Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Κωστή, δεν θα διαφωνήσω για τα γραφόμενα σου.
Εχω ομως μια ένσταση, το συγκεκριμένο σετ της bosch δεν μπορεί να συγκριθεί με το σετ της dewalt.
Είναι ανόμοια προϊόντα, για διαφορετική χρήση το κάθε ένα.
Τα κεφάλια τρώγονται με τις μύτες dewalt γιατί δεν είναι φτιαγμένες να δουλεύουν με την υψηλή ροπή ενός παλμικού, δεν διαθέτουν την τεχνολογία του ευέλικτου σώματος (torque flex νομίζω το ονομάζουν) ώστε να προστατεύουν την κεφαλή.
Από την άλλη το σετάκι της bosch προορίζεται για χρήση σε παλμικό με αποτέλεσμα να προστατεύει την κεφαλή κατά την εφαρμογή μεγάλης ροπής.
Μήπως αυτή η διαφορά στην τεχνολογία εξηγεί το αποτέλεσμα στην εμπειρία που είχες;

Έχεις δίκιο Γιώργο όντως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με αυτές για παλμικο..
Με αυτές τις Dewalt θα πρέπει να γίνει...

Από εκεί πέρα οι ίδιες απλές της bosch έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλύτερα από τις απλές Dewalt που σωστά λες είναι για απλές εργασίες χωρίς την χρήση παλμικου..

Κωστή, δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω και φυσικά δεν έχω λόγο να υποστηρίξω οποιαδήποτε μάρκα εργαλείων!
Απλά είδα μια διαφορά που παίζει σημαντικό ρόλο στην σύγκριση και τα συμπεράσματα που παρέθεσες και εξέφρασα την ένσταση μου.

Προσωπική εμπειρία έχω μια συλλογή με τρυπανια και bits της bosch της σειράς Χ line τα οποία με.εχουν απογοητεύσει αλλά δεν λέει κάτι μιας και είναι πολύ χαμηλής ποιότητας εργαλεία που η bosch τοποθέτησε (κακώς θα έλεγα) την φίρμα της.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με όλα τα bits της που βγάζει η bosch πάρα μόνο με τα συγκεκριμένα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τελικά δεν είμαι γκαντέμης μόνο στα Parkside, είναι γκαντέμης γενικώς :-p

Ήρθε SMS να πάω να παραλάβω το Makita πιστολέτο από το Skroutz Point.
Πήγα το παρέλαβα και άνοιξα το κουτί όλο χαρά.
Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των υλικών και από την εργονομία της λαβής

Κούμπωσα και μια από τις μαιμουδομπαταρίες αλλά ... τζίφος. Κάνει αυτό που βλέπετε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάει να ξεκινήσει, αλλά δεν γυρίζει. 😭
Δοκίμασα και τις 6 (φορτισμένες) μπαταρίες που έχω, αλλά με όλες κάνει το ίδιο.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατές; Κουμπώνουν κανονικά πάντως.
Του έδωσα και ρεύμα με το τροφοδοτικό πάγκου ... τα ιδια!

Να το στείλω πίσω λέτε (αφού έχω το δικαίωμα υπαναχώρησης με το skroutz) ή να το ψάξω λίγο σε κάποιο service;

• Sad
  • Angry
Reactions: KOSSTV and anastasg
Οσο και αδυναμες να ειναι οι μαιμουδες, την περιστροφη χωρις φορτιο επρεπε να την κανουν. Eιπες οτι εδωσες ρευμα και με το τροφοδοτικο.
Ιδανικα θα επρεπε να δοκιμασεις και ενα Makita Battery pack αλλα το πλεον πιθανο ειναι το εργαλειο να ειναι DOA και χρηζει επιστροφης.

Κριμα :(

Να κάνω εδώ την ερώτηση μήπως και γνωρίζει κάποιος γιατί στο θέμα των εργαλείων του λιντλ δεν πήρα απάντηση. Ψάχνω λάμα κοπής για μαλάκα μέταλλα (κυρίως αλουμίνιο) και μια δεύτερη λάμα (καλύτερη από την δική του) για ξύλο, για το πολυεργαλείο της παρκυ των 20V που είχε βγάλει πρόσφατα. Επειδή στην περιοχή μου δε βρήκα τίποτα, μήπως έχει πάρει κάποιος συμφορουμίτης κάτι αντίστοιχο για να μου δώσει λινκ ώστε να το παραγγείλω από ίντερνετ και να ξέρω ότι ταιριάζει σίγουρα?
f087ab4830c1901949dee39e3fd0fc27.jpg

Να κάνω εδώ την ερώτηση μήπως και γνωρίζει κάποιος γιατί στο θέμα των εργαλείων του λιντλ δεν πήρα απάντηση. Ψάχνω λάμα κοπής για μαλάκα μέταλλα (κυρίως αλουμίνιο) και μια δεύτερη λάμα (καλύτερη από την δική του) για ξύλο, για το πολυεργαλείο της παρκυ των 20V που είχε βγάλει πρόσφατα. Επειδή στην περιοχή μου δε βρήκα τίποτα, μήπως έχει πάρει κάποιος συμφορουμίτης κάτι αντίστοιχο για να μου δώσει λινκ ώστε να το παραγγείλω από ίντερνετ και να ξέρω ότι ταιριάζει σίγουρα?
f087ab4830c1901949dee39e3fd0fc27.jpg
Για μέταλλα αλλά και ξύλα είσαι εδώ.

Τελικά δεν είμαι γκαντέμης μόνο στα Parkside, είναι γκαντέμης γενικώς :p

Ήρθε SMS να πάω να παραλάβω το Makita πιστολέτο από το Skroutz Point.
Πήγα το παρέλαβα και άνοιξα το κουτί όλο χαρά.
Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των υλικών και από την εργονομία της λαβής

Κούμπωσα και μια από τις μαιμουδομπαταρίες αλλά ... τζίφος. Κάνει αυτό που βλέπετε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πάει να ξεκινήσει, αλλά δεν γυρίζει. 😭
Δοκίμασα και τις 6 (φορτισμένες) μπαταρίες που έχω, αλλά με όλες κάνει το ίδιο.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατές; Κουμπώνουν κανονικά πάντως.
Του έδωσα και ρεύμα με το τροφοδοτικό πάγκου ... τα ιδια!

Να το στείλω πίσω λέτε (αφού έχω το δικαίωμα υπαναχώρησης με το skroutz) ή να το ψάξω λίγο σε κάποιο service;
Όχι φίλε μου, δεν είναι χαλασμένο. Απλά δεν δουλεύει με noname μπαταρίες, αυτό και άλλα πολλά νομίζω .Μόλις το δοκίμασα και θα ανεβάσω βίντεο μόλις μπορεσω

• Wow
Reactions: nikfor
Περιεργο Νεκταριε γιατι ολα τα 12 βολτα Μακιτα μπαταριας που εχω δουλευουν τελεια με τις μπαταριες μαϊμου.

Ισως καποια 18βολτα να ειναι η εξαιρεση, δεν αποκλειεται. Ενδιαφερον εχει η παρατηρηση σου και αναμενω το βιντεο που λες.

Όχι φίλε μου, δεν είναι χαλασμένο. Απλά δεν δουλεύει με noname μπαταρίες, αυτό και άλλα πολλά νομίζω .Μόλις το δοκίμασα και θα ανεβάσω βίντεο μόλις μπορεσω

Πωωω...

Να σου πω την αλήθεια, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά έψαξα στο internet και δεν βρήκα κάποια σχετική αναφορά, οπότε το απέκλεισα. Το είχα ετοιμάσει για επιστροφή, αλλά αν είναι έτσι, θα πεταχτώ αυριο μέχρι τον Ζευγίτη ή κάποιον άλλον για να το δοκιμάσω.
Ωχ ... θα ανέβει και άλλο το κόστος τελικά :-/

Περιεργο Νεκταριε γιατι ολα τα 12 βολτα Μακιτα μπαταριας που εχω δουλευουν τελεια με τις μπαταριες μαϊμου.

Ισως καποια 18βολτα να ειναι η εξαιρεση, δεν αποκλειεται. Ενδιαφερον εχει η παρατηρηση σου και αναμενω το βιντεο που λες.
Τα καινουργια makita με το τρίτο πόλο νομίζω δεν δουλεύουν με μαϊμού. Πχ αν θυμάμαι καλά κανένα makita που έχω δεν δουλεύει με τη μαϊμού, με επιφύλαξη για ένα δράπανο που έχω.

Εάν ισχυει αυτό που αναφέρει ο Νεκτάριος μιλάμε για μεγάλο φάουλ από τις noname μπαταριες....
Εγώ θα έλεγα να το δώσεις πίσω Νικο και να πάρεις κάποιο άλλο μπαταρίας σε άλλο χρόνο...
Δεν αξίζει να φτάσεις πάνω από 200 ευρώ ενώ δεν το είχες τόσο αναγκη...

Μια μπαταρια 3αρα η 4αρα ειναι αρκετη για το 18βολτο πιστολετο της Μακιτα. Θα εχει ενα αριστο εργαλειο, απο τα καλυτερα και πιο χρησιμα.

Ετσι εχω και εγω το 18βολτο πιστολετο της Dewalt, με μια 4αρα μπαταρια, και ποτε δεν ειχα θεμα μπαταριας, ουτε στις σκαπτικες λειτουργιες.

Εάν ισχυει αυτό που αναφέρει ο Νεκτάριος μιλάμε για μεγάλο φάουλ από τις noname μπαταριες....
Εγώ θα έλεγα να το δώσεις πίσω Νικο και να πάρεις κάποιο άλλο μπαταρίας σε άλλο χρόνο...
Δεν αξίζει να φτάσεις πάνω από 200 ευρώ ενώ δεν το είχες τόσο αναγκη...

Κωστή έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το επιστρέψω όπως νόμιζα. Και αυτό γιατί, το δικαίωμα υπαναχώρησης από το Skroutz, δεν ισχύει για ό,τι αγοράζεις με τιμολόγιο. Δεν το γνώριζα. Και εγώ το έκοψα τιμολόγιο στη δουλειά μου για να γλιτώσω το ΦΠΑ.
Μπορείς να επιστρέψεις μόνο κάτι ελαττωματικό και αυτό - όπως λέει ο Νεκτάριος - δεν είναι ελαττωματικό.

Έμπλεξα λίγο χωρίς λόγο, αλλά έτσι που πήγε μάλλον θα δώσω και άλλα 80 για ένα σετάκι μπαταρίας 3Ah - φορτιστή και ίσως στο μέλλον χρησιμεύσει και σε κάποιο άλλο εργαλείο Makita. :)