Κώστας Μιχαλόπουλος said:Κύριοι,
Γράφτηκα στο φόρουμ μόλις προχθές. Το πρώτο μου post ήταν στο thread για την απεργία των εκπαιδευτικών και το δεύτερο εδώ, στην ερώτηση περί συντεχνιών. Και στις δύο περιπτώσεις δέχτηκα επίθεση για το ύφος των γραφόμενών μου. Καμμία ένσταση ή απάντηση δεν υπήρξε ως προς την ουσία.
Όποτε δέχτηκα κριτική με επιχειρήματα, όπως από τον κύριο Κολέζα και από τον κύριο Οικονόμου στο PM, (το οποίο δημοσιοποίησα απλά και μόνο για να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω - επιτέλους - και σε μια λογική κριτική), απάντησα με σεβασμό προς τον συνομιλητή μου.
Στις περιπτώσεις, πάλι, που η κριτική είχε ως κίνητρο, είτε να με "επαναφέρει στην τάξη", είτε τη συμμετοχή σε "πυρ ομαδόν", είτε οποιοδήποτε άλλο κίνητρο, απάντησα (ίσως να μην έπρεπε καν), διότι δεν είμαι απ' τους ανθρώπους που θα με επαναφέρουν σε τάξη, ή που θα ζητήσω συγγνώμη επειδή δέχομαι ομαδική αντιπαράθεση.
Σας καλώ να διαβάσετε, για παράδειγμα, το thread σχετικά με τη γυναικεία ψήφο. Το thread ξεκινάει χιουμοριστικά και όλα τα post έχουν τέτοιο χαρακτήρα. Μόλις έστειλα post, εξ'ίσου χιουμοριστικό, δέχτηκα ως απάντηση το post #6. Και βεβαίως απάντησα ειρωνικά. Αν κάποιος πιστεύει ότι ήταν καλοπροαίρετη η "ερώτηση" στο post #6, ας μου πει ότι κακώς δεν απολογήθηκα.
Το #6 ποστ ηταν δικο μου, και ΝΑΙ ηταν ειρωνικο, μιας και το χιουμορ σου (για μενα) ηταν κρυο, αφου ειχες την απορια για το οτι καποιο λακο εχει η φαβα επειδη οι γυναικες δεν πεθαινουν. Η ερωτηση λοιπον ΔΕΝ ητα καλοπροαιρετη, και εγω που σε ρωτησα ΔΕΝ σου ζητησα να απολογηθεις, πραγμα δυσκολο να κανεις φανταζομαι ουτως η αλλως μιας και συνεχως χεζεσαι!
Το παρόν μήνυμα μου αποτελεί μια εξήγηση εκ μέρους μου σε όσους με κρίνουν, θετικά ή αρνητικά, με επιχειρήματα. Με χαρά μου είδα ότι υπάρχουν αρκετοί.
Σχετικά με την αθυροστομία μου, όχι απλά δεν ενοχλεί, απ' ότι βλέπω, αλλά αποτελεί και το επιχείρημα όσων μου επιτίθενται "αγεληδόν".
Σε αυτούς εξακολουθώ να απαντώ:
χέστηκα.
Ελα ομως που δεν μας κανεις εκπληξη πλεον...
Καλή σας μέρα
Εντάξει το διαβάσαμε...χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις συνέχεια;και στο κάτω -κάτω εμείς τι φταίμε με το συγκεκριμένο σου πρόβλημα;...λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει.Κώστας Μιχαλόπουλος said:Κύριοι,
Σε αυτούς εξακολουθώ να απαντώ:
χέστηκα.
Καλή σας μέρα
Μπάμπης Κολέζας said:Πάντως θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε σ´αυτόν το τόνο και με αυτές τις εκφράσεις γιατί σε λίγο θα μου τηλεφωνήσουν γιά να βάλει διαφημιστικό baner "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ".
Καλό μεσημέρι.
Σπύρος Σούρλας said:Κύριε Μιχαλόπουλε λειτουργείτε αυτή τήν στιγμή σαν ´αποδιοπομπαίος τράγος'-scapegoat,όπως θά λεγαμε στην δυναμική τών ομάδων-.Μέ άλλα λόγια ,κάποιος ,επισύρει την προσοχή τών υπολοίπων επάνω του,γράφοντας και προκλητικά,με αποτέλεσμα τελικά να ´αποβάλλεται ´απο την ομάδα,και η ομάδα να συνεχίζει απρόσκοπτη και πιό ενωμένη κατόπιν.
Θεωρώ ότι αυτός ο ρόλος δεν αξίζει σε κανέναν,γιατί τον αδικεί.Η προσαρμογή σας ,εάν το επιθυμείτε και εσείς ,μπορεί να γίνει με πιό ομαλούς τρόπους.
Browser said:...
Δε ξερω Κωστα, αλλα οποτε βλεπω τετοια μηνυματα σου μου ερχεται συνεχεια στο μυαλο το τραγουδι που λεει."αλλου τρως αλλου πινεις, αλλου πας και το δινεις"....
...
Σπύρος Σούρλας said:Αγαπητέ Browser(Xρήστο) ...........ίσως όμως να αποτυπώνουν σε κάποια σημεία και τα εδώ τεκταινόμενα.
suria said:Πολύ ενδιαφέρων ο παραλληλισμός με τις συντονιστικές ομάδες. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχουν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από ένα φόρουμ γενικής ή ειδικής συζήτησης, καθώς η συμμετοχή γίνεται με διαφορετικά κριτήρια. Στην θεραπευτική ομάδα κάποιος πάει συνειδητοποιημένα για να βοηθηθεί ενώ στο φόρουμ πάει για να μάθει κάτι, για να ρωτήσει, να απαντήσει ή για να μπουρδολογήσει.
Σπύρος Σούρλας said:Αγαπητέ Browser(Xρήστο) θυμάμαι ότι και εσύ είχες ενοχληθεί και πολύ μάλιστα,οταν έγινες αποδέκτης συγκεκριμένων σχολίων στο θέμα με τα αστεράκια..
Σπύρος Σούρλας said:Για ολοκληρωμένη αντιπρόταση δέν νομίζω οτι ειναι δυνατόν να γινει εδώ στο Φορουμ.Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνον στα πλαίσια του Σωματείου.
Εχω δηλώσει σαν πρώτη σκέψη οτι ειμαι υπέρ της διαγραφής συγκεκριμένων post και οχι θεμάτων.Οπως και για το off-topic οτι ο πρωτος που δικαιούται να διαμαρτυρηθεί ειναι αυτός που ξεκινά ενα thread...
Σπύρος Σούρλας said:Μερικές γενικές σκέψεις ακόμα.Σε κάθε μικρό ή μεγάλο οργανισμό ,οταν αντιδρά κάποιος ,ενοχοποιείται πολύ ευκολα γιατί αντιτίθεται στο 'γενικό καλό'.Και η αντίδραση θεωρείται σαν συνολική επίθεση πρός τον οργανισμό.
Εάν μπείς στη θέση του μελους που διαφωνεί σε κατι θα δείς ότι η θεση του ειναι πολύ μοναχική ,και χρειάζεται αρκετό σθένος για να μην ´κανει ´πίσω ή να μην νοιώσει άσχημα που μίλησε....
Σπύρος Σούρλας said:Επίσης σπάνια θα παρατηρηθεί απο μέλος της συντονιστικής ομάδας,να βγεί καποιος και να πεί´Εδώ έκανα λάθος´.Αντ ´αυτού το σύνηθες είναι το γενικόλογο ´Κανουμε και εμείς λάθη´.
Οι συντονιστικές ομάδες συχνά προβάλλουν το πόσο κουράζονται για το κοινό καλό ,οταν αισθάνονται ότι πιέζονται απο μέλη.
Προσωπικά πιστευω οτι όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει μιά συντονιστική ομάδα στον εαυτό της τόσο καλύτερα συντονίζει.Ειναι χαλαρή εκεί που χρειάζεται και αντιστοίχως αυστηρή σε άλλες καταστάσεις.
Tα παραπάνω δεν αναφέρονται ειδικά στο avclub αλλά ειναι συνήθη φαινόμενα λειτουργίας διαφόρων δομών που έχουν να κάνουν με ανθρώπους..
Σπύρος Σούρλας said:Το avclub σαν καινουριος ανεξάρτητος οργανισμός ειναι σε μιά φάση που ψάχνει να βρεί τον βηματισμό του.Κουβαλάει πισω του ενα σημαντικό παρελθόν ,αλλά επιθυμεί -λογικότατα-να βρεί το προσωπικό του στύλ.
Μεσα σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται διαφορετικές τάσεις και στα μέλη ,αλλά και στους συντονιστές.Νομίζω οτι εάν αυτά όλα δεν ειδωθούν -εκτός προφανών εξαιρέσεων-σαν συνολική αμφισβήτηση, από όσους έχουν αναλάβει,την ευθύνη τής λειτουργίας του σημερα,οι πιθανότητες να προκύψει κατι πολυ ενδιαφέρον ειναι πολλές.
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο χώρο σαν υποψήφιο να γινει απο τα κοσμήματα του διαδικτύου. Και συνήθως οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές βρίσκονται αναμεσα σε αυτούς που επισημαίνουν και τα στραβά -κατά την γνωμη τους-και όχι στούς μονίμως χειροκροτούντες...
Σπύρος Σούρλας said:Τελος οσον αφορά αυτό που λές περί ´πιέσεων´.Το να λεει κάποιος οτι το κλίμα ´βάρυνε ´ή ´κουράστηκε´απο καποια πράγματα,δεν συνιστά εκβιασμό .Και να φυγει ενα μέλος μιά δομή συνεχίζει κανονικά.
Σε τελική ανάλυση ειναι πολύ λιγότερο ´εκβιαστικό´,απο τον συνήθη συναισθηματικό ´εκβιασμό´πού ασκειται ,ασυνείδητα και όχι επίτηδες,στα μέλη απο την κάθε συντονιστική ομάδα που θεωρεί το μέλος ´γκρινιάρη´,οτι ´πάλι διαμαρτύρεται´κ.λ.π.,κ.λ.π. Ομως και η συντονιστική ομάδα οφείλει απο την μεριά της να προστατεψει τον ρόλο της και να επαινεσει τον εαυτό της για να μπορεί να υπάρξει και να συνεχίσει να λειτουργεί.
Παντα μιά συντονιστική ομάδα αποτελεί εναν πόλο εξουσίας και η ομάδα των μελών εναν άλλο.Οταν η συντονιστική ομάδα παρέχει ενα σαφές πλαισιο λειτουργίας,αυτό δινει και μεγαλύτερη´ασφάλεια ´στα μέλη ,αλλά και αντιστρόφως.Γι´αυτο και οι κανονισμοί λειτουργίας αποτελούν ενα δυναμικό και όχι στατικό συστατικό της λειτουργίας ενός χώρου.
Αυτές ειναι γενικές σκέψεις για την λειτουργία δομών και την ανθρώπινη ομαδική και όχι ειδικές πρός το avclub,ίσως όμως να αποτυπώνουν σε κάποια σημεία και τα εδώ τεκταινόμενα.
Costas Coyias said:Χμμμ, να ένας λόγος για τον οποίο πάω τον Αντρέα.
Larry said:ετσι μπραβο παμε σιγα σιγα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.