα περασεις...
Γιατι εαν ειναι να ανοικτεις πανω απο 3-4 ποντους στο πλαι εν τελη δεν θα σε βολεψει...θελει εκει πλατοκαλεμο...

Να ξερεις το ακανονηστο κοψιμο ειναι καλυτερο απο το ισιο παντως μετεπειτα στο θεμα του κλεισιματος..γιατι εχει παρατηρηθει,και δυστυχως εχω διορθωση,οτι επειδη χρησιμοποιηται σκληρη λασπη σκαει ακριβως στο μερεμετι ενω το ακανονιστο εχει αμυχες και υσχωρει εκει το πλεγμα και το υλικο...

Κώστα καλησπέρα,

Με βάζεις σε σκέψεις τώρα...και σε σχέση με το μερεμέτι,αλλά και το τι θα με βολέψει τελικά.

Σίγουρα θα υπάρξουν σημεία που θα ανοίξει κανάλι πάνω απο 4 πόντους πλάτος. Δεν κατάλαβα τι εννοείς "στα πλάγια" κατά πλάτος; Κάθετα ή οριζόντια;
Οπότε εκεί λες οτι δεν θα βολέψει το καναλοκάλεμο ή η φρέζα;

Ναι εννοω κατα πλατος...και καθετα και οριζοντια μπορει να συμβει εξαρταται του τι θα κανεις...
Φρεζα δεν ξερω εαν υπαρχει πιο πανω απο 4-5 ποντους πλατος και καναλοκαλεμο φτανει μεχρι τους 4 ποντους σε SDS MAX μονο...θα πεσει και σφυροκαλεμο η κομπρεσερ...
Βεβαια δεν θα θελουν ολα τοσο ξηλωμα κατα μηκος των καναλιων...εννοωντας αλλου θα ειναι φαρδυτερο αλλου μικροτερο το πλατος....
Ειναι πολυ σημαντικο να γινει σωστη προβλεψη πρωτα τι θα περαστει,πως και από που σε καλωδια ωστε να ΜΗΝ γινει χαμος απο σκαψιμο..θελει μελετη πρωτα...

Εγώ θα εσκαβα με ad's κλασικά και θα έδινα ένας μεροκάματο να μου τα κλείσουν σωστά.