Ερώτηση περι συντεχνιών

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,041
Λάρισα
Θέλω να θέσω 3 ερωτήματα:
1. Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το forum;
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=53929&postcount=478
2. Πρέπει να έχουν βήμα τα συντεχνιακά συμφέροντα του καθενός και μάλιστα να δημοσιεύονται ότι θεωρεί αυτός σωστό άσχετα αν προκαλεί ή παραπλανεί;
3. Μέχρι ποιό σημείο μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας το forum για προσωπικά συμφέροντα;
Θέτω αυτά τα ερωτήματα γιατί θεωρώ το avclub forum καθαρά εξειδικευμένου ενδιαφέροντος και μάλιστα για hobby και μόνο αυτό. Υπάρχουν άλλα forum ποιό ειδικά για τα θέματα εκτός audio-video, γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι ποιό σημείο προκαλείτε κάποιο άλλο μέλος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνεις στο forum για hobby και να αντικρύζεις τα συντεχνιακά, πολιτικά και οτιδήποτε άλλο του καθενός.

Θα το θέσω υπόψη του Μπάμπη και θα έχεις απάντηση μεθαύριο.

Όμως αυτό σημαίνει ότι αν η απάντηση είναι αρνητική αυτό θα συμπαρασύρει και πολλά άλλα θέματα παρόμοιου χαρακτήρα, τα οποία δεν τα λογίζουμε έτσι.

Tά θέματα πού γράφονται στην cafe,ειναι ´εκτός θέματος´.Ολοι είμαστε ενήλικοι και κανείς δεν παραπλανάται απ´οτιδήποτε.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο συμφορουμίτης που θέτει εδώ διαμαρτυρόμενος ,το ζήτημα, έχει συμμετάσχει πολλάκις σε θεματα της ´εκτός θέματος´που έχουν και πολιτκό περιεχόμενο,χωρίς ποτέ να λογοκριθεί για τίς απόψεις του.
Οι προκηρύξεις τών εκπαιδευτικών περιέχουν τις θεσεις τους και είναι υπογεγραμμένες όλες.
Ο καθένας απο εμάς δεν σημαίνει ότι πείθεται απο τα γραφόμενά τους.
Ο Κύριος Νικολουδάκος σε post του ,στο θέμα της απεργίας τών δασκάλων έγραψε ότι θα συνεχίσει να τίς παρουσιάζει εκτός εάν δοθεί αντίθετη αιτιολογημένη απάντηση απο το avclub.
Προσυπογράφω το post του και αναμένω και εγώ,ανεξαρτήτως εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με το περιεχόμενο τών ανακοινώσεων τών εκπαιδευτικών.
Πάντως εάν απαγορευτεί η έκθεσις και πολιτικών ή άλλων απόψεων στην ´εκτός´,θά έχει πρόβλημα και η κατηγορία τής μουσικής.Τα μισά της θέματα έχουν και πολιτική χροιά.Οπως και μέρος των ταινιών και τών D.V.D.

Εγώ βασικά έθεσα τα ερωτήματα για να γραφούν οι απόψεις των μελών. Αν ήθελα απάντηση μπορούσα να στείλω pm στον Γενικό Διαχειριστή και να πάρω απάντηση.

Κε Κυριτση λαβατε κανενα ΠΜ απο τον Κο Νικολουδακο ή κανενα αλλο μελος του Κλαμπ που να σας ενοχλησε με συντεχνιακες ή πολιτικες τοποθετησεις?

α ναι τοτε της καταδικαζω

σας υποχρεωσε ή μας υποχρεωσε κανεις να τα διαβασουμε? οχι

εγω προσωπικα δεν διαβασα ουτε μια σειρα απο τα κατεβατα του κου Νικολουδακου και ενδιαφερθηκα μονο για της επιμερους τοποθετησεις των μελων και ειδικα της δικε σας της βρηκα εξαιρετικα ενδιαφερουσες και καθολου κατακριτεες αν και με βρισκουν καθετα αντιθετο

και για απαντηση στην ερωτηση σου δεν με πειραζει να δινεται χωρος σε ανθρωπους να προβαλλουν τα αιτηματα τους μια και τελικα εγω θα απογασισω τι θα διαβασω

και απο της αγοραπωλησιες ειδων καποιος βγαζει χρηματα εδω μεσα

ναι ειναι το Χομπυ μας αλλα πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι αλλιως θα γραφαμε τι μηχανακια εχει ο καθενας τι δισκους ακουμε και αυτο ηταν ολο

Last edited:
Τοτε είχε θέση στην ´εκτός θέματος´εάν ηταν ερώτηση πρός τα μέλη.
Εδώ θάχε θέση εάν προτείνατε κάτι και όχι εάν ρωτούσατε.Η κατηγορία ειναι ´Προτάσεις-Ανακοινώσεις´
Οπότε θά έστεκε πρόταση τού τύπου-χωρίς να θέλω να κάνω υπόδειξη-´Προτείνω να καταργηθούν οι πολιτικές συζητήσεις´στήν ´Εκτός´.
Αλλως τε στο θέμα της απεργίας τών δασκάλων συμμετείχατε κανονικότατα και στην διαμαρτυρία σας εκεί για το ίδιο θέμα ,πήρατε αρχική απάντηση απο τον Κυριο Βλασσίδη,έστω και ολιγόλογη.Και απάντησε με σχόλιό του και ο Κυριος Νικολουδάκος,ως έχων την ευθύνη τών post του.
Επομένως τί έχουν να συζητήσουν εδώ τα μέλη???
Αλλως τε όποιος θέλει μπάινει ή δεν μπαίνει στίς διάφορες κατηγορίες.Ενα απλό κλίκ χρειάζεται για να βγούμε απο εκεί που ενοχλούμαστε.

Κύριε Σούρλα τα ερωτήματα δεν ήταν ανεξάρτητα το ένa απο το άλλο. Πείτε μου σε ποιό post μου απάντησα πολιτικά συντεχνιακά ή τοποθετήθηκα πολιτικά συντεχνιακά.
Αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε πολιτικά συντεχνιακα συμφέροντα απο την κατηγορία μουσική τι να πώ;
Δηλαδή εσείς δεν καταλάβατε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος λόγω του ειδικού του site στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που αναφέρω;
Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι στα συντεχνιακά παίζονται συμφέροντα;
Αν ήθελα να μάθω τα των διασκάλων θα έμπαινα στο site τους και θα τα μάθαινα. ή θα έβλεπα το κανάλι που μου αρέσει και θα μάθαινα.
Η μουσική θα πείραζε αν έμπαινα σε ένα site για λογιστές και κάποιος έκανε προπαγάνδα για πολιτική μουσική.
Και μην ξεχνάται ότι ο τίτλος είναι γράμμα για τους γονείς και είμαι γονέας.

Φανταστείτε όμως να μεταφέραμε εδώ όλοι μας τις ανακοινώσεις που διαβάζουμε καθημερινά από τους εργατικούς συλλόγους, είτε μας εκφράζουν είτε όχι.

Μάλλον δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Τότε θα έπρεπε ίσως να θεσπιστεί άλλη μία κατηγορία που να λέει Ανακοινώσεις και ο καθένας να "καρφίτσωνε" το μακρύ του και το κοντό του, κι αν θέλετε και ενυπόγραφες!!! Έχω κάτι καλές στο νου μου του Λεβέντη, του Βεργή και τόσων άλλων...

Λυπηθείτε μας κύριοι!!!!

ΥΓ. ο καθένας λέει την άποψή του, σωστά?

Βρε τι θυμήθηκα τώρα. Κάτι παππούδες παλιά - και όχι μόνο - συνήθως μέλη παραχριστιανικών οργανώσεων , που περιμέναν μέχρι τις 3 τα ξημερώματα , άϋπνοι για να δουν σεξοταινίες και μετα να σπάσουνε τα τηλέφωνα στις διαμαρτυρίες , γιατί η τηλεόραση δείχνει τέτοια ανήθικα θεάματα .

Κε Σούρλα τα Ελληνικά μου είναι πολύ καλά και έγραψα σαφώς τι ήθελα, αν είναι σε λάθος κατηγορία, ο διαχειριστής ας το βάλει στην σωστή, δεν το νομίζω όμως γιατί είναι σε στυλ ερώτησης-πρότασης.
Αλλά άνοιξα το thread για συγκεκριμένο Post που προκαλεί πολιτικά και δεν το θέλω σε ένα forum που είναι για το hobby μου να το εκμεταλεύονται κάποιοι για ίδιο όφελος. Δεν άνοιξα το thread για να ξαναγίνει συζήτηση επι του ίδιου θέματος αλλά για να απαντήσουν τα μέλη.
Οι εξυπνάδες περι λογοκρισίας προς εσας κύριε.

Last edited:
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Θέλω να θέσω 3 ερωτήματα:
1. Πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το forum;
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=53929&postcount=478´

απάντηση: η ύπαρξη και μόνο του φόρουμ, ως βήματος για την ελεύθερη κατάθεση απόψεων και ιδεών, είναι από μόνη της μια πολιτική - δημοκρατική διεργασία.
2. Πρέπει να έχουν βήμα τα συντεχνιακά συμφέροντα του καθενός και μάλιστα να δημοσιεύονται ότι θεωρεί αυτός σωστό άσχετα αν προκαλεί ή παραπλανεί;

απάντηση: όποιος θεωρεί ότι τον παραπλανώ ή τον προκαλώ με τις δημοσιεύσεις μου, μπορεί ν' ασχοληθεί με άλλα θέματα. περί συντεχνίας, το αφήνω ασχολίαστο.
3. Μέχρι ποιό σημείο μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας το forum για προσωπικά συμφέροντα;

απάντηση: μέχρι εκεί που δεν καταπατάει και δεν συκοφαντεί τα συμφέροντα των άλλων ...
Θέτω αυτά τα ερωτήματα γιατί θεωρώ το avclub forum καθαρά εξειδικευμένου ενδιαφέροντος και μάλιστα για hobby και μόνο αυτό.

απάντηση: η κατηγορία avclub cafe υπάρχει ακριβώς για όσα ξεφεύγουν από το "hobby και μόνο αυτό".
Υπάρχουν άλλα forum ποιό ειδικά για τα θέματα εκτός audio-video, γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι ποιό σημείο προκαλείτε κάποιο άλλο μέλος και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνεις στο forum για hobby και να αντικρύζεις τα συντεχνιακά, πολιτικά και οτιδήποτε άλλο του καθενός.

κι όμως, το φόρουμ είναι ... τίγκα από "οτιδήποτε άλλο του καθενός". κι όποιος δε θέλει να τα βλέπει, απλώς ανοίγει άλλα θέματα και διαβάζει. πουθενά δε λένε οι όροι χρήσης ότι είναι υποχρεωτικό να διαβάζει κανείς όλα τα θέματα ...

περιμένω κι εγώ την ετυμηγορία της διαχείρισης.

βρε παιδια δεν υπαρχει λογος να πιαστουμε ....

οποιος θελει να διαβασει και το αντεχει !!!! τα κατεβατα του Βαγγελη ας το κανει ..

οι αλλοι ας προσπερασουν ...

εγω προσωπικα πολυ λιγα διαβασα διοτι δεν μπορω να διαβαζω σε Οθονη πανω απο 15 λεπτα ...

δεν ειναι λογος για πολεμο τωρα ! ειστε ολοι σας ενας και ενας !!
και αυτο ειναι λογος για να δωσετε τα χερια ......

Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κύριε Σούρλα τα ερωτήματα δεν ήταν ανεξάρτητα το ένa απο το άλλο. Πείτε μου σε ποιό post μου απάντησα πολιτικά συντεχνιακά ή τοποθετήθηκα πολιτικά συντεχνιακά.
Αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε πολιτικά συντεχνιακα συμφέροντα απο την κατηγορία μουσική τι να πώ;
Δηλαδή εσείς δεν καταλάβατε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος λόγω του ειδικού του site στο συγκεκριμένο δημοσίευμα που αναφέρω;
Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι στα συντεχνιακά παίζονται συμφέροντα;
Αν ήθελα να μάθω τα των διασκάλων θα έμπαινα στο site τους και θα τα μάθαινα. ή θα έβλεπα το κανάλι που μου αρέσει και θα μάθαινα.
Η μουσική θα πείραζε αν έμπαινα σε ένα site για λογιστές και κάποιος έκανε προπαγάνδα για πολιτική μουσική.
Και μην ξεχνάται ότι ο τίτλος είναι γράμμα για τους γονείς και είμαι γονέας.
Δηλαδή πολιτικά- συντεχνιακά απάντησαν όσοι ήταν υπέρ της απεργίας,και όσοι απάντησαν κατά, δεν ήταν πολιτική-συντεχνιακή η απάντηση.
Μια θέσις εναντιον μιά απεργίας είναι πολιτική και εναντίον μιάς συντεχνίας,που κάνει την απεργία.Σε πολλά post σας χρησιμοποιήσατε την ιδιότητά σας -και καλά κάνατε-για να αντιτεθείτε στην απεργία τών δασκάλων,επεξηγώντας την θέση σας κυρίως οικονομικά.
Αν το site των λογιστών είχε μουσική κατηγορία δεν θά είχατε κανένα δίκιο να διαμαρτύρεστε για το είδος τής μουσικής πού κάποιος δήλωνε ότι ακούει.
Το ότι είστε γονέας και το thread ηταν´ γράμμα πρός τούς γονείς´ ,σας δίνει το δικαίωμα να αντιτεθείτε στο συγκεκριμένο γράμμα ,αλλά όχι και να το σκίσετε.Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει στην δημοκρατία.

Μιά γνώμη μόνο:
.....σε καμμιά περίπτωση δέν αμφισβητώ τήν ελευθερία του λόγου ....
Δυστυχώς ή ευτυχώς σε αυτή τήν περίπτωση νομίζω ...οτι ά-θελά μας , μπορεί ο καθένας μας (ανάλογα με κάποια συνδικαλιστικά ή άλλα συμφέροντα - οχι απαραίτητα αδικα) να παίξει ρόλο άεργου ισχύος μέσω κάποιων δημοσιεύσεων που συναντά κανείς άλλωτε και υπο μορφή προκυρήξεων

κι αν μου επιτρέπετε ένα ακόμα σχόλιο:
Νομίζω πώς η δημοκρατία δέν οριζεται απο αυτά που μάς "προσφέρει" αλλά απο αυτά που μπορούμε να τής "προσφέρουμε" εμείς

Σπύρος Σούρλας said:
Δηλαδή πολιτικά- συντεχνιακά απάντησαν όσοι ήταν υπέρ της απεργίας,και όσοι απάντησαν κατά, δεν ήταν πολιτική-συντεχνιακή η απάντηση.
Μια θέσις εναντιον μιά απεργίας είναι πολιτική και εναντίον μιάς συντεχνίας,που κάνει την απεργία.Σε πολλά post σας χρησιμοποιήσατε την ιδιότητά σας -και καλά κάνατε-για να αντιτεθείτε στην απεργία τών δασκάλων,επεξηγώντας την θέση σας κυρίως οικονομικά.
Αν το site των λογιστών είχε μουσική κατηγορία δεν θά είχατε κανένα δίκιο να διαμαρτύρεστε για το είδος τής μουσικής πού κάποιος δήλωνε ότι ακούει.
Το ότι είστε γονέας και το thread ηταν´ γράμμα πρός τούς γονείς´ ,σας δίνει το δικαίωμα να αντιτεθείτε στο συγκεκριμένο γράμμα ,αλλά όχι και να το σκίσετε.Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει στην δημοκρατία.

και να το σκισει μπορει Σπυρο αλλα δεν μπορει να απαγορεψει στον Ταχυδρομο να μου το δωσει και μενα

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Κε Σούρλα τα Ελληνικά μου είναι πολύ καλά και έγραψα σαφώς τι ήθελα, αν είναι σε λάθος κατηγορία, ο διαχειριστής ας το βάλει στην σωστή, δεν το νομίζω όμως γιατί είναι σε στυλ ερώτησης-πρότασης.
Αλλά άνοιξα το thread για συγκεκριμένο Post που προκαλεί πολιτικά και δεν το θέλω σε ένα forum που είναι για το hobby μου να το εκμεταλεύονται κάποιοι για ίδιο όφελος. Δεν άνοιξα το thread για να ξαναγίνει συζήτηση επι του ίδιου θέματος αλλά για να απαντήσουν τα μέλη.
Οι εξυπνάδες περι λογοκρισίας προς εσας κύριε.

Εκανα κάποια εξυπνάδα περί λογοκρισίας Κυριε Κυρίτση??Σε κανένα post μου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Το post προκαλεί εσάς πολιτικά,εμένα όχι.Παρ´οτι όμως σάς προκάλεσε πολιτικά, δώσατε τις δεουσες κατά την γνωμη σας απαντήσεις,και πολύ καλά κάνατε.
Πρός τί η αγανάκτηση όμως απο την στιγμή πού γραψατε πολλά post στο συγκεκριμένο thread???
Και συνεχίσατε να τοποθετείστε παρ´ότι η αρχική απάντηση τού Κυρίου Βλασσίδη δεν σας ικανοποίησε προφανώς.Αρα γιατί εκ τών υστέρων τόση οργή??

Πολιτική-δημοκρατική διαδικασία δεν σημαίνει κομματικοποιημένη ανακοίνωση.
"Δεν αναφέρω τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες γιατί τα ακούτε απο την τηλεόραση", δημοκρατικότατο.
Οι απαιτήσεις σου καταπατούν τα δικά μου συμφέροντα και στο εξήγησα.
Το θέμα το απευθύνεις προς τους γονείς, παραπλανητικά κατά την άποψή μου, και επειδή τυγχάνω γονέας το διαβάζω και ειλικρινά δεν θέλω να εκπαιδεύσω τον γιό μου ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας (όποιος και να είναι) είναι αυταρχικός, και ειλικρινά θέλω να τον μάθω να σέβεται τους κυβερνώντες και να τους τιμωρεί όταν έρχονται οι εκλογές, και δεν ξέρω σε ποιό αναλυτικό πρόγραμμα προβλέπεται αυτό.
Δεν συκοφαντήσατε όλες τους μη δημόσιους, δεν κατονομάστηκαν όλοι κλέφτες απο τον Photis;
Δεν καταλάβατε ή δεν θέλετε να καταλάβετε ότι η διαφορά δεν είναι πολιτική ή θέμα αντικειμένου αλλά συντεχνιακών συμφερόντων.
Οχι Κε Σούρλα σε σας, αλλά στον Κο Ντοκατζή, και το έγραψα γιατί δεν κατάλαβε το νόημα των ερωτήσεων.
Πολιτικά δεν με προκάλεσε, έχω πάψει προ πολλού να ασχολούμε με τα κόμματα, τα σιχάθηκα, επαναλαμβάνω συντεχνιακά.
Συμμετείχα και θα συνεχίσω να συμμετέχω όταν είναι με αντιπαράθεση και όχι κομματικές προκηρύξεις και προσωπικές επιθέσεις.

Last edited:
Nα με συγχωρείτε Κυριοι αλλά στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία υπάρχει η φράσις ´Τίς αγορεύειν βούλεται´.

´Πολίται χρή λέγειν τά καίρια´Αισχύλος.Επτά Επί Θήβας.
'Ουδ´έτι γλώσσα βροτοίσι εν φυλακαίς.Λελυται γάρ λαός ελεύθερα βάζειν´
Αισχύλου,Πέρσαι .
Να θυμηθούμε και τα δικά μας,πέρα απο τον αστείο απολυταρχικό Βολταίρο,πού έχει γινει καραμέλα σε όποιον ενοχλείται απο τόν άλλον.