στις 2 τελευταίες μεταδόσεις ποδοσφαίρου CL παρατήρησα οτι υπήρχε καθυστέρηση ήχου , ενώ στην κανονική μετάδοση της ΝΕΤ οχι.
Ειμαι Πάτρα, παρατήρησε κανείς κατι παρόμοιο ή φταίει η TV μου?
Παρακολουθωντας χθες τους δυο αγωνες, παρατηρησα οτι η διαφορα ποιοτητας HD μεταξυ ΕΡΤHD (ΑΠΟΕΛ) και SKY (Ιταλιας - Γερμανιας) που ειχε την Μπαρτσελονα ηταν...χαωδης! Υπερ της ΕΡΤ!!! (μαλλον της μεταδοσης απο τη Λευκωσια). Πολυ καλη εινονα, ενω απο Βαρκελωνη θυμιζε...ΑΝΤ1! Γιατι αυτο; Οταν ομως γυριζε στο στουντιο, τοτε οι Γερμανοι "κεντουσαν"...
Εντάξει είναι γνωστό ότι οι δορυφορικές consumer μεταδόσεις υστερούν έναντι των επίγειων οπότε δεν είναι σωστό να τις συγκρίνουμε. Άλλα κόστη ανά bandwidth, άλλες συμπιέσεις. Μόνο ένα σχόλιο να κάνω. Το στούντιο δεν βγαίνει HD αλλά upscaled. Κι αυτό γιατί είναι παραγωγή της ΝΕΤ (SD 16:9).
Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα βγήκε τελικά στον αέρα της ΕΡΤ , αλλά πιστεύω ότι ήταν από τις καλυτερες μεταδόσεις που έχουμε κάνει. Υπήρχαν 2 feeds HD, ένα στα 24 και ένα στα 36. Η εικόνα ποου έβλεπα (κατέβασμα από το πουλί) μέσα στο uplink, ήταν πάρα πολύ καλή. Ανάλογο σχόλιο, έγινε και από την EBU. Καθυστέρηση δεν πρέπει να υπήρχε λογικά, το αντίθετο μάλιστα μιας που τα σχόλια έφθαναν με ISDN (το ξέρω από χέρι, γιατί υπήρχε ένα προβληματάκι και πήγα στους σχολιαστές να βρούμε μία λύση).
αυτά προς το παρόν, πάω να δω Europa, και τα λέμε αργότερα πάλι.
Έχει να κάνει με τα φώτα. Στο ΓΣΠ έχει πολύ δυνατά φώτα (πάνω από 1400 lux και σε κάποια σημεία 1700+ και ειδικά από την πλευρά των καμερών είναι και χαμηλά, επειδή ειναι στο σκέπαστρο)Δεν ήξερα πως ήταν δική σας παραγωγή.
Η εικόνα ήταν όντως πολύ καλή (βοηθούσε και το σωστά φωτισμένο γήπεδο) με μια μικρή ένσταση τις κίτρινες φανέλες που ήταν στο όριο να "κάψουν".
Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την παραγωγή που είχατε κάνει για την ΕΡΤ στην Αθήνα.
Τι άλλαξε?
Τεχνικά εννοείς ή σε θέματα παραγωγής (σκηνοθετικά κλπ)?Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την παραγωγή που είχατε κάνει για την ΕΡΤ στην Αθήνα.
Τι άλλαξε?
Έχει να κάνει με τα φώτα. Στο ΓΣΠ έχει πολύ δυνατά φώτα (πάνω από 1400 lux και σε κάποια σημεία 1700+ και ειδικά από την πλευρά των καμερών είναι και χαμηλά, επειδή ειναι στο σκέπαστρο)
Τεχνικά εννοείς ή σε θέματα παραγωγής (σκηνοθετικά κλπ)?
Η Nova παίρνει την ERTHD από Υμηττό και την ξανακάνει encode. Γι'αυτό και η εικόνα της Nova πάντα υπολείπεται της ΕΡΤ.Υπάρχει διαφορά μεταξύ του επίγειου EΡΤ HD και αυτού που μεταδίδεται μέσω Nova; Επειδή στην επίγεια υπάρχει και θέμα "χώρου", στην δορυφορική δίνουν περισσότερο bandwidth;
Τεχνικά αν άλλαξε κάτι
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.