Ερώτηση για μηχανόβιους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Μιά χαρά πάει Γιώργο... Και στα 120 και στα 160.
Να μου πείς για την Αθήνα σε πήξιμο και σε μανούβρες το καταλαβαίνω, αλλά στον ανοιχτό δρόμο τί πρόβλημα να έχει το V Strom;
Ή νομίζεις οτι σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα πάς καλύτερα εσύ με το Kawasaki απ´ότι κάποιος με τα "πλοία της αγάπης", που λέει ο Μανώλης σαν τη Varadero ή την GS1200;

Αν υπαρχει ενα Vstrom στην οικογενεια ειναι κοινως μ@λ@κια να παρεις αλλο ενα.

Εκτος αν προκειται να πηγαινετε και οι δυο ταξιδια εκτος Αττικης παρεα....

Η κοινη λογικη λεει ενα μηχανακι για κυριως εξω η μεσα εξω και ενα για κυριως μεσα.

Αντικατασταση του σκουτερ κανεις που χρησιμοποιεις καθημερινα και εχεις φτασει να συζητας και για GS 1200.......

Και αναλογα τις αναγκες σας τα αλλαζετε.

Εγω ετσι θα εκανα.

Ένα off topic περί ABS.
Στα αυτοκίνητα (που το κατέχω σχετικά), με το ABS αυξάνεται η απόσταση φρεναρίσματος απ ότι χωρίς ABS.
Βασική προϋπόθεση να ξέρεις να πατάς φρένο και όχι να το τσαρουχώνεις.
Το 90% των οδηγών πλέον έχει ανάγκη, το χρειάζεται το ABS.

Re: Απάντηση: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Ένα off topic περί ABS.
Στα αυτοκίνητα (που το κατέχω σχετικά), με το ABS αυξάνεται η απόσταση φρεναρίσματος απ ότι χωρίς ABS.
Βασική προϋπόθεση να ξέρεις να πατάς φρένο και όχι να το τσαρουχώνεις.
Το 90% των οδηγών πλέον έχει ανάγκη, το χρειάζεται το ABS.

+10, αλλά το νόημα του ABS είναι κυρίως για περιπτώσεις που και να´θελες να το πατήσεις σωστά δε μπορείς (βροχή, χώμα στο οδόστρωμα κλπ)...

Από μ@λ@κία μου έχω πάει να τρακάρω λόγω του ΑΒS, την πρώτη μέρα κιόλας που άλλαξα αυτοκίνητο και δεν είχα αίσθηση της διαφοράς των δύο τεχνολογιών, αφού το φρένο γουργούριζε αλλά δεν είχε σκοπό να σταματήσει παρά ένα μέτρο μετά από εκεί που ήθελα... Ευτυχώς ο άλλος είχε σταματήσει να κοιτάξει παρ'όλο που'χε προτεραιότητα.... Ωστόσο είναι άλλη η αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει όταν το συνηθίσεις... Φαντάζομαι και για μηχανές ακόμα περισσότερο, αφού (λογικά, δεν το'χω το σπορ :D) μπλοκάρισμα των τροχών μπορεί να σε ρίξει κάτω για πλάκα...

Last edited:
Βασικά είπα για το 90% μόνο και μόνο γιατί αυτό το 90% δεν ξέρει να οδηγάει (μάλλον να σταματάει γιατί όλοι είναι γκαζιάρηδες).
Συνεχίζω το off topic :D
Φίλος με BMW M3 (αμαξάρα BTW), με βροχή, στηριζόμενος στα αντισπίν, τα ABS, τα EBD (κάπως έτσι) το έκανε χίλια κομμάτια).
Ο ίδιος παλιότερα με BMW 330, νόμιζε ότι επειδή έχει ABS και αλυσίδες, πήγαινε σε μια ταβέρνα και είχε πάγο. Βέβαια, η ελιά που καρφώθηκε στην μούρη της μπέμπας έφταιγε, μιας και βγήκε απ τον δρόμο.
Αντίθετα με Lada AN ήξερε να οδηγάει δεν θα πάθαινε τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Και αναλογα τις αναγκες σας τα αλλαζετε.

Εγω ετσι θα εκανα.

Αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο. Εδώ και 2 μήνες το V Strom κι ο ιδιοκτήτης του είναι μόνιμοι κάτοικοι Βόλου.

babis.k αν και νομίζω στα έχω κάνει ολίγον zeppelin
66541170.gif
, κάνε ένα test drive το Kawasaki Versys.
:grandpa:

Εγώ πάντως φίλε μου με την BMW F650, λόγω όρθιας στάσης οδήγησης, μετά βίας κρατούσα το κεφάλι στους ώμους μου στα 120. Με 140 δεν άντεχα στην πίεση του ανέμου ούτε 5 λεπτά συνεχόμενα.
Ενώ με το στητάδικο Er-f δεν κατάλαβα τίποτε ούτε και στα 150! Για δε μέσα την πόλη δεν το συζητάμε, μέρα με τη νύχτα!

Η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται HANS (Head and Neck Support) από τη Formula 1.

300px-Hans_-_head_and_neck_safety_system.svg.png

αστειεύομαι βέβαια...
motorcycle-motorcycle-smiley-male-smiley-emoticon-000287-large.gif

Βρε Skakinen, εξίσου καθαρά (και αντιφατικά) δήλωσε ότι του αρέσει το V-Strom. Πες μου τώρα σε ποια από τις δύο δηλώσεις πρέπει να βασιστούμε οι συμμετέχοντες στο thread? :flipout:

Και εκτός αυτού υφέρπει και έρως με το Aprilia...

Για το Aprilia δεν ξέρω πολλά... Σταματημένο το ερωτεύτηκα

Γι'αυτό καλά κάνουμε και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του...
:flipout:

Θιασώτης και εσύ του του "ελαφρού-ευέλικτου-γρήγορου", εξ ού και η τελευταία σου παράγρφος...
Συμφωνούμε πλήρως! :grinning-smiley-043
Όμως γιατί δηλώνεις όχι και τόσο ικανοποιημένος απ' το ER6n???

Φιλικά
Γιώργος.

Γιατί η ποιότητα κατασκευής όλο και χειροτερεύει.
Εξηγώ.
Καινούργιο μηχανάκι μετά απο 3 μήνες:
α) τα χέρια μου γινόταν μαύρα απ τα σκρίπτ. Τ άλλαξα.
β) τρίζουν διάφορα στο εμπρός μέρος, παρόλο που όλα είναι στηριγμένα σε λάστιχα. Στο συνεργείο ανακάλυψαν μερικά αλλά όχι όλα.
γ) τα λάστιχα που φοράει είναι τέλεια για πατινάζ. Το ήξερα πριν το πάρω. Τα λειώνω για να τ αλλάξω.
δ) το πλαστικό κάλυμα στο φανάρι σημαδεύεται με την παραμικρή πετρούλα που θα του ρθει.
η) το πίσω φρένο είναι καθαρά διακοσμητικό. Ειδικά μετά απο καλό φρενάρισμα.
ζ) ασχετο, για τα πρώτα 3000 χιλιόμετρα!!!! με πάταγαν και τα παπιά.

Η χρήση είναι 99,9% πόλη, γραφείο-σπίτι. Στην αρχή είχα κι εγώ πρόβλημα με τον αέρα αλλά όσο κι αν ακούγεται παράξενο τον κατάφερα. Στην αρχή ένοιωθα σχετικά άβολα στα 130 τώρα είμαι καλά στα 170.

ΥΓ: το GS1200 είναι μεν γουρούνα αλλά όσο το έχω καβαλήσει μου δίνει την αίσθηση παπιού. Καταπληκτικό εργαλείο.
Αν πήγαινα τόσο ψηλά (και σε ύψος και σε τιμή) θα προτιμούσα μια Ιταλιάνα Multistrada ; )

Γι'αυτό καλά κάνουμε και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του...
:flipout:

Κλασσική περίπτωση παιδί μου και ειδικά στις μηχανές...Τα βάζεις όλα κάτω, τα αναλύεις με απόλυτο ορθολογισμό, παίρνεις μετρήσεις κατανάλωσης, ιπποδύναμης, ροπής, αντοχής αξόνων, αξιοπιστία, διάρκεια εγγύησης, ποιότητα τεχνικής υποστήριξης, ιστορία, όνομα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα και τελικά...αγοράζεις αυτό που απλά "γουστάρεις" περισσότερο...:love: :love: :love:

Βασικά είπα για το 90% μόνο και μόνο γιατί αυτό το 90% δεν ξέρει να οδηγάει (μάλλον να σταματάει γιατί όλοι είναι γκαζιάρηδες).
Συνεχίζω το off topic :D
Φίλος με BMW M3 (αμαξάρα BTW), με βροχή, στηριζόμενος στα αντισπίν, τα ABS, τα EBD (κάπως έτσι) το έκανε χίλια κομμάτια).
Ο ίδιος παλιότερα με BMW 330, νόμιζε ότι επειδή έχει ABS και αλυσίδες, πήγαινε σε μια ταβέρνα και είχε πάγο. Βέβαια, η ελιά που καρφώθηκε στην μούρη της μπέμπας έφταιγε, μιας και βγήκε απ τον δρόμο.
Αντίθετα με Lada AN ήξερε να οδηγάει δεν θα πάθαινε τίποτα.

Ε, βέβαια, το ABS του φταίει, όχι το γεγονός ότι δε μπορούσε να φέρει βόλτα τα 3000 κυβικά... :p

Η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται HANS (Head and Neck Support) από τη Formula 1.

300px-Hans_-_head_and_neck_safety_system.svg.png

αστειεύομαι βέβαια...
motorcycle-motorcycle-smiley-male-smiley-emoticon-000287-large.gif

:flipout::flipout::flipout:
Το πρόβλημα μου όμως είναι υπαρκτό, και φυσικά με βοήθησε πάρα πολύ το ολόσωμο φαίρινγκ του Kawasaki!

Φιλικά
Γιώργος.

Γιατί η ποιότητα κατασκευής όλο και χειροτερεύει.
Εξηγώ.
Καινούργιο μηχανάκι μετά απο 3 μήνες:
α) τα χέρια μου γινόταν μαύρα απ τα σκρίπτ. Τ άλλαξα.
β) τρίζουν διάφορα στο εμπρός μέρος, παρόλο που όλα είναι στηριγμένα σε λάστιχα. Στο συνεργείο ανακάλυψαν μερικά αλλά όχι όλα.
γ) τα λάστιχα που φοράει είναι τέλεια για πατινάζ. Το ήξερα πριν το πάρω. Τα λειώνω για να τ αλλάξω.
δ) το πλαστικό κάλυμα στο φανάρι σημαδεύεται με την παραμικρή πετρούλα που θα του ρθει.
η) το πίσω φρένο είναι καθαρά διακοσμητικό. Ειδικά μετά απο καλό φρενάρισμα.
ζ) ασχετο, για τα πρώτα 3000 χιλιόμετρα!!!! με πάταγαν και τα παπιά.

Η χρήση είναι 99,9% πόλη, γραφείο-σπίτι. Στην αρχή είχα κι εγώ πρόβλημα με τον αέρα αλλά όσο κι αν ακούγεται παράξενο τον κατάφερα. Στην αρχή ένοιωθα σχετικά άβολα στα 130 τώρα είμαι καλά στα 170.

ΥΓ: το GS1200 είναι μεν γουρούνα αλλά όσο το έχω καβαλήσει μου δίνει την αίσθηση παπιού. Καταπληκτικό εργαλείο.
Αν πήγαινα τόσο ψηλά (και σε ύψος και σε τιμή) θα προτιμούσα μια Ιταλιάνα Multistrada ; )

Φίλε μου μετά 1,5 μήνα χρήσης:
α). όλα Ο.Κ.
β). και εμένα έτριζε το φαίρινγκ (ολόσωμο) σε κάποιο σημείο, δεν το βρήκε το συνεργείο, το βρήκα εγώ.
γ). δεν έχω αντιληφθεί τίποτα ακόμη, μήπως έχω μικρότερες απαιτήσεις?
δ). ?
ε). -
στ). -
ζ). -
η). το πίσω φρένο για "βοηθητικό" είναι μια χαρά, δεν θέλω κάτι παραπάνω!
ζ-θ). η περίοδος του στρωσίματος είναι ιερή, και κάτω από τις 7000 στροφές το μηχανάκι απλά κινείται αξιοπρεπώς. Μετά τις 8500 όμως το δικύλινδρο διαμαντάκι "τρελλαίνεται" τελείως και πατάει ότι βρεί μπροστά του! (Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί γιατί ακόμα το στρώνω, απλά με πληροφόρησαν να ...προσεχω... :flipout:).
Αν έβλεπες ένα σκασμό ολοκαίνουριες GS1200 με μύρια προβλήματα στον Παναγιωτόπουλο, τι θα έλεγες??? Τι δεν με πιστεύεις? για πάνε μια βόλτα κατά Σταυρό μεριά ...

Φιλικά
Γιώργος.

Κι εγώ το έστρωσα παναγία.

Παρόλο που φίλος μηχανικός ισχυρίζεται ότι οι κινητήρες και οι γκόμενες θέλουν απ την αρχή φουλ γκάζια.
Για το πρώτο δεν συμφωνώ, για το δεύτερο ναι ; )

Μετά τις 8500 όμως το δικύλινδρο διαμαντάκι "τρελλαίνεται" τελείως και πατάει ότι βρεί μπροστά του! (Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί γιατί ακόμα το στρώνω, απλά με πληροφόρησαν να ...προσεχω... :flipout:).

Για ρωτα αυτον που στο ειπε, εχει καβαλησει ποτε του fazer????:flipout:

Επισης μια αριστη λυση "ελβετικος σουγιας"-bye-

για το δεύτερο... εκτός απο γκάζια θέλουν και ξύλο ......... :slapface:

2 φορές την ημέρα! :grandpa:
και αν δεν γνωρίζεις εσύ το γιατί....τοπ γνωρίζουν αυτές ! :flipout::flipout: