Ερώτηση περι συντεχνιών

Εχεις δίκιο Βαγγέλη, ειλικρινά δεν είναι ειρωνικό, αλλά χιουμοριστικό, δεν μπόρεσα να αποδώσω το νόημα γιατί δεν ξέρω να βάζω φατσούλες. Και όπως εξήγησα και στον Κο Σούρλα το ότι διαφωνώ με κάποια ενέργεια κάποιου δεν σημαίνει ότι τον απορρίπτω αυτόν και φυσικά και το επάγγελμά του. Πάντως συνεχίζω να πιστεύω ότι, αν και έχεις το δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις, θα έπρεπε να δημοσιεύσεις και τις αντίθετες απόψεις.

Last edited:
stavros kamoulakos said:
Μια και βλεπω οτι το θεμα εκτενωθηκε,τι λετε παμε για κανα κοψιδι να λυσουμε τις διαφορες μας σαν Ελληνες;

μέσα για μάσα! με την απεργία, τις πορείες, τα συλλαλητήρια, έχω χάσει περίπου 6 κιλά. δε θα'λεγα όχι στην αναπλήρωση μερικών απ'αυτά.

Σταύρο, άνοιξε το θέμα στην Cafe, κι εγώ ακολουθώ ...

Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
μέσα για μάσα! με την απεργία, τις πορείες, τα συλλαλητήρια, έχω χάσει περίπου 6 κιλά. δε θα'λεγα όχι στην αναπλήρωση μερικών απ'αυτά.

Σταύρο, άνοιξε το θέμα στην Cafe, κι εγώ ακολουθώ ...

Βαγγελη λεω το βραδυ μετα την παρουσιαση να παμε για κανα κοψιδι και εκει κανονιζουμε ποτε θα παμε να φαμε κανα κοψιδι:flipout: :flipout: :flipout:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Μόλις εκδώσεις το πρώτο σου βιβλίο περι δημοκρατίας θα αγοράσω το πρώτο.

Βαγγέλης Νικολουδάκος said:
δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να συγγράψει περί δημοκρατίας. τον θεωρώ όμως ικανό να αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ διαλόγου και ειρωνείας.

ΥΓ. το προτιμώ που το γύρισες στον ενικό. εξάλλου, δε μου είσαι άγνωστος, και τις λίγες φορές που συναντηθήκαμε στις εκθέσεις, στον ενικό μιλούσαμε ...

Ηθελημένα δεν πήρα μέρος σ' αυτή τη συζήτηση, γιατί πλάτυνε πολύ και έγινε προσπάθεια - ένθεν και ένθεν - να απαντηθούν πολλά θέματα, άσχετα μεταξύ τους ή θέματα που ξέφευγαν από το αντικείμενο του thread,

Ένα θέμα, όμως συζητήθηκε πολύ και ακούστηκαν πολλές απόψεις και ερμηνείες γι αυτό: Η έννοια "Δημοκρατία"

Επειδή όμως δεν κάνει να το πλατύνουμε περισσότερο το θέμα εδώ, ανοίγω άλλο ακριβώς με αυτό τον τίτλο, κι ο καθένας ας καταθέσει τις απόψεις του.

Και μιας και το ζήτημα τόσο αυτού τούτου του παρόντος θέματος, όσο και αυτού που θα ανοίξω, αφορά στην λειτουργία και στους κανόνες του AVclub, και επειδή (όπως ίσως θα θυμούνται οι παλιότεροι) ανάλογης φύσης θέματα μας είχαν απασχολήσει και στο πάλαι-ποτέ AVforum, ακόμα και τότε που διατελούσα Γ.Δ. αλλά και μετά, θέλω να δηλώσω τούτο:

Η λειτουργία της ιστοσελίδας διέπεται μεν από κανόνες, αλλά η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, και ειδικά στην κατηγορία "Εκτός Θέματος" είναι και πρέπει να είναι βασικός κανόνας λειτουργίας του. Εάν δεχτούμε πως η ιστοσελίδα είναι forum τότε σαν τέτοια εμπεριέχει και αυτόν τον βασικό κανόνα. Θυμάμαι όταν χρειάστηκε να ξαναγράψουμε ή μάλλον να φρεσκάρουμε και να βελτιώσουμε τους κανόνες λειτουργίας του παλιού AVforum, είχα δώσει τότε και την ερμηνεία και επεξήγηση της έννοιας "forum".

Την επαναλαμβάνω εδώ:

Η λέξη "Forum" είναι λατινική και σημαίνει ότι σημαίνει στα αρχαία ελληνικά η λέξη "Αγορά". Η Αγορά ήταν για τους Αρχαίους Έλληνες, ειδικά τους Αθηναίους, τόπος συγκέντρωσης και ελεύθερης συζήτησης επί παντός επιστητού, με ανταλλαγή γνωμών και με ότι αυτό εμπεριέχει, είτε είναι συμφωνία είτε διαφωνία είτε απλή ανταλλαγή πληροφορίας. Εφ' όσον γίνεται η συζήτηση γίνεται σε κόσμια πλαίσια, χωρίς προσωπικές ύβρεις και προσβολές ή άλλου είδους τοποθετήσεις (οι κανόνες του avclub το ορίζουν) είναι αποδεκτή και ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετάσχει.

Γι αυτό και γω συμφωνώ πως όποιουδήποτε είδους περικοπές με δικαιολογία ή δικαιολογίες, σαν αυτές που εξέφρασε ερωτών ο Ευάγγελος, δεν επιτρέπεται να εφαρμόζονται.

Τέλος επ' αυτού. Πάμε τώρα στο θέμα περί "Δημοκρατίας"

Το θέμα φυσικά θα το ανοίξω στην κατηγορία "Εκτός Θέματος"

Last edited:
'Tίς αγορεύειν βούλεται' Παναγιώτη,λοιπόν.!!!!!!Μονον που η ´Αγορά´στενευει πιά απο το λεγόμενο και ´πολιτικά ορθό´.Χαίρομαι για την γνώμη πού εξέφρασες(όχι ότι περίμενα και διαφορετική ,δηλαδή).:grinning-smiley-043

Ωραία, forum σημαίνει αγορά, αλλά απο ότι μπορώ να αντιληφθώ στην αγορά καθημερινά δεν συζητιόνταν ένα και μοναδικό θέμα αλλά δημιουργούνταν πηγαδάκια, υποχώροι, δηλαδή ομάδες ομοίων ενδιαφερόντων και συζητιόνταν παραπάνω απο ένα θέματα. Οπότε ο κάθε πολίτης πήγαινε και συμμετείχε εκεί που τον ενδιέφερε. Δεν νομίζω να γινόταν και ο Πύργος της Βαβέλ στην αγορά. Ακριβώς αυτό γίνεται δλδ μέσα στην αγορά (internet) υπάρχει ένας υποχώρος για audio & video fanatics area. Τώρα γιατί μέσα σαυτό το εξειδικευμένο forum πρέπει να γίνονται συζητήσεις επι παντός επιστητού και όχι στους κατάληλους υποχώρους, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
Ωραία, forum σημαίνει αγορά, αλλά απο ότι μπορώ να αντιληφθώ στην αγορά καθημερινά δεν συζητιόνταν ένα και μοναδικό θέμα αλλά δημιουργούνταν πηγαδάκια, υποχώροι, δηλαδή ομάδες ομοίων ενδιαφερόντων και συζητιόνταν παραπάνω απο ένα θέματα. Οπότε ο κάθε πολίτης πήγαινε και συμμετείχε εκεί που τον ενδιέφερε. Δεν νομίζω να γινόταν και ο Πύργος της Βαβέλ στην αγορά. Ακριβώς αυτό γίνεται δλδ μέσα στην αγορά (internet) υπάρχει ένας υποχώρος για audio & video fanatics area. Τώρα γιατί μέσα σαυτό το εξειδικευμένο forum πρέπει να γίνονται συζητήσεις επι παντός επιστητού και όχι στους κατάληλους υποχώρους, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

ισως επιεδή εμείς δεν είμαστε "ψωνάρες" να τρέχουμε να βρούμε το κατάλληλο και εξιδικευμένο για κάθε περιπτωση φόρουμ , ώστε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και επειδή έχουμε φίλους στο παρόν φόρουμ , μας αρέσει να συζητάμε μαζί τους επι παντός επιστητού .

Συγνώμη που παρεμβαίνω. Δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ από κανένα, απλά να καταθέσω μία άποψη.
Συμφωνώ ότι δημοκρατία σημαίνει να εκφράζομαι ελεύθερα. Τουλάχιστον έτσι μας έχουν διδάξει ή γαλουχήσει αν θέλετε. Είναι όμως η έννοια αυτή, η καλύτερη που θα μπορούσε; Πιστεύω ότι υστερεί σε δύο πλευρές. Από την μία απομακρίνει τον πολίτη από την εύρεση και παρουσίαση λύσεων στα προβλήματα. Και από την άλλη τον ωθεί στον στείρο «Ωχ αδελφισμό» και γκρίνια.
Έχετε δει μία διαφήμιση με ένα φίλαθλο στο γήπεδο; Εκφράζει την άποψή του. Δημοκρατικά. Θετική πρώτα και μετά αρνητική για τον ίδιο παίκτη. Το πρόβλημα κατ’ εμέ εστιάζεται εκεί. Γιατί δεν τον απασχολούν οι άλλες συνισταμένες ( αντίπαλοι , θέσεις, σωματική κατάσταση, εντολές κλπ). Φαίνεται γελοίο ή αστείο αλλά αυτή είναι και η κοινωνία μας.
Εκφράζεται γενικότερα μία δυσφορία, για τα οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά ακόμα και τεχνολογικά γίγνεσθαι. Τι προτείνεται; Τίποτα. Περιμένουμε γκρινιάζοντας.
Προχτές ψηφίσαμε. Ποιο ήταν το πρώτο θέμα ένα μήνα πριν; Η απεργία των εκπαιδευτικών. Υπήρξε, έστω και ένας υποψήφιος που εκλέχτηκε να πρότεινε κάτι για την παιδεία; Όχι, αν και σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δήμοι. Όχι αν και ανήκουν και εκπροσωπούν πολιτικά κόμματα.
Γιατί τα αναφέρω; Γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα που δεν με αφορά. Εκτός των προσωπικών.
Με αφορά αν η «συντεχνία» των λογιστών ζητήσει on line σύνδεση με το υπουργείο Οικονομικών, με αφορά αν οι αγρότες ζητήσουν φθηνότερο πετρέλαιο, με αφορά αν ο πολιτικός με πει «λαουτζίκο», με αφορά όταν μπορώ να δω προτάσεις για τα προβλήματα που όλοι γκρινιάζουμε, έστω και σε αυτόν που με είπε λαουτζίκο.
Προσπερνώ, τις αναφορές απλά των προβλημάτων, τι να το κάνω; Δεν τα αντιλαμβάνομαι; Όπως τα αντιλαμβάνομαι; Τι έχω να προτείνω όμως;
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να βγάζουμε προτάσεις που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, έτσι όπως κάνουμε για τα μηχανήματα και σε θέματα σαν αυτό για την Παιδεία ή σαν αυτό εδώ. Ας μην αφορίζουμε άκριτα.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
ισως επιεδή εμείς δεν είμαστε "ψωνάρες" να τρέχουμε να βρούμε το κατάλληλο και εξιδικευμένο για κάθε περιπτωση φόρουμ , ώστε να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που μας απασχολούν και επειδή έχουμε φίλους στο παρόν φόρουμ , μας αρέσει να συζητάμε μαζί τους επι παντός επιστητού .

..περι γούστου κολοκυθόπιττα...........

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ said:
..περι γούστου κολοκυθόπιττα...........

πολύ σωστά ( κατά το νόημα τουλάχιστον ) . Οπότε γιατί προσπαθείς τόσο καιρό να μας επιβάλλεις παντού , το δικό σου γούστο ;

Στην αγορά δεν συζητάνε μόνον οι ´ομοιοι´γιατί δεν θάχε νόημα η κουβέντα τότε.Ποιός ειναι ο πυργος της βαβέλ στο φορουμ δηλαδή??Οι συζητήσεις γίνονται στην ´εκτός´.Δεν ειδα κανέναν να πηγαινει στούς προβολείς και να μιλάει για τήν εκπαίδευση,όπου θά ηταν άκομψο ασφαλώς και εκτός θέματος.
Παντως έως τώρα,ευτυχώς, ελάχιστοι έχουν δείξει ´επιλεκτική ευαισθησία´και ζητούν περιοριστικούς όρους.Απο τις συζητήσεις έχει φανεί ότι παρά τίς αντιθέσεις σε κοινωνικά,πολιτιστικά και πολιτικά θέματα ελάχιστοι φωνάζουν για ουσιαστικό ´κλείσιμο´τής εκτός θέματος.
Εκτός πιά εάν θεωρείται ότι οι συμμετεχοντες μπορούν να γραφουν μονον ανεκδοτα και ότι για ολα τα άλλα είναι ανήλικοι.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
πολύ σωστά ( κατά το νόημα τουλάχιστον ) . Οπότε γιατί προσπαθείς τόσο καιρό να μας επιβάλλεις παντού , το δικό σου γούστο ;

...με αδικείς κατάφορα, δεν προσπαθώ να επιβάλλω τίποτα (ούτε άλλωστε και το θέλω) και πουθενά, την άποψή μου λέω και νομίζω είναι δημοκρατικό. Εσύ όταν λές την άποψή σου προσπαθείς να την επιβάλλεις;

Kε Σούρλα, δεν έγραψα για ομοίους αλλά όμοια ενδιαφέροντα, το οποίο απέχει παρασάγγας. Εγραψα ότι δεν γινόταν βαβελ στην αρχαία αγορά, όχι ότι γίνετε εδώ, οπότε μην την αναζητάται. Εγώ δεν έγραψα ποτέ για κατάργηση της εκτός θέματος, διαβάστε καλά τι έχω γράψει και γιατί το έχω γράψει.

Κυριε Κυρίτση πώς ορίζονται τα όμοια ενδιαφέροντα???Ακομα και σε μιά παρέα κάποιος μπορεί να μένει σιωπηλός μέχρις ότου κάτι τού κινητοποιήσει το ενδιαφέρον.Το ίδιο και σε ενα φόρουμ στην κατηγορία εκτός θέματος.Υπάρχουν θεματα που δεν μπαινω κάν και άλλα που μου προξενούν το ενδιαφέρον.
Θα έλεγα μάλιστα ότι τα μελη του παρόντος φορουμ εχουν επιδείξει ωριμότητα και συζητάνε και δυσκολα θεματα με ελάχιστες παρεκτροπές.
Εσείς πάντως δειξατε προφανή ενόχληση απο τότε που στο θεμα των εκπαιδευτικών εμφανιστηκαν οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων των δασκάλων.Μεχρι τότε είχατε συμμετοχή και σε θέματα πολιτικά όπου ελευθερα εκφραζατε την γνωμη σας ,και ουδέποτε είχατε θέσει τετοιο ζητημα.Αλλως τε και στο θεμα των εκπαιδευτικών πολλοί συμφορουμίτες εξέφρασαν αναλυτικότατα την αντιθετη άποψη απ´αυτήν τών προκηρύξεων.
Προσωπικά δεν θεωρώ οτι βοηθούν οι προκηρύξεις ένθεν και ένθεν.Αλλά πιστευω επίσης ότι δεν διαμορφώνουν καμία γνώμη.Οπότε δεν έγινε και κάτι τραγικό.Ηδη συζητάμε θέματα διαφορετικού ενδιαφεροντος και οι τονοι στο προκειμενο έχουν χαμηλώσει πολύ...

Μα ακριβώς αυτό ήταν και το σημείο της ένστασής μου. Πρόκειται περι ενός θέματος που παρουσιάσθηκε μονομερώς χωρίς να παρατίθεται η άλλη άποψη, και μάλιστα άρχισε να παίρνει και κομματική χροια (πράγμα που προσωπικά σιχαίνομαι). Στο forum όμως δεν μπαίνουν δάσκαλοι όλων των αποχρώσεων για να μας δώσουν και την άλλη άποψη και μάλιστα ο Κος Νικολουδάκος μας ενημέρωσε ότι δεν θα δημοσιεύσει τα αντίθετα γιατί τα λέει η τηλεόραση. Αρα λοιπόν σε ένα θέμα εξειδικευμένο, εκτός αντικειμένου του forum γίνεται μονομερής ενημέρωση οπότε δεν μπορώ να βγάλω εμπεριστατωμένη άποψη και είναι πανεύκολο να παραπλανηθώ. Αυτό με ενόχλησε Κε Σούρλα και όχι η απεργία των δασκάλων. Μπορεί να έχω διαφορετική άποψη πως επρεπε να γίνει ο αγώνας των δασκάλων αλλά εκεί δεν μου πέφτει λόγος, για την ενημέρωσή μου όμως μου πέφτει. Απο την άλλη ο Κος Νικολουδάκος δεν είναι επίσημος εκπρόσωπος των δασκάλων, οπότε δεν εκφράζει την επίσημη άποψη της ΔΟΕ. Πολιτική άποψη σαφώς και έχω όχι όμως πολιτικοποιημένη και ακόμα χειρότερα κομματικοποιημένη. Γράψατε ένα ενθεν και ένθεν μόνο που υπάρχει μόνο το ένα ενθεν.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να καταφύγουμε πάλι σε χαοτικές θεωρίες για να ορίσουμε τα όμοια ενδιαφέροντα. Απλά και όμορφα audio & video fanatics area, οπότε δεν χρειάζεται ορισμός είναι απο πριν ορισμένο. Επίσης δεν είμαστε μια παρέα και επειδή δεν έχουμε τι να συζητήσουμε, παραμένουμε σιωπηλοί ώσπου κάποιον κάτι τον κινητοποιεί το ενδιαφέρον.
Στο site αυτό ξέρετε δεν μπαίνουμε για να κριθούμε αν είμαστε ώριμοι(;), αν συζητάμε δύσκολα(;) θέματα με ελάχιστες παρεκτροπές(;)

Mάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη για τίς διαδικτυακές ´παρέες´.
Και στο διαδίκτυο κάποιος μπαίνει στην ´παρέα´σε ενα θέμα ή το αποφευγει,κατ´επιλογήν,όπως και σε άλλες μεγάλες παρέες.
Τώρα εάν υποψιαστώ ότι ο Κυριος Νικολουδάκος έχει την δυνατότητα να σάς ´αποπλανήσει´Κύριε Κυρίτση,θά εκπλαγώ ειλικρινά.;)
Και στο forum δεν μπαινουμε για να αποδείξουμε τίποτα.Οτι είμαστε,είμαστε απο πρίν.:smile:

Προσωπικά δεν σας γνωρίζω , αλλά απο τα γραπτά σας συνάγεται ότι είστε μαιτρ στο να παραποιείτε τα γραπτά μου. Το αποπλανώ ξέρετε δεν είναι ίδιο με το παραπλανώ. Να με αποπλανήσει ο Κος Νικουλοδάκος, απο όσο τον ξέρω, το βλέπω κομματάκι δύσκολο, να με παραπλανήσει το θεωρώ πιθανό αν μείνω σε αυτά που γράφει και δεν μπώ να το τσεκάρω και με τις αντίθετες απόψεις αλλά με κουράζει για να τα επιβεβαιώσω αυτά που γράφει και εκεί ακριβώς είναι και η ερωτήσεις μου σαυτό το thread.
Οσο για το ότι δεν μπαίνουμε στο forum για να αποδείξουμε κάτι δεν διαφωνώ απλά εσείς συνέχεια το χρησιμοποιείται και κάνετε κριτική, ότι τα μέλη του forum είναι ώριμα, συζητάνε δύσκολα θέματα με ελάχιστες παρεκτροπές κτα, μην το προσπερννάτε στο ντούκου αυτό!
Πάντως όσο για το τι έγραψα συνεχίζετε ή να μην καταλαβαίνετε ή να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.
Υ.Γ οι φατσούλες που βγήκαν στο προηγούμενο κείμενο, ήταν ερωτηματικά, τώρα γιατί βγήκαν φατσούλες δεν ξέρω.

Last edited: