Ερώτηση για μηχανόβιους...

Re: Απάντηση: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Υπάρχει και το Ελικόπτερο Πόλης πού ειναι πολύ ευέλικτο .

helicopter1450.jpg

GXJ Palaiokostas..Eξαιρετικό Μοντέλο..Και αποφεύγει τά Συρματοπλέγματα.:flipout::flipout::flipout:

Καίει λίγο...:flipout:

Αυτό που λέω απλούστατα είναι ότι το ABS υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα κάποια στιγμή να φανεί χρήσιμο έως σωτήριο (ανάλογα την περίσταση και τον βαθμό ικανότητας του οδηγού).

Εγώ πχ οδηγώ 20 χρόνια μηχανή και θεωρώ τον εαυτό μου στο μέσο όρο όντας παράλληλα σχετικά συντηρητικός. Ε, αν είχα ABS θα είχα γλυτώσει ένα ατυχηματάκι πριν από μερικά χρόνια.

Και επειδή μηχανή + ατύχημα = σοβαρό θέμα υγείας πιθανότατα, ε ας μην είναι και ‛100% χρήσιμο’ το ABS. Εμένα και 0,1% να ήταν θα μου έφτανε για να το θεωρήσω απολύτως απαραίτητο.

Τόσο απλά.

Αν τώρα άλλοι έχουν κάνει συμβόλαιο με τον Θεό ότι ποτέ δεν θα τους συμβεί καμιά στραβή στο δρόμο ή αν τους συμβεί δεν θα πάθουν τίποτα επειδή είναι super duper οδηγοί, ε ας μην το πάρουν το ABS. Ας αφήσουν όμως τους άλλους (την συντριπτική πλειοψηφία) να είναι λίγο πιο ασφαλείς.

Αντίστοιχα πράγματα ακούγονταν άλλωστε προ ετών όταν πρωτοεμφανίστηκε το ABS στα αυτοκίνητα.

Πάντως το ABS θα γίνει υποχρεωτικό και στις μηχανές από το '11 αν θυμάμαι καλά.

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Δεδομένο? Δεν νομίζω .... Οδηγώ 15 χρόνια μηχανή και δεν μου έλειψε ποτέ. Ακόμα και σε φρεναρίσματα από 150 σε 0.
Η φιλοσοφία, ο τρόπος οδήγησης και φρεναρίσματος μιας μηχανής
από ένα αυτοκίνητο έχουν τεράστια διαφορά.
Το ABS στην μηχανή έχει κάποια καλά αλλά σε καμία περίπτωση
δεν είναι 100% απαραίτητο.
Ιδανικό ABS στην μηχανή είναι μόνο αν έχεις την επιλογή απενεργοποίησής του

Με όλο το θάρρος , μάλλον κάνεις πλάκα.

Το ότι οδηγεί κάποιος 15 χρόνια δεν σημαίνει ότι στον 16ο ή 26ο χρόνο αποκλείεται να υπάρξουν οι συνθήκες κατά τις οποίες ένα φρενάρισμα πανικού (στατιστικά πιθανό ακόμη και στον πιο συντηρητικό οδηγό) θα προκαλέσει πτώση με ότι αυτή συνεπάγεται (από ένα απλό μωλωπισμό ή κάταγμα κνήμης μέχρι παραπληγία ή και θάνατο).
Αν θέλεις εξήγησέ μας πώς σε ένα όχημα με δύο τροχούς (όπου μπάινει και θέμα ισορροπίας) δεν είναι περισσότερο απαραίτητο το ABS σε σχέση με ένα τετράτροχο όχημα. Οι νόμοι της Φυσικής είναι ίδιοι για όλα τα οχήματα.
Εκτός αν η επιχειρηματολογία είναι παρόμοια με κάτι ''κουλά'' που διαβάζω σε ειδικά περί μοτοσυκλετών forum ότι το ABS στερεί στους ... Rossi της Πατησίων και της Κηφισίας τη δυνατότητα να φρενάρουν όπως θέλουν για να ''τοποθετηθούν''...
Η συζήτηση είναι για τον καθημερινό οδηγό εντός ή εκτός πόλης και όχι για τον οδηγό που κινείται σε πίστα με συγκεκριμένων δυνατοτήτων δίτροχα.

Αυτά περί άχρηστου ABS μου θυμίζουν τα άλλα τρομερά που έχω διαβάσει περί άχρηστου κράνους.

Φιλικά πάντα βέβαια...

(Skakinen)......(ΑΒS)(δυνατότητα να φρενάρουν όπως θέλουν για να ''τοποθετηθούν'')
Αυτο ειναι ενα θεμα....
Δεν ειναι αχρηστο,αλλα οχι και απαραιτητο παντα.

Εφοσον παιζουν ταξιδακια στο προγραμμα οπωσδηποτε μα οπωσδηποτε
η μηχανη επιβαλεται να εχει εργοστασιακη σχαρα ( οτιδηποτε αλλο δεν αντεχει το πολυ φορτωμα )
και φερινγκ το οποιο να σε προστατευει
ικανοποιητικα και να ειναι ενσωματομενο στην μοτοσυκλετα
( Οχι στο τιμονι γιατι προκαλει κουνηματα και ασταθεια ).

Οποτε απο τις επιλογες σου SUZUKI και HONDA στη πρωτη γραμμη

Κανε μια μεγαλη βολτα και τα δυο και παρε αυτο που
σου καθεται καλυτερα αναλογα με τη χρηση και τις
διαστασεις σου

Παραδοσιακα η HONDA TRANSALP παρεχει κορυφαια ανεση αλλα
και αισθηση

Η SUZUKI ειναι πιο συγχρονη σε ολα τα τεχνολογικα επιπεδα

Εγω θα βουταγα σε ενα μεταχειρισμενο VSTROM 1000cc
Καλυτερη τιμη και πακετο πιθανα αξεσουαρ
( και πολυ πολυ καλυτερη αναρτηση απο το baby VSTROM )

9488.jpg

...επειδή κανείς δεν σκέφτηκε και την πρακτικότητα!!
Προσωπική άποψη, μην ακούσεις κανένα, διάλεξε αυτή που θέλεις εσύ!-bye-

Μπάμπη μου γούστα είν αυτά.

Δες το και σαν μια ευκαιρία ανανέωσης. Κάνε την υπέρβαση.
Εγώ μετά απο 20 χρόνια!!! με TDR250 πήγα στο ER6n. Ικανοποιημένος; Οχι όσο θα περίμενα.

Απ αυτά που έβαλες, για μένα το πιο άσχημο με διαφορά είναι το V Strom και ακολουθεί το Transalp κοντά. Την ίδια τύχη έχουν και τα άλλα "πλοία της αγάπης", varadero κτλ.

Το Varadero και το GS 1200 τα δοκίμασα επειδή τα έχουν συνάδελφοι και τα πήρα μιά βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από τρελή υπερβολή τα βρήκα και πολύ δύσχρηστα.
Εδώ που τα λέμε, για τη δουλειά που το θέλω το καλύτερο είναι το Beverly που έχω αλλά, επειδή είναι ήδη 6 ετών, κι επειδή κοιτάζωντας να το αλλάξω ´βλέπω κάτι τιμές από 4,500 Ε μέχρι 5,500 Ε τα βρίσκω υπερβολικά πολλά για να ξαναέχω ένα σκουτεράκι. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μηχανή.
Ο μόνος λόγος που έχω κάποιους ενδειασμούς για το V Strom είναι οτι υπάρχει ήδη ένα στην οικογένεια εδώ κι ένα μήνα, και λέω "κι άλλο V Strom;" Βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και καλό.

Μεχρι τα 4.500 μπορεις να παρεις αριστο σε μεταχειρισμενο το
GILERA NEXUS 500cc ( PIAGGIO πια ) το οποιο ειναι
μοτοσυκλετα σε φρενα και στρηψιματα και απο γκαζι
ολα τα λεφτα.
Ενα πολυ μα πολυ λεμε αναβαθμισμενο beverly 250cc
Το ιδιο εχω και εγω

Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Εγώ μετά απο 20 χρόνια!!! με TDR250 πήγα στο ER6n. Ικανοποιημένος; Οχι όσο θα περίμενα.

Απ αυτά που έβαλες, για μένα το πιο άσχημο με διαφορά είναι το V Strom και ακολουθεί το Transalp κοντά. Την ίδια τύχη έχουν και τα άλλα "πλοία της αγάπης", varadero κτλ.

Μανώλη έχεις δίκιο για τα γούστα... Εμένα το V Strom μου αρέσει πάρα πολύ.
icon10.gif

Θιασώτης και εσύ του του "ελαφρού-ευέλικτου-γρήγορου", εξ ού και η τελευταία σου παράγρφος...
Συμφωνούμε πλήρως! :grinning-smiley-043
Όμως γιατί δηλώνεις όχι και τόσο ικανοποιημένος απ' το ER6n???

Φιλικά
Γιώργος.

Last edited:

Μανώλη έχεις δίκιο για τα γούστα... Εμένα το V Strom μου αρέσει πάρα πολύ.
icon10.gif

Τα γούστα του καθενός μας προφανώς και είναι σεβαστά!
Όμως φίλε μου, αφού έχεις την πρόσβαση, πάρε το αγαπητό σου V Strom και πήγαινε μιά Κόρινθο ας πούμε προσπαθώντας να κινείσαι με 110-120 και πάνω. Θα μάθεις πολλά για τον τρόπο που κινούνται αυτά τα ...θηρία που απεχθάνεται και ο Μανώλης... -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Βρε παιδιά αφού το λέει καθαρά ο άνθρωπος:

Θέλω μιά μηχανή για την πόλη. Τα ταξίδια που θα κάνει θα είναι σχετικά λίγα, άντε 5-6 Σ/Κ το χρόνο.

Άρα μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα μαζεμένη σε όγκο , εύκολη στις μανούβρες.
Επισημαίνω ξανά το πόσο μπορεί να απέχει η προσέγγιση του προτείνοντος από αυτή του υποψήφιου αγοραστή. Μέχρι και 1000άρι του πρότειναν κάποιοι (καλοπροαίρετα βέβαια) για αστική χρήση ενώ έχει πει ότι μέχρι τώρα οδηγεί ένα Beverly.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Τα γούστα του καθενός μας προφανώς και είναι σεβαστά!
Όμως φίλε μου, αφού έχεις την πρόσβαση, πάρε το αγαπητό σου V Strom και πήγαινε μιά Κόρινθο ας πούμε προσπαθώντας να κινείσαι με 110-120 και πάνω. Θα μάθεις πολλά για τον τρόπο που κινούνται αυτά τα ...θηρία που απεχθάνεται και ο Μανώλης... -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Μιά χαρά πάει Γιώργο... Και στα 120 και στα 160.
Να μου πείς για την Αθήνα σε πήξιμο και σε μανούβρες το καταλαβαίνω, αλλά στον ανοιχτό δρόμο τί πρόβλημα να έχει το V Strom;
Ή νομίζεις οτι σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα πάς καλύτερα εσύ με το Kawasaki απ´ότι κάποιος με τα "πλοία της αγάπης", που λέει ο Μανώλης σαν τη Varadero ή την GS1200;

Βρε παιδιά αφού το λέει καθαρά ο άνθρωπος:

Άρα μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα μαζεμένη σε όγκο , εύκολη στις μανούβρες.
Επισημαίνω ξανά το πόσο μπορεί να απέχει η προσέγγιση του προτείνοντος από αυτή του υποψήφιου αγοραστή. Μέχρι και 1000άρι του πρότειναν κάποιοι (καλοπροαίρετα βέβαια) για αστική χρήση ενώ έχει πει ότι μέχρι τώρα οδηγεί ένα Beverly.

Βρε Skakinen, εξίσου καθαρά (και αντιφατικά) δήλωσε ότι του αρέσει το V-Strom. Πες μου τώρα σε ποια από τις δύο δηλώσεις πρέπει να βασιστούμε οι συμμετέχοντες στο thread? :flipout:

Ο άνθρωπος μηχανάκι για την πόλη έχει ήδη, το Beverly. Ας πάρει λοιπόν κάτι που θα τον καλύπτει πιο άνετα σε αυτά τα 5-6 ΣΚ. Μέχρι στιγμής πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Versys είναι η πιο all-around λύση για τη δεδομένη χρήση. Όλα τα άλλα που προτάθηκαν (και από εμένα) είναι ή μεγαλύτερα από ότι πρέπει ή μικρότερα...

ΥΓ @ Babis
Γνώμη μου είναι να προχωρήσεις όσο θα διαρκέσει η μείωση του ΕΤΤ γιατί είναι κρίμα να χάσεις 200-300€ χωρίς λόγο (αν και σήμερα έμαθα ότι θα πάει μέχρι τέλος Οκτώβρη.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Μιά χαρά πάει Γιώργο... Και στα 120 και στα 160.
Να μου πείς για την Αθήνα σε πήξιμο και σε μανούβρες το καταλαβαίνω, αλλά στον ανοιχτό δρόμο τί πρόβλημα να έχει το V Strom;
Ή νομίζεις οτι σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα πάς καλύτερα εσύ με το Kawasaki απ´ότι κάποιος με τα "πλοία της αγάπης", που λέει ο Μανώλης σαν τη Varadero ή την GS1200;

Εγώ πάντως φίλε μου με την BMW F650, λόγω όρθιας στάσης οδήγησης, μετά βίας κρατούσα το κεφάλι στους ώμους μου στα 120. Με 140 δεν άντεχα στην πίεση του ανέμου ούτε 5 λεπτά συνεχόμενα.
Ενώ με το στητάδικο Er-f δεν κατάλαβα τίποτε ούτε και στα 150! Για δε μέσα την πόλη δεν το συζητάμε, μέρα με τη νύχτα!

Φιλικά
Γιώργος.

Συμπληρώνοντας το προηγούμενο πόστ μου, να αναφέρω ότι πάσχω από αυχενικό, οπότε με τη μιά μηχανή δεν μπορούσα, ενώ με την άλλη δεν καταλαβαίνω τίποτα!
Στα δύσκολα καταλαβαίνεις τη διαφορά...

Φιλικά
Γιώργος.

Last edited:
Γιώργο γι´αυτό υπάρχουν τα φέρινγκ. Με το μικρό στο V Strom είχες πρόβλημα στις μεγάλες ταχύτητες, με το μεγάλο κανένα.
Και βέβαια προτιμώ να οδηγώ όρθιος σκύβοντας λίγο παρά μπρούμητα... Γενικά αντιπαθώ τους κάγκουρες -bye-

Re: Απάντηση: Ερώτηση για μηχανόβιους...

Γιώργο γι´αυτό υπάρχουν τα φέρινγκ. Με το μικρό στο V Strom είχες πρόβλημα στις μεγάλες ταχύτητες, με το μεγάλο κανένα.
Και βέβαια προτιμώ να οδηγώ όρθιος σκύβοντας λίγο παρά μπρούμητα... Γενικά αντιπαθώ τους κάγκουρες -bye-

:flipout:

Φιλικά
Γιώργος.