ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτη

Είπα ότι το σκεπτικό αυτών που αποφασίζουν την κατανομή του budget και αποφάσισαν να πληρώσουν όσο-όσο για να αποκτήσουν τη μπάλα ήταν το να ικανοποιήσουν το πόπολο. Διαφωνείς σε αυτό;

Αν όχι, με τι σκεπτικό το έκαναν; Για να "προαχθεί το αθλητικό ιδεώδες"; ( :flipout: :flipout: )

Δημήτρη ,εκτιμώ πώς έγινε γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα Α Εθνικής μετά την απόφαση της Nova .
Bρέθηκε αυτός ο τρόπος για να αρχίσει το πρωτάθλημα .

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Αν συγκρίνουμε τα δυο ευθέως, στην παρούσα συγκυρία, η ιδιωτική τηλεόραση είναι πιο "τίμια" δημοσιογραφικά, αφού αν μη τι άλλο ασκεί κριτική στη Κυβέρνηση και δε μοιράζει βορειοκορεατικού τύπου προπαγάνδα. Προ ΣΥΡΙΖΑ όχι, δεν ίσχυε αυτό προφανώς.
Α μάλιστα...
Και κατά τα άλλα εγώ ζω σε άλλη χώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Το πας σε εντελώς άλλο επίπεδο.Το ότι ένα κοινό δε θα πληρὠνει πλέον 30συν το μήνα για συνδρομητική δε σημαίνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να τον ευχαριστήσει!

Έ μα....
Ανοησίες

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτη

Καμία σχέση αυτό που έγραψα με αυτό που λες.
Άσε που δεν ξέρω τι ρόλο δίνεις εσύ στη ΕΡΤ ώστε να συμφωνώ η να διαφωνώ.

Τα'γραψα παραπάνω:

Αντικειμενική ενημέρωση (θα'πρεπε να'ναι πρότυπο, όχι το ακριβώς αντίθετο)
Εκπαιδευτικά προγράμματα (είχαμε μπόλικα όταν εγώ μεγάλωνα στα '80s. Tώρα που πήγαν όλα αυτά;;; )
Τηλεοπτική κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων, δωρεάν.
Τηλεοπτική κάλυψη όχι ιδιαίτερα εμπορικών αθλητικών γεγονότων (πχ στίβου κλπ) με ελληνικές συμμετοχές
Χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ
Χρηματοδότηση ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου/θεάτρου
Υποτροφίες για σπουδές σχετικές με τον κλάδο (τηλεόραση-ραδιόφωνο/πολιτισμός γενικότερα)
Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων σε απομακρυσμένες περιοχές που οι κάτοικοι δεν έρχονται συχνά σε επαφή με τον πολιτισμό
Τεχνική υποδομή για αναμετάδοση σε όλη τη χώρα (και φυσικά με το αζημίωτο ενοικίασή της σε ιδιωτικά κανάλια)

Από μπάλα (ασπρόμαυρη ή πορτοκαλιά), θα θεωρούσα λογικό μόνο να καλύπτει τους αγώνες των εθνικών ομάδων, στους οποίους καμιά φορά βλέπουμε και λίγο αθλητικό πνεύμα, ομαδικότητα, ομοψυχία κλπ..

Όσοι παρακολουθούν στοιχειωδως τα αθλητικά γνωρίζουν τι παίχτηκε με τα τηλεοπτικά το καλοκαίρι, ΝΟΒΑ, ΕΠΟ, τη Σουπερλιγκα και το υπουργείο Αθλητισμού.
Η Ερτ δεν επιδίωξε να πάρει τα δικαιώματα των εφτα, τους τα φόρτωσαν από ψηλά.

Τωρα αφου η τηλεθέαση δεν είναι ο σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης
λογικό θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου τα νούμερα της ΕΡΤ στις τηλεθεάσεις, πως θα φαινόταν κάτι τέτοιο?

Όσοι παρακολουθούν στοιχειωδως τα αθλητικά γνωρίζουν τι παίχτηκε με τα τηλεοπτικά το καλοκαίρι, ΝΟΒΑ, ΕΠΟ, τη Σουπερλιγκα και το υπουργείο Αθλητισμού.

...και χρυσοπληρωμένα μάλιστα!

Τωρα αφου η τηλεθέαση δεν είναι ο σκοπός της δημόσιας τηλεόρασης
λογικό θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου τα νούμερα της ΕΡΤ στις τηλεθεάσεις, πως θα φαινόταν κάτι τέτοιο?

Τι εννοείς από ψηλά; Ποιοί δηλαδή;

Όσο για τα νούμερα, αδιάφορο θα μου ήταν. Αρκεί να ήξερα ότι λειτουργεί ως υποδομή για όλα τα παραπάνω που ανέφερα (ο λόγος για τον οποίο άλλωστε χρηματοδοτείται αφενός απευθείας αφετέρου σχεδόν αποκλειστικά από τον φορολογούμενο)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συ

Όχι δεν διαφωνώ.Είναι ένα μέσο για να αυξηθεί η τηλεθέαση της ΕΡΤ, κάτι που όντως έγινε μιας και πολλοί αγώνες φέρνουν κοντά στο 1,5 εκ τηλεθεατές!Όσους έφερνε και το 1ο survivor!
Πάνε καλά οι αγώνες όταν παίζουν οι δημοφιλείς ομάδες, όπως έγινε αυτό το σκ, αλλά δεν είναι τόσο ψηλά. Ούτε 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές, ούτε survivor 1, που είχε συνήθως πάνω από 2 εκατομμύρια. Στο σάιτ παρακάτω τα στοιχεία αναλυτικά.

http://www.arianna.gr/gr/data/current/stage3.shtm

Πάντως αν είναι τόσο σημαντική η τηλεθέαση για έναν δημόσιο οργανισμό, αναλογικά να βάλουμε και την Κρατική Ορχήστρα να κάνει εμφανίσεις με την Πάολα. Χαμός θα γίνει, sold out το μέγαρο για τον επόμενο μήνα!

Τι εννοείς από ψηλά; Ποιοί δηλαδή;

Όσο για τα νούμερα, αδιάφορο θα μου ήταν. Αρκεί να ήξερα ότι λειτουργεί ως υποδομή για όλα τα παραπάνω που ανέφερα (ο λόγος για τον οποίο άλλωστε χρηματοδοτείται αφενός απευθείας αφετέρου σχεδόν αποκλειστικά από τον φορολογούμενο)

το υπουργείο αθλητισμού τους τα φόρτωσε (ίσως με εντολή από ακόμα παραπάνω, δεν ξέρω)
γιατι σε άλλη περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα και το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο.
Το γιατί είναι μεγάλο κεφάλαιο

Για την τηλεθέαση μια λογική σκέψη
αν συμπεριλαμβάνεται η ΕΡΤ στα νούμερα, τότε είναι υποχρεωμένη να κυνηγάει νούμερα
Αν δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει νούμερα, τότε γιατί να συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συ

Δημήτρη ,εκτιμώ πώς έγινε γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα Α Εθνικής μετά την απόφαση της Nova .
Bρέθηκε αυτός ο τρόπος για να αρχίσει το πρωτάθλημα .

Εγώ λοιπόν που είμαι άσχετος με το πρωτάθλημα και ειλικρινά δεν ξέρω, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα αν όντως δεν γινόταν πρωτάθλημα Α Εθνικής;

Με άλλα λόγια, κάποιος "ψηλά" αποφάσισε ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να επιδοτήσουμε το πρωτάθλημα Α Εθνικής. Γιατί;

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Α γεια σου. Απορώ πως μερικοί δεν το βλέπουν αυτό. Είπαμε, το να συμπαθείς μια κυβέρνηση είναι ανθρώπινο. Το να κολλάς στο "γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;" και να κάνεις τουμπεκί στα πάντα όλα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας απροκάλυπτα, είναι επικίνδυνο.

Γιατί αν μου πείτε ότι η όψιμη συμπάθεια προς την ΕΡΤ δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις, μάλλον χάνουμε τον elephant in the room.
Αν θυμάμαι καλά Ιάσωνα εκτός από τον τεχνικό προσανατολισμό που έχεις λόγω επαγγέλματος έχεις και κάποια καλλιτεχνικα ενδιαφέροντα τα οποία το ξέρεις και εσύ ότι αν προβληθούν στην τηλεόραση θα έχουν ελάχιστη θέαση. Ικανοποιημένος πάντως εσύ θα είσαι.

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ λοιπόν που είμαι άσχετος με το πρωτάθλημα και ειλικρινά δεν ξέρω, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα αν όντως δεν γινόταν πρωτάθλημα Α Εθνικής;

Με άλλα λόγια, κάποιος "ψηλά" αποφάσισε ότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να επιδοτήσουμε το πρωτάθλημα Α Εθνικής. Γιατί;
Για τον ίδιο λόγο που κάποιος που έχει ιδιωτική ασφάλιση πληρώνει με τους φόρους του για την Δημόσια Υγεία. Κοινωνικό αγαθό. Για πολλούς ακόμα και μέσα στο φόρουμ, βλέπε κατηγορίες αθλητικών, το ποδόσφαιρο τέτοιο είναι. Σου το λέω εγώ που αν και γνωρίζω περί αθλητικών δεν παρακολουθώ Ελληνικό πρωτάθλημα λόγω κακού "προιοντος".

Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχν

Τα'γραψα παραπάνω:

Αντικειμενική ενημέρωση (θα'πρεπε να'ναι πρότυπο, όχι το ακριβώς αντίθετο)
Εκπαιδευτικά προγράμματα (είχαμε μπόλικα όταν εγώ μεγάλωνα στα '80s. Tώρα που πήγαν όλα αυτά;;; )
Τηλεοπτική κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων, δωρεάν.
Τηλεοπτική κάλυψη όχι ιδιαίτερα εμπορικών αθλητικών γεγονότων (πχ στίβου κλπ) με ελληνικές συμμετοχές
Χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ
Χρηματοδότηση ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου/θεάτρου
Υποτροφίες για σπουδές σχετικές με τον κλάδο (τηλεόραση-ραδιόφωνο/πολιτισμός γενικότερα)
Συναυλίες των Μουσικών Συνόλων σε απομακρυσμένες περιοχές που οι κάτοικοι δεν έρχονται συχνά σε επαφή με τον πολιτισμό
Τεχνική υποδομή για αναμετάδοση σε όλη τη χώρα (και φυσικά με το αζημίωτο ενοικίασή της σε ιδιωτικά κανάλια)

Από μπάλα (ασπρόμαυρη ή πορτοκαλιά), θα θεωρούσα λογικό μόνο να καλύπτει τους αγώνες των εθνικών ομάδων, στους οποίους καμιά φορά βλέπουμε και λίγο αθλητικό πνεύμα, ομαδικότητα, ομοψυχία κλπ..

Βλέπεις καθόλου ΕΡΤ;Πέρα από το δίκτυο αναμεταδοτών που θα λειτουργεί από 1/1/19 και θα λειτουργούσε ΗΔΗ αν δεν είχε πέσει μαύρο αλλά και αν το 2016 δεν είχαν μπει εσωτερικές τρικλοποδιές και την ενημέρωση (που κατά τη γνώμη μου τα δελτία και η πρωινή εκπομπή ΑΠΕΥΕΘΕΙΑΣ είναι πλήρως ισορροπημένες)όλα τα άλλα τα κάνει ήδη!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Βλέπεις καθόλου ΕΡΤ;Πέρα από το δίκτυο αναμεταδοτών που θα λειτουργεί από 1/1/19 και θα λειτουργούσε ΗΔΗ αν δεν είχε πέσει μαύρο αλλά και αν το 2016 δεν είχαν μπει εσωτερικές τρικλοποδιές και την ενημέρωση (που κατά τη γνώμη μου τα δελτία και η πρωινή εκπομπή ΑΠΕΥΕΘΕΙΑΣ είναι πλήρως ισορροπημένες)όλα τα άλλα τα κάνει ήδη!

Πως να δει; Απο το Σικάγο που μένει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Το να μην γινόταν το πρωτάθλημα θα ήταν πρόβλημα γιατί π.χ κάθε αγωνιστική κάπου 60-100 χιλιάδες πηγαίνουν στα γήπεδα και και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες το βλέπουν τηλεοπτικά .
Αυτό είναι το ένα σκέλος .
Το άλλο σκέλος είναι η χορηγία -συμμετοχή της ΕΡΤ [ενός δημόσιου φορέα ] στα οικονομικά των ΠΑΕ .
Δυστυχώς αυτό το δημόσιο ,για πολιτικούς λόγους,ποτέ δεν ασχολήθηκε για την οικονομική -διοικητική εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού και σαν επακόλουθο είχε και αυτή τη παρέμβαση του .
Οταν νομοθετούν κατά πως συμφέρει ,υπάρχουν επιπτώσεις .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Απάντησα στο τι πιστεύω πως θα'πρεπε να είναι ο ρόλος της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν είπα ότι δεν κάνει τίποτα απ'αυτά. Είπα ότι με 70 εκατομμύρια το χρόνο να μπαίνουν σ'αυτούς τους σκοπούς και όχι απευθείας μετάδοση ενός ολόκληρου γηπέδου να βρίζει τη μάνα ενός παίκτη, θα τα έκανε πολύ πληρέστερα και καλύτερα.

Πως να δει; Απο το Σικάγο που μένει;

Αυτό τώρα που κολλάει; Στην Αμερική μένω, όχι στη Β. Κορέα να'μαι αποκομμένος απ'την πραγματικότητα. Μια χαρά άποψη έχω περί ΕΡΤ, μια χαρά βλέπω ό,τι θέλω να δω, και ό,τι δε θέλω (σε αναρτήσεις άλλων). Χώρια φυσικά τα 30 χρόνια που έβλεπα όσο ήμουν στην Ελλάδα.

(Μπάη δε γουέη μας τέλειωσε το Σικάγο, τώρα πήγαμε κεντρικότερα στην Όμαχα).

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Αν θυμάμαι καλά Ιάσωνα εκτός από τον τεχνικό προσανατολισμό που έχεις λόγω επαγγέλματος έχεις και κάποια καλλιτεχνικα ενδιαφέροντα τα οποία το ξέρεις και εσύ ότι αν προβληθούν στην τηλεόραση θα έχουν ελάχιστη θέαση. Ικανοποιημένος πάντως εσύ θα είσαι.

Δεν είναι θέμα ικανοποίησης δικής μου, δεν περιμένω από την ΕΡΤ να ακούσω τη μουσική μου. Το θέμα είναι ότι ο πολιτισμός (και η Παιδεία γενικότερα), πρέπει να παρέχονται στο λαό αφενός δωρεάν, αφετέρου πλουσιοπάροχα. Γι'αυτό και ποτέ δεν αντέδρασα στο χαράτσι της ΕΡΤ, και ευχαρίστως να πλήρωνα και παραπάνω. Την Πάολα και τον Σεφερλή θα τους ανακαλύψει μόνος του ο πιτσιρικάς, ακόμα και στην Κωλοπετεινίτσα, δεν έχει ανάγκη κανέναν. Τον Μπραμς και τον Κούντερα όμως όχι, δεν θα τους δει ποτέ του αλλιώς.

Δεν απασχολεί κανέναν το τι θα γράφουν τα νούμερα, τα νούμερα είναι για να κατανέμεται το διαφημιστικό κεφάλαιο, το οποίο δε θα έπρεπε να αφορά καν την ΕΡΤ ως επισήμως κρατικά χρηματοδοτούμενη.

το υπουργείο αθλητισμού τους τα φόρτωσε (ίσως με εντολή από ακόμα παραπάνω, δεν ξέρω)
γιατι σε άλλη περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχε πρωτάθλημα και το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο.
Το γιατί είναι μεγάλο κεφάλαιο

Για την τηλεθέαση μια λογική σκέψη
αν συμπεριλαμβάνεται η ΕΡΤ στα νούμερα, τότε είναι υποχρεωμένη να κυνηγάει νούμερα
Αν δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει νούμερα, τότε γιατί να συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις?

Αρά το "ψηλά" αναφέρεται στο ίδιο αφεντικό (που κάνει κουμάντο τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο υπουργείο αθλητισμού), μην αναζητάμε τις ευθύνες αλλού.

Για τα νούμερα συμφωνώ απόλυτα, δε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στις μετρήσεις, ή έστω, να συμπεριλαμβάνονται για λόγους στατιστικούς και μόνο, όχι για να διαμορφώνουν το πρόγραμμα.