Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Και εγω κατι φρεζατες Μ6 που ηθελα προχθες σε 10.9 δεν τις ειχε.
Τελικα επειδη οντως δεν με ενδιεφερε η εξτρα προδιαγραφη τις πηρα σε ανοξειδωτες.
Εγω σε πιο εξειδικευμενα παω στον Ρεππα.

Αυτο που βλεπω στην παρακατω φωτο θα διερευνηθει αρκετα γιατι με ενδιαφερει....
Σε gex125-18v και gex125-12v μπαινει τριγωνικο και τετραγωνο πελμα εκτος απο στρογγυλο...!!!!

Στιγμιότυπο οθόνης (247).png

Eνδιαφερον αυτο, ειδικα το τριγωνικο πελμα.
Θα ηταν ενδιαφερον να δουμε ποσο ευκολα γινεται η αφαιρεση του υπαρχοντος στρογγυλου πελματος και κατ'επεκταση, η προσθηκη του νέου.

Όταν το αγόρασα, δεν είχε τζόγους. Πρέπει να το ξαναδώ όμως γιατί έχει κόψει αρκετά (καστανιά, ακακία, δρυ ....)
Επειδή «ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας», κατέβηκα σήμερα στο router πάγκου και διαπίστωσα ότι μιλούσα για το BULLE και στο μυαλό μου είχα το προηγούμενο, το οποίο το είχα πάρει από τα βάθη της Κίνας, με αρκετά κοπτικά 1/2” και ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ήταν τόσα τα προβλήματα, που δεν τόλμησα ούτε στην ανακύκλωση να το πετάξω.

Στο BULLE τώρα, παίρνει μόνο 12mm κοπτικά και δεν έχει κανέναν τζόγο. Η δοκιμή έγινε με το χέρι κινώντας το κοπτικό δεξιά/αριστερά και πάνω/κάτω.
20230325_211725.jpg

Στο BULLE τώρα, παίρνει μόνο 12mm κοπτικά και δεν έχει κανέναν τζόγο…

Γιατί μόνο 12;
Υπάρχουν φωλιές-αντάπτορες για να βάζεις ότι κοπτικό θές.
Εκτός αν είναι επιλογή σου να δουλεύεις μόνο 12-άρια.

Καλημέρα
Συγνώμη, δεν έγινε σαφές λόγω λάθους μου στο replay. Η συζήτηση ήταν αν στο BULLE μπορούσα να χρησιμοποιήσω κοπτικά 1/2". Έχει αντάπτορες για 6 και 8 mm, οι οποίοι τοποθετούνται στην φωλιά των 12mm.

• Like
Reactions: Babis K.
  • Like
Reactions: newbie
Καλημέρα
Έχετε κάποια άποψη για το συγκεκριμένο τριβείο της BOSCH; Το χρειάζομαι κυρίως για κοίλες και κυρτές επιφάνειες.

https://www.praktiker.gr/p/triveio-rolo-bosch-texoro-250w-127957
Αξιζει...αλλα το θεμα ειναι στα ανταλλακτικα εξαρτηματα που εχουν κοστος...και δυστυχως θες της Bosch...ενας λογως που δεν εκανα κινηση αγορας...

Καλημέρα
Έχετε κάποια άποψη για το συγκεκριμένο τριβείο της BOSCH; Το χρειάζομαι κυρίως για κοίλες και κυρτές επιφάνειες.

https://www.praktiker.gr/p/triveio-rolo-bosch-texoro-250w-127957

Eιναι ενα ιδιαιτερο τριβειο με πολλα εξαρτηματα τα οποια ειναι καταλληλα για διαφορες εργασιες το καθε ενα.
Αν και τα εξαρτηματα/αναλωσιμα που παιρνει ειναι λιγο ακριβα, εν τουτοις ειναι πολυ ανθεκτικα.
Ειναι ενα τριβειο που δινει λυσεις εκει που τα αλλα δεν μπορουν ειτε δυσκολευονται. Το συστηνω επειδη το γνωριζω και το εχω δουλεψει πολυ.

Επειδή «ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας», κατέβηκα σήμερα στο router πάγκου και διαπίστωσα ότι μιλούσα για το BULLE και στο μυαλό μου είχα το προηγούμενο, το οποίο το είχα πάρει από τα βάθη της Κίνας, με αρκετά κοπτικά 1/2” και ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ήταν τόσα τα προβλήματα, που δεν τόλμησα ούτε στην ανακύκλωση να το πετάξω.

Στο BULLE τώρα, παίρνει μόνο 12mm κοπτικά και δεν έχει κανέναν τζόγο. Η δοκιμή έγινε με το χέρι κινώντας το κοπτικό δεξιά/αριστερά και πάνω/κάτω.
Για 1/2" κοπτικά, ίσως να υπάρχει αντίστοιχο κόλετ που να ταιριάζει στο Bulle. Αν έχεις όρεξη, να το ψάξεις - σε 1/2" υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία κοπτικών.

Για να τσεκάρεις για τζόγο, αντί για το κοπτικό θα κρατήσεις το σώμα του ρούτερ και θα το κουνήσεις δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, να δεις "παίζει" μέσα στις κολώνες της βάσης. Αν και νομίζω ότι αν το ανεβοκατεβάζεις μέσω ντίζας (το λέω επειδή το έχεις κάτω από το τραπέζι) μικρή διαφορά θα σου κάνει είτε έχει τζόγο είτε όχι. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις βύθιση με τα χέρια (plunge cuts) όπου όταν υπάρχει τζόγος μια θα γέρνει από την μία και μια από την άλλη.

• Like
Reactions: nikfor and newbie
Για 1/2" κοπτικά, ίσως να υπάρχει αντίστοιχο κόλετ που να ταιριάζει στο Bulle. Αν έχεις όρεξη, να το ψάξεις - σε 1/2" υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία κοπτικών.

Για να τσεκάρεις για τζόγο, αντί για το κοπτικό θα κρατήσεις το σώμα του ρούτερ και θα το κουνήσεις δεξιά/αριστερά/πάνω/κάτω, να δεις "παίζει" μέσα στις κολώνες της βάσης. Αν και νομίζω ότι αν το ανεβοκατεβάζεις μέσω ντίζας (το λέω επειδή το έχεις κάτω από το τραπέζι) μικρή διαφορά θα σου κάνει είτε έχει τζόγο είτε όχι. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις βύθιση με τα χέρια (plunge cuts) όπου όταν υπάρχει τζόγος μια θα γέρνει από την μία και μια από την άλλη.
Στον BULLE προφανώς δεν θα δω τζόγο αφού κόβει πάντα σε σταθερό ύψος και από την μία κολώνα σταθεροποιείται από την ντίζα και από την άλλη από το φρένο. Όμως μου κίνησες την περιέργεια να το δω στον BOSCH:unsure:

Κύριοι, ευχαριστώ για την βοήθεια. Το τριβείο παραγγέλθηκε στο PRAKTIKER.

20220107084930_81ae6cf2.jpeg

Πολύ χρήσιμο εργαλείο φαίνεται πράγματι. Για καμπύλες ξύλου είναι ό,τι πρέπει.

Αν έχετε να παραγγείλετε και άλλα πράγματα (για να μοιραστούν τα ταχυδρομικά), το Amazon.de το έχει μόλις 61€ :)

• Like
Reactions: newbie
Δυστυχως ιδια τιμη σχεδον με εδω εχει αν βαλουμε τα μεταφορικα (εκτος εαν επιμεριστουν με αλλες αγορες οπως λες)
Ειναι θλιβερη διαπιστωση οτι τα εργαλεια στην Ελλαδα συχνα τιμολογουνται -στην καλυτερη περιπτωση- βασει της τιμης στο Αμαζον συν τα μεταφορικα.

• Like
Reactions: newbie and lazarefa
Καλημέρα σας,

Θέλω ένα δίσκο για κοπή μελαμίνης.

Το δισκοπρίονο που έχω είναι το bosch gks 190 (190mm με οπή 30mm).
Μέχρι στιγμής το έχω δουλέψει μόνο σε ξύλο με τον δίσκο που είχε αρχικά.
Τώρα θέλω να φτιάξω κάποια ντουλάπια και συρτάρια για την κουζίνα με μελαμίνη 16mm.

Με τον δίσκο που ήρθε το δισκοπρίονο η κοπή της μελαμίνης από το κάτω μέρος είναι πεντακάθαρη αλλά από την πάνω μεριά μου κάνει δοντάκια.

Τι προτείνετε;
Επίσης παίζει ρόλο στο φινίρισμα το βάθος που είναι ρυθμισμένος ο δίσκος (πρέπει να το φέρω στους 2 πόντους ας πούμε για το 16άρι φύλλο);

Ευχαριστώ!

Νομιζω οτι ειχα παρουσιασει μια δοκιμη παλαιοτερα, με δισκο κοπης για ξυλο και δισκοπριονο χειρος, οπου με την προσθηκη χαρτινης ταινιας συσκευασιας στο κατω μερος, η κοπη ηταν βελτιωμενη. Μεγαλο ρολο παιζει φυσικα να ειναι καινουριος και κοφτερος ο δισκος,

Eπισης αν θυμαμαι καλα, ρυθμιζοντας το βαθος κοπης να ειναι περιπου 5 χιλιοστα μεγαλυτερο του ξυλου, ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο το να εξεχει περισσοτερο ο δισκος.

• Like
Reactions: mikemtb and tonal
Θελεις δισκο με πολλα δοντια για βελτιστα αποτελεσματα 60+.
Η Bosch βγαζει για το 190 τον ακολουθο με 54 δοντια.
Θεωρω πως για την δουλεια που θα κανεις αξιζει να επενδυσεις στην αγορα του.