ERT World και δέκτες Pace

Teo010

AVClub Enthusiast
11 April 2012
1,267
Στην θεση του ert world παιζει ξανα η Νετ με το προγραμμα των εργαζομενων.

Δεν ανήκει στο μπουκέτο της Νοβα, είναι ελεύθερο κανάλι....

Last edited by a moderator:
Ας είναι. Πολύς κόσμος με pace ούτε που θα το ξέρει και, τώρα που λείπουν τα κρατικά, θα το ψάξει.

Last edited:
Απορώ πως δε ζήτησαν από τη Nova να βγάλει το ERT World από τους Pace ...

Αν γίνει πάντως θα είναι άλλος ένας λόγος για καταγγελία της Nova σε ότι αφορά τη "δέσμευση" που επιβάλλει με τους Pace.

Για όσους το περίμεναν, εξαφανίστηκε το ERT world από το μπουκέτο της Nova. Πλέον μπορεί να το βρει κανείς μόνο στα Major Networks. Όχι που θα το χάριζαν.

Εγώ πάντως πήρα τηλέφωνο και διαμαρτυρήθηκα.

Και τι σου ειπαν? Συνδεση με Καιρο υποθετω..

Και τι σου ειπαν? Συνδεση με Καιρο υποθετω..

Ότι είναι τεχνικό το θέμα, και είναι στην λίστα major networks. Εγώ τους απάντησα ότι δεν μπορώ να πατάω 8 πλήκτρα για να δω το κανάλι και άλλα τόσα για να πάω πίσω. Επίσης διαμαρτυρήθηκα επειδή μετακίνησαν μόνο αυτό, και άφησαν πίσω 4 κανάλια χωρίς σήμα. Επίσης, ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να διακόψω αν την Δευτέρα δεν έχει λυθεί το "τεχνικό πρόβλημα".
Το οποίο φυσικά και θα κάνω. Το θέμα είναι ηθικό, δεν δέχομαι μια ιδιωτική εταιρία που την πληρώνω 70 ευρώ το μήνα να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματά μου.

Επεξεργασία:
Σταμάτησε εντελώς το ERT World;

ναι κόπηκε..

οι συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στην ΕΡΤ είναι υψηλότατου επιπέδου..

αυτή τη στιγμή μιλάεο ο Γραμματικάκης του Πανεπιστημίου Κρήτης..

Ότι είναι τεχνικό το θέμα, και είναι στην λίστα major networks. Εγώ τους απάντησα ότι δεν μπορώ να πατάω 8 πλήκτρα για να δω το κανάλι και άλλα τόσα για να πάω πίσω. Επίσης διαμαρτυρήθηκα επειδή μετακίνησαν μόνο αυτό, και άφησαν πίσω 4 κανάλια χωρίς σήμα. Επίσης, ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να διακόψω αν την Δευτέρα δεν έχει λυθεί το "τεχνικό πρόβλημα".
Το οποίο φυσικά και θα κάνω. Το θέμα είναι ηθικό, δεν δέχομαι μια ιδιωτική εταιρία που την πληρώνω 70 ευρώ το μήνα να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματά μου.

Πήρα και εγώ στην εξυπηρέτηση πελατών και μάλλον τους έχουν "πρήξει" πολλοί για αυτό το θέμα :2thumb22sup:
Μόλις άρχισα να λέω για το ERT WORLD μου λένε ότι έχει αλλάξει συχνότητα γι'αυτό και του δείχνει αλλού, αυτοί είναι συντονισμένοι με άλλες συχνότητες στα κυρίως πακέτα. Από την άλλη ρώτησα για την "υποβάθμιση" με την έλειψη των καναλιών της ΕΡΤ και λένε ότι δεν φταίνε αυτοί που η ΕΡΤ "έκλεισε τα ρολά" και δεν ξέρουν για τυχόν πρόσθεση καναλιών.
Πάντως τους είπα ότι αν συνεχιστεί έτσι θα την κοπανίσω (δεν ενεργοποιήθηκε ακόμα το 3play) αλλά μπαααααα ... μάλλον έχουν πολλούς νέους συνδρομητές.
Πάντως χαίρομαι γιατί φάνηκε ότι αρκετοί ζητούσαν εξηγήσεις για την ΕΡΤ world.

Φταίνε που μετακίνησαν το κανάλι, πριν κλείσει.

Χμμ δλδ τιφταινε που εκλειαε η ερτ;;;;;

Δεν λέω ότι φταίνε για την ERT, ο σκοπός μου και η σκέψη μου είναι ότι αν είσαι σωστός πάροχος και μειώνεται η ποσότητα του προϊόντος σου το "ξαναγεμίζεις". Δηλαδή θα μας χαλούσε αν βάζανε μερικά θεματικά ελεύθερα κανάλια (ίσως και HD) στο star pack; Εγω έθεσα και αυτό το θέμα, ειδικά για το ERT HD που είχε καλή ποιότητα (όσο είδα σε επίγεια). Απλά δεν θέλουνε να βάλουν κανάλια, αυτό κυρίως ζήτησα.

Φταίνε που μετακίνησαν το κανάλι, πριν κλείσει.

Επίσης δεν γουστάρω αδιαμαρτύρητα να πληρώνω κάποιον (ακόμα και αν συνεχίσω) που δεν σέβεται την ελευθερια της Ραδιοτηλεόρασης (όχι του περιοδικού). Ξέρω, ξέρω "εδώ γελάνε"

Παιδιά ας ηρεμήσουμε, και ας πεοσέχουμε τι λέμε. Ποια είναι τα πολιτικά παιχνίδια; Προφανώς αφαίρεσαν το ERT World από τη θέση 851 μετά τις απειλές του Υπ. Οικονομικών προς όλα τα μέσα, οι περισσότεροι εξάλλου το περιμέναμε. Ή μπορεί και να ισχύει αυτό που λένε, λόγω της αλλαγής της συχνότητας. Το κανάλι σε κάθε περίπτωση παραμένει εύλογα σε θέση εκτός του μπουκέτου NOVA αφού είναι ελεύθερο, μπορείς να το δεις εκεί. Το αν κάποιοι συνδρομητές δεν μπορούν να πατάνε 8 πλήκτρα για να δουν ένα κανάλι εκτός πακέτου, μάλλον είναι δικό τους θέμα.
Το ότι άφησαν πίσω 4 κανάλια χωρίς σήμα είναι ανακριβές, προφανώς υπάρχουν συμφωνίες και προφανώς η ΕΡΤ μπορεί θεωρητικά να επαναεκπέμψει ανά πάσα στίγμα, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να αδειάσουν τις συχνότητες, εκτός αν τους έρθει επίσημο έγγραφο. Δεν έχει να κένει με τη NOVA, αλλά με το Υπ. Οικονομικών όπου ανήκει τώρα η ΕΡΤ.

Δεν λέω ότι φταίνε για την ERT, ο σκοπός μου και η σκέψη μου είναι ότι αν είσαι σωστός πάροχος και μειώνεται η ποσότητα του προϊόντος σου το "ξαναγεμίζεις". Δηλαδή θα μας χαλούσε αν βάζανε μερικά θεματικά ελεύθερα κανάλια (ίσως και HD) στο star pack; Εγω έθεσα και αυτό το θέμα, ειδικά για το ERT HD που είχε καλή ποιότητα (όσο είδα σε επίγεια). Απλά δεν θέλουνε να βάλουν κανάλια, αυτό κυρίως ζήτησα.
Επίσης δεν γουστάρω αδιαμαρτύρητα να πληρώνω κάποιον (ακόμα και αν συνεχίσω) που δεν σέβεται την ελευθερια της Ραδιοτηλεόρασης (όχι του περιοδικού). Ξέρω, ξέρω "εδώ γελάνε"
Ισχύει ότι είπα πάνω, τα κανάλια θεωρητικά δεν έφυγαν, και ούτε είναι δυνατό να γίνουν συμφωνίες για το όποιο κανάλι εν μια νυκτί, έλεος! Άσε που αν ακόμη γίνουν, συνήθως ισχύουν από την 1η του επόμενου μήνα. 'Οσο για το επιχείρημά σου για σεβασμό της ραδιοτηλεόρασης, μάλλον πρόκειται για σεβασμό της νομιμότητας, όπως η κυβέρνηση την ορίζει. Αν έχεις πρόβλημα λοιπόν, μπορείς να εκφράσεις την οργή σου στην εκάστοτε κυβέρνηση που επιβάλλει αυτού του είδους τη «νομιμότητα», αλλά εδώ μάλλον το θέμα δεν είναι να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα, το θέμα είναι να αρπάξουμε τίποτα τζάμπα...

Σε γενικές γραμμές πάντως ας κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τι σημαίνουν αυτές οι πρακτικές κλειδώματος δέκτη - κάρτας. Η κάθε εταιρία με τα γούστα της κυβέρνησης θα μπορεί να μας ελέγχει και να μας λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να δούμε. Εγώ έθεσα και αυτό το ερώτημα στο 18345 και η κοπέλα απλά μου είπε πως θα το μεταβιβάσει, αλλά σιγά που θα σπάσουν τα αυγά.

Σε γενικές γραμμές πάντως ας κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τι σημαίνουν αυτές οι πρακτικές κλειδώματος δέκτη - κάρτας. Η κάθε εταιρία με τα γούστα της κυβέρνησης θα μπορεί να μας ελέγχει και να μας λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να δούμε. Εγώ έθεσα και αυτό το ερώτημα στο 18345 και η κοπέλα απλά μου είπε πως θα το μεταβιβάσει, αλλά σιγά που θα σπάσουν τα αυγά.

Να μια πολυ ωραια υποθεση για τις αίθουσες των δικαστηρίων....

Πρέπει να ξέρουμε ότι η εκπομπή που έβλεπαν όσοι είχαν Nova δεν γινόταν από τη Nova αλλά από την ίδια την ΕΡΤ μέσω Eutelsat. Πλέον η Κυβέρνηση ζήτησε από την Eutelsat και έκοψε το σήμα που μεταδιδόταν χωρίς κωδικοποίηση ελεύθερα από τον Hotbird.