Ερώτηση κρίσεως

Καλύτερα μόνο να τον φυσήξεις. Χρησιμοποίησες μεγάλο πουάρ και δεν έφυγε το σκουπιδάκι?

Το pm που σου ειχα στειλει το σκεφτηκες? Μαζι θα προσθεσω και τη μηχανη μου φαινεται....:BDGBGDB55:

Λοιπον, το καθαρισμα ειναι...διασκεδαστικο (μεχρι να γινει καμμια μλκ και να μην ειναι πλεον).

Με ενα φυσερο και ενα πινελακι, φυσας και τριβεις με τις ωρες και χαιρεσαι την "καθαρη" μηχανουλα σου και τα φακουδακια σου... (με τις ωρες γιατι η σκονη απο το ενα σημειο φευγει στο αλλο παει και καθεται, αλλα γιορτες ειναι δουλειες δεν εχουμε ας παει και το παλιαμπελο...).

Παντως το μεγαλο και ενοχλητικο σημαδι εφυγε, το μικρο που δεν φαινοταν σχεδον καθολου εφυγε, εμεινε το μεσαιο (κατι σαν λαδιά δειχνει αυτο) αλλα μεχρι αυριο το πρωι μαλλον θα το καταφερω κι αυτο...

Καλησπερα και Καλη Χρονια να εχουμε...

Μερικες ερωτησεις...

1) Ο απλος κανον 18-55 εχει σημαντικες οπτικες διαφορες (κυριως σε οξυτητα) με τον κανον 18-55 is (και σε τι θεση βρισκεται ο 18-55 is σε σχεση με τον 70-300 is απο τον οποιο ειμαι ικανοποιημενος στην οξυτητα)?

2) Εχοντας τον 70-300 πως ειναι καλυτερα να συμπληρωσω εχοντας ως οριο τα 350-500Ε...
... με εναν φακο τυπου 17/18 - 50/55/70 και μονο
η
... με εναν φακο τυπου 10/11 - 16/22/24 και τον 50ρη 1,8 ?

Ας μη λαβουμε υπ' οψιν την εναλλαγη φακων αλλα την πληρεστερη και σωστοτερη καλυψη...

Καλησπερα και Καλη Χρονια να εχουμε...

Μερικες ερωτησεις...

1) Ο απλος κανον 18-55 εχει σημαντικες οπτικες διαφορες (κυριως σε οξυτητα) με τον κανον 18-55 is (και σε τι θεση βρισκεται ο 18-55 is σε σχεση με τον 70-300 is απο τον οποιο ειμαι ικανοποιημενος στην οξυτητα)?

2) Εχοντας τον 70-300 πως ειναι καλυτερα να συμπληρωσω εχοντας ως οριο τα 350-500Ε...
... με εναν φακο τυπου 17/18 - 50/55/70 και μονο
η
... με εναν φακο τυπου 10/11 - 16/22/24 και τον 50ρη 1,8 ?

Ας μη λαβουμε υπ' οψιν την εναλλαγη φακων αλλα την πληρεστερη και σωστοτερη καλυψη...

Ας ξεκινήσουμε από το λόγο αγοράς των φακών. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να βάλεις αρκετό θέμα στο´κάδρο σου; Δηλ. θα ήθελες κάτι πιο ευρυγώνιο απότ ο 18 Χ1,6?

Βλαση δε νομιζω να ειναι τοσο θεμα "πραγματικων αναγκων" μια και ειμαι λιγο πιο κατω απο αρχαριος, οσο ... ψυχολογικο (να εχω και τον σουπερ ευρυγωνιο, να μη μου λειπει).

Χρησιμοποιησα αρκετα τον 50ρη του Τασου και με ικανοποιησε ως εστιακο μηκος εστω και φιξ. Με καλυπτε σε φωτογραφισεις παρεας, στιγμιοτυπα στην πολη κτλ. Επισης μου αρεσε και ως οξυτητα και χρωματα.

Τωρα στις γιορτες, δουλεψα λιγο και τον 18-55 (επισης του Τασου) και περα απο το οτι μου φανηκε θολος ειδα οτι τον δουλευα κυριως προς το ευρυγωνιο, το πολυ μεχρι το 30.
Δεν ξερω αν μου ελλειψε το πιο ευρυγωνιο απο το 18, επειδη δεν το ειχα...!!

Ετσι, με δεδομενο οτι καποια στιγμη θα παρω και μεσαιο ζουμ και σουπερ ευρυγωνιο, ρωταω πως να κινηθω μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα... επισης θα ηθελα οτι φακο παρω να ειναι και για FF.

Βλαση δε νομιζω να ειναι τοσο θεμα "πραγματικων αναγκων" μια και ειμαι λιγο πιο κατω απο αρχαριος, οσο ... ψυχολογικο (να εχω και τον σουπερ ευρυγωνιο, να μη μου λειπει).

Χρησιμοποιησα αρκετα τον 50ρη του Τασου και με ικανοποιησε ως εστιακο μηκος εστω και φιξ. Με καλυπτε σε φωτογραφισεις παρεας, στιγμιοτυπα στην πολη κτλ. Επισης μου αρεσε και ως οξυτητα και χρωματα.

Τωρα στις γιορτες, δουλεψα λιγο και τον 18-55 (επισης του Τασου) και περα απο το οτι μου φανηκε θολος ειδα οτι τον δουλευα κυριως προς το ευρυγωνιο, το πολυ μεχρι το 30.
Δεν ξερω αν μου ελλειψε το πιο ευρυγωνιο απο το 18, επειδη δεν το ειχα...!!

Ετσι, με δεδομενο οτι καποια στιγμη θα παρω και μεσαιο ζουμ και σουπερ ευρυγωνιο, ρωταω πως να κινηθω μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα... επισης θα ηθελα οτι φακο παρω να ειναι και για FF.

Εδώ θα ματώσεις πραγματικά οικονομικά, αν θέλεις να έχεις τον ίδιο φακό και σε FF και να είναι πραγματικά καλός. Οι λύσεις που έχεις και να είναι πραγματικά καλοί φακοί και στο APSC και στο FF δεν είναι πολλές και είναι ακριβές. Γνώμη μου να πας σε TAMRON 17-50 2.8 και αν κάποτε πας σε FF τον αλλάζεις.

Canon EF-S 18-55 is

Μηπως ξερει κανεις γιατι ο ενας φακος γραφει το "made in japan" μπροστα στο γυαλι ενω ο αλλος οχι (το γραφει ομως στην πισω πλευρα)?

Αν υπαρχει κανεις κατοχος πως ειναι ο δικος του? Να παιζει ρολο αν ειναι απο κιτ η οχι? Εχουν διαφορες μεταξυ τους?

Attachments

• 18-55is.jpg
    18-55is.jpg
    39.1 KB · Views: 9
  • 18-55is_a.jpg
    18-55is_a.jpg
    31 KB · Views: 9
Canon EF-S 18-55 is

Μηπως ξερει κανεις γιατι ο ενας φακος γραφει το "made in japan" μπροστα στο γυαλι ενω ο αλλος οχι (το γραφει ομως στην πισω πλευρα)?

Αν υπαρχει κανεις κατοχος πως ειναι ο δικος του? Να παιζει ρολο αν ειναι απο κιτ η οχι? Εχουν διαφορες μεταξυ τους?

Εμενα γραφει νομιζω. Μαλλον διαφορετικες παρτιδες θα ειναι.

Στην κανον 40D, αλλα σιγουρα και σε αλλες μηχανες, εχει μια λειτουργια "safety shift" η οποια προσαρμοζει/αλλαζει την εκθεση αυτοματα, ακομα και εχοντας ηδη μισοπατησει το κλειστρο, αν μεταβληθει η φωτεινοτητα του σημειου εστιασης.

Την εχετε ενεργοποιημενη η προκαλει προβληματα (λογω και κουνηματος πχ της μηχανης με εστιαση ενος σημειου και ειδικα με σποτ φωτομετρηση)?

Χρειαζεται σε καποιες συνθηκες φωτογραφησης και οχι σε καποιες αλλες?

Πως ακριβως την αξιοποιουμε αυτη τη δυνατοτητα?