Ερώτηση περι συντεχνιών

Κυριε Σουρλα το ιδιο θα επιθυμουσα κι απο εσας αν ειναι δυνατον.

Ειλικρινα με ενδιαφερει.
 
Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Κώστας Μιχαλόπουλος said:
Κύριοι,

Γράφτηκα στο φόρουμ μόλις προχθές. Το πρώτο μου post ήταν στο thread για την απεργία των εκπαιδευτικών και το δεύτερο εδώ, στην ερώτηση περί συντεχνιών. Και στις δύο περιπτώσεις δέχτηκα επίθεση για το ύφος των γραφόμενών μου. Καμμία ένσταση ή απάντηση δεν υπήρξε ως προς την ουσία.

Όποτε δέχτηκα κριτική με επιχειρήματα, όπως από τον κύριο Κολέζα και από τον κύριο Οικονόμου στο PM, (το οποίο δημοσιοποίησα απλά και μόνο για να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω - επιτέλους - και σε μια λογική κριτική), απάντησα με σεβασμό προς τον συνομιλητή μου.

Στις περιπτώσεις, πάλι, που η κριτική είχε ως κίνητρο, είτε να με "επαναφέρει στην τάξη", είτε τη συμμετοχή σε "πυρ ομαδόν", είτε οποιοδήποτε άλλο κίνητρο, απάντησα (ίσως να μην έπρεπε καν), διότι δεν είμαι απ' τους ανθρώπους που θα με επαναφέρουν σε τάξη, ή που θα ζητήσω συγγνώμη επειδή δέχομαι ομαδική αντιπαράθεση.

Σας καλώ να διαβάσετε, για παράδειγμα, το thread σχετικά με τη γυναικεία ψήφο. Το thread ξεκινάει χιουμοριστικά και όλα τα post έχουν τέτοιο χαρακτήρα. Μόλις έστειλα post, εξ'ίσου χιουμοριστικό, δέχτηκα ως απάντηση το post #6. Και βεβαίως απάντησα ειρωνικά. Αν κάποιος πιστεύει ότι ήταν καλοπροαίρετη η "ερώτηση" στο post #6, ας μου πει ότι κακώς δεν απολογήθηκα.

Το #6 ποστ ηταν δικο μου, και ΝΑΙ ηταν ειρωνικο, μιας και το χιουμορ σου (για μενα) ηταν κρυο, αφου ειχες την απορια για το οτι καποιο λακο εχει η φαβα επειδη οι γυναικες δεν πεθαινουν. Η ερωτηση λοιπον ΔΕΝ ητα καλοπροαιρετη, και εγω που σε ρωτησα ΔΕΝ σου ζητησα να απολογηθεις, πραγμα δυσκολο να κανεις φανταζομαι ουτως η αλλως μιας και συνεχως χεζεσαι!

Το παρόν μήνυμα μου αποτελεί μια εξήγηση εκ μέρους μου σε όσους με κρίνουν, θετικά ή αρνητικά, με επιχειρήματα. Με χαρά μου είδα ότι υπάρχουν αρκετοί.

Σχετικά με την αθυροστομία μου, όχι απλά δεν ενοχλεί, απ' ότι βλέπω, αλλά αποτελεί και το επιχείρημα όσων μου επιτίθενται "αγεληδόν".
Σε αυτούς εξακολουθώ να απαντώ:
χέστηκα.

Ελα ομως που δεν μας κανεις εκπληξη πλεον...

Καλή σας μέρα

........
 
Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Κώστας Μιχαλόπουλος said:
Κύριοι,


Σε αυτούς εξακολουθώ να απαντώ:
χέστηκα.

Καλή σας μέρα
Εντάξει το διαβάσαμε...χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις συνέχεια;και στο κάτω -κάτω εμείς τι φταίμε με το συγκεκριμένο σου πρόβλημα;...λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει.
Σημ:Την <εγκράτεια>, μπορείς να την εκλάβεις όπως επιθυμείς.-bye-
 
Κύριε Μιχαλόπουλε, και αυτό που θα πώ αφορά όλους μας, είναι σχετικά εύκολο, ειδικά μέσω διαδικτύου, ένα μήνυμα να παρερμηνευθεί, ειδικά αν ο συντάκτης του είναι καινούριο μέλος και δεν υπάρχει προηγούμενο δείγμα γραφής του εδώ μέσα.
Αν δείξουμε λίγο καλή διάθεση, αμφότεροι, και δεν είμαστε συνεχώς στην τσίτα, τέτοιου είδους φαινόμενα θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα προλαβαίνουμε και να μην δημιουργείτε ένα μπάχαλο ουσιαστικά χωρίς προφανή λόγο.
Σαν Γ.Δ. αλλά κυρίως σαν παλιό μέλος αυτού το club σας διαβεβαιώ οτι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποκλείσουμε κανέναν.
Δεν είμαστε επαγγελματίες διαχειριστές, το χόμπυ μας κάνουμε, και είναι φυσικό μερικές φορές να βρισκόμαστε κι εμείς σε πολύ δύσκολη θέση κάποιες φορές, ειδικά όταν κάποια κείμενα είναι στα όρια του προσβλητικού και του υβριστικού.
Το οτι κάνουμε και λάθη είναι σίγουρο, προσπαθούμε όμως, κι αν βοηθήσετε κι εσείς λιγάκι να είστε σίγουροι οτι θα πάμε ακόμα καλύτερα.
Ευχαριστώ.
 
Πάντως θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε σ´αυτόν το τόνο και με αυτές τις εκφράσεις γιατί σε λίγο θα μου τηλεφωνήσουν γιά να βάλει διαφημιστικό baner "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ".
Καλό μεσημέρι.
 
Μπάμπης Κολέζας said:
Πάντως θα παρακαλούσα να μην συνεχίσουμε σ´αυτόν το τόνο και με αυτές τις εκφράσεις γιατί σε λίγο θα μου τηλεφωνήσουν γιά να βάλει διαφημιστικό baner "Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ".
Καλό μεσημέρι.


:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
 
Re: Απάντηση: Ερώτηση περι συντεχνιών

Σπύρος Σούρλας said:
Κύριε Μιχαλόπουλε λειτουργείτε αυτή τήν στιγμή σαν ´αποδιοπομπαίος τράγος'-scapegoat,όπως θά λεγαμε στην δυναμική τών ομάδων-.Μέ άλλα λόγια ,κάποιος ,επισύρει την προσοχή τών υπολοίπων επάνω του,γράφοντας και προκλητικά,με αποτέλεσμα τελικά να ´αποβάλλεται ´απο την ομάδα,και η ομάδα να συνεχίζει απρόσκοπτη και πιό ενωμένη κατόπιν.
Θεωρώ ότι αυτός ο ρόλος δεν αξίζει σε κανέναν,γιατί τον αδικεί.Η προσαρμογή σας ,εάν το επιθυμείτε και εσείς ,μπορεί να γίνει με πιό ομαλούς τρόπους.

Καλά σου λέει ο γιατρός! Αντί να λες "χέστηκα", μπορείς να το πεις πιο κομψά, "εχέσθην". Όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να είναι και πιο κομψό το διαφημιστικό banner. Άλλο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ, άλλο ΑΚΟΡΕΣΤΟΣ. :D
 
Αγαπητέ Browser(Xρήστο) θυμάμαι ότι και εσύ είχες ενοχληθεί και πολύ μάλιστα,οταν έγινες αποδέκτης συγκεκριμένων σχολίων στο θέμα με τα αστεράκια.
Για ολοκληρωμένη αντιπρόταση δέν νομίζω οτι ειναι δυνατόν να γινει εδώ στο Φορουμ.Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνον στα πλαίσια του Σωματείου.
Εχω δηλώσει σαν πρώτη σκέψη οτι ειμαι υπέρ της διαγραφής συγκεκριμένων post και οχι θεμάτων.Οπως και για το off-topic οτι ο πρωτος που δικαιούται να διαμαρτυρηθεί ειναι αυτός που ξεκινά ενα thread.
Μερικές γενικές σκέψεις ακόμα.Σε κάθε μικρό ή μεγάλο οργανισμό ,οταν αντιδρά κάποιος ,ενοχοποιείται πολύ ευκολα γιατί αντιτίθεται στο 'γενικό καλό'.Και η αντίδραση θεωρείται σαν συνολική επίθεση πρός τον οργανισμό.
Εάν μπείς στη θέση του μελους που διαφωνεί σε κατι θα δείς ότι η θεση του ειναι πολύ μοναχική ,και χρειάζεται αρκετό σθένος για να μην ´κανει ´πίσω ή να μην νοιώσει άσχημα που μίλησε.
Επίσης σπάνια θα παρατηρηθεί απο μέλος της συντονιστικής ομάδας,να βγεί καποιος και να πεί´Εδώ έκανα λάθος´.Αντ ´αυτού το σύνηθες είναι το γενικόλογο ´Κανουμε και εμείς λάθη´.
Οι συντονιστικές ομάδες συχνά προβάλλουν το πόσο κουράζονται για το κοινό καλό ,οταν αισθάνονται ότι πιέζονται απο μέλη.
Προσωπικά πιστευω οτι όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει μιά συντονιστική ομάδα στον εαυτό της τόσο καλύτερα συντονίζει.Ειναι χαλαρή εκεί που χρειάζεται και αντιστοίχως αυστηρή σε άλλες καταστάσεις.
Tα παραπάνω δεν αναφέρονται ειδικά στο avclub αλλά ειναι συνήθη φαινόμενα λειτουργίας διαφόρων δομών που έχουν να κάνουν με ανθρώπους.
Το avclub σαν καινουριος ανεξάρτητος οργανισμός ειναι σε μιά φάση που ψάχνει να βρεί τον βηματισμό του.Κουβαλάει πισω του ενα σημαντικό παρελθόν ,αλλά επιθυμεί -λογικότατα-να βρεί το προσωπικό του στύλ.
Μεσα σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται διαφορετικές τάσεις και στα μέλη ,αλλά και στους συντονιστές.Νομίζω οτι εάν αυτά όλα δεν ειδωθούν -εκτός προφανών εξαιρέσεων-σαν συνολική αμφισβήτηση, από όσους έχουν αναλάβει,την ευθύνη τής λειτουργίας του σημερα,οι πιθανότητες να προκύψει κατι πολυ ενδιαφέρον ειναι πολλές.
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο χώρο σαν υποψήφιο να γινει απο τα κοσμήματα του διαδικτύου. Και συνήθως οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές βρίσκονται αναμεσα σε αυτούς που επισημαίνουν και τα στραβά -κατά την γνωμη τους-και όχι στούς μονίμως χειροκροτούντες.
Τελος οσον αφορά αυτό που λές περί ´πιέσεων´.Το να λεει κάποιος οτι το κλίμα ´βάρυνε ´ή ´κουράστηκε´απο καποια πράγματα,δεν συνιστά εκβιασμό .Και να φυγει ενα μέλος μιά δομή συνεχίζει κανονικά.
Σε τελική ανάλυση ειναι πολύ λιγότερο ´εκβιαστικό´,απο τον συνήθη συναισθηματικό ´εκβιασμό´πού ασκειται ,ασυνείδητα και όχι επίτηδες,στα μέλη απο την κάθε συντονιστική ομάδα που θεωρεί το μέλος ´γκρινιάρη´,οτι ´πάλι διαμαρτύρεται´κ.λ.π.,κ.λ.π. Ομως και η συντονιστική ομάδα οφείλει απο την μεριά της να προστατεψει τον ρόλο της και να επαινεσει τον εαυτό της για να μπορεί να υπάρξει και να συνεχίσει να λειτουργεί.
Παντα μιά συντονιστική ομάδα αποτελεί εναν πόλο εξουσίας και η ομάδα των μελών εναν άλλο.Οταν η συντονιστική ομάδα παρέχει ενα σαφές πλαισιο λειτουργίας,αυτό δινει και μεγαλύτερη´ασφάλεια ´στα μέλη ,αλλά και αντιστρόφως.Γι´αυτο και οι κανονισμοί λειτουργίας αποτελούν ενα δυναμικό και όχι στατικό συστατικό της λειτουργίας ενός χώρου.
Αυτές ειναι γενικές σκέψεις για την λειτουργία δομών και την ανθρώπινη ομαδική και όχι ειδικές πρός το avclub,ίσως όμως να αποτυπώνουν σε κάποια σημεία και τα εδώ τεκταινόμενα.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Browser said:
...

Δε ξερω Κωστα, αλλα οποτε βλεπω τετοια μηνυματα σου μου ερχεται συνεχεια στο μυαλο το τραγουδι που λεει."αλλου τρως αλλου πινεις, αλλου πας και το δινεις"....
...

Χμμμ, να ένας λόγος για τον οποίο πάω τον Αντρέα.
 
Re: Απάντηση: Ερώτηση περι συντεχνιών

Σπύρος Σούρλας said:
Αγαπητέ Browser(Xρήστο) ...........ίσως όμως να αποτυπώνουν σε κάποια σημεία και τα εδώ τεκταινόμενα.

Πολύ ενδιαφέρων ο παραλληλισμός με τις συντονιστικές ομάδες. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχουν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από ένα φόρουμ γενικής ή ειδικής συζήτησης, καθώς η συμμετοχή γίνεται με διαφορετικά κριτήρια. Στην θεραπευτική ομάδα κάποιος πάει συνειδητοποιημένα για να βοηθηθεί ενώ στο φόρουμ πάει για να μάθει κάτι, για να ρωτήσει, να απαντήσει ή για να μπουρδολογήσει.
 
Μια άλλη πρόταση: επειδή η γενική συνέλευση αργεί, μήπως να μαζευτούμε για καμία σοβαρή :ernaehrung004: συζήτηση, να εξηγήσει ο καθένας τις :food-smiley-005: απόψεις του επί του θέματος;
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερώτηση περι συντεχνιών

suria said:
Πολύ ενδιαφέρων ο παραλληλισμός με τις συντονιστικές ομάδες. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχουν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από ένα φόρουμ γενικής ή ειδικής συζήτησης, καθώς η συμμετοχή γίνεται με διαφορετικά κριτήρια. Στην θεραπευτική ομάδα κάποιος πάει συνειδητοποιημένα για να βοηθηθεί ενώ στο φόρουμ πάει για να μάθει κάτι, για να ρωτήσει, να απαντήσει ή για να μπουρδολογήσει.

Φιλε suria(καλό χειμώνα κιόλας γιατί σε έχασα)δεν αφορά τις θεραπευτικές ομάδες.Αφορα δυναμική οργανισμών και δομών.Μιά και αναφέρεις ομως και τις θεραπευτικές ομάδες ακόμα και εκεί εμπεριέχεται και η μπουρδολογία γιατί χαλαρώνει το κλιμα κάποιες φορές.
Ασφαλώς ενα φορουμ αφορά μιά μεγάλη ομάδα που καποιες φορές μπορεί να γινει και χαοτική.
Επομένως το πλαίσιο ειναι αναγκαίο και η εμπιστοσύνη που δειχνει η συντονιστική ομάδα στον εαυτό της ειναι επίσης απολύτως απαραίτητη(ειναι η ομάδα που μπορεί να ειναι περισσότερο δομημένη γιατί ειναι συγκεκριμένη και σχετικά μικρή).
 
Καταρχιν να σε ευχαριστησω για την ανταποκριση σου !


Σπύρος Σούρλας said:
Αγαπητέ Browser(Xρήστο) θυμάμαι ότι και εσύ είχες ενοχληθεί και πολύ μάλιστα,οταν έγινες αποδέκτης συγκεκριμένων σχολίων στο θέμα με τα αστεράκια..

Το συγκεκριμενο θεμα δεν θα ηθελα να το σχολιασω περαιτερω. Να διευκρυνησω οτι δεν εγινα απλα αποδεκτης σχολιων, αλλα κατι παρα πανω. Δεν θελησα να δωσω συνεχεια και δεν εδωσα. Εαν θελεις μπορουμε να το κουβεντιασουμε με pm.

Σπύρος Σούρλας said:
Για ολοκληρωμένη αντιπρόταση δέν νομίζω οτι ειναι δυνατόν να γινει εδώ στο Φορουμ.Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνον στα πλαίσια του Σωματείου.
Εχω δηλώσει σαν πρώτη σκέψη οτι ειμαι υπέρ της διαγραφής συγκεκριμένων post και οχι θεμάτων.Οπως και για το off-topic οτι ο πρωτος που δικαιούται να διαμαρτυρηθεί ειναι αυτός που ξεκινά ενα thread...

Ο σκοπος που προετρεψα την ολοκληρωμενη αντιπροταση καταλαβαινεις ευκολα οτι εγινε γιατι προσπαθωντας εστω καποιοι να το κανουν , θα καταλαβαιναν πολυ ευκολα τις δυσκολιες που υπαρχουν. Καπου θελησα να τονισω οτι η κριτικη σε πολλα εισαγωγικα ειναι "ευκολη".
Μπορουμε πολυ ευκολα, αντι να δημοσιευουμε κριτηκες, να τις σκεφτομαστε και να θετουμε προτασεις. Προτασεις σαν αυτες που κανεις παραπανω και τις οποιες θα ηθελα να σχολιασω, παλι με μονο σκοπο να τονισω την δυσκολια της υποθεσης.
Για παραδειγμα το οφ τοπικ.... αναφερεις οτι δικαιουται να διαμαρτυρηθει αυτος που ξεκινα το thread. Κι αν ο εκαστοτε ενοχλειται αδικαιολογητα? Και αν η συζητηση καταλληγει καπου με περισσοτερο "ζουμι"? Σου θυμιζω οτι πολλες φορες χρησιμοποιεις την κατηγορια της μουσικης σαν παραδειγμα. Κατι που τωρα σου το παραθετω κι εγω. Κι εχεις δικιο.
Παραπερα? Τι γινεται?

Συμφωνω μαζι σου οτι ολοκληρωμενη προταση δεν προκειται να γινει ποτε. Τουλαχιστον εγω το θεωρω αδυνατο.
Θα πρεπει ομως η οποια υπαρχουσα, να συμπληρωνετε και να διορθωνετε.


Σπύρος Σούρλας said:
Μερικές γενικές σκέψεις ακόμα.Σε κάθε μικρό ή μεγάλο οργανισμό ,οταν αντιδρά κάποιος ,ενοχοποιείται πολύ ευκολα γιατί αντιτίθεται στο 'γενικό καλό'.Και η αντίδραση θεωρείται σαν συνολική επίθεση πρός τον οργανισμό.
Εάν μπείς στη θέση του μελους που διαφωνεί σε κατι θα δείς ότι η θεση του ειναι πολύ μοναχική ,και χρειάζεται αρκετό σθένος για να μην ´κανει ´πίσω ή να μην νοιώσει άσχημα που μίλησε....

Πιστευω οτι οταν η αντιδραση εχει σκοπο και μονο το "γενικο καλο" που αναφερεις, δεν προκειται ποτε να θεωρηθει σαν επθεση.
Για να θεωρηθει επιθεση, τουλαχιστον θα πρεπει να φανει ετσι η να απολαβει απο τον "οργανισμο" ως τετοια.
Και στις δυο των περιπτωσεων, εαν ο αντιδρων δωσει την πρεπουσα προσοχη στον τροπο που θα γραψει κατι τετοιο, και ο οργανισμος διαβασει την "αντιδραση" σαν προτροπη-συμβουλη-προταση και οχι σαν "παρατηρηση", το σιγουρο ειναι οτι κατι θα αποφερει η ολη υποτιθεμενη συζητηση και κατα συνεπεια θα εχουμε εξελιξη-βελτιωση.




Σπύρος Σούρλας said:
Επίσης σπάνια θα παρατηρηθεί απο μέλος της συντονιστικής ομάδας,να βγεί καποιος και να πεί´Εδώ έκανα λάθος´.Αντ ´αυτού το σύνηθες είναι το γενικόλογο ´Κανουμε και εμείς λάθη´.
Οι συντονιστικές ομάδες συχνά προβάλλουν το πόσο κουράζονται για το κοινό καλό ,οταν αισθάνονται ότι πιέζονται απο μέλη.
Προσωπικά πιστευω οτι όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχει μιά συντονιστική ομάδα στον εαυτό της τόσο καλύτερα συντονίζει.Ειναι χαλαρή εκεί που χρειάζεται και αντιστοίχως αυστηρή σε άλλες καταστάσεις.
Tα παραπάνω δεν αναφέρονται ειδικά στο avclub αλλά ειναι συνήθη φαινόμενα λειτουργίας διαφόρων δομών που έχουν να κάνουν με ανθρώπους..


Επειδη το συγκεκριμενο αφορα τη διαχειριστικη ομαδα, αυτου η οποιου φορουμ, θα μου επιτρεψεις να μην το σχολιασω, διοτι δεν θα ηθελα να δημιουργηθουν εντυπωσεις. Το μονο που θα πω ειναι το οτι πρεπει να λειτουργει , καθολικα κατω απο κοινο πλαισιο. Τιποτα αλλο.


Σπύρος Σούρλας said:
Το avclub σαν καινουριος ανεξάρτητος οργανισμός ειναι σε μιά φάση που ψάχνει να βρεί τον βηματισμό του.Κουβαλάει πισω του ενα σημαντικό παρελθόν ,αλλά επιθυμεί -λογικότατα-να βρεί το προσωπικό του στύλ.
Μεσα σε αυτήν την κατάσταση εμφανίζονται διαφορετικές τάσεις και στα μέλη ,αλλά και στους συντονιστές.Νομίζω οτι εάν αυτά όλα δεν ειδωθούν -εκτός προφανών εξαιρέσεων-σαν συνολική αμφισβήτηση, από όσους έχουν αναλάβει,την ευθύνη τής λειτουργίας του σημερα,οι πιθανότητες να προκύψει κατι πολυ ενδιαφέρον ειναι πολλές.
Προσωπικά θεωρώ τον συγκεκριμένο χώρο σαν υποψήφιο να γινει απο τα κοσμήματα του διαδικτύου. Και συνήθως οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές βρίσκονται αναμεσα σε αυτούς που επισημαίνουν και τα στραβά -κατά την γνωμη τους-και όχι στούς μονίμως χειροκροτούντες...


Το παραπανω σου κειμενο με βρισκει πληρως συμφωνο. Το μονο που ισως αλλαζα θα ηταν τη λεξη "κοσμημα" με τη λεξη "στολιδι", πολυ απλα διοτι δεν "φοριεται". Εαν καποιοι επιχειρησουν να το δουν ετσι, ισως δοκιμασουν και να το "φορεσουν", πραγμα που ειλικρινα δεν θα μου αρεσε καθολου.



Σπύρος Σούρλας said:
Τελος οσον αφορά αυτό που λές περί ´πιέσεων´.Το να λεει κάποιος οτι το κλίμα ´βάρυνε ´ή ´κουράστηκε´απο καποια πράγματα,δεν συνιστά εκβιασμό .Και να φυγει ενα μέλος μιά δομή συνεχίζει κανονικά.
Σε τελική ανάλυση ειναι πολύ λιγότερο ´εκβιαστικό´,απο τον συνήθη συναισθηματικό ´εκβιασμό´πού ασκειται ,ασυνείδητα και όχι επίτηδες,στα μέλη απο την κάθε συντονιστική ομάδα που θεωρεί το μέλος ´γκρινιάρη´,οτι ´πάλι διαμαρτύρεται´κ.λ.π.,κ.λ.π. Ομως και η συντονιστική ομάδα οφείλει απο την μεριά της να προστατεψει τον ρόλο της και να επαινεσει τον εαυτό της για να μπορεί να υπάρξει και να συνεχίσει να λειτουργεί.
Παντα μιά συντονιστική ομάδα αποτελεί εναν πόλο εξουσίας και η ομάδα των μελών εναν άλλο.Οταν η συντονιστική ομάδα παρέχει ενα σαφές πλαισιο λειτουργίας,αυτό δινει και μεγαλύτερη´ασφάλεια ´στα μέλη ,αλλά και αντιστρόφως.Γι´αυτο και οι κανονισμοί λειτουργίας αποτελούν ενα δυναμικό και όχι στατικό συστατικό της λειτουργίας ενός χώρου.
Αυτές ειναι γενικές σκέψεις για την λειτουργία δομών και την ανθρώπινη ομαδική και όχι ειδικές πρός το avclub,ίσως όμως να αποτυπώνουν σε κάποια σημεία και τα εδώ τεκταινόμενα.

Το οποιο μελος επιθυμει να αποχωρισει διοτι ο χωρος δεν τον εκφραζει, μπορει να το κανει χωρις να το δηλωνει. Αν το δηλωνει προκαλει....σκεψεις . Η σοβαροτητα που αντιμετωπιζει ο καθενας μας ξεχωριστα την κοινωνικη του υποσταση, ειναι κατι που τον διακρινει.
Και να σου το πω με ενα παραδειγμα για να γινω κατανοητος.
Ειλικρινα εχω στεναχωρηθει πολυ που δεν βλεπω πλεον τον Αγγελο να γραφει. Ενα μελος με απειρο και εξυπνο χιουμορ, λογικη και πολλα αλλα. Εχει παρα πολυ καιρο να γραψει και μου λειπει η "παρεα" του στο κλαμπ.
Σταματησε να γραφει χωρις να πει κουβεντα. Δεν ξερω, κατι του ετυχε , κατι τον ενοχλησε, κατι προεκυψε, το ψαχνω.
Η απουσια του Αγγελου για παραδειγμα μου εχει γινει πολυ πιο αισθητη απο οποιουδηποτε αλλου που στο παρελθον δηλωσε οτι αποχωρει για τον οποιονδηποτε λογο,και με εχει στεναχωρησει πολυ περισσοτερο.

Οσον αφορα τους "πολους" θα διαφωνησω με τον εναν της εξουσιας. Θα τον ελεγα καλυτερα διαχειρισης και τηρησης κανονων. Η εξουσια θετει και τους κανονες, κατι που τουλαχιστον εδω δεν γινεται. Η διαχειριστικη ομαδα, το πληστον τουλαχιστον, πιστευω ειναι ανοιχτη για τις οποιες προτασεις. Τουλαχιστον αυτο εχει δειξει μεχρι τωρα.
Επισης θα διαφωνισω λιγο με την "πολικοτητα". Θα ελεγα οτι ειναι το ενα απο τα σημεια που η χρηση του ορου δεν ειναι χαρακτηριστικη. Κατα την περιγραφη σου και λογο διαφορετικης πολικοτητας. Η δικη μου λογικη στο συγκεκριμενο λεει, οτι ελκονται και πρεπει να ελκονται λογω ομοιας πολικοτητας. Γιατι ουσιαστικα ειναι ομοια .


Ευχαριστω για το χρονο σου

Χρηστος.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση περι συντεχνιών

Costas Coyias said:
Χμμμ, να ένας λόγος για τον οποίο πάω τον Αντρέα.

Βρε και καλα κανεις.

Κι εγω τον παω. Με χιλια.

Αλλα ποιος μιλησε για τον Ανδρεα?

Μαλλον δεν καταλαβες, η εκανες οτι δεν καταλαβες -bye- .

Αν θελεις μπορεις να μου απαντησεις και στα κινεζικα, ισως εχω περισσοτερες ελπιδες να σε καταλαβω.....η να με καταλαβεις.....-bye-
 
Αγαπητέ Browser,
Μου ζητάτε να σχολιάσω το post #64, περί κανονισμών λειτουργίας του φόρουμ.

Κατά την άποψή μου, το φόρουμ είναι απλά ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων, άλλοτε επί παντός επιστητού και άλλοτε με συγκεκριμένη θεματολογία.
Χώρος συζητήσεως είναι το προαύλιο ενός σχολείου, τα καφενεία, οι πλατείες, τα γήπεδα. Καθώς επίσης και η βουλή, το δικαστήριο, τα διοικητικά συμβούλια κτλ.
Νομίζω ότι τα διαδυκτιακά φόρα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Αυτό, ασφαλώς, δε σημαίνει ότι ο καθένας λειτουργεί ασύδοτα. Διότι η de facto αναγνώριση όσων εκτιμώνται απ' το σύνολο, όπως και η de facto περιθωριοποίηση όσων βρίσκονται σε δυσαρμονία με το σύνολο, καθορίζουν τους "κανόνες συμπεριφοράς". Όποιος παρευρεθεί με γηπεδικό dress code σε μια δεξίωση, μάλλον θα τον κοιτάνε περίεργα. Το ίδιο και όποιον πάει με black tie στο γήπεδο. Το αν το Avclub είναι "δεξίωση" ή "γήπεδο" ή "βουλή", θα το δείξει ο χρόνος.

Για το λόγο αυτό θεωρώ περιττή την ύπαρξη κανόνων λειτουργίας, τουλάχιστον άμεσα. Ίσως να είχε νόημα να καταρτιστούν όταν το συγκεκριμένο φόρουμ καταγράψει μία σημαντική διαδρομή και έχει πετύχει τον αυτοκαθορισμό του. Τότε, ο κανονισμός λειτουργίας θα αποτελεί μια τυπικότητα, που όμως θα βοηθά στη ρύθμιση ορισμένων ζητημάτων της καθημερινότητας.
 
Xρήστο όσον αφορά την ´πολικότητα´δεν εννοώ ότι υπάρχει σύγκρουση οπωσδήποτε ή και αντίθεση.Καμιά φορά όμως ειναι πολύ φυσικό να υπάρχει και ξεπερνιέται όταν ισχύουν οι προϋποθέσεις που προανέφερα στο δικο μου ποστ.
Εξ ορισμού οταν μπαινεις σε ενα φορουμ, συμβολικά υπάρχουν οι κυβερνώντες και οι κυβερνώμενοι,που ομως μεσα απο μιά υγιή αλληλεπίδραση αλλάζουν θέσεις και στάσεις-εξ ού και το δυναμικό και όχι στατικό του κανονισμού λειτουργίας-
Ομως εκ των πραγμάτων η συντονιστική ομάδα ως πιό ευκίνητη και με συγκεκριμένο σκοπό-την διαχείριση τού φορουμ- έχει την πρωτοβουλία στα τεκταινόμενα ενός φόρουμ.
Για μένα πολύ απλά υπάρχουν δυο τροποι λειτουργίας.Ο ´αυταρχικός´,οπου ο Υπευθυνος σβηνει και διαγραφει χωρίς αιτιολόγηση και ο δημοκρατικός όπου και εκεί φυσικα σε περίοδο ´κρίσης´κλεινει η ´δημοκρατική ψαλίδα´και ο Γ.Δ.αναλαμβανει την ευθύνη και προχωρά σε συγκεκριμένη δράση.
Το ζήτημα που ειναι πολύ δύσκολο,ειναι η εκτίμηση του ποτε η ´κρίση ´ειναι πραγματική ή απλά κάθε πταισμα ορίζεται σαν ´κρίση´.Απο εκεί και πέρα ειναι θεμα προσωπικότητας του καθενός.
Τα παραπάνω ειναι γενικά και δεν επιθυμώ να θεωρηθούν οτι αναφερονται στα ´εδώ´γιατί ευκολα ακόμα παρεξηγούνται.
Σε ευχαριστώ για την συζήτηση.!!!
 
Αν είναι δυνατόν, για να καταλαβαίνουμε ποιός απαντάει σε ποιόν, να χρησιμοποιούμε τα επίσημα Nicknames και όχι τα μικρά ονόματα, άσχετο αν είμαστε γνωστοί. Ποιός είναι ο Χρήστος, ο Άγγελος.......
Πιστεύω ότι αυτή η κουβέντα αφορά κυρίως την avcafe και σε όσα threads αρχίζει να χαλαρώνει η συζήτηση και ξεφεύγει απο το αντικέιμενο του thread. Δεν νομίζω να δημιουργείτε θέμα διαγραφής post απάντησης για τα κατ´εξοχήν θέματα του forum, τα οποία δημιουργήθηκε να πραγματεύεται. Αρα λοιπόν όλη η κουβέντα γίνεται για δευτερεύοντα θέματα του forum.
Η λειτουργία μιας ομάδας, συνόλου ή οργανισμού με μέλη, διαχειριστική ομάδα, σκοπό και η ελεύθερη δυναμική ανέλιξης όλων των μελών προς τη διαχειριστική βαθμίδα δεν είναι ποτέ χαοτική. Διέπεται απο συγκεκριμένους κανόνες, που ή είναι προδιαγραμμένοι ή αναπτύσσονται εθιμικά μέσα απο την ιστορική διαδρομή του forum, αλλά επειδή για να γίνεις μέλος πρέπει να αποδεχθείς τους προδιαγραμμένους, οι εθιμικοί τελούν υπο αίρεση μέχρι να γίνουν γραπτοί. Χαοτική συμπεριφορά παρουσιάζουν οργανισμοί με χαλαρή δομή ή συνοθύλευμα δομών (πολυπολιτισμικοί, πολυπαραγοντικοί κλπ) και η συμπεριφορά του χάους εξαρτάται κυρίως απο την συμπεριφορά των μελών αναεξαρτήτως συνθηκών(προσαρμογή) η οποία όμως δεν είναι δυνατόν να εξασφαλισθεί ότι θα συμπεριφερθούν χαοτικά αλλά μπορεί και να αναπτύξουν δευτερεύουσες δυναμικές δομές που θα λειτουργήσουν για συγκεκριμένες συνθήκες και θα χαθούν(δομές που χρησιμοποιούν μερικές γλώσσες προγραμματισμού, Pascal, C κλπ) που ποτέ πάλι δεν τείνουν χαοτικά.