Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Δεν ειναι και λιγο το αυτοματο τσοκ. :sneaky: Αλλοιως με το total θα πας σε μια απ τα ιδια με το B&D.
Χώρια που η προσφορα του e-shop ειναι πολυ δελεαστικη.
Υπάρχει όμως Τοtal με αυτόματο τσοκ και σε δελεαστική τιμή με 2 μπαταρίες...!!!

Υπάρχει όμως Τοtal με αυτόματο τσοκ και σε δελεαστική τιμή με 2 μπαταρίες...!!!
Δεν ειναι αυτοματο το τσοκ, ειναι το απλο, με κοντρα δαχτυλιδι. Η total οπως και η B&D δεν
εφοδιαζουν τα μοντελα τους με αυτοματο τσοκ. (εκτος απο καναδυο επαγγελματικα ακριβα μοντελα)
Γι' αυτο στο κεφαλαιο "τσοκ" η parkside με τα αυτοματα τσοκ παραδιδει μαθηματα. (αν
και γραφουν οτι σε καποια μοντελα της παρκ ξεσφιγγουν ευκολα)

Last edited:
Δεν ειναι αυτοματο το τσοκ, ειναι το απλο, με κοντρα δαχτυλιδι. Η total οπως και η B&D δεν
εφοδιαζουν τα μοντελα τους με αυτοματο τσοκ. (εκτος απο καναδυο επαγγελματικα ακριβα μοντελα)
Γι' αυτο στο κεφαλαιο "τσοκ" η parkside με τα αυτοματα τσοκ παραδιδει μαθηματα. (αν
και γραφουν οτι σε καποια μοντελα της παρκ ξεσφιγγουν ευκολα)

Όταν λέει στα χαρακτηριστικά "τσοκ 10mm με αυτόματο κλείδωμα" εννοεί κάτι άλλο...;
Ρωταω για να ξέρω.. :rolleyes:

Screenshot_20230814_032658_Samsung Internet.jpg

Όταν λέει στα χαρακτηριστικά "τσοκ 10mm με αυτόματο κλείδωμα" εννοεί κάτι άλλο...;
Ρωταω για να ξέρω.. :rolleyes:
Στο πρωτο λινκ που εβαλες ειναι το TDLI20012 και ειναι με κοντρα δαχτυλιδι και δυο μπαταριες.
Η δευτερη φωτογραφια ειναι απο αλλο μοντελο, μαλλον το TDLI20021 , με αυτοματο τσοκ και με μια μπαταρια
αλλα δεν κυκλοφορει στο skroutz και στο bastprice εδω και ενα εξαμηνο.

Στο πρωτο λινκ που εβαλες ειναι το TDLI20012 και ειναι με κοντρα δαχτυλιδι και δυο μπαταριες.
Η δευτερη φωτογραφια ειναι απο αλλο μοντελο, μαλλον το TDLI20021 , με αυτοματο τσοκ και με μια μπαταρια
αλλα δεν κυκλοφορει στο skroutz και στο bastprice εδω και ενα εξαμηνο.
Όχι αδελφέ..
Πήγαινε στα χαρακτηριστικά του TDLI20012 και θα δεις την φωτο...από εκεί την πήρα.
Τώρα εάν είναι τυπογραφικό λάθος δεν μπορω να το ξέρω..

Όχι αδελφέ..
Πήγαινε στα χαρακτηριστικά του TDLI20012 και θα δεις την φωτο...από εκεί την πήρα.
Τώρα εάν είναι τυπογραφικό λάθος δεν μπορω να το ξέρω..
Τα χαρακτηριστικα ειναι λαθος.
Το μοντελο ειναι αυτο και φαινεται καθαρα
οτι δεν εχει αυτοματο τσοκ.
Δεν χρειαζεται να διαβασουμε τα χαρακτηριστικα
για να το καταλαβουμε.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ποιο εξειδικευμενο εργαλειο χρησιμοποιουμε για να ανοιξουμε
φωλια ωστε το κεφαλι της νοβοπανοβιδας να μην προεξεχει απο την επιφανεια του ξυλου?

Εάν βιδωσεις με παλμικο δεν χρειάζεται...
Τουλάχιστον εγώ όταν χρειαστεί το πετυχενω και ερχεται ευθεια...στην σκληρη ξυλεία θέλει όμως..

Oι μυτες που ανοιγουν τρυπα για να χωνευονται οι κεφαλες των βιδων λεγονται φρεζοτρυπανα. Υπαρχουν φρεζοτρυπανα σιδηρου και ξυλου.
Βγαινουν σε διαφορα μεγεθη και θελουν προσοχη στο τρυπημα, πως κρατας το τρυπανι, για να γινει εντελως καθετα και σωστα το ανοιγμα.

Υπαρχουν ομως και νοβοπανιδες οι οποιες δεν χρειαζονται φρεζοτρυπανο καθως η κεφαλη τους εχει αυλακωσεις. (Νοβοπανιδα με φρεζα)
Ειναι ακριβες αλλα αξιζουν καθως δεν χρειαζονται ουτε προτρυπημα ουτε φρεζαρισμα αλλα ουτε κοβεται η κεφαλή σε βιδωμα σε σκληρο ξυλο.
TLS.141221.jpg

Να μου βρείτε και μαραγκούς που τα χρησιμοποιυν αυτά...

Εξαρτάται από το είδος (και την ποιότητα) του ξύλου. Φτηνή μελαμίνη πχ θα ξεφτίσει γύρω από το κεφάλι της βίδας.
Σε μελαμίνη κακής ποιοτητας άμα σφιξεις/κρακαρεις την βιδα με 12ν βιδολογο (π.χ GSR) θα πάει και θα σταματήσει εκεί που θες...δεν θα κάνεις ζημιά..

• Like
Reactions: skysound
Δυστυχως λογω 15αυγουστου, δεν μπορεσα να αγορασω τιποτα απο ολα αυτα.
Αλλα η συζυγος γκρινιαζε και επρεπε οπωσδηποτε να τελειωσω με τα ντουλαπια
μιας και υποχρεωτικα εμεινα σπιτι λογω βλαβης του αυτοκινητου.

Δοκιμασα λοιπον με απροσμενη επιτυχια ενα 8αρι τρυπανι δομικων υλικων,
που δουλεψε στο mdf ανετα, γρηγορα και καθαρα, χωρις κανενα ρισκο καταστροφης της τρυπας.
(Ηταν και το ντεμπουτο του καινουργιου 12βολτου δρ/βιδου της einhell)

Last edited:
Και που να δοκιμάσεις με τρυπάνια μετάλου. Δεν θα ξαναπιάσεις ξυλοτρύπανο, εγώ τουλάχιστον τα χρησιμοποιώ πλέον για ειδικές εφαρμογές ή για μεγάλες διαμέτρους όπου χρησιμοποιώ φτερού ή fostner.

Δοκιμασα λοιπον με απροσμενη επιτυχια ενα 8αρι τρυπανι δομικων υλικων,
που δουλεψε στο mdf ανετα, γρηγορα και καθαρα, χωρις κανενα ρισκο καταστροφης της τρυπας.
(Ηταν και το ντεμπουτο του καινουργιου 12βολτου δρ/βιδου της einhell)
δεν μας ειπες οτι ειναι βιαστικη αναγκη... το 8-10 αρι τρυπανι ειναι η λυση του φτωχου και του νεου.
Αλλα ετσι θες διπλη δουελια γιαιτ το προτρυπημα ειναι βασικο

• Like
Reactions: skysound