ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι

Μπορει να δει. Νομιζω πως οι εσωτερικες παραγωγες μεταδιδονται κανονικα (πχ ειδησεις βλεπεις ανετα). Επισης ειδα ποδοσφαιρο απο την ΕΡΤ αφου δεν εχει geoblocking. Αντιθετα με τη Νοβα, οσο κι αν προσπαθησα, ακρη δεν εβγαλα. Και εννοειται με πληρωμη ανα μηνα.

Και φυσικα ειμαι κι εγω "συνδρομητης" της ΕΡΤ αφου πληρωνω τη συνδρομη μου μεσω ΔΕΗ στην Ελλαδα. Οποτε για πρωτη φορα μετα απο 12 χρονια που λειπω απο τη χωρα, εβγαλα κατι απο αυτη την συνδρομη

Ε ντάξει ρε συ, αφού δε βλέπω όλη μέρα κι όλη νύχτα ΕΡΤ δεν έχω δικαίωμα να μιλάω καθώς φαίνεται. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει και για όλους όσους βρίζουν το MEGA και το ΣΚΑΪ, προφανώς βλέπουν κι αυτοί κάθε μέρα όλη μέρα και έχουν άποψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

E να ανοιξουν μερικες δεκαδες περιφερειακα ακομα και 2-3 καναλια να δικαιολογουνται ολοι οι αργομισθοι τοτε.

Κλασικη μεθοδος ελληνικου δημοσιου.

Είπα εγώ κάτι τέτοιο;ΑΛΛΑ αφού το θέτεις έτσι, ας κάνουμε μια σύγκριση:

Ο alpha, κανάλι με αρκετούς δημοσιογράφους έχει 530 υπαλλήλους.Μόνιμους.Και δεν έχει 24ωρη βάρδια.Άρα η ΕΡΤ οφείλει να έχει 24ωρη βάρδια για έκτακτα κλπ.Με βάση αυτό:http://www.ert.gr/dimosia-axia/ αυτή τη στιγμή στο ραδιομέγαρο δουλεύουν 1694 όπου εκπέμπουν 4 κανάλια(ΕΡΤ1,2,HD,WORLD) και 5 ραδιόφωνα.Στην Θεσσαλονίκη δουλεύουν 333 για ένα κανάλι(ΕΡΤ3) και 2 ραδιόφωνα.Στην υπόλοιπη χώρα ως ανταποκριτές και εργαζόμενοι των περιφερειακών σταθμών δουλεύουν 262.Στο εξωτερικό 11.Το σύνολο 2.302.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, το BBC έχει:20.916 και εκπέμπει:
Τηλεοπτικοί Σταθμοί

Εθνικής εμβέλειας:

BBC One
BBC Two
BBC Four
BBC News
BBC Parliament
BBC Alba
CBBC (12ωρο)
CBeebies (12ωρο)

κοστίζει στον λαό του Η/Β 164 ευρώ το χρόνο, ή αλλιώς 14 ευρώ το μήνα, η ΕΡΤ 36 ή 3.
Πάμε παρακάτω.

ΓΑΛΛΙΑ:
FRANCE TELEVISION

Υπάλληλοι 11.400
εκπέμπει: france2,3,4,5,info
κόστος:116 το έτος.

και τώρα η αγαπημένη μου χώρα (επειδή ανακάλυψαν την πίτσα και τα μακαρόνια), ΙΤΑΛΙΑ.

RAI.
Εκπέμπει:RAI1,2,3,4,5,MOVIE,PRENIUM,GULP,YOYO,STORIA,SCUOLA,NEWS24

Κόστος 106 ευρώ.Υπάλληλοι:11,635

ΑΥΣΤΡΙΑ

ORF
Εκπέμπει:
Κανάλια

ORF eins
ORF 2
ORF 2 Europe
ORF III
ORF Sport +

κόστος 279 για τιβι και 80 για ραδιόφωνο.
Αν έχεις όρεξη κάτσε και βρες αναλογίες.

Αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεό

Ε ντάξει ρε συ, αφού δε βλέπω όλη μέρα κι όλη νύχτα ΕΡΤ δεν έχω δικαίωμα να μιλάω καθώς φαίνεται. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει και για όλους όσους βρίζουν το MEGA και το ΣΚΑΪ, προφανώς βλέπουν κι αυτοί κάθε μέρα όλη μέρα και έχουν άποψη.

Δεν πάει έτσι.Δεν γίνεται να λες τι κάνουν οι άλλοι.. δεν αλλάζει αυτό την κατάσταση.Αν βλέπεις ερτ καλώς την κρίνεις.Αν έχεις να δεις 10 χρόνια τότε ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Είπα εγώ κάτι τέτοιο;ΑΛΛΑ αφού το θέτεις έτσι, ας κάνουμε μια σύγκριση:

Ο alpha, κανάλι με αρκετούς δημοσιογράφους έχει 530 υπαλλήλους.Μόνιμους.Και δεν έχει 24ωρη βάρδια.Άρα η ΕΡΤ οφείλει να έχει 24ωρη βάρδια για έκτακτα κλπ.Με βάση αυτό:http://www.ert.gr/dimosia-axia/ αυτή τη στιγμή στο ραδιομέγαρο δουλεύουν 1694 όπου εκπέμπουν 4 κανάλια(ΕΡΤ1,2,HD,WORLD) και 5 ραδιόφωνα.Στην Θεσσαλονίκη δουλεύουν 333 για ένα κανάλι(ΕΡΤ3) και 2 ραδιόφωνα.Στην υπόλοιπη χώρα ως ανταποκριτές και εργαζόμενοι των περιφερειακών σταθμών δουλεύουν 262.Στο εξωτερικό 11.Το σύνολο 2.302.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, το BBC έχει:20.916 και εκπέμπει:
Τηλεοπτικοί Σταθμοί

Εθνικής εμβέλειας:

BBC One
BBC Two
BBC Four
BBC News
BBC Parliament
BBC Alba
CBBC (12ωρο)
CBeebies (12ωρο)

κοστίζει στον λαό του Η/Β 164 ευρώ το χρόνο, ή αλλιώς 14 ευρώ το μήνα, η ΕΡΤ 36 ή 3.
Πάμε παρακάτω.

ΓΑΛΛΙΑ:
FRANCE TELEVISION

Υπάλληλοι 11.400
εκπέμπει: france2,3,4,5,info
κόστος:116 το έτος.

και τώρα η αγαπημένη μου χώρα (επειδή ανακάλυψαν την πίτσα και τα μακαρόνια), ΙΤΑΛΙΑ.

RAI.
Εκπέμπει:RAI1,2,3,4,5,MOVIE,PRENIUM,GULP,YOYO,STORIA,SCUOLA,NEWS24

Κόστος 106 ευρώ.Υπάλληλοι:11,635

ΑΥΣΤΡΙΑ

ORF
Εκπέμπει:
Κανάλια

ORF eins
ORF 2
ORF 2 Europe
ORF III
ORF Sport +

κόστος 279 για τιβι και 80 για ραδιόφωνο.
Αν έχεις όρεξη κάτσε και βρες αναλογίες.

Αυτά.

ατην Πορτογαλία η RTP έχει 1689 υπαλληλους για 8 τηλεοπτικά κανάλια και 10 ραδιοφωνικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

ατην Πορτογαλία η RTP έχει 1689 υπαλληλους για 8 τηλεοπτικά κανάλια και 10 ραδιοφωνικά.

Εντάξει μάλλον κάτι δεν είναι σωστό.Αλλά και να είναι , αποτελεί την εξαίρεση.Από ότι βλέπω έχει μόνο 1 κανάλι με ζωντανό πρόγραμμα, το 1.Τα άλλα είναι με κονσέρβα πρόγραμμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ -

Όταν έκλεισε η ΕΡΤ το 2013 διέθετε σε λειτουργία 1020 πομπούς. Οι μισοί από αυτούς εκλάπησαν από "αγνώστους". Τουλάχιστον στη Θεσσαλία και Κρήτη που ρώτησα (τα στόματα ανοίγουν εύκολα αν δείξεις ότι γνωρίζεις) οι περισσότεροι δεν εκλάπησαν από γύφτους και πακιστανούς για σκραπ, αλλά από τεχνικούς που ενήργησαν αυτόνομα ή κατ´εντολή των σταθμών.

Η DIGEA πήρε το δεκέμβριο του 2013 άνευ ανταγωνισμού, καθώς είχε μόλις κλείσει η ΕΡΤ, το δικαίωμα ψηφιακής μετάδοσης του σήματος για τις ψηφιακές συχνότητες έναντι 16,39 εκατ. ευρώ για πανελλαδικής εμβέλειας και 1,946 για περιφερειακής για 15 χρόνια (τιμή εκκίνησης). Δηλαδή 1,2 εκ. για όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας ανά έτος και 130.000 ευρώ ανά έτος για όλα τα περιφερειακά. Το 2015 ήταν πολύ εύκολο για τη DIGEA, καθώς η NERIT που δεν είχε δικό της δίκτυο μετάδοσης, έπρεπε να δίνει (και έδινε) 1.000.000 ευρώ στη DIGEA για να έχει σήμα. Επομένως η ΝΕΡΙΤ ουσιαστικά πλήρωνε τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών καναλιών, επομένως δεν υπήρχε καν λόγος να ενοχλούνται τα άλλα κανάλια πανελλαδικής για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κάτι που εκμεταλλεύτηκε το MEGA, ενώ STAR και ΑΝΤΕΝΑ πλήρωναν κανονικά. Όμως δεν ήταν καθόλου το ίδιο για τα περιφερειακά κανάλια , 15 από τα οποία έχουν ήδη κλείσει καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (δείτε αναλυτικά στο satleo forum). Όταν η ΕΡΤ ξαναγεννήθηκε , έπρεπε να αποκτήσει το δικο της δίκτυο σταθμών, Αυτή τη στιγμή καλύπτει από μόνη της τις περιοχές των μεγάλων πόλεων και απομένει να εγκαταστήσει στην υπόλοιπη χώρα 155 κύριους πομπούς. Φυσικά δεν θα πληρώνει στη DIGEA άρα θα πρέπει να πληρώνουν κάποιοι άλλοι το 1.000.000 ευρώ που πλήρωνε η ΝΕΡΙΤ.

Πώς σας φαίνονται όλα αυτά;
Δεν βλέπω να ενοχλείται κανείς.
Όλα καλά...

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Δημήτρη μου...Δημήτρη μου...
Δηλαδή όσοι βλέπουμε ποδόσφαιρο τρώμε σανό.
Σανό απ´ότι ξέρω τρώνε τα γαιδούρια.
Εκτός αν το διαφοροποιείς και εννοείς ότι όσοι βλέπουμε ποδόσφαιρο από την ΕΡΤ μόνο,είμαστε γαιδούρια.

Δεν είπα ότι φταίτε εσείς που βλέπετε ποδόσφαιρο, ούτε ότι τρώτε σανό.

Αυτό που είπα είναι ότι το να λέει η κυβέρνηση "πλήρωσε όσο-όσο για τη μπάλα γιατί αυτό ζητάει ο λαός" είναι φτυάρισμα σανού. Προς τον λαό. Άλλοι θα το χάψουν (και θα πουν "γουάου τζάμπα μπάλα!!") και άλλοι θα δουν τι κρύβεται πίσω από τη "τζάμπα μπάλα". Η ψηφοθηρία. Με τα δικά μας λεφτά.

Απορώ πραγματικά αν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα που το κράτος της να επιδοτεί έτσι ξεδιάντροπα τη μπάλα, την οποία μάλιστα να έχει αναγάγει σε "εθνικό αγαθό".

Αυτό που είπα είναι ότι το να λέει η κυβέρνηση "πλήρωσε όσο-όσο για τη μπάλα γιατί αυτό ζητάει ο λαός" είναι φτυάρισμα σανού. Προς τον λαό. Άλλοι θα το χάψουν (και θα πουν "γουάου τζάμπα μπάλα!!") και άλλοι θα δουν τι κρύβεται πίσω από τη "τζάμπα μπάλα". Η ψηφοθηρία. Με τα δικά μας λεφτά.

Απορώ πραγματικά αν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα που το κράτος της να επιδοτεί έτσι ξεδιάντροπα τη μπάλα, την οποία μάλιστα να έχει αναγάγει σε "εθνικό αγαθό".

σε όλες τις χώρες όπου τα ιδιωτικά δίκτυα δεν μπορούν με το ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να συντηρήσουν τα πρωταθλήματα γίνεται μια επιδότηση, διότι αλλιώς η UEFA βαράει άσχημα. Σε κάποιες άλλες η υπόθεση τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαίρου από ιδιωτικούς σταθμούς είναι βρώμικη συναλλαγή μεταξύ του κράτους και των σταθμών. Αυτό δεν είναι χειρότερο;

πάντως το ξαναλέω, αν δεν αγόραζε το ποδόσφαιρο η ΕΡΤ δεν θα πληρώναμε λιγότερα χρήματα. Ίσως είχαμε μεγαλύτερες επιστροφές στο κράτος για πληρωμή χρέους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

Εντάξει μάλλον κάτι δεν είναι σωστό.Αλλά και να είναι , αποτελεί την εξαίρεση.Από ότι βλέπω έχει μόνο 1 κανάλι με ζωντανό πρόγραμμα, το 1.Τα άλλα είναι με κονσέρβα πρόγραμμα...

υπάρχουν τοπικά δημόσια δίκτυα .

Δεν ξέρω αν 10 εκ. είναι τόσο ιλιγγιώδες ποσο για το πρωτάθλημα. Πάντως ξέρω ότι όλοι οι κρατικοί σταθμοί έχουν και ekmpompes δημοφιλείς, για το πολύ πλατύ κοινό. Το BBC είχε reality πριν το Downton Abbey. Η ZDF έχει λαϊκή μουσική απίστευτου kits και άθλιου μουσικού επιπεδου, Talk show και ζωντανές μεταδόσεις από το Καρναβάλι της Κολωνίας που κρατάνε ώρες ατέλειωτες και που αν δεις πάνω από μιση ώρα κινδυνεύεις να κάψεις τον εγκέφαλο σου από τη βλακεία που εκπέμπεται.

Γιατί προφανώς μια κρατική τηλεόραση ανήκει σε όλους και όχι σε μια οποια πνευματική ελίτ. Εφόσον την πληρώνουν όλοι πρέπει να έχει πρόγραμμα για όλους: Και για αυτούς που γουστάρουν μπάλα, και για αυτούς που γουστάρουν opera.

πάντως το ξαναλέω, αν δεν αγόραζε το ποδόσφαιρο η ΕΡΤ δεν θα πληρώναμε λιγότερα χρήματα.

Δεν ξέρω αν 10 εκ. είναι τόσο ιλιγγιώδες ποσο για το πρωτάθλημα..

Aν δεν αγοραζε το ποδοσφαιρο - αν υποθεσουμε οτι τα λεφτα αυτα ειναι απο τον κουμπαρα των αποθεματικων για το προγραμμα- θα μπορουσε να πληρωσει περισσοτερα λεφτα για παραγωγη προγραμματος απο τα λιγα ψωροχιλιαρικα που δινει τωρα ως πλαφον για ενα επεισοδιο οποιασδηποτε παραγωγης της -εκτος του ενος μυθοπλασιας- με αποτελεσμα ολες της οι παραγωγες να μην βλεπονται.

Ειναι τεραστιο λαθος και η αποφαση αυτη παρθηκε ακριβως για τον ιδιο λογο που βοηθαει τις αλλες ποδοσφαιρικες ομαδες με τα γηπεδα τους, εξωαγωνιστικα με το να τις σπρωχνει για την επιτευξη στοχων ή να αποφευγουν υποβιβασμο κοκ.

Ερχονται εκλογες και θελει ολοι οι οπαδοι να μην ψηφισουν με βαση την οπαδικη τους πικρια αρα ΟΛΟΙ πρεπει να εχουν λογο να ειναι ευχαριστημενοι απο την παρουσα κυβερνηση ως προς την ομαδα τους .

Για αυτο το λογο και εδωσε σε αυτες τις ομαδες πολλαπλασια λεφτα που τα ιδιωτικα συνδρομητικα βασει τιμων αγορας ουτε στον υπνο τους δεν θα τα εδιναν.

Το πιο σκανδαλωδες ειναι οτι τους εγγυαται αυτα τα λεφτα ακομα και αν του χρονου ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ στην δευτερη κατηγορια.

Ίσως είχαμε μεγαλύτερες επιστροφές στο κράτος για πληρωμή χρέους.

Οχι δεν ισχυει. Το ποσο που αποπληρωνει η ΕΡΤ στο χρεος εχει πλεον μειωθει πολυ απο τα 100 μυρια που εδινε επι Σαμαρα αρχικα στα 35 περιπου το χρονο και ειναι σταθερο νομιζω.

Δεν επιδοτει την μπαλα απλα. Επιδοτει συγκεκριμενες ομαδες που βασει τιμων αγορας και κανονων προσφορας και ζητησης δεν μπορουσαν να βρουν αυτα τα λεφτα ΠΟΥΘΕΝΑ στον ιδιωτικο χωρο.

Σαν να ηθελα εγω να γινω ας πουμε διευθυντης με μισθαρα 10000 το μηνα και φυσικα γελαγε η αγορα που τα ζητουσα και ερχοταν η ΕΡΤ να μου πει παρε ρε γιγαντα την μισθαρα σου επειδη εισωραιος.......

Αυτο ακριβως συμβαινει οσο και να μην το βλεπουν μερικοι αρκουμενοι οτι ειδαμε τσαμπα Αρης-Παοκ...........

Δεν ξέρω αν 10 εκ. είναι τόσο ιλιγγιώδες ποσο για το πρωτάθλημα. Πάντως ξέρω ότι όλοι οι κρατικοί σταθμοί έχουν και ekmpompes δημοφιλείς, για το πολύ πλατύ κοινό. Το BBC είχε reality πριν το Downton Abbey. Η ZDF έχει λαϊκή μουσική απίστευτου kits και άθλιου μουσικού επιπεδου, Talk show και ζωντανές μεταδόσεις από το Καρναβάλι της Κολωνίας που κρατάνε ώρες ατέλειωτες και που αν δεις πάνω από μιση ώρα κινδυνεύεις να κάψεις τον εγκέφαλο σου από τη βλακεία που εκπέμπεται.

Γιατί προφανώς μια κρατική τηλεόραση ανήκει σε όλους και όχι σε μια οποια πνευματική ελίτ. Εφόσον την πληρώνουν όλοι πρέπει να έχει πρόγραμμα για όλους: Και για αυτούς που γουστάρουν μπάλα, και για αυτούς που γουστάρουν opera.

Έχεις δίκιο για το πρόγραμμα και τις διαφορετικές ανάγκες του ακροατηρίου.
πχ η ΕΡΤ έδειξε το πολύ ενδιαφέρον Soundbraking του PBS.
το πλήρωσατε όλοι για να το ευχαριστηθούμε δυο-τρεις, οκ τι να κάνουμε τώρα?

Να διορθώσω οτι το ποσόν που συμφώνησε η ΕΡΤ για δύο χρόνια δικαιωμάτων των "εφτα" είναι 50 εκ.
Απο αυτά γύρω στα 5εκ. πάνε στη Νοβα για να αναλάβει τα τεχνικά

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Έστω ότι είναι έτσι.Αυτοί που θα πουν ουάου κλπ θα πάνε να ψηφίσουν συριζα λόγω μπάλας;Αυτό δεν δέχομαι με τίποτα.

εγω θελω να μου δινει το δικαιωμα να μην την πληρωνω σαν χαρατσι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Έστω ότι είναι έτσι.Αυτοί που θα πουν ουάου κλπ θα πάνε να ψηφίσουν συριζα λόγω μπάλας;Αυτό δεν δέχομαι με τίποτα.

Υπερτιμάς μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ψηφοφόρων, νομίζω. Σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν είχε χαλάσει το deal και δεν είχε τελικά πρωτάθλημα; Πιο πιθανό να έριχνε κάτι τέτοιο την κυβέρνηση παρά οτιδήποτε άλλο.

εγω θελω να μου δινει το δικαιωμα να μην την πληρωνω σαν χαρατσι

Εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος αν απλά δεν υποτιμούσε συστηματικά τη νοημοσύνη μου με τα "δελτία ειδήσεών" της και τις σπατάλες. Α, και τους "νεκρούς" της.

Εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος αν απλά δεν υποτιμούσε συστηματικά τη νοημοσύνη μου με τα "δελτία ειδήσεών" της και τις σπατάλες. Α, και τους "νεκρούς" της.

Αφού στο συγκεκριμένο θρεντ μόνο έχουμε διαβάσει πόσες φορές ότι τα δελτία είναι πιο αντικειμενικά από τα ιδιωτικά κανάλια. Τι, όχι;;; 🤯🤣

Αφού στο συγκεκριμένο θρεντ μόνο έχουμε διαβάσει πόσες φορές ότι τα δελτία είναι πιο αντικειμενικά από τα ιδιωτικά κανάλια. Τι, όχι;;; 🤯🤣

αυτό δεν συμβαίνει, σίγουρα. όχι όμως ότι οι υπόλοιποι είναι αθώες περιστερές.