ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Μέχρι τώρα κανένα υποψήφιο μέλος δεν είχε αρνητική γνωμοδότηση από το ΔΣ

Για την ιστορία υπήρχε υποψήφιο μέλος που δεν ήταν πολύ "γνωστό" για να προταθεί κατευθείαν από 5 μέλη οπότε φρόντισε, να κάνει τις απαραίτητες γνωριμίες, για να πάρει κάποιες πληροφορίες, αλλά και για να ενημερώσει το σκοπό επιθυμίας εγγραφής του και ......... κανένα πρόβλημα.

Ο Χρήστος πρέπει να συγκέντρωσε 3-4 προτάσεις από ιδρυτικά μέλη, ενώ υπήρξαν αρκετά μέλη που τήρισαν μια στάση αναμονής, ώστε να δουν ποιός είναι ο σκοπός δημιουργίας, ενός κλώνου του avclub.

Μεταξύ μας, τολμώ να συμπεράνω αυθόρμητα ότι αν δεν υπήρχε η κίνηση δημιουργίας ενός νέου χώρου, δεν θα είχαμε τώρα αυτή τη συζήτηση.

Προσωπικά δεν βρίσκω σκόπιμο να δηλώσω εδώ τη στάση που κράτισα, αλλά οφείλω να πω, πως μέχρι τώρα στα ιδρυτικά μέλη επικρατεί ένας αλληλοσεβασμός για τις θετικές ή μη προτάσεις για τα υποψήφια νέα μέλη και δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να σταματήσω να σέβομαι τις επιλογές των συναδέλφων.

Εγω απο την αλλη πλευρα , σαν χομπιστας, χαιρομαι αφανταστα που υπαρχει το avclub.gr, το audiovideo.gr, το avsite.gr, το avmentor, το avsforum.com, το avforum.co.uk, κτλ κτλ κτλ.
Αλλα εγω εχω αλλη οπτικη του θεματος περι των "κλωνων". Ισως υπολογιζω κι αλλα πραγματα.

:grinning-smiley-043

Άσχετα με το θέμα του Χρήστου, και με το πιά πλευρά έχει το δίκιο, αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός οτι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από την εποχή της "παρέας" πράσαμε στην εποχή του "No hits no money".
Σε καλό να μας βγεί.

Άσχετα με το θέμα του Χρήστου, και με το πιά πλευρά έχει το δίκιο, αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός οτι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από την εποχή της "παρέας" πράσαμε στην εποχή του "No hits no money".
Σε καλό να μας βγεί.

Σαφως και ειναι ασχετο με το θεμα μου (που κατεμε, δεν υπαρχει κανενα θεμα ξαναλεω).

Απλα οπως λες κι εσυ, αυτα ολα θυμιζουν αλλες εποχες , με καθεστωτα τετοια που ολοι καυχιομασταν οτι αφησαμε πισω μας οταν ξεκινησαμε το avclub.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σε καλό να μας βγεί.

Τα είπες όλα Μπάμπη ....:grinning-smiley-043

Σε καλό να μας βγεί.

στην εποχή της παρέας Μπάμπη μου είχαμε 1000 μέλη.
Σήμερα έχουμε 12300 με σαφή προβολή τα 20000 τον Ιούνη του 2009.
Οι ανάγκες σε bandwidth πήγανε στα ουράνια, καθώς και οι απαιτήσεις μελών όταν "αργούσε" ο σέρβερ.
Σήμερα οι συνδρομές των μελών του σωματείου δεν φτάνουν γιά το hosting...

Σε καλό να μας βγεί.

Οντως φυγαμε απο την εποχη της "παρεας".. Εκεινη την εποχη, κανένας απο την παρεα δεν θα διανοούταν να ιδρύσει μονος του ανταγωνιστικό φορουμ του avforum/avclub με θεματα (εστω και τα δικα του) copy/paste...
Παρ ολα αυτα θεωρω οτι ακομα και σημερα, υπαρχουν περιθωρια συζητησης και εξευρεσης λυσεων στις οποιες παρεξηγησεις που μπορει ανθρωπινα να εχουν δημιουργηθει μεταξυ μας, διοτι σε τελικη αναλυση, ολοι μας κουβαλαμε την ιδια τρελα... Αυτο ομως προυποθετει μια ειλικρινή κουβέντα προσωπο με προσωπο, οπως προτεινα προηγουμενως αλλα δεν ειδα καποια ουσιαστική ανταποκριση...

Από την εποχή της παρέας φύγαμε . Η αίσθηση της παρέας όμως δεν έχει αλλάξει.

Απλά κάποιοι, γιά κάποιους ανεξήγητους λόγους, προτιμούν να βλέπουν τους υπόλοιπους από έξω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

στην εποχή της παρέας Μπάμπη μου είχαμε 1000 μέλη.
Σήμερα έχουμε 12300 με σαφή προβολή τα 20000 τον Ιούνη του 2009.
Οι ανάγκες σε bandwidth πήγανε στα ουράνια, καθώς και οι απαιτήσεις μελών όταν "αργούσε" ο σέρβερ.
Σήμερα οι συνδρομές των μελών του σωματείου δεν φτάνουν γιά το hosting...

Δημήτρη, το καταλαβαίνω. Και βεβαίως ξέρω τι τραβάτε κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα για να στηθεί και να λειτουργήσει σωστά αυτός ο χώρος.
Δεν είμαι ούτε αφελής αλλά ούτε και αγνώμων.
Φοβάμαι όμως, από κάποιες ενδείξεις, οτι από την εποχή που λέγαμε "δεν μας νοιάζει αν θα είμαστε 500 άτομα ή 50,000" τώρα βαδίζουμε πρός το άλλο άκρο.
Μακάρι να κάνω λάθος.

Μπα. Το ίδιο παραμένει Μπάμπη.
Αλλά καμμιά φορά οι εξελίξεις σε ξεπερνάνε.
Γι' αυτό ήταν σοφή η κίνηση για την ίδρυση μη κερδοσκοπικού σωματείου.

πάντως με συνδρομές μόνο και χωρίς χιτς και διαφημίσεις δεν συντηρείται ο ιστοχώρος.

Μεταξύ της επιλογής 500 ή 50000 θα ήταν η εύκολη λύση το 500.
Όμως σε κάθε μποτιλιάρισμα ή πέσιμο ο εκνευρισμός όλων (είναι δεδομένο) μεγάλος.
Οπότε το μπροστά είναι μονόδρομος.

Φυσικά κάθε βοήθεια δεκτή...:food-smiley-005:

Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

πάντως με συνδρομές μόνο και χωρίς χιτς και διαφημίσεις δεν συντηρείται ο ιστοχώρος.

Προφανώς.
Εγώ δεν είμαι αντίθετος σ' αυτό. Απλά να υπάρχει μιά ισορροπία.
Τα hits και οι διαφημίσεις είναι το μέσον... Αν όμως δεν διατηρήσουμε τον σκοπό τί να το κάνω το μέσον;

Ακόμη και αν είναι αναγκαία η διαρκής αναθεώρηση σε πρόσωπα ή θεσμούς, βαρύνοντα ρόλο διαδραματίζει η πρόθεση και η τρέλα προς το αντικείμενο. Αυτές σαν πυξίδα αρκούν.

Δεν ξερω ποσο εκτος θεματος ειμαι, οπως επισης και ποσο η αποψη μου εχει καμια σημασια για τα λοιπα μελη (του φορουμ ή του σωματιου)

Δεν υπαρχει καμια σχεση στο "δεσιμο" που υπηρχε λιγο παλαιοτερα (πχ περισυ) σε σχεση με το σημερα.

Αρκετες φορες, μου δινεται η εντυπωση, οτι ειμαστε πολλα, επιτρεψτε μου την εκφραση "avclub-ακια" εντος του avclub.

Δεν λεω πως ειχα στο μυαλο μου να ειναι το avclub, μετα απο διαφορες ζημωσεις, καυγαδες, αποχωρησεις κλπ κλπ, αλλα σιγουρα δεν ηταν με την μορφη που παιρνει τωρα.
Πολυ πλαστικουρα μου μοιαζει, μακαρι να ειμαι εκτος τοπου, χρονου και πραγματικοτητας.

Εαν το μηνυμα μου κρινεται ως μη σωστο ή προσβλητικο, ή τελος παντων οπως, ας το διαγραψετε.

Ασφαλώς 12500 μέλη δεν μπορούν να νοηθούν σαν "παρέα".Ούτε με τα 1000 ήταν "παρέα".Κάποιοι ήταν και κάποιοι(η συντριπτική πλειοψηφία) δεν συμμετείχαν.

Παρέες εξακολουθούν να υπάρχουν και τώρα,συναντήσεις προγραμματισμένες ή όχι,γίνονται σε πολύ τακτική βάση σε σπίτια κι έξω,γνωριμίες και φιλίες αναπτύσονται κι όποιος το επιθυμεί έρχεται ελεύθερα κι είναι καλοδεχούμενος στις ανοιχτές αυτές συναντήσεις.

Οσοι επιλέγουν να μην συμμετέχουν,δεν συμμετέχουν όχι γιατί αποτρέπονται,αλλά γιατί δεν το επιθυμούν(για πολλούς και διαφορετικούς λόγους).

Last edited:
Δυστυχώς ή ευτυχώς, ως νέο ακόμα μέλος εγώ του εδώ φόρουμ, δεν έχω ικανή εικόνα για το άτομο που έχει γίνει κύριο θέμα του νήματος.
Άρα δε μπορώ να έχω προσωπική και ουσιαστική άποψη για το αν δηλαδή θα έπρεπε ή όχι να γίνει αποδεκτή η αίτηση του για την αποδοχή και ενσωμάτωσή του στο λεγόμενο σωματείο που στηρίζει και το εδώ φόρουμ. Φυσικά ακόμα κι αν μπορούσα να είχα κάποια ουσιαστική άποψη περί αυτού, αναγνωρίζω πλήρως ότι δε θα έπαιζε κανένα ρόλο στις όποιες αποφάσεις, όποιου ΔΣ τη στιγμή που δεν ανήκω σε αυτό.
Βέβαια δε μπορώ να έχω ικανή άποψη, μόνο όσο αφορά αυτό καθ' αυτό το ίδιο το μέλος και την όποια συμμετοχή του στο εδώ φόρουμ (αν και απ' ότι βλέπω, ακόμη και ιδρυτικά μέλη σωματίου και φόρουμ αναγνωρίζουν την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του, τουλάχιστον μέχρι πολύ πρόσφατα ενώ παράλληλα, ακόμα και το εδώ post counter του για εμένα, και όχι μόνο εμένα βέβαια, λέει αρκετά παραπάνω από απλά ένα μεγάλο νούμερο). Γενικότερα όμως, άποψη για το πώς αναφέρονται ορισμένα θέματα και έννοιες εδώ μέσα, μπορώ να έχω και να την εκφράσω αν θέλω πράγμα που θα προσπαθήσω να κάνω ευθύς αμέσως.

Παρατηρώ λοιπόν ότι υπάρχει η ξεκάθαρη τάση, βάσει γραμμής που προκύπτει από κανόνες που όμως προφανώς από τα ιδρυτικά μέλη φτιάχτηκαν και κατοχυρώθηκαν, ότι δε μπορεί να γίνει κάποιος μέλος του σωματίου αν π.χ. στο φόρουμ του σωματίου γράφει, είτε σε posts είτε στην υπογραφή του, links κάποιου άλλου "ανταγωνιστικού" σε αντικείμενο κύριας ασχολείας του χώρου, όπως για άλλο φόρουμ δικό του ή μη (το γενικεύω κάπως, μιας και δε θέλω να πιστεύω ότι το θέμα προσωποποιήται αποκλειστικά στις σχετικές ενέργειες του Χρήστου).
Ο δε κύριος λόγος που είδα εγώ να έχει προβληθεί με σκοπό να αιτιολογήσει την ισχύ αυτής της γραμμής είναι, η απόλεια εσώδων από την πιθανή μεταστροφή των εδώ διαφημηζομένων ή ακόμα και των απλών μελών του εδώ φόρουμ (άρα και η δυναμική του φόρουμ, άρα και η αξία του ως προς τους διαφημιζόμενούς του) προς τον εναλλακτικό, από εδώ προβαλόμενο ιστοχώρο, μέσω των δηλόσεων του (έμμεση διαφήμιση), από το μέλος που τον προβάλει εδώ. Έσοδα που απλώς τείνουν να καλύψουν τα έξοδα του φόρουμ δεδομένου ότι δε θα έφταναν τα κατευθείαν έσοδα από τις όποιες οικονομικές συνδρομές των υπαρχόντων μελών του σωματίου.

Ελπίζω ώς εδώ, να μην έχω κάνει κανένα σοβαρό λάθος στην αντίληψη και παρουσίαση των πραγμάτων!

Αυτό που με ενοχλεί αισθητικά εμένα από όλο αυτό είναι, η εστίαση σχεδόν όλων των προβλημάτων, στον οικονομικό πάλι παράγοντα!
Και εδώ "τα λεφτά προηγούνται" λοιπόν, έστω και για μη κερδοσκοπικούς λόγους!
Γιατί, όλα τα άλλα που μπορεί να εξαχθούν από την ερμηνεία λέξεων όπως "ανταγωνισμός", εμένα μου κάνουν τουλάχιστον "ρηχά" δεδομένου ότι ο εδώ χώρος δε παύει να είναι τελικά ένα ΦΟΡΟΥΜ, όχι επιχείρηση!
Το νόημα δηλαδή είναι να μπαίνει ο καθένας μας, όπως μπαίνει σε όλα τα άλλα φόρα και να κάνει το κέφι του απροβλημάτιστα, να αλλάζει απόψεις με άλλα μέλη, να γνωρίζει νέα πράγματα πάνω σε ότι τον ενδιαφέρει και να μεταδίδει τις γνώσεις του και σε άλλους όποτε μπορεί. Ούτε να εξαρτάτε από τα όποια οικονομικά ούτε να νιώθει τον περιορισμό στο να προτείνει, τελείως καλοπροαίρετα και άλλους παράλληλους χώρους που έτσι κι αλλιώς και υπάρχουν και θα αυξάνονται και μπορεί στο κάτω κάτω ο καθένας μας να τους βρει με ελάχιστο πια ψάξιμο.

Ελπίζω η προβολή του link του blog μου στην υπογραφή μου να μη με κατατάσσει σε ανταγωνιστή από κάποια στιγμή και μετά!:flipout:

Το κάθε τι μπορεί να φαίνεται λογικό ανάλογα με την βάση που το στήνεις.

Εχει γραφεί πολλές φορές,ότι είναι άλλο το φόρουμ κι άλλο το σωματείο. Το σωματείο,είναι κάτι πολύ ευρύτερο κι έχει ανάλογα ευρύτερους στόχους κι επιδιώξεις.Δεν ζητείται τίποτα απο τα απλά μέλη του φόρουμ,τα οποία απολαμβάνουν το φόρουμ με έξοδα των μελών του σωματείου,που είναι απλοί μισθοσυντήρητοι ιδιώτες.

Για παράδειγμα,θα μπορούσε το σωματείο να διοργανώσει μουσικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις,να νοικιάσει στέγη συνάντησης και διασκέδασης για χομπίστες,να μετακαλέσει ειδικούς κλπ.Για να καθωριστεί και να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα δυστυχώς απαιτούνται πάλι χρήματα.

Ετσι έχουν τα πράγματα.Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν,για πράγματα που απολαμβάνουμε δωρεάν,χάρις τους κόπους και τις θυσίες άλλων.

Το κάθε τι μπορεί να φαίνεται λογικό ανάλογα με την βάση που το στήνεις.

Εχει γραφεί πολλές φορές,ότι είναι άλλο το φόρουμ κι άλλο το σωματείο. Το σωματείο,είναι κάτι πολύ ευρύτερο κι έχει ανάλογα ευρύτερους στόχους κι επιδιώξεις.Δεν ζητείται τίποτα απο τα απλά μέλη του φόρουμ,τα οποία απολαμβάνουν το φόρουμ με έξοδα των μελών του σωματείου,που είναι απλοί μισθοσυντήρητοι ιδιώτες.

Για παράδειγμα,θα μπορούσε το σωματείο να διοργανώσει μουσικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις,να νοικιάσει στέγη συνάντησης και διασκέδασης για χομπίστες,να μετακαλέσει ειδικούς κλπ.Για να καθωριστεί και να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα δυστυχώς απαιτούνται πάλι χρήματα.

Ετσι έχουν τα πράγματα.Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν,για πράγματα που απολαμβάνουμε δωρεάν,χάρις τους κόπους και τις θυσίες άλλων.
Και ποια θυσια ποια θυσια εχεις κανει εσυυυυυυυ
για μεεεεενααααααα.

Μεταξύ της επιλογής 500 ή 50000 θα ήταν η εύκολη λύση το 500.
Όμως σε κάθε μποτιλιάρισμα ή πέσιμο ο εκνευρισμός όλων (είναι δεδομένο) μεγάλος.
Οπότε το μπροστά είναι μονόδρομος.

Φυσικά κάθε βοήθεια δεκτή...:food-smiley-005:

Χαμηλώστε την συνδρομή από 100 σε 30 (παράδειγμα είναι το 30 )
Και με την λίγη αριθμητική που ξέρω θα βρείτε τα απαιτούμενα χρήματα

Μέλη 35 χ 100 = 3500

Μέλη 500 χ 30 = 15.000 ( υπολόγισα 500 μέλη και όχι 12500 )

Για να μιλαμε σοβαρα και οχι για θυσιες και μπουρδες. Ο καθενας οτι κανει το κανει για τον εαυτο του. Αν τωρα καποιος το κανει για να μιλαει για θυσιες οχι απλα το κανει για τον εαυτο του, αλλα δε το διαχειριζεται και καλα δημοσια.

Status
Not open for further replies.