Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

μονο σκεψου αν χρειαστεις μετρηση πανω απο 10 αμπερ...καια γορασε αναλογα

Δε τα πάω καθόλου καλά με τα ηκεκτρικά/ηλεκτρονικά. Τα απολύτως βασικά ξέρω και το βομβητή :D.
Έχω πάρει και μια μικρή αμπεροτσιμπίδα από Βanggood αλλά δεν την έχω λειτουργήσει ποτέ.

Γενικά μιλώντας, τα πολύμετρα δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για μέτρηση ρεύματος, ιδίως μάλιστα της τάξης κάποιων Α (και πολύ περισσότερο άνω των 10Α, προσωπικά δεν γνωρίζω πολύμετρο με ικανότητα/ένδειξη μέτρησης ρεύματος άνω των 10Α). Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιούμε μια αμπεροτσιμπίδα, και ακόμα καλύτερα μια αμπεροτσιμπίδα με ικανότητα μέτρησης και συνεχούς ρεύματος.
Οπότε μη σε απασχολεί το θέμα μέτρησης έντασης ρεύματος με πολύμετρο.

Αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα να αγοράσω αυτόν τον τόρνο με 99€ που φέρνει μεθαύριο το Lidl για να πάρω μια ιδέα, και αν δω πως είναι κάτι που μου αρέσει, να προχωρήσω κάποια στιγμή σε αγορά ενός καλύτερου.
Από όσο έψαξα, έχει κάποια ελαττώματα, αλλά έχει το καλό πως είναι ελαφρύς (σχετικά) και έτσι θα μπορώ να τον αποθηκεύω όταν δεν τον χρησιμοποιώ. Τους άλλους που βλέπω που είναι 40+ κιλά, τους αποκλείω γιατί δεν μπορώ να τους βάζω και να τους βγάζω κάθε τόσο από τον πάγκο του μικρού μου εργαστηρίου

Αν υπήρχε κάτι πιο μικρό (και ας ήταν πιο ακριβό) για να κάνω μικρά πράγματα (αλλά όχι και τόσο μικρά όσο του Proxxon) θα το προτιμούσα, αλλά δεν βλέπω κάτι. :unsure:

Γενικά δεν ξέρω αν θα αντέξω όλο αυτό το καθάρισμα που θα χρειάζεται στο εργαστήριο. :rolleyes:
Αυτά που θέλω να κάνω είναι μικρές κατασκευές, όπως αυτά τα κουτάκια που έκανε κάποτε ο Μπάμπης.
(θέλω να κάνω και κάποια με υγρό γυαλί, σε παρόμοιο μέγεθος).

Αν έχετε καμιά ιδέα ... πείτε παρακαλώ.

Δεν νομίζω ότι αυτός ο τόρνος θα σε βοηθήσει "να πάρεις μια ιδέα" για το τι εστί τόρνος και αν σου αρέσει.
Αλλά μιας και δεν έχω τόρνο, ας μιλήσει κάποιος που έχει.

• Like
Reactions: nikfor
Ο εγώ θα πρότεινα μια μέρα με τον Μπάμπη για επεξηγήσεις και δοκιμές και επειτα αγορά Νικόλα...

• Like
Νικόλα ... από την μάνα του δεν έχει τσοκ επάνω με δαγκάνες για να πιάσεις οτιδήποτε αντικείμενο και δεν ξέρω και αν παίρνει κάποιο τσοκ.
Ήθελα και εγώ να τον πάρω κάποτε ...ρώτησα εδώ αλλά δεν μου δώσανε απαντήσεις για τσόκ.
Όπως είναι μοιάζει λίγο με αυτές τις κατασκευές ξυλότορνου που κάνουν με δράπανο για κίνηση.
Μια ιδέα θα την πάρεις αλλά για ευελιξία σε έναν τόρνο χρειάζεται τσοκ.
Εσένα με την ενέργεια που σε διακρίνει ....θα σε προτιμούσα στο μέλλον με μηχανουργικό τόρνο. :)

• Like
Αυτο το τορνακι με το μικρο μεγεθος, τον βασικο εξοπλισμο και την μικρη τιμη ειναι ιδανικο για αρχη για να καταλαβεις αν σου αρεσει και αν σε παει το αθλημα.

Με παρομοιο σκεπτικο ξεκινησα με τον μικρο Proxxon αλλα παρεμεινα σε αυτον διοτι δεν με εξιταρει πολυ αλλα ουτε και με παει το αθλημα.
Παρ'ολα αυτα μου αρεσουν οι μικροκατασκευες που συχνα πυκνα φτιαχνω συμπεριλαμβανομενων και των στυλων.

Τελευταια φορα που το χρησιμοποιησα ηταν να φτιαξω, μαλλον να κανω το φινιρισμα σε ροδες ξυλινου αυτοκινητου που εγιναν πολυ ρεαλιστικες.

Το μυστικο στον τορνο ειναι τα καλα και κοφτερα κοπιδια. Με τρια ειδη εισαι μια χαρα για σχεδον ολες τις κατασκευες.
Νομιζω οτι θα σου αρεσει ο τορνος και οι ιδιαιτερες δημιουργιες που μπορεις να κανεις με αυτο το εργαλειο.

Αναρωτιέμαι αν είναι καλή ιδέα να αγοράσω αυτόν τον τόρνο με 99€ που φέρνει μεθαύριο το Lidl για να πάρω μια ιδέα, και αν δω πως είναι κάτι που μου αρέσει, να προχωρήσω κάποια στιγμή σε αγορά ενός καλύτερου.
Από όσο έψαξα, έχει κάποια ελαττώματα, αλλά έχει το καλό πως είναι ελαφρύς (σχετικά) και έτσι θα μπορώ να τον αποθηκεύω όταν δεν τον χρησιμοποιώ. Τους άλλους που βλέπω που είναι 40+ κιλά, τους αποκλείω γιατί δεν μπορώ να τους βάζω και να τους βγάζω κάθε τόσο από τον πάγκο του μικρού μου εργαστηρίου

Αν υπήρχε κάτι πιο μικρό (και ας ήταν πιο ακριβό) για να κάνω μικρά πράγματα (αλλά όχι και τόσο μικρά όσο του Proxxon) θα το προτιμούσα, αλλά δεν βλέπω κάτι. :unsure:

Γενικά δεν ξέρω αν θα αντέξω όλο αυτό το καθάρισμα που θα χρειάζεται στο εργαστήριο. :rolleyes:
Αυτά που θέλω να κάνω είναι μικρές κατασκευές, όπως αυτά τα κουτάκια που έκανε κάποτε ο Μπάμπης.
(θέλω να κάνω και κάποια με υγρό γυαλί, σε παρόμοιο μέγεθος).

Αν έχετε καμιά ιδέα ... πείτε παρακαλώ.
Οποτε θελεις παμε σε εναν φιλο μου που τον εχει στο εργαστηρι του να τον δεις και να σχηματισεις αποψη.
Το τηλέφωνό μου το εχεις!

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Νικόλα ... από την μάνα του δεν έχει τσοκ επάνω με δαγκάνες για να πιάσεις οτιδήποτε αντικείμενο και δεν ξέρω και αν παίρνει κάποιο τσοκ.
Ήθελα και εγώ να τον πάρω κάποτε ...ρώτησα εδώ αλλά δεν μου δώσανε απαντήσεις για τσόκ.
.....

Καθώς προσπαθώ να αποφασίσω αν είναι λογική κίνηση να αγοράσω τον τόρνο ξύλου έστω και για δοκιμή και το ψάχνω λίγο, βρήκα την απάντηση στην απορία που κάποτε είχες διατυπώσει.

Παίρνει τσοκ. Το KP96 B για παράδειγμα, αφού μπει και ένα ανταπτοράκι.
Εντάξει, αυτό το τσοκ κάνει σχεδόν όσο όλος ο τόρνος, αλλά θα ταιριάζουν και κάποια φτηνότερα υποθέτω.

Το δείχνει αυτός ο Ισπανός στο Video

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:)

Last edited:
  • Love
Reactions: osatosa
Αν τελικά σου αρέσει το άθλημα και αποφασίσεις να συνεχίσεις με μεγαλύτερο τόρνο το τσοκ αυτό το κρατάς.

Last edited:
  • Like
Άντε, αρκετά το έψαξα. 2 χρόνια τώρα το παιδεύω.

Εντάξει, στα 99€ και με δικαίωμα επιστροφής, δεν είναι και κάνα ρίσκο.
H τιμή ισχύει μόνο για σήμερα. Στη γειτονία μου, στο Π. Φάληρο, δεν υπήρχε. Στο κατάστημα του Νέου Κόσμου (το παλιό) είχε ένα τελευταίο κομμάτι.

Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ αυτές τις μέρες. Θα παίξω την περίοδο των γιορτών.
Το έβαλα απλώς στην πρίζα για να δω αν λειτουργούν όλα σωστά.

20231207_150852.jpg

Σχετικά καλές είναι οι πρώτες εντυπώσεις. Ελαφρύς (θέλει στερέωση για να τον δουλέψεις) και αρκετό αλουμίνιο.
Έχουν βγάλει αρκετές εκδόσεις, όλο και κάτι θα βελτιώνουν.
Μαντζόβολο εργαλείο. Μετακινείται άνετα. Θα το βολέψω κάπως όρθιο στο μικρό εργαστήριο.
Κάπως θορυβώδης, και τα πλαστικά κουμπιά για να σφίγγεις δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά ΟΚ, όλα και κάποια πατέντα θα κάνουμε για να τα βελτιώσουμε :)

Είχα σκεφτεί να φτιάξω έναν τόρνο από ξύλο μόνος μου, αλλά μου φάνηκε υπερβολική η δουλειά που απαιτούσε και το αποτέλεσμα αμφίβολο.
Για να δούμε. Θα γράψω κάποια στιγμή εντυπώσεις :)

Άντε, καλοδούλευτος!
Δε σε φοβάμαι εσένα, θα τον ξεζουμίσεις και θα κάνεις πολύ όμορφα πραγματάκια….
Κι ότι χρειαστείς τα λέμε.. ;)

• Love
Καλοδουλευτος.
Τωρα προσοχη στην επιλογη τσοκ καθως θα σε συντροφευει σε οποια αναβαθμιση.
(Αναλογα το σπείρωμα παντα)
Και φυσικα αξιολογα σκαρπελα με την ιδια λογικη.
Κανονισε να πιουμε καφε να τα πουμε απο κοντα!

• Like
Καλοδουλευτος.
Τωρα προσοχη στην επιλογη τσοκ καθως θα σε συντροφευει σε οποια αναβαθμιση.
(Αναλογα το σπείρωμα παντα)

M33 με βήμα 3,5 θα πάρει, τα άλλα είναι μπάσταρδα.

Αν του αρεσει το αθλημα, που μπορει να το κρινει και με τον βασικο εξοπλισμο που ηδη εχει ο τορνος, δεν νομιζω να αξιζει να αναβαθμισει τον μικρο parkside.
Αξιζει να επενδυσει σε εναν καλυτερο, μεγαλυτερο και ισχυροτερο τορνο, οπου πανω του θα προσαρμοσει ολα τα καλα αξεσουαρ.

Δε λεει να βαλεις τετρακινηση, αναρτησεις και μεγαλυτερη μηχανη σε ενα φιατακι για να παρεις τα βουνα, αγοραζεις ενα τζιπακι.

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV