Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Πάντως φίλος μου, που έχει κ αυτός τον Panasat 1110, τον έχει φορτώσει με όλα τα κανάλια και των 29 transponders (περίπου στα 800+) και δεν κολλάει..

Ίσως "παίζει" απο κομμάτι σε κομμάτι...:hmmmm2:

Αγορασα προσφατα αυτον τον δεκτη με 88 ευρω (σε αντικατασταση χαλασμενου PACE 810)...

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19754

Πιανει 1200-1300 καναλια και ειναι και πολυ καλυτερος σε ευκολιες και ρυθμισεις απο τους Patatasat...αρκει βεβαια καποιος να εχει παλια καρτα και να μην ειναι κλειδωμενη...

Δε θα δεις καμία διαφορά με άλλα καλώδια (στην καλύτερη θα είναι αμελητέα). Μόνο πρόσεξε να βάλεις στα settings της εικόνας του αποκωδικοποιητη RGB mode, αυτό έχει τεράστια διαφορά. Κατα 99% θα στο ρυθμίσει ο τεχνικός.

Στη δική μου composιte έχω βάλει και είναι πολύ καλύτερη η εικόνα.Και όχι απλά καλύτερη αλλά στο RGB είναι ένα βήμα πιο πάνω απο το χάλια..

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Στη δική μου composιte έχω βάλει και είναι πολύ καλύτερη η εικόνα.Και όχι απλά καλύτερη αλλά στο RGB είναι ένα βήμα πιο πάνω απο το χάλια..
Αυτό είναι τεχνικά αδύνατο. Κάτι άλλο συμβαίνει.. Το scart σου είναι full?

Χονδρικά, η αναλογική ιεραρχία είναι:

• Component
  • RGB
  • S-Video
  • Composite, η οποία είναι με αναμφισβήτητη διαφορά η χειρότερη σύνδεση και την επιλέγουμε μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Αυτό είναι τεχνικά αδύνατο. Κάτι άλλο συμβαίνει.. Το scart σου είναι full?

Χονδρικά, η αναλογική ιεραρχία είναι:

• Component
  • RGB
  • S-Video
  • Composite, η οποία είναι με αναμφισβήτητη διαφορά η χειρότερη σύνδεση και την επιλέγουμε μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση.

Mισό λεπτάκι έκανα λάθος..

Εξηγούμαι: Το scart μου είναι συνδεδεμένο σε καλώδιο που στην μία άκρη έχει μεν υποδοχή για scart αλλά στο τέλος υπάρχει διαφορετική άκρη η οποία συνδέεται σε υποδοχή της τηλεόρασης μου που λέγεται "RGB out".

αλλά και πάλι στην επιλογή "έξοδος TV Scart" στο Nova μου έχει RGB και Composite. Όταν βάζω RGB η εικόνα χειροτερεύει, δεν κάνω λάθος σε αυτό. Me composite είναι τέλεια. Πως γίνεται αυτό..

Last edited:
Γίνεται γιατί το scart δεν είναι rgb, απλά έχεις σκαρτ από τη μία, 2 rca κόκκινο άσπρο που είναι ο ήχος και 1 κίτρινο που είναι το composite από την άλλη....

Είναι ένα απλό scart σε rca !!!!

Γίνεται γιατί το scart δεν είναι rgb, απλά έχεις σκαρτ από τη μία, 2 rca κόκκινο άσπρο που είναι ο ήχος και 1 κίτρινο που είναι το composite από την άλλη....

Είναι ένα απλό scart σε rca !!!!

Rca σύνδεση κόκκινο-άσπρο υπάρχει μεταξύ Home Cinema- αποκωδικοποιητή Nova για ήχο.

Για εικόνα όμως επιμένω έχω Scart to Scart που φεύγει απο το Nova και είναι συνδεδεμένο σε ένα καλωδιάκi κάτι σαν αντάπτορα ξεχωριστό -που μου παρείχε η TV συγκεκριμένα- με άκρες Scart και η άλλη άκρη του είναι κάτι σαν usb και μπαίνει σε υποδοχή RGB out πάνω στην τηλεόραση.

Παίζει και να σε μπέρδεψα.. έτσι είναι όμως δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.

Last edited:
Με μπέρδεψες όντως !!!!!!!!!!:flipout:

Δοκίμασε ένα καλύτερο scart καλώδιο να δεις !!!!!

υ.γ. τι tv έχεις ????? μοντέλο ????

Με μπέρδεψες όντως !!!!!!!!!!:flipout:

Δοκίμασε ένα καλύτερο scart καλώδιο να δεις !!!!!

υ.γ. τι tv έχεις ????? μοντέλο ????

Την Samsung την 8000 έχω και αυτό το αξεσουάρ που έχει είναι ένα καλωδιάκι που στην μία άκρη έχει υποδοχή για scart και στην άλλη κάτι σαν usb είναι που μπαίνει πίσω απο την τηλεόραση στην θέση RGB out.

Κάτι τρέχει με τις ρυθμίσεις στην τηλεόραση, ψάξτο λίγο με το manual.....

Κάτι τρέχει με τις ρυθμίσεις στην τηλεόραση, ψάξτο λίγο με το manual.....

Αυτό που θέλω να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι η τηλεόραση αυτή δεν έχει υποδοχή scart. Γιαυτό παρέχει και το καλωδιάκι που σου ανέφερα παραπάνω. :)

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Nova και δορυφορική λήψη.

Την Samsung την 8000 έχω και αυτό το αξεσουάρ που έχει είναι ένα καλωδιάκι που στην μία άκρη έχει υποδοχή για scart και στην άλλη κάτι σαν usb είναι που μπαίνει πίσω απο την τηλεόραση στην θέση RGB out.
o.k. αντιληπτό. Οι slim σειρές της Samsung δεν έχουν απευθείας είσοδο scart αλλά χρησιμοποιούν ειδικό αντάπτορα ο οποίος παρέχεται στη συσκευασία. Συνεπώς το πρόβλημα σου βρίσκεται στο scart to scart καλώδιο το οποίο χρησιμοποιείς για να συνδέσεις δέκτη και αντάπτορα της TV. Δοκίμασε ένα άλλο καλύτερης ποιότητας.

Τώρα να πάω να δώσω 30 ευρώ για scart απο τη στιγμή που σε 1 εβδομάδα θα έχω τον Mvision και θα δουλεύω με HDMI δεν είναι και τόσο σοφό. Πιο πολύ απο περιέργεια θα πάρω ένα γύρω στα 10-12 ευρώ -τόσο κάνει και το άλλο που έχω- να δω αν υπάρχει διαφορά όπως την λέτε.

Μόλις γύρισα απο Κωτσόβολο. Πήγα και πήρα scart to scart ένα τελευταίο κομμάτι είχε μείνει το οποίο είχε 30 ευρώ, μου το άφησε 15. Δύναμη, με επίχρυσες άκρες και χοντρό καλώδιο καμία σχέση με αυτό που είχα.

Και πάλι ρε παιδιά μου κάνει τα ίδια. Πάλι στο composite αναγκάζομαι να το έχω γιατί στο RGB μου βγάζει αλλοιωμένη την εικόνα. Επαναλαμβάνω όμως ότι μια χαρά τέλεια-άψογη εικόνα έχω και στο composite. Μήπως τελικά είναι και θέμα συσκευής Nova?

Δεν με απασχολεί και πολύ βέβαια αφου σε 1 εβδομάδα θα δουλεύω με δέκτη με hdmi βέβαια αλλά θα μου μείνει η περιέργεια τελικά..

Πάντως φίλος μου, που έχει κ αυτός τον Panasat 1110, τον έχει φορτώσει με όλα τα κανάλια και των 29 transponders (περίπου στα 800+) και δεν κολλάει..

Ίσως "παίζει" απο κομμάτι σε κομμάτι...:hmmmm2:

Και στον δικό μου Panasat 1110 με 600 και με 800 και με 900 κανάλια , δεν κάνει κολλήματα ή τίποτα άλλο !!! :chinscratch:

Καλημέρα, έχω κάποιες ερωτήσεις και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Είμαι συνδρομητής nova εδώ και 3 χρόνια έχω το παλιό δέκτη panasat με το standar εξοπλισμό (το 60αρι πιάτο και 1 lnb) και πρόκειται σύντομα να μετακομίσω. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις :
1. Θέλω στο καινούργιο σπίτι να συνεχίσω το πακέτο nova αλλά να πιάνω και astra. Μπορώ και αν ναι πως;
2. Αν γίνεται το παραπάνω, πως μπορούμε να βλέπουμε άλλο κανάλι στο σαλόνι και άλλο στο υπνοδωμάτιο;

Καλημέρα, έχω κάποιες ερωτήσεις και χρειάζομαι τη βοήθεια σας.
Είμαι συνδρομητής nova εδώ και 3 χρόνια έχω το παλιό δέκτη panasat με το standar εξοπλισμό (το 60αρι πιάτο και 1 lnb) και πρόκειται σύντομα να μετακομίσω. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις :
1. Θέλω στο καινούργιο σπίτι να συνεχίσω το πακέτο nova αλλά να πιάνω και astra. Μπορώ και αν ναι πως;
2. Αν γίνεται το παραπάνω, πως μπορούμε να βλέπουμε άλλο κανάλι στο σαλόνι και άλλο στο υπνοδωμάτιο;

Λοιπον,
Οταν με το καλο μετακομισεις βαζεις στο πιατο δυο LNB με ενα switch και ετσι αποκτας και astra. Τωρα οσο αφορα το θεμα να βλεπεις δυο διαφορετικα καναλια σε δυο δωματια αυτο προυποθετει η
α. Τον νεο δεκτη PVR της NOVA που εχει 3 (αν θυμαμαι καλα) tuners οποτε βλεπεις οτι θελεις οπου θελεις. Βεβαια αυτο εχει και μηνιαιο τελος χρησης (σιγα μην το δινανε τσαμπα)
ειτε
β. Τον δεκτη που εχεις τωρα αλλα να χρησιμοποησεις card splitter system
Νικος

Και συνεχίζω.......
Αλλάζω πιάτο η όχι ; (Νομίζω χρειάζεται κινητό πιάτο)
Για το card splitter system τι ακριβώς κάνει και που το βρίσκω;
Να φανταστώ ότι δεν μπορώ να βλέπω στο σαλόνι κανάλι απο hotbird και στο υπνοδωμάτιο απο astra. Σωστά ;
Ευχαριστώ