Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά,

Δηλώνω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ με τον κόσμο της δορυφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μένω σε διώροφη κατοικία (στον δεύτερο) και απο κάτω μένει ο θείος μου. Λόγω του οτι το σπίτι του κ το σπίτι μου έχουν καταντήσει κοινά (μπαινοβγαίνουμε κ οι δύο στα σπίτια μας) θα θέλαμε να εγκαταστήσουμε nova για να βλέπουμε καμμία μπαλίτσα.

1. Ο εξοπλισμός που δίνει η Nova είναι επαρκής ?
2. Θα θέλαμε αν γίνεται με κάποιο τρόπο να έχουμε μία σύνδεση για το λόγο που σας εξήγησα πρίν. Γίνεται ? νομίζω πως όχι ε? Εννοώ να έχουμε κοινό πιάτο αλλα ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές και να βλέπουμε διαφορετικό κανάλι´ο καθένας όποτε το θέλουμε..
3. Μέσα απο τη nova μπορώ να βλέπω και ιταλικά κανάλια? ισπανικά?
4. Πόσο θα κοστίσει ο εξοπλισμός και τί χρειαζόμαστε?
5. Υπάρχει πακέτο καλύτερο του nova?
6. Θα μπορώ να βλέπω ΟΛΑ τα free κανάλια που υπάρχουν?

Αυτά για αρχή αλλά είμαι σίγουρος πως θα γεννηθούν και άλλες ερωτήσεις στη συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ!-bye-

Κοινό πιάτο αρκεί και για τους δυο σας.
Ο νέος αποκωδικοποιητές της νόβα είναι παντρεμένος με την κάρτα με αποτέλεσμα να παίζει, η κάρτα, μόνο στον ιδικτησιακό δέκτη.
Το card sharing σε διαφορετικές ιδιοκησίες είναι παράνομο, οπότε πρέπει να έχετε δύο συνδρομές, μία για τον καθένα.
Το πιάτο της νόβα είναι μικρό και επαρκεί μόνο για τον hotbird.
Για περισσότερες επιλογές βάζεις ένα μεγαλύτερο πιάτο, πχ gibertini 1.2 κεντραρισμένο στον astra 19 με παράκεντρο τον hotbird (αν θες να βλέπεις και το αλβανικό, βάζεις και ένα lnd στις 16 μοίρες) και έτσι οι επιλογές αυξάνουν. Θα χρειαστείς όμως και άλλον δέκτη του εμπορίου. Αν βιαστείς (νομίζω πως ισχύει μέχρι 31/08 μπορεί να βρεις σκέτη κάρτα νόβα, η οποία είτε με μια μοντούλα ιρντέτο, είτε τοποθετημένη σε card reader, ενός dreambox πχ, μπορεί να παίζει και έτσι να έχεις έναν δέκτη, γλυτώνοντας αυτόν της νόβα. Τώρα αν σκοπεύεις να βλέπεις hellas sat2(με την προοπτική να ξεκινήσει το μπουκέτο του ΟΤΕ στις 39 μοίρες) ή/και sky στις 28,2 τότε είτε θα πρέπει να βάλεις δεύτερο gibertini, είτε να πας στη λύση ενός Τ90 wave frontier, το οποίο όμως λόγω μικρότερου μεγέθους συνεπάγεται λιγότερα κανάλια στις 28,2 κυρίως.
Για τα κόστη καλύτερο είναι ρωτήσεις αυτόν που θα σου κάνει την εγκατάσταση και εξαρτάται από τα πόσα σημεία (πρίζες) θα βλέπουν ανεξάρτητα, τα πιάτα, τους δέκτες που θα πάρεις, τις συνδρομές νόβα (υπολόγισε γύρω στα 250 ευρώ για κάθε συνδρομή), τα μέτρα του καλωδίου που θα χρησιμοποιηθεί κτλ.
Αυτά τα εισαγωγικά, αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα βρεις όλες τις απαντήσεις που θες...

Η τηλεόρασή μου είναι μία 42άρα Philips σειράς 7000 .. με 4 υποδοχές HDMI..

Πρέπει να προσέξω κάτι στον αποκωδικοποιητή? Επειδή κ τώρα δεν έχω καλή εικόνα στην τηλεόραση (λόγω κακής λήψης της κεραίας) δεν την έχω χαρεί ακόμα την HDTV μου..

Πρέπει να προσέξω κάτι στον εξοπλισμό μου ωστε να έχω το 100% των ικανοτήτων της τηλεόρασης?

Με τον αποκωδικοποιητή της Nova, δεν μπορείς να έχεις ψηφιακή έξοδο εικόνας και να πάρεις το 100% της τηλεόρασης σου. Το καλύτερο που μπορείς να έχεις είναι RGB μέσω scart.

A δηλαδή μέχρι εκεί είναι τα όρια της ποιότητας ε?.. Μάλιστα..

Και να ρωτήσω κάτι ? Η ποιότητα της εικόνας της NOVA σε LCD τηλεόραση είναι καλή? Κατα την γνώμη σας..?

Λοιπόν, τελικά ο θείος μου είχε μία ιδέα και θα μετατρέψουμε ένα υπόγειο που έχει, σε playroom, οπότε θα πηγαίνω εκεί κ θα βλέπω αγώνες και γενικά δορυφορική αν θέλω.. οπότε μιάς κ είναι στο σπίτι του μπορούμε να κάνουμε card sharing (μιας κ η λειτουργία pvr απο ό,τι έχω ακούσει έχει θέματα.. )

Πήγα λοιπόν σε έναν ηλεκτρονικό και μου έδωσε την εξής προσφορά..

1,ΔΕΚΤΗΣ 99-129€ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
2,ΠΙΑΤΟ 80CM 29€
3,LNB 19€
4.ΒΑΣΗ 15€
5,CART SHARE 279€
6.ΚΑΛΩΔΙΟ UTP & ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ
7.ΕΡΓΑΣΙΑ 89€

ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΦΠΑ

Είναι καλές οι τιμές? Τί λέτε ? Βγαίνει 631 ευρώ με τις μικρότερες τιμές ΧΩΡΙΣ τα καλώδια.. ΠΟΛΥ δεν είναι?:slapface:

Αν εξαιρέσεις την υψηλή τιμή του card splitter που και αυτή εξαρτάται από το τι σου πρότεινε, τα υπόλοιπα είναι μάλλον σε λογική τιμή.
Ασύρματο card splitter μπορείς να βρεις και με 140 .

Θα επανέλθω με ακριβή στοιχεία! Ευχαριστώ πάρα πολύ AlexT.

Άλλη μία ερώτηση. Σχετικά με το Forthnet+Nova μαζί..

Αξίζει ?

1. Δεσμεύεσαι για έναν ολόκληρο χρόνο με τη Forthnet και για να αποδεσμευτείς, χρειάζεται να καταβάλεις απο 170 έως 270 ευρώ (πήρα τηλ. στη Forthnet και ρώτησα..)

2. Στην περιοχή που μένω, πιάνω μετα βίας 2Μbps μέσω Connx αυτή τη στιγμή οπότέ πιστεύω πως θα έχω προβλήματα με την Forthnet.. (εδώ έχω με ΟΤΕ)

3. Πληρώνεις κανονικά τα έξοδα για εγκατάσταση και εξοπλισμό, όσα θα πλήρωνα και κανονικά (σκέτη Nova)

Οπότε μόνο έκπτωση δεν μένει.. (σε περίπτωση προβλήματος πάντα..).. Εσείς τί λέτε ?

Εντωμεταξύ μίλησα και με την nova και μου είπαν πως ο αποκωδικοποιητής είναι "παντρεμένος" με την κάρτα.. πώς εγώ θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω άλλο αποκωδικοποιητή ? (αυτή είναι εγκυκλοπαιδική ερώτηση..):grandpa:

Με απλά και λιτά λόγια, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η Forthnet είναι από τις χειρότερες. Και εάν κρίνω από την αθλειότητα του Connx (πιάνω 13mbps και πάνω από 30 δευτερόλεπτα συνεχόμενα δεν έχω δει.) τότε άστα Χαράλαμπε.

Από σήμερα και στο εξής, οι νέοι συνδρομητές της NOVA θα παίρνουν κάρτα που θα είναι "παντρεμενη" με το δικό τους αποκωδικοποιητή και δε θα πάιζει σε άλλον. Για να έχεις κάρτα που παίζει σε οποιονδήποτε δέκτη, θα μπορούσες ίσως να βρεις μια παλιά κάρτα απο κάποιον φίλο σου που είχε NOVA και την έκοψε και να την ξαναενεργοποιησεις εσύ (συνεχίζοντας τη συνδρομή του) σε όποιο δέκτη αγοράσεις.

Για το αν αξίζει η προσφορά forthnet & nova, εξαρτάται από το πως το βλέπει κανείς. Εγώ είχα Conn-x TV και ο λογαριασμός έφτανε τα 120 ευρώ το δίμηνο (60 το μήνα). Την έκανα λοιπόν για forthnet και με τα ίδια χρήματα (adsl economy, αφού δεν κάνω πολλά τηλεφωνήματα) έχω nova (που έχει σαφώς καλύτερο περιεχόμενο από conn-x, προς το παρόν). Όμως, όπως πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, είχε και λάκκο η φάβα. 70 ευράκια η εγκατάσταση της nova, και επίσης, επειδή, λέει, η nova εκδίδει λογαριασμό κάθε 15 του μήνα που αφορά τον επόμενο μήνα (προπληρωμή), θα μου έρθει ένας λογαριασμός με δύο μήνες μαζί (Σεπτέμβρη & προπληρωμή Οκτώβρη).

Οπότε αυτό που λαμβάνω σαν συμπέρασμα, είναι οτι μάλλον το καλύτερο θα είναι να βάλω nova σκέτη και να αφήσω το internet στην μίζερη κατάσταση που βρίσκεται.. (2mbps δλδ..)

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Οπότε αυτό που λαμβάνω σαν συμπέρασμα, είναι οτι μάλλον το καλύτερο θα είναι να βάλω nova σκέτη και να αφήσω το internet στην μίζερη κατάσταση που βρίσκεται.. (2mbps δλδ..)

Αν είσαι στο δίκτυο της forthnet και δουλεύει καλά, γλιτώνεις σημαντικά χρήματα. Αλλά τσεκάρισε πρώτα με τον αριθμό του τηλεφώνου σου στο site της forthnet αν παρέχεται η υπηρεσία στην περιοχή σου
http://adslwizard.forthnet.gr/

Για να δεις τι ταχύτητες υποστηρίζονται στην περιοχή σου υπάρχει η εφαρμογή της ΕΕΤΤ στη διεύθυνση http://mapsrv1.terra.gr/eettutilities/map.aspx Έχει προστεθεί μάλιστα και η επιλογή ΚΟ.Μ.Ε.Χ για τη μέτρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής σου.

Το πακέτο που προσφέρει η Forthnet λειτουργεί ως μια ενιαία υπηρεσία δηλαδή αν δεν θες κάποια στιγμή να έχεις Nova δεν θα έχεις και ιντερνετ.

Και φυσικά υπάρχουν οι περιορισμοί με το παντρεμα του Δέκτη που και HD δεν είναι και δεν έχει έξοδο HDMI ή και component για upscale των καναλιών.

Το πακέτο που προσφέρει η Forthnet λειτουργεί ως μια ενιαία υπηρεσία δηλαδή αν δεν θες κάποια στιγμή να έχεις Nova δεν θα έχεις και ιντερνετ.

Αυτό, απ'όσο ξέρω δεν ισχύει. Αν κόψεις την nova, απλά παύεις να έχεις την έκπτωση της forthnet.

Last edited:
Έτσι ακριβώς είναι όπως τα λέει ο mmoukiou.. Πάντως απο ό,τι μου είπαν απο forthnet η αποδέσμευση ξεκινάει απο 170 ευρώ και φτάνει στα 270 ευρώ έτσι κ τα κόψεις όλα!!!!

Papasouzakias, υπάρχει τρόπος να βρώ κάρτα (πιο παλιά) μόνη της και να βάλω έναν αποκωδικοποιητή της αρεσκείας μου? Σύμφωνα με την εμπειρία σου.. ? Σε γενικές γραμμές δλδ. υπάρχει στόκ ακόμα?

Αυτό για την προσφορά της Forthnet ως ενιαίας υπηρεσίας το είχα διαβάσει σε κάποιο forum.Αν το λέτε ίσως και δεν ισχύει. Επειδή πολλοί γνώριζαν ότι από 1 Αυγούστου η Nova σταματάει τη διάθεση προπληρωμένων καρτών είχαν προμηθευτεί ποσότητες για να έχουν κάποιο στοκ. Αν δε βρεις σε ελληνικά καταστήματα θα βρεις πιθανότατα σε καταστήματα του εξωτερικού σε υψηλότερη τιμή φυσικά. Απλά δεν είμαστε σίγουροι αν στο μέλλον η Nova καλέσει όλους τους κατόχους υποχρεωτικά να αλλάξουν την κάρτα τους με τις καινούργιες.

Οπότε μετά.. την πατήσαμε ε? Αλλά μπορεί ρε γαμώτο να το κάνει αυτό? Είναι χούντα αυτή η κίνηση..! Να έχεις δώσει τόσα λεφτά και να τα πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων? Έτσι κ γίνει κ αυτό τί να πώ?

Πάντως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως καινούργιο "παίκτη" στο χώρο των δορυφορικών.. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Κατάντια είναι αυτά που κάνει η ΝOVA...

Πάντως απο ό,τι μου είπαν απο forthnet η αποδέσμευση ξεκινάει απο 170 ευρώ και φτάνει στα 270 ευρώ έτσι κ τα κόψεις όλα!!!!

Σωστά. Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε συμβόλαιο κάνεις, με οποιοδήποτε πάροχο internet. Υπάρχει κόστος αποδέσμευσης, στην περίπτωση που θέλεις να διακόψεις πριν την λήξη της προσυμφωνημένης περιόδου.

Πάντως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως καινούργιο "παίκτη" στο χώρο των δορυφορικών.. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Κατάντια είναι αυτά που κάνει η ΝOVA...

+1000