ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις όμως αυτό που έχουν πει από την digeούλα...
"Μήπως υπάρχουν πουλιά επάνω στην κεραία σας και εμποδίζουν την σωστή λήψη"???

:AFADF0::firstprize:
Ιδίως όταν έχουν ανοικτά και τα φτερά τους, το σήμα εκτρέπεται της πορείας του και πιάνει καλύτερα η διπλανή κεραία. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ταυτόχρονα κουτσουλάνε...:ADFADF1:

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Το ιδιο και εδω Κυψελη, πολλα σπασιματα μονο στα κρατικα

και σε μενα χαλια τα κρατικα

προσωρινα σταμάτησαν την μεταδοση τα κρατικά ψηφιακα;;;

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Τι προβληματα θα λυθουν; Μαλλον θα δημιουργηθουν εννοεις: Αργη εναλλαγη καναλιων και ληψη μονο με τον εξωτερικο αποκωδικοποιητη (οσοι "βιαστηκαμε" να αγορασουμε τηλεορασεις νεας τεχνολογιας) που σημαινει 2ο τηλεκοντρολ.
Από το 2006 γνωρίζουμε για το mpeg4, την είχες πάρει πιο πριν?

Last edited:

Από το το Νοέμβριο του 2008 ήταν γνωστό ότι τα ιδιωτικά κανάλια θα επέλεγαν το MPEG-4. Κι όμως τα καταστήματα μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2009 πουλούσαν τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές MPEG-2.

Το σημα επανηλθε στα φυσιολογικα επιπεδα, αλλα η εικονα αλλαξε προς το χειροτερο με πολυ "πιξέλιασμα"...

Ειδικα στις ειδησεις στην ΝΕΤ που εβλεπα πριν λιγο, τα μαλλια της παρουσιαστριας κόντρα στο φοντο εδιναν την εντυπωση οτι βλεπω απο Video CD

Μαλλον εριξαν την αναλυση. Δοκιμες?

Από το 2006 γνωρίζουμε για το mpeg4, την είχες πάρει πιο πριν?

Από το το Νοέμβριο του 2008 ήταν γνωστό ότι τα ιδιωτικά κανάλια θα επέλεγαν το MPEG-4. Κι όμως τα καταστήματα μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2009 πουλούσαν τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές MPEG-2.

Μην γραφουμε οτι θελουμε. Πριν το 2006 δεν υπηρχαν τηλεορασεις με DVB-T MPEG2 (Ποσο μαλλον mpeg4 :flipout: ).
Το 2006 ξεκινησε η ΕΡΤ την ψηφιακη μεταδοση και επι μηνες δεν ειχαν ερθει στην Ελλαδα ΚΑΝ τηλεορασεις με ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη! Θυμαμαι οτι ειχα στειλει e-mails σε 2 κατασκευαστες θετοντας το θεμα οτι στην Ελλαδα ειχε ξεκινησει μεταδοση ψηφ. προγραμματων και οι τηλεοπτικοι δεκτες που εφερναν οι εδω αντιπροσωποι ηταν "ξεπερασμενοι" χωρις ενσ. DVB-T. Περασαν μηνες μεχρι να ερθουν δειλα δειλα οι πρωτες τηλεορασεις με MPEG2. Κανεις δεν μιλουσε για MPEG4 παρα μονο οπως λεει πολυ σωστα ο papasouzakias το Νοεμβριο του 2008. Την πρωτη μου λοιπον την πηρα με MPEG2 τα Χριστουγεννα του 2006, και εκανα αλλες 2 αγορες 1-2 μηνες πριν τον "κακο Νοεμβριο" του 2008... (Βλεπεις καινουργιο σπιτι κλπ).

Τα εχουμε συζητησει παλιοτερα τα περι ανοργανωσιας, παραπλανησης και κερδοσκοπιας σε βαρος του Ελληνα καταναλωτη στο θεμα της ψηφιακης για τα mpeg2/4 και κανεις δεν εχει λογοδοτησει για οσα εγιναν... Τοσο μπροστα ειμαστε σαν χωρα, που διαλεξαμε σχεδον πρωτοι το Mpeg4 για να μεταδιδουμε μονοφωνικα σε 4:3 αυτα που βλεπαμε επι 5-10 χρονια μεσω δορυφορου με dolby digital 5.1 σε 16:9 και εδω και 4 χρονια σε HD;

Παιδιά το σήμε επανήλθε.Τώρα βλέπω κανονικά.Ποιότητα σήματος 77%.Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κύριοι της ΕΡΤ.Και να βελτιώσετε και την ποιότητα της εικόνας σας.Τουλάχιστον σε επίπεδα ΣΚΑΙ.

....
Τα εχουμε συζητησει παλιοτερα τα περι ανοργανωσιας, παραπλανησης και κερδοσκοπιας σε βαρος του Ελληνα καταναλωτη στο θεμα της ψηφιακης για τα mpeg2/4 και κανεις δεν εχει λογοδοτησει για οσα εγιναν... Τοσο μπροστα ειμαστε σαν χωρα, που διαλεξαμε σχεδον πρωτοι το Mpeg4 για να μεταδιδουμε μονοφωνικα σε 4:3 αυτα που βλεπαμε επι 5-10 χρονια μεσω δορυφορου με dolby digital 5.1 σε 16:9 και εδω και 4 χρονια σε HD;

Έχεις δίκηο φίλε μου, αλλά όσο λογοδότησαν σ' αυτόν τον τόπο για τα άλλα τα σοβαρώτερα, άλλο τόσο θα λογοδοτήσουν γι αυτό...
Συμφέροντα είναι & μόνο. Και το mpeg4 τους βολεύει μιάς και μπορούν να στριμώξουν περισσότερα κανάλια σε έναν TP! Εξάλου αφού διαλέξανε σήμερα mpeg4, θα ξαναασχοληθούν για αναβάθμιση ύστερα απο καμμιά 20αριά χρόνια που ο υπόλοιπος κόσμος θα βλέπει σε mpeg12 6D ! :ADFAD2:

Παιδιά το σήμε επανήλθε.Τώρα βλέπω κανονικά.Ποιότητα σήματος 77%.Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κύριοι της ΕΡΤ.Και να βελτιώσετε και την ποιότητα της εικόνας σας.Τουλάχιστον σε επίπεδα ΣΚΑΙ.

Όχι, σας βεβαιώνουμε δεν θα ξανασυμβεί. Η επιθυμία σας είναι διαταγή για μάς. :worshippy:
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

Last edited:

Καλησπέρα και από μένα. :ciao:

Κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια να δω τι επιτέλους γίνεται με τα ψηφιακά της ΕΡΤ (ΝΕΤ , ΕΤ-1 κλπ), googlara "σταμάτησε να εκπέμπει ψηφιακά η νετ" και με έβγαλε εδώ :2thumb22sup:

Ρε παιδιά, είναι τεράστιο το τόπικ με πάμπολλες σελίδες, μπήκα στον κόπο να διαβάσω κάποιες σελίδες αλλά ακόμη δεν καταλαβαίνω?!

Τελικά, η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά στην Αθήνα?

Μένω Πειραιά Πασαλιμάνι και έχω την κεραία μου στραμμένη εκέι που την είχα πάντα (πραγματικά δν ξέρω προς τα που αλλά σίγουρα ξέρω πως ειναι εκεί που είναι στραμμένες όλες οι άλλες κεραίες της πολυκατοικίας μου και τριγύρω) , πιάνω όλα τα ψηφιακά της Digea , μέχρι και κάτι Νικελόντενον και κάτι ΜAD kai MTV.

Αν δεν κάνω λάθος στις 21 ή 22 Σεπτεμβρίου, άκουσα από ένα φίλο ότι εκπέμπει ψηφιακά η ΕΡΤ. Είχα κάνει ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ στην τηλεόραση μου (με αποκ.mpeg-4 και HD) τα βρήκε, τα αποθήκευσε και ενθουσιάστηκα αλλα μετά απο μία η δύο μέρες, προς μεγάλη μου έκπληξη (!!!) τα ψηφιακά της ΝΕΤ χαθήκανε (έδειχναν μόνο μαύρο και χωρίς ήχο ). Επίσης χαθηκανε και οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ.

Τέλος να πω, ότι ένας συμφοιτητής μου, που μένει 1 χιλιόμετρο πιο μακριά μου, στον Προφήτη Ηλία - Καστέλλα, ΠΙΑΝΕΙ ψηφιακά ΝΕΤ, ΕΤ-1 , ΕΡΤ ΒΟΥΛΗ κλπ!!

Από που εκπέμπει η ΝΕΤ ? Και ποια είναι τα σημεία μες την Αττική που εκπέμπεται σήμα?

Πάρνηθα και Υμηττός? Μήπως υπάρχει κάποιο 3ο σημείο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από τον Υμηττό και μόνον προς το παρόν....

Λοιπόν έχουμε τα ΕΞΗΣ έτσι για να ξεκαθαρίζουμε ( απαντω και στον εαυτό μου :flipout: )

Πήρα τηλέφωνο στο 2107761158 και μου μίλησε ενας ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ κύριος.

Του είπα το πρόβλημα και μου είπε τα εξής:

Από την Πάρνηθα, όταν είχε εκπέμψει η ΝΕΤ, ΕΡΤ, ΕΤ-1 , ΒΟΥΛΗ ψηφιακά στις 21-22 Σεπτεβρίου ήταν απλά σε ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ βάση .

Γι' αυτό και τώρα σταμάτησε. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι από τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και μέτα θα αρχίσει να εκπέμπει ψηφιακά και από την Πάρνηθα.
Εκπέμπουν αποκλειστικά και ΜΟΝΟ από τον Υμηττό (Πάρνηθα + Αίγινα ΜΟΝΟ αναλογικα).

Άρα πρέπει να έχουμε στραμμένη την Κεραία προς τον Υμηττό.

Τωρά εγώ που είμαι σε μια σχετικά χαμηλή πολύκατοικία, δυστυχώς έχω πρόβλημα.

Μήπως θα χρειαστώ και έναν ενισχυτή σήματος παιδιά? Η κεραία μου είναι ολοκαίνουργια, απ του νέου τύπου.

EDIT!!:

Προφανώς ο ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ κύριος, για να μην μπει σε μια συζήτηση άσκοπη ή επειδή βαριότανε, απλά μου ανέφερε πως ήταν σε δοκιμαστική η ψηφιακή εκπομπή από Πάρνηθα .

Η αλήθεια όμως είναι : http://greek-dttv.blogspot.com/2010/09/blog-post_23.html

Last edited:

Ρε παιδιά χαλαρώστε λιγάκι !
Δοκιμές κάνουν οι άνθρωποι για να εκπέμψουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΟΚ.Ευχαρηστούμε για την ενημέρωση απο την ΕΡΤ.Εμείς εδώ μόνο καλά λόγια είχαμε να πούμε όταν άρχησε η ψηφιακή εκπομπή της ΕΡΤ.Καλή συνέχεια και εύχομαι γρήγορα να αναβαθμήσετε και την ποιότητα της εικόνας.

Σαφώς και επαινέσαμε την προσπάθεια και είπαμε μπράβο για το 16/9 στα αθλητικά και αργότερα σε όλα τα προγράμματα , όπως ανακοίνωσαν. Όμως νομίζω πως θα ήταν φρόνιμο η κρατική να βγει ότι για ένα άλφα χρονικό διάστημα θα γίνονται δοκιμές , γιατί δεν είναι δυνατόν στο Παλαιό Φάληρο με τον Υμηττό απέναντι να πιάνω την Digea με σήμα 73-75 και ποιότητα 88-92 σε δέκτη edision vip2 και τα κρατικά με σήμα 63-64 και ποιότητα 52. Προφανώς η ισχύς του σήματος είναι πολύ μικρότερη από την Digea.

Τις τελευταιες δυο μερες υπαρχει σοβαρο προβλημα.
Πριν κανενα διωρο δεν ερχοταν σημα στα πιο πολλα και ακομα και το cine+ (και τα αλλα παλια) ειχαν τρελα σπασιματα.
Αυτη την στιγμη εχουν καποια σπασιματακια.

*Με κεραια προς Υμηττο και καμπανα ληψη κατα τ`αλλα.

καλα συγγνωμη αλλα μαμουτζαλκια μας κανει η ΕΡΤ τωρα? ζωντανη μεταδοση του αγωνα μπασκετ του Αρη για ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ πρωταθλημα σε 4:3:SFGSFGSF:

Αυτά που λες πιστεύω θα συνεχιστούν ακόμα μέχρι να γυρίσει τελείως σε 16:9. Έχει δουλειά, όπως να δυναμώσει το σήμα γιατί το τελευταίο διάστημα μια πιάνουμε, μια δεν πιάνουμε. Πάντως χαίρομαι γιατί έδειξε η κρατική οτι το "έχει" και αρχίζει και ξυπνάει από τον λύθαργό της.....

καλημερα, επειδη ο υμμητος ειναι μακρυς, ξερει κανεις που πρεπει να κοιταει η κεραια, γιατι ψηφιακα κρατικα δεν εχω δει ακομα. η κεραια μου κοιταει προς παλληνη