Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

καλημερα....μια ερωτηση προς ολους οσους μαστορευουν...

θλεω να κανω μια μινι εργαλειοθηκη τσεπης, και να διαλεξω οχι παραπανω απο 10-12 κατσαβιδομυτες.
Θελω την βοηθεια σας στην επιλογη των πιο συχνα εμφανιζομενων.
μεχρι στιγμης σκεφτομαι.
Ισιο νο0 & 3 και Philips no2 - στο πολυεργαλειο
μυτες PZ2 & Ισιο νο1
μυτες torx ασφαλειας και για αντικατασταση των allen.... αλλα πια νουμερα, ειδικα στα μικρα? (πχ. t5 t6 t7)
τετραγωνη rοbertson - το νο2 χρησιμοποιουν οι κουφωματαδες?

Murphy's law... Δεν υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ σου λειπει κατι οταν το χρειαστεις!!

Ηταν ο λογος που παρατησα πριν χρονια την ιδεα μικρης εργαλειοθηκης αν και εφτασα αρκετα κοντα...
15913984736_b9a778f268_c.jpg

Σε καποιο νημα εδω μεσα πριν καμμια 12αρια χρονια υπαρχει και η αναλυτικη περιγραφη..

Παντως το ταξιδι μεχρι να καταλαβεις οτι ΔΕΝ υπαρχει πληρης μικρη εργαλειοθηκη, ηταν πραγματικα καταπληκτικο και το ευχαριστηθηκα!

Οταν τελειωσεις την επιλογη εργαλειων, ανεβασε μια φωτο.

Εκτός απο μία κασετίνα του λιντλ (που θα ήθελα να αγοράσω μία πολύ ποιοτική να την αντικαταστήσω) που έχω σε ένα συρτάρι στο σαλόνι,

το 99% των δουλειών το κάνω πετώντας εδώ ότι χρειάζομαι κάθε φορά που συνήθως αλλάζω λίγα πράγματα
συν τις ταμπακιέρες
πχ. εάν θέλω να φτιάξω κάτι στο δίκτυο βάζω μέσα στην τσάντα την ταμπακιέρα με τους ακροδέκτες/κοφτάκι/πρέσα/κλπ

1768991018634.png

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Εκτός απο μία κασετίνα του λιντλ (που θα ήθελα να αγοράσω μία πολύ ποιοτική να την αντικαταστήσω) που έχω σε ένα συρτάρι στο σαλόνι,

το 99% των δουλειών το κάνω πετώντας εδώ ότι χρειάζομαι κάθε φορά που συνήθως αλλάζω λίγα πράγματα
συν τις ταμπακιέρες
πχ. εάν θέλω να φτιάξω κάτι στο δίκτυο βάζω μέσα στην τσάντα την ταμπακιέρα με τους ακροδέκτες/κοφτάκι/πρέσα/κλπ

View attachment 265151
Συμφωνώ..
Μια μεγάλη ανοικτή πρακτικη βαλίτσα πάντα είναι βολική γιατί βάζεις μεσα με άνεση και γρηγορα ότι χρειάζεσαι και είσαι έτοιμος...

Παιδες, ο Κωστας μιλαει ξεκαθαρα για μικρη εργαλειοθηκη, 'τσεπης'.

Φανταζομαι οτι γνωριζει τα πλεονεκτηματα μιας μεγαλυτερης εργαλειοθηκης...

• Like
Reactions: enduras1
Παιδες, ο Κωστας μιλαει ξεκαθαρα για μικρη εργαλειοθηκη, 'τσεπης'.

Φανταζομαι οτι γνωριζει τα πλεονεκτηματα μιας μεγαλυτερης εργαλειοθηκης...
και εγω αρκετες μεγαλυτερες....

και συγκκεκrιμενα αναφερθηκα στα bits

Για τα bits μονο εσυ γνωριζεις τις αναγκες σου!

Γενικα μιλωντας, το μικρο μεγεθος Τ10 στα τορξ ειναι το πιο συνηθισμενο. Αν ομως πας σε μικροσυσκευες, θα χρειαστεις και μικροτερα.

μυτες PZ2 & Ισιο νο1
PZ1 θέλουν συνήθως οι ξυλόβιδες Μ3 και πετυχαίνω συχνά σε ντουλάπες/συρτάρια
ΡΖ3 θέλουν οι ξυλόβιδες Μ6
Θεωρώ ότι κάπου θα σου λείψουν αν δεν τις βάλεις στην εργαλειοθήκη.

Βρηκα την μικρη εργαλειοθηκη που ειχα φτιαξει καποτε.. σε μικρο EDC pouch της Maxpedition, κορυφαια μαρκα στο ειδος!!
9532586130_bedc347101_b.jpg

...και τα εργαλεια που εμπεριεχονται, αραδιασμενα
9538962810_420d8036ab_b.jpg

Ομως επειδη παντα ελειπε κατι, το εγχειρημα εγκαταλειφθηκε αδοξα.

να ρωτησω , ο γνησιος φορτιστης μακιτα , φορτιζει τις μαιμου μπαταριες μακιτα?
αυτες που δεν εχουν αυτη την υποδοχη στη κεφαλη
ο φορτιστης φορτιζει απο τις σχισμες?
εχω αρκετες μαιμουδομπαταριες και φτηνιαρες και πιο καλες . οι πιο καλες φορτιζουν απο δικους τους φορτιστες που τις φορτιζουν απο τις σχισμες (+-)

Φορτίζουν, αρκεί να υπάρχουν οι σχισμές γιατί υπάρχουν κι αυτές που φορτίζουν με βυσματάκι.
Όπως καταλαβαίνεις αυτές είναι αδύνατον να φορτιστούν.

μερσι μπαμπη!
δηλαδη οποιες εχουν το στρογγυλο βυσματακι , δεν μπορουν να φορτιζουν και απο τις σχισμες τους?

Δεν το έχω δοκιμάσει.
Αυτές με το βυσματάκι έχουν και σχισμές;
Επειδή τις έχω στο χωριό δεν το θυμάμαι καθόλου.
Έχω δύο με βυσματάκι από ένα ηλεκτρικό ψαλίδι που πήρα αλλά νομίζω οτι δεν είχαν σχισμές, ή είχαν αλλά χωρίς λαμάκια.
Σίγουρα δε φόρτιζαν όμως γιατί έχασε το φορτιστή και δεν μπορούσα να τις φορτίσω με το γνήσιο της Makita.

• Like
Reactions: nickolas