ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Να κάνω μια κουφή ερώτηση;
Που με αφορά όμως!:D

Τι πιστεύετε οτι είναι καλύτερα, 28 ίντσες στα 3μ;
Ή 52 στα 5,5μ;

Υποθέτω πως αναφέρεσαι σε περιπτώσεις που καλύπτεται περίπου το ίδιο οπτικό πεδίο κρατώντας την αναλογία μεγέθους/απόστασης σταθερή.

Νομίζω πως πάντα η μεγαλύτερη επιφάνεια θα αφήνει καλύτερες εντυπώσεις ακόμα κι αν στην ουσία το μάτι βλέπει το ίδιο μέγεθος και στις δύο περιπτώσεις. Ίσως να είναι και καθαρά ψυχολογικό το ζήτημα.

Ρε παλικάρια!
Εσείς αντι να βοηθήσετε με μπερδεύεται.
Τα λέτε και πολύ επιστημονικά:flipout:

Τώρα έχω μια 28άρα 20ετίας.
Ο καναπές είναι στα 4,3μ. Πολύ μακριά βέβαια.
Ο πατέρας μου καμιά φορά όταν βλέπει κάθεται στα 2 μ. (του λέω να φύγει από εκεί μην τον πάρει καμιά σφαίρα. βλέπει και καουμπόικα.)

Ε, λέω αν πάω στις 52" και στα 5,5μ να είμαι, οπωσδήποτε θα είναι καλύτερα.
Αν θέλω μπορώ να καθίσω και στα 3μ αλλά ο καναπές απέναντι είναι 5,5.
Θα κάνω αναβάθμιση. Έτσι δεν είναι;
Αυτό λέω.
Καλά όταν ανοίξω το πανί μετά στις 130" θα φτιάξουν όλα.-bye--bye-

Ρε παλικάρια!
Εσείς αντι να βοηθήσετε με μπερδεύεται.
Τα λέτε και πολύ επιστημονικά:flipout:

Τώρα έχω μια 28άρα 20ετίας.
Ο καναπές είναι στα 4,3μ. Πολύ μακριά βέβαια.
Ο πατέρας μου καμιά φορά όταν βλέπει κάθεται στα 2 μ. (του λέω να φύγει από εκεί μην τον πάρει καμιά σφαίρα. βλέπει και καουμπόικα.)

Ε, λέω αν πάω στις 52" και στα 5,5μ να είμαι, οπωσδήποτε θα είναι καλύτερα.
Αν θέλω μπορώ να καθίσω και στα 3μ αλλά ο καναπές απέναντι είναι 5,5.
Θα κάνω αναβάθμιση. Έτσι δεν είναι;
Αυτό λέω.
Καλά όταν ανοίξω το πανί μετά στις 130" θα φτιάξουν όλα.-bye--bye-

Απλά με μπέρδεψε το παράδειγμα που έβαλες πριν, γιατί στην ουσία σχεδόν διπλασιάζεις το μέγεθος αλλά και την απόσταση. Νόμισα πως ήταν καθαρά θεωρητικό.

Όσον αφορά την εντύπωση που θα παίρνεις από το μέγεθος της εικόνας δεν νομίζω πως θα δεις σημαντικές διαφορές. Αναφέρομαι για την περίπτωση 28''-3m vs 52''-5.5m. Αν καταφέρεις με κάποιο τρόπο να κόψεις κάνα μέτρο από την απόσταση θα είσαι μια χαρά.

Λοιπόν αύριο, θα χαράξω μια γωνία στην αυλή και θα μετρήσω πόσο είναι το άνοιγμα στα 3μ και πόσο είναι στα 5,5μ. Το άνοιγμα στα 3μ θα είναι ακριβώς όσο η crt μου. Να δούμε στα 5,5μ πόσο θα πρέπει να είναι, για να έχουμε την ίδια αναλογία.

Πέρα από αυτό όμως, τώρα που κάθομαι στα 4,3μ μερικές φορές όταν παίζουν τίποτα ψηλά γράμματα δυσκολεύομαι να τα διαβάσω. Είναι και χάλια η τηλ.Αυτό δεν νομίζω να συμβεί με την απόκτηση νέας τηλεόρασης.

Επειδή δεν άντεξα έκανα μια πρόχειρη μέτρηση τώρα φτιάχνοντας γωνία μέσα στο σαλόνι.
Στα 3μ σημείο που αν τοποθετηθεί η 28άρα, (το φάρδος είναι 55εκ όσο και η TV), προεκτείνοντας τη γωνία στα 5,5μ το άνοιγμα γίνεται 100εκ.
Η 52άρα έχει άνοιγμα 117εκ.
Αλλά όταν μιλάμε για διπλασιασμό της διαγωνίου στην πράξη έχουμε τετραπλασιασμό της επιφάνειας του παραλληλογράμμου.
´Ετσι δεν είναι;
Δηλ. 28ίντσες με 52 είναι σχεδόν το διπλάσιο. Εδώ όμως μιλάμε για διαγώνιο που σημαίνει οτι αυξάνεται και το πλάτος και το ύψος.
Χοντρικά μέσα στην επιφάνεια της 52άρας χωρούν σχεδόν 4 28άρες.
Δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος.

Το υπολόγισα και με το μολύβι.
Ένα τετράγωνο με διαγώνιο 3εκ έχει εμβαδό περίπου (και λέω περίπου γιατί μπορεί ναμου ξέφυγαν λίγο οι γραμμές) 4,1 τ.εκ
Ένα τετράγωνο με διπλάσια διαγώνιο (6 εκ) έχει εμβαδό περίπου 16,8 τ.εκ

Αλλά όταν μιλάμε για διπλασιασμό της διαγωνίου στην πράξη έχουμε τετραπλασιασμό της επιφάνειας του παραλληλογράμμου.
´Ετσι δεν είναι;
Δηλ. 28ίντσες με 52 είναι σχεδόν το διπλάσιο. Εδώ όμως μιλάμε για διαγώνιο που σημαίνει οτι αυξάνεται και το πλάτος και το ύψος.
Χοντρικά μέσα στην επιφάνεια της 52άρας χωρούν σχεδόν 4 28άρες.
Δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος.

Δεν κάνεις λάθος όσον αφορά την διαγώνιο και την επιφάνεια θέασης, σίγουρα ισχύει αυτό που λες.

Εγώ μπερδεύτηκα στην αρχή και έκανα λάθος.:slapface:

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να μην έκανα λάθος ... :flipout::flipout::flipout:

Όταν διπλασιάζεις την απόσταση θέασης τα βλέπεις όλα δύο φορές πιο μικρά όσον αφορά το μήκος ανά διάσταση, άρα τέσσερις φορές πιο μικρά όσον αφορά την επιφάνεια (δύο διαστάσεις). Έτσι δεν είναι ?

Αν είναι σωστό το παραπάνω τότε ο διπλασιασμός της διαγωνίου εξισορροπείται από τον διπλασιασμό της απόστασης. Αφού το ένα μεγαλώνει την επιφάνεια τέσσερις φορές και το άλλο την μειώνει τέσσερις φορές.

Από την άλλη αυτό σημαίνει πως το να βλέπεις σε 30άρα από το 1 μέτρο είναι το ίδιο με το να βλέπεις σε 60άρα από τα 2 μέτρα. Ακούγεται λογικό αυτό ? :chinscratch:

Όποιος βρει την μπάλα είναι δική μου :grandpa:

Last edited:
Να στο θέσω αλλιώς:
Πες οτι στα 3μ έχεις μια μπάλα του μπάσκετ και στα 6 μέτρα έχεις μια μπάλα τετραπλάσια απο του μπάσκετ σαν αυτή που έχουν οι κλόουν και κάνουν ακροβατικά.
Ποιά μπάλα θα βλέπεις καλύτερα;:flipout::flipout::flipout:

Να στο θέσω αλλιώς:
Πες οτι στα 3μ έχεις μια μπάλα του μπάσκετ και στα 6 μέτρα έχεις μια μπάλα τετραπλάσια απο του μπάσκετ σαν αυτή που έχουν οι κλόουν και κάνουν ακροβατικά.
Ποιά μπάλα θα βλέπεις καλύτερα;:flipout::flipout::flipout:

Αν με το τετραπλάσια εννοείς την επιφάνεια, τότε νομίζω πως θα τις βλέπεις το ίδιο.

Ρε παιδια τελικα θα μου πειτε αν υπαρχει καποιο καταστημα στηνΑθηνα που μπορω να δω Live τις περισσοτερες απο αυτες τις Tv?

Εδώ η λίστα με όσους εμπορεύονται Pioneer:

http://www.intersys.gr/information/press/2007/071016_pr_Intersys_Pioneer_SD.html

Οι 5090 υπάρχουν και στο Πλαίσιο, αλλά δεν ξέρω αν έχουν πουθενά κάποια στημένη.

Τις LCD μπορείς να τις δεις σε κάποιο MediaMarkt που πιθανόν να μπορείς να παίξεις και με ρυθμίσεις.

Edit: Pioneer έχει και το κατάστημα της Στοάς Φέξη που διαφημίζεται στην κορυφή της σελίδας, αλλά δεν το βλέπω στην λίστα.

Last edited:
Sony KDS-70R2000 70"

τι λεει αυτη εχει 4500 ευρω.Ειναι καλη?
Ποια η διαφορα Full HD με HD Ready?
Να προτιμησω Plasma η LCD?

Εγώ έχω την KDS 50 A2000 και είμαι υπέρευχαριστημένος

Αν δε σε ενοχλεί το γεγονός ότι δεν είναι "λεπτή"τηλεόραση (η 50άρα έχει 48 εκ βάθος) τότε θα σου τη συνιστούσα ανεπιφύλακτα!!!!