Ερώτηση περι συντεχνιών

Σπύρο είσαι λίγο άδικος.
Αρχικά δεν υπάρχει καμία υπέρβαση ιεραρχίας. Ο Βλάσης είναι Α.Γ.Δ. και για μένα προσωπικά, που είμαι από άσχετος έως ανεπαρκής για τέτοιου είδους υπευθυνότητες, είναι πολύ μεγάλη βοήθεια σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν το forum και είναι πάρα πολλά.
Στη διαχειριστική ομάδα υπάρχουν πάνω απο 20 άτομα κι όπως καταλαβαίνεις ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια πράγματα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και διαφορετικοί χειρισμοί, όχι εκ διαμέτρου αντίθετοι αλλά διαφορετικοί.
Είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι σε όλα.
Εκτός των άλλων κι εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες forumίστες. Μέλη είμαστε κι εμείς και μάλιστα πολύ πιο αποστειρωμένα απο τα υπόλοιπα μέλη γιατί, κρίνοντας πάντα απο τον εαυτό μου, δεν μπορώ πλέον να γράψω όπως έγραφα πρίν, πρέπει να σκέφτομαι και το παραμικρό γιατί πάντα φοβάμαι οτι κάποιος θα το πάρει ανάποδα.
Όσο για το σωματείο, κι εγώ ελπίζω να προχωρήσει συντομώτατα, να εκλέξουν τα μέλη καινούρια διαχειριστική ομάδα, κι εγώ να μπορέσω να ξαναασχοληθώ με το χόμπυ μου, να μπαίνω όποτε γουστάρω και να κάνω την πλάκα μου, κι άμα λάχει να τους τα χώνω κι απο πάνω.
Μέχρι τότε όμως να είστε σίγουροι οτι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν. Ίσως κάποιες φορές μερικοί να νομίζουν οτι το κάνουμε με λάθος τρόπο αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή ούτε πρόθεσή μας ούτε σκοπός μας.

Μπάμπη οι χειρισμοί ειναι εκ διαμέτρου αντίθετοι.Και στα 45 μου δεν θα ξανακάτσω στα θρανία για να διδαχτώ το ´πολιτικά ορθό´ή το τι χιούμορ θά πρέπει να κάνω και μάλιστα μεσα σε ενα φόρουμ
Συμφωνώ οτι ο διαχειριστής δεν μπορεί να γράφει όπως οταν ηταν μέλος πρίν,και αυτό υπενόησα και εγώ στο post μου.
Ομως σε οσα έγραψα παραπάνω ειναι εμφανής,σε μενα τουλάχιστον ,η διαθεση ,οι προσωπικές απόψεις να υπερβαινουν την διαχειριστική στάση.
Οσον με αφορά δεν θα ανεχτώ καμιά διδακτική παρέμβαση γιατί το πράγμα παράγινε.Ακου δυό κοπέλλες πηραν τηλέφωνο και διαμαρτυρήθηκαν.Τι ειναι οι κοπέλλες???'Γνωστοί-Αγνωστοι ´του φορουμ???Φωνούλα δεν έχουν???
Ειμαι και πολύ επιεικής μάλιστα.
Αν διαχειριστές επιθυμούν την κατάργηση κατηγοριών να βγουν και να το δηλώσουν ευθαρσώς και να μην βγαινουν κάθε τόσο για να μας επαναφέρουν στην ταξη.Σε 10 μέρες βαρεθηκα να μετρώ παρεμβάσεις.

Κώστα δεν έγραψα εγώ για την λέξη δεξιά, αλλά για την κοματικοποίηση, μάλιστα αν το θές περισσότερο θα με ενδιέφερε αν έλεγε για την αριστερά.
Κε Σούρλα μάλλον δεν διαθέτετε ορθή κρίση. Κύριε Σούρλα κατηχητικό σχολείο απο όσο ξέρω σημαίνει νουθεσία και εγώ το μόνο που έκανα είναι να απαντώ ότι δεν θέλω (γούστο μου και καπέλο μου) να βλέπω τα πολεμικά ανακοινωθέντα μιας συντεχνίας με ένα σωρό παραπλανητικά στοιχεία και μάλιστα εξήγησα ότι αντιτίθεται στα συμφέροντά μου. Όσο δικαίωμα έχει ο δάσκαλος να διεκδικεί τα συμφέροντά του άλλο τόσο έχω και εγώ να διεκδικώ να μην πειράξει τα δικά μου. Τώρα απο που κα ως που τεκμαίρεται ότι θα καταργηθούν οι κατηγορίες μουσική και ταινίες μόνο στο μυαλό σας περιφέρεται. Και εφόσον Κε Σούρλα κόππτεσθαι για την δημοκρατία τόσο πολύ την υπηρετείται με λάθος τρόπο:
το συγκεκριμένο post είναι επίσημη θέση της ΔΟΕ; εαν δεν είναι (που φυσικά και δεν είναι) τότε ο Κος Νικουλουδάκος γιατί δεν φωνάζει και ένα συνδικαλιστή της δεξιάς να γράψει (το ίδιο θα έλεγα και αν ήταν το αντίθετο που λέει και ο Κώστας, που αμέσως να χαρακτηρίσει κάποιον πολιτικά). Ξέρετε εσείς Κε Σούρλα ότι ό συγκεκριμένος έχει δίκιο; γιατί δεν απαιτείται αντίλογο απο ειδικούς; αυτή είναι η δημοκρατία.
Οταν εγώ αποφάσισα και έφτυσα τα κόμματα το έκανα για συγκεκριμένους λόγους και δεν θέλω να ξανασχοληθώ στην ζωή μου, με τους φασιστικότερους μηχανισμούς της Ελλάδας, πρέπει δηλαδή τώρα να τα τρώω στην μάπα στο hobby μου;
Εγώ δεν μπαίνω στο forum ουτε για να δώ αν έχουν δίκιο ή άδικο οι συντεχνίες ούτε τα κόμματα, και επειδή είμαι σκεπτόμενο άτομο και διαβάζω ολόκληρορο το forum δεν θέλω να αντιμετωπίζω αυτά που σιχαίνομαι μπροστά μου. Τόσο απλό είναι. Η πολιτκή Κε Σούρλα είναι το αλάτι του σκεπτόμενου πολίτη, η μομματικοποίηση και τα μικροπολιτικά συμφέροντα είναι το φαγητό του βολεμένου πολίτη και εγώ δεν θέλω να τον ταίσω.

Last edited:
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κώστα δεν έγραψα εγώ για την λέξη δεξιά, αλλά για την κοματικοποίηση, μάλιστα αν το θές περισσότερο θα με ενδιέφερε αν έλεγε για την αριστερά.
Κε Σούρλα μάλλον δεν διαθέτετε ορθή κρίση. Κύριε Σούρλα κατηχητικό σχολείο απο όσο ξέρω σημαίνει νουθεσία και εγώ το μόνο που έκανα είναι να απαντώ ότι δεν θέλω (γούστο μου και καπέλο μου) να βλέπω τα πολεμικά ανακοινωθέντα μιας συντεχνίας με ένα σωρό παραπλανητικά στοιχεία και μάλιστα εξήγησα ότι αντιτίθεται στα συμφέροντά μου. Όσο δικαίωμα έχει ο δάσκαλος να διεκδικεί τα συμφέροντά του άλλο τόσο έχω και εγώ να διεκδικώ να μην πειράξει τα δικά μου. Τώρα απο που κα ως που τεκμαίρεται ότι θα καταργηθούν οι κατηγορίες μουσική και ταινίες μόνο στο μυαλό σας περιφέρεται. Και εφόσον Κε Σούρλα κόππτεσθαι για την δημοκρατία τόσο πολύ την υπηρετείται με λάθος τρόπο:
το συγκεκριμένο post είναι επίσημη θέση της ΔΟΕ; εαν δεν είναι (που φυσικά και δεν είναι) τότε ο Κος Νικουλουδάκος γιατί δεν φωνάζει και ένα συνδικαλιστή της δεξιάς να γράψει (το ίδιο θα έλεγα και αν ήταν το αντίθετο που λέει και ο Κώστας, που αμέσως να χαρακτηρίσει κάποιον πολιτικά). Ξέρετε εσείς Κε Σούρλα ότι ό συγκεκριμένος έχει δίκιο; γιατί δεν απαιτείται αντίλογο απο ειδικούς; αυτή είναι η δημοκρατία.
Οταν εγώ αποφάσισα και έφτυσα τα κόμματα το έκανα για συγκεκριμένους λόγους και δεν θέλω να ξανασχοληθώ στην ζωή μου, με τους φασιστικότερους μηχανισμούς της Ελλάδας, πρέπει δηλαδή τώρα να τα τρώω στην μάπα στο hobby μου;
Εγώ δεν μπαίνω στο forum ουτε για να δώ αν έχουν δίκιο ή άδικο οι συντεχνίες ούτε τα κόμματα, και επειδή είμαι σκεπτόμενο άτομο και διαβάζω ολόκληρορο το forum δεν θέλω να αντιμετωπίζω αυτά που σιχαίνομαι μπροστά μου.

Κυριε Κυρίτση ,προφανώς δεν διαβάσατε ότι τα post αυτά δεν αναφερονται σε εσάς.Το κατέστησα σαφές.Διαβαστε τι γράφω.Δεν αναφέρομαι κάν στο θεμα της απεργίας τών δασκάλων.Παρεξηγήσατε.

Εμένα παλι μου φαίνεται, πως ορισμένοι εδω μεσα "πετουν την σκουφια τους" οποτε ανοίγονται "καυτα" θεματα προκείμενου να αγορεύσουν περί ανελευθερίας του φορουμ, υπερβάσεις ιεραρχίας, φιμώσεις κ.ο.κ.
Το Avclub, ειναι κ. Σουρλα ανεξάρτητο αλλα οχι άναρχο φορουμ. Μην μπλέκετε αυτες τις δυο έννοιες στο μυαλό σας...

Τακης Σωτηροπουλος said:
Εμένα παλι μου φαίνεται, πως ορισμένοι εδω μεσα "πετουν την σκουφια τους" οποτε ανοίγονται "καυτα" θεματα προκείμενου να αγορεύσουν περί ανελευθερίας του φορουμ, υπερβάσεις ιεραρχίας, φιμώσεις κ.ο.κ.
Το Avclub, ειναι κ. Σουρλα ανεξάρτητο αλλα οχι άναρχο φορουμ. Μην μπλέκετε αυτες τις δυο έννοιες στο μυαλό σας...

Η πρεσβυωπία μου δεν ειναι τοσο μεγάλη και βλέπω και τα μικρά γράμματα.Δεν χρειάζομαι τα μαυρα.Τιποτα άλλο έχετε να πείτε περαν τών γνωστών που ξαναείπατε και στα κλειδώματα τών θεμάτων??
Οσο για τα περί σκουφιας να τα πείτε αλλού.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, εγώ όταν θέλω να μεταφέρω κάποιο κείμενο τρίτου (πολιτικό, τεχνικό ή άλλο) προτιμώ να κάνω μία περίληψή του, δίνοντας παράλληλα ένα link για όποιον θέλει (και έχει το χρόνο) να αποκτήσει πλήρη εικόνα. Αυτό θα με βόλευε να κάνουν και οι άλλοι, αλλά δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να θεσμοθετηθεί. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, είτε λόγω πυκνότητας νοημάτων, είτε λόγω βαρύνουσας σημασίας.

Τάκη, ένα άναρχο forum θα ήταν ευχής έργον, αν τα μέλη του είχαν ανα πάσα στιγμή την ψυχριαμία και την ευθυκρισία να διατηρούν το υψηλό επίπεδό του. Από τη στιγμή που αυτό δε γίνεται, κάθε συζήτηση για το τι forum θέλουμε νομίζω ότι είναι χρήσιμη.

Δεν καταργήθηκε το τεκμήριο διαβίωσης. Απλά πάνω απο 2000κε εάν είναι η εργοαστασική αξία κάτω των 50.000€ μετράει μόνο στα μη αναλωθέντα εισοδήματα αν είναι πάνω απο 50.000€ μετράει και σαν τεκμήριο.
Μην ξεχνάται απο ότι ξέρω -και φύσικά όχι απο δημοσιογράφους- η coca cola έχει διεθνή πατέντα η οποία ελέγχεται απο την Αμερικανικό οργανισμό ελέγχου φαρμακων και τροφίμων οπότε τι να πεί ο Ελληνικός.
Εχει διαφορά να ρίχνω την ποιότητα βγάζοντας καινούριο προιόν´και αναφέροντας τα συστατικά και άλλο το ήδη υπάρχον προιόν με άλλα συστατικά να λέει στην συσκευασία και άλλα να περιέχει.
Υπάρχουν πολλά εισόδήματα, πολλών ελλήνων άνω των 20.000€ δεν θα αναφέρω δημόσιους τομείς, κωλύομαι λόγω επαγγέλματος, αλλά πιστέψτε με είναι πάρα πολύ, ακόμα και άνω των 30.000€ και μιλάω για μισθωτούς του δημοσίου τομέα και πολλοί πάνω απο 50.000€ μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.
Απαγορεύεται στην ΕΕ νομοθεσία ξεπλύματος χρήματος, και η Ελλάδα είναι ακόμη στην μαύρη λίστα με την νομοθεσία περι ΑΕ και ομολόγων.
Όλες οι Ελληνικές ήταν πληντύρια, δεν υπήρχε κανένας οικονομικός λόγος να δημιουργηθούν εξωχώριες εταιρίες.
Δεν ήταν επιχειρηματίες, ήταν αγρότες, χτίστες, τεμπέληδες αλλά με κοινό χαρακτηριστικό του πρασινοφρουρού. Αυτά περάσαν απο το γραφείο μου, και όταν έβλεπες ότι ο τσομπανης δεν μπορεί να έχει σχέση με βιοτεχνία ρούχων και ότι θα πας φυλακή αυτός έλεγε εσένα τι σε νοιάζει δεν θέλεις να παρεις την αμοιβή σου; με τα γνωστα αποτελέσματα. Αγαπητέ δεν μιλώ πολιτικά παραθέτω γεγονότα. Ούτε οι άλλοι είναι καλλίτεροι ούτε και το ΚΚΕ θα είνα καλλίτερο γιατί όταν θα γίνει κόμμα εξουσίας θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατάφατσα. Γιατί τα κόμματα δεν δέχονται εξωτερικό διαχειριστικό-οικονομικό έλεγχο απο φοροτέχνες λογιστές ιδιώτες;
Ναυτεργάτες συγνώμη εννοόυσα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
Οι παράγοντες που συνυπολογίζει κανείς είαναι αυτοί που λέτε, συν το ρίσκο του πότε θα ξανάρθει καινούριοσ πελάτης όταν σου φύγει κάποιος, όταν αρρωστήσεις τί γίνεται και λέιψεις 3 βδομάδες απο το γραφείο (δεν το πάω πολύ μακρυά αλλά ποιός θα βγάλει την δουλειά της απουσίιας), τα χρήματα δεν τα παίρνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (άρα δεν μπορεία να ψωνίσεις με δόσεις, και όταν μαζέψεις τα χρήματα οι τιμές είναι άλλες) συνεκτιμώντας τα συν το ότι δεν έχεις ωράριο (δίοτι άν έχει κανένα μπαράκι και πάει ο ΣΔΟΕ τρέχεις μεσάνυχτα), όχι δεν βγαίνουν (1.500χ14)/12 το οχτάωρο.
Δεν συγκρίνω βαθμίδες αλλά βάζω προτεραιότητες, όταν προβληματική οικονομία και έχω κλάδους που παίρνουν μισθούς φτώχιας, 562-750€, ε δεν θα κοιτάξω αυτούς που παίρνους 975€. Και το σημαντικότερο δεν θα τους δώσω με τίποτα αύξηση 45%. Και σαφώς δεν είναι καλός μισθός (975χ14)/12=1137,5€ τον μήνα αλλά πρόσεξε είναι πρωτοδιόριστου, ανύπαντρου, που διορίζεται εκτός αστικών συγκροτημάτων άρα με φτηνότερο κόστος ζωής και πολλές φορές το χωριό έχει φτιάξει σπίτι για τον δάσκαλο και τον παπά. Τώρα φυσικά όταν ο νεοδιόριστος δεν μπορεί να μείνει στο χωριό και χρειάζεται να μείνει στην πόλη με μεγαλίτερο ενοίκιο και αυτοκίνητο και μεγαλίτερο κόστος ζωής, τότε να με συγχωρεί η χάρη του. Δυστυχώςι δεν αρκούν οι προθέσεις, πάντως οι συνδικαλιστές είναι σαφώς κομματικοποιημένοι, οι δάσκαλοι ( και όλοι μας) είναι σαφώς κομματικά συνδικαλισμένοι άρα κομματικά χαρακτηριστικά υπάρχουν (ούτε που με νοιάζει απο ποιό κόμμα για μένα όλα το ίδιο κατάπτυστα και φασιστικά είναι).
Και το σημαντικότερο κατάφεραν να αποσπάσουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και οι δημοτικές εκλογές, υπέρτατο δημοκρατικό γεγονός έπεσε στην αφάνεια.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
...Δεν συγκρίνω βαθμίδες αλλά βάζω προτεραιότητες, όταν προβληματική οικονομία και έχω κλάδους που παίρνουν μισθούς φτώχιας, 562-750 , ε δεν θα κοιτάξω αυτούς που παίρνους 975 ...

Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα μυνήματα, θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι από το μύνημα του Βαγγέλη.

Συμφωνώ 100% και αν θέλετε από εκεί ξεκινάει όλο το ζουμί.

Ο κ. Κυρίτσης από την τόση πρεμούρα να απαντήσει στα θέματα που τον ενοχλούν ... μάλλον μπέρδεψε τους τελικούς αποδέκτες και έστειλε τα μηνύματα του σε άλλα ποστ.
Οσο βαρεθήκαμε τις ανακοινώσεις του κ. Νικολουδάκου , άλλο τόσο βαρεθήκαμε την κυβερνητική σας προπαγάνδα , κ. Κυρίτση . Εφ' όσον δεν σας ενδιαφέρει ένα θέμα , πάψτε να το διαβάζετε . Αμα δεν υπήρχατε εσείς κ Κυρίτση το θέμα με την απεργία των εκπαιδευτικών θα είχε ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα.
Εν πάση περιπτωσει , ένα έχω να πω , ότι απογοητεύομαι πάρα πολύ από όσα έχω διαβάσει μέχρι στιγμής και αφορούν την λειτουργία του φόρουμ.

Επειδή το νήμα αυτό ανοίχτηκε ζητώντας τη γνώμη των μελών και όχι τη δέσμευση της διαχειριστικής ομάδας σε έναν de facto νέο κανονισμό, δεν περιμένω καμία ανακοίνωση εκ μέρους της, παρά μόνο κατάθεση απόψεων από όλους με την ιδιότητα τους ως μέλη και μόνο.

Η δικιά μου γνώμη στο ερώτημα που τέθηκε είναι σαφώς ναι. Στην εκτός θέματος έχουν τεθεί τα πιο απίθανα και ετερόκλητα θέματα, δικαιώνοντας το σκοπό ύπαρξης της κατηγορίας. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να αποκλειστούν φλέγοντα ζητήματα της κοινωνικής / πολιτικής επικαιρότητας, όπως η απεργία μιας κοινωνικής ομάδας, στρατηγικής μάλιστα σημασίας όπως οι δάσκαλοι.

Το να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε την πολιτική / κοινωνική διάσταση από τη συντεχνιακή σκοπιμότητα μου φαίνεται το ίδιο μάταιο με την προσπάθεια του Σάυλοκ να αποσπάσει μόνο σάρκα, χωρίς αίμα από τον οφειλέτη του. Η πολιτική ήταν ανέκαθεν και θα παραμείνει σύγκρουση συμφερόντων και σ' αυτήν τη σύγκρουση θα υπάρχουν πάντα θιγόμενοι.

Πεδίον δόξης λαμπρό λοιπόν, να εκθέσουν στην 'εικονική αγορά' μας τα επιχειρήματα τους, να ρητορεύσουν μέσω των πλήκτρων και να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με ότι μπορεί σημαίνει αυτό για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Σε αυτήν την αντιπαράθεση δεν έχει κανείς την υποχρέωση της ισότιμης προβολής των αντίθετων απόψεων. Μόνο το φόρουμ υποχρεούται να διασφαλίσει βήμα λόγου για το κάθε μέλος του, εφόσον δεν παραβιάζονται οι κανονισμοί λειτουργίας του.

Last edited:
Νομίζω πως έχει ξεφύγει το θέμα, τουλάχιστον από τον αρχικό στόχο του.

Τελικά είναι μεμπτό ή όχι, προκαλεί ή όχι, ενοχλεί ή όχι, οι ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων, συντεχνειών, σωματείων ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το?

Δαμιανός Δημητριάδης said:
... Μόνο το φόρουμ υποχρεούται να διασφαλίσει βήμα λόγου για το κάθε μέλος του, εφόσον δεν παραβιάζονται οι κανονισμοί λειτουργίας του.

Χμ.... εδώ είναι το ζητούμενο. Ισχύουν οι κανονισμοί του forum, που όλοι αποδεχτήκαμε με την εγγραφή μας, ή δεν ισχύουν;
Κι όταν ένας διαχειριστής λειτουργεί βάσει αυτών των κανονισμών φταίει αυτός που τηρεί τους κανονισμούς ή οι κανονισμοί;
Και ποιοί είναι οι καλοί διαχειριστές;
Αυτοί που τηρούν τους κανονισμούς ή οι άλλοι που κάνουν τα στραβά μάτια;
Δύσκολες ερωτήσεις και ίσως και εκτός θέματος αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί το θέμα και να συζητηθεί στην πραγματική του βάση.

Οι όροι λειτουργίας του φόρουμ , Μπάμπη , αποτελούν ρυθμιστικούς κανόνες . Ως τέτοιοι υπόκεινται σε ερμηνεία σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο τους καθώς και την εφαρμογή τους σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση , ερμηνεία που δυστυχώς ή ευτυχώς εναπόκειται στον εκάστοτε διαχειριστή.
Συγχρόνως όλοι οι ρυθμιστικοί κανόνες παύουν να ισχύουν ή καθίστανται ανενεργοί , όταν δεν εναρμονίζονται μέ την εκάστοτε πραγματικότητα ή όταν η δυναμική των πραγμάτων και της πλειοψηφίας τους έχει ξεπεράσει .

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Οι όροι λειτουργίας του φόρουμ , Μπάμπη , αποτελούν ρυθμιστικούς κανόνες . Ως τέτοιοι υπόκεινται σε ερμηνεία σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο τους καθώς και την εφαρμογή τους σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση , ερμηνεία που δυστυχώς ή ευτυχώς εναπόκειται στον εκάστοτε διαχειριστή.
Συγχρόνως όλοι οι ρυθμιστικοί κανόνες παύουν να ισχύουν ή καθίστανται ανενεργοί , όταν δεν εναρμονίζονται μέ την εκάστοτε πραγματικότητα ή όταν η δυναμική των πραγμάτων και της πλειοψηφίας τους έχει ξεπεράσει .

Και σίγουρα πάυουν να ισχύουν όταν αποτελούν στα χέρια κάποιου, επίδειξη δύναμης ή διέπονται απο προσωπικά κίνητρα ή κριτήρια πού παρεμβαίνουν στην διαχειριστική του κρίση.

Δημήτριος Ντοκατζής said:

Δημήτρη μαζί σου. Συμφωνώ απόλυτα.
Όλα αυτά όμως τα θεωρείς εύκολα;
Αυτά ίσως θα μπορούσαν να συμβούν σε ένα ιδεατό forum με επαγγελματίες διαχειριστές και με ντοκτορά στο αντικείμενο.
Υπάρχουν τέτοια fora; Μπορεί κάποιος να μου δείξει έστω και ένα απο αυτά που επισκέπτεται και συμβαίνει αυτό;
Θα μπώ να το διαβάσω, θα συστήσω και στα υπόλοιπα παιδιά να μπούν κι αυτοί και να δούμε τι είδους διαχείριση γίνεται εκεί μήπως βελτιωθούμε κι εμείς.
Παιδιά, σοβαρά τώρα, μήπως έχετε τρομερές απαιτήσεις απο τους διαχειριστές;
Κι άλλες φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε μια αρκετά χαλαρή διαχείρηση αλλά δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς, οι πιό παλιοί το γνωρίζουν καλά, ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που είναι λίγο πιο αυστηροί στην τήρηση κάποιων στοιχειωδών κανόνων εδώ μέσα.
Τέλος, ελπίζω οτι ξεκινώντας ο καινούριος χρόνος θα έχουμε ξεμπλέξει με τα διαδικαστικά του σωματείου και ο καθένας πλέον θα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση αυτού του χώρου.
Ίσως, και μακάρι, κάποιοι άλλοι να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα εκεί που εμείς, απ' ότι φαίνεται, αποτύχαμε.